Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 19:46 3 355 34

София с повишена заболяемост, затягат контрола за спазване на мерките

  • заболяемост-
  • софия-
  • ученици-
  • коронавирус

Продължават проверките за носенето на маски в градския транспорт, търговските вериги, както и моловете

София с повишена заболяемост, затягат контрола за спазване на мерките - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Готовността за възстановяването на присъствените учебни занятия от четвъртък, 4 февруари, за ученицитe от 7, 8 и 12 клас и спазването на противоепидемичните мерки обсъди днес Софийския оперативен щаб под ръководството на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщават от общината. В София има леко покачване на заболеваемостта и отново е в критичната червена зона, отбелязаха от Столичната РЗИ.

Кметът настоя да се засили контрола за спазване на противоепидемичните мерки. Продължават проверките за носенето на маски в градския транспорт, търговските вериги, както и моловете. Дирекция „Образование“ и „Здравеопазване“ на Столична община ще проверява работата на детските градини, ясли и училищата.

Екипите на СДВР, Общинска полиция съвместно със Столичен инспекторат проверяват търговски обекти и хранителни вериги. Засилва се контролът и в обществения транспорт.

По данни на старши комисар Георги Хаджиев за последните две седмици са съставени 600 предупредителни протокола, 317 полицейски разпореждания и 168 акта за неспазване на изискването за носене на маски. Столичната полиция е извършила проверки на поставени под карантина на 2862 лица.

В градския транспорт се извършва дезинфекция на превозните средства. Дезинфекцират се и спирките на обществения транспорт. Софийският щаб обсъди и продължаването на дейностите по поставяне на ваксини на желаещите от първа и втора фаза - медици, възрастни хора, както и на учители и непедагогически персонал.

От началото на седмицата са поставени над 500 ваксини на учители и непедагогически персонал в столични детски градини и училища. Подготвя се възможността за разкриване на кабинети за ваксинация и в пет от столичните ДКЦ-та. Мобилните екипи на общината започват поставянето на ваксини и в частните домове за възрастни хора.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прят ги нарочно

    53 7 Отговор
    ПРЕД ЛАБОРАТОРИИТЕ НЯМА НИКОЙ.. ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ТАЗИ ИЗМАМА

    Коментиран от #13, #22

  • 2 Борисов, Ангелов

    23 10 Отговор
    Ми дадоха 60 лв да ме пишат с корона
  • 3 Последния Софиянец

    18 12 Отговор
    Яденето ни хвана плесен в кръчмата, само да отворят и ще ви го сготвя с лихвите 🍯🐁

    Коментиран от #11

  • 4 Гост

    18 10 Отговор
    Къв контрол има ?? В метрото а аз предимно с него пътувам виждам , че почти всички граждани са с маски почти! Но полицай не виждам! Седи си в стайчето и го боли ф@ра! Само на приказки има институции помощи правителство държава! Спасявани само факта , че повечето хора са съвевтни и отговорни към себе ви и околните!
  • 5 -----

    42 5 Отговор
    Ще създават фалшива логика у хората че заболеваемоста е пропорционална на отварянето на бизнеси
  • 6 Абе

    17 4 Отговор
    Кви мерки бе, в 204 забремених 1-2 мацета просто защото нямаше място да мръднеш
  • 7 Що е то контрол

    13 3 Отговор
    Хахаха... Затягат контрола..... Че то изобщо няма такъв.... Всеки ден съм в градския транспорт и ако бях "контрола" щях да събера за 1 година поне за една Ф-ка.....
  • 8 Ееееееееееее

    34 5 Отговор
    Ама вече прекалявате! Не знам колко хора ще умрът от ковид 19, но със сигурност ще има от глад и самоубийства! Хората няма да издържат още дълго без работа и доходи! Всички сме с кредити и семейства които трябва да издържаме! Нали вече има ваксини значи трябва да намалят болните!

    Коментиран от #18

  • 9 324

    26 3 Отговор
    Днес по пътувах с градския транспорт! Според мен по добре ще е да мият превозните средства, защото са толкова мръсни, че не мисля, че мръсотията може да се дезинфикцира.
  • 10 Днес в 310

    17 3 Отговор
    Беше претъпкан и имаше хора без маски! Кои ги следи? Контрольорите ги е страх да излязат само ни излъгаха да си заредим картите!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шеф на шев на верига

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "шеф на верига":

    Изми ли си зъбите ?
  • 13 След един месец пак

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Прят ги нарочно":

    Провери!Като отворят и пивнициTe И лokaлите ще видиш какво ще бъде пред болниците!
  • 14 Бедния

    8 0 Отговор
    В 83братя без маски вечер след 18:00ч
  • 15 Васил

    10 0 Отговор
    Новото затваряне чука на вратата.
  • 16 Стига

    26 4 Отговор
    Стига сте всявали паника, мерките са абсолютен фарс и само ковидясалите ги спазват. Нормалните хора знаят, че всичко е измама и е въпрос на време и тук да стане като в Холандия

    Коментиран от #19

  • 17 Димов

    10 5 Отговор
    Докога ще си играем на иде ми, дойде ми? Заразените се покачват - затягаме мерките. Заразените намаляват - разхлабваме мерките. Пак се покачват - пак затягаме. Пак намаляват - пак разхлабваме. Докога така? Не ви ли стана ясно още от първия път, каква е причинно-следствената връзка?
  • 18 Димов

    22 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ееееееееееее":

    Нещо не си разбрал. Ще ни държат затворени и без работа, докато си продадем всичките имоти, и си изтеглим и похарчим и последните спестявания. Дори тогава няма да е. Ще ни принудят, след това, да затънем в заеми, всеки един от нас, които да изплащаме доживот, на мизерно заплащане. 12 часа блъскане по 6 дни в седмицата, без отпуск, за половин сух хляб и две варени яйца на ден. Всичко е планирано. Ограбването на света тепърва предстои.

    Коментиран от #24

  • 19 Не че нещо

    3 11 Отговор

    До коментар #16 от "Стига":

    Мдаааа познавам едни такива дето говореха като теб до момента в, който влезнаха в болница.Рязко си промениха мнението след това.

    Коментиран от #23, #25, #27

  • 20 Друг гост

    8 12 Отговор
    Много неразумно пуснаха големите ученици и моловете отрано. Учениците вече са навсякъде, викат, говорят силно (нормално е) и без маски, за жалост, пръскат слюнка (също нормално) по транспорта, улиците, моловете, в инкубатирите на зараза - затворените класни стаи. Пак ще чакаме бърза помощ по 20 часа, че няма кой да лекува.
  • 21 То е ясно

    3 3 Отговор
    Боко е приготвил чувалите и камионите за труповете.
  • 22 Набшлижават избори

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Прят ги нарочно":

    И обстановката трябва да се натегне. Ето - появи се и птичи грип, заболеваемоста на говедата... Всичко е по план. След изборите с един замах всичкоще изчезне. 😀😀🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃
  • 23 санчо

    14 5 Отговор

    До коментар #19 от "Не че нещо":

    хората,които вярват на пандемията и в мерките срещу нея,са по-опасни и вредни за останалите хора по простата причина,че са нискоинтелигентни.без способност да мислят логично!

    Коментиран от #32

  • 24 Е аз

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Димов":

    Имам същото предвид!
  • 25 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #19 от "Не че нещо":

    Някои влизат в болница, други като мен не влязохме и ни "лекуваха" с рецепта по есемес! Така че бъди така добър да не плашиш с болници! Спомням си едно време през "лошия" социализъм имаше 2 масови епидемии - първо от скарлатина, а след това от заушка! Два пъти стигнах до болница, лежах в детско инфекциозно отделение. Всички легла бяха пълни, но никой не всяваше паника и не ни залости по къщите...

    Коментиран от #26, #31

  • 26 Некой си

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Да прав си.Ама тогава имаше държава.Сега няма.И всичко е хаос.Днес едно,утре друго и т.н.Абсолютно безхаберие.
  • 27 sapunen serial

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Не че нещо":

    Аз пък мога да потвърдя, че щом наднормените
    тююфлека и кралеф го изкараха и се смееха на селфита
    това е безобиден вирус
    както новичока на навални
    фалшива работа
  • 28 момо

    1 1 Отговор
    ТОВА Е ГРОЗНА ЛЪЖА НИКОЙ НЕ ПРАВИ ПРОВЕРКИ ;АЗ ПАТУВАМ ВСЕКИ ДЕН . 1-МНОГО ПАТУВАТ БЕЗ МАСКИ 2-МНОГО ПАТУВАТ С МАСКИ ПОД НОСА 3-МНОГО ПАТУВАТ СЪС МНОГО МРЪСНИ МАСКИ УПОТРЕБЯВАНИ ЕДНА МАСКА 5 МЕСЕЦА ТЯ ВЕЧЕ ПРОЗИРА А И В ОКАЯН ВИД НЕ СЕ СПАЗВА ДОРИ И ПОЛОВИН МЕТАР РАСТОЯНИЕ В СЯКО МЕТРО А И ВЪВ ЛАКА ИМА КАМЕРИ НЕКА РЕАЛНО ПОКАЖАТ ИСТИНСКИ СНИМКИ ЗА ДА СЕ ВИДИ ЧЕ НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ ВЪВ АТОБУСИТЕ Е СЪЩОТО
  • 29 маската

    2 0 Отговор
    пътувам почти всеки ден трамвай метро рейс от февруари миналата година до този момент не съм видял някой някъде да бъде глобен . От вчера ли беше има заповед в кавички да сме с маски и какво от това влезте в метрото рейс трамвай шалове пуловери плексиглас проверяващите си взимат заплатите сигурно ама ги няма никъде и кого ли да глобят тоз социално слаб отзи от малцинствата и дърадъръ
  • 30 маската

    1 1 Отговор
    пътувам почти всеки ден трамвай метро рейс от февруари миналата година до този момент не съм видял някой някъде да бъде глобен . От вчера ли беше има заповед в кавички да сме с маски и какво от това влезте в метрото рейс трамвай шалове пуловери плексиглас проверяващите си взимат заплатите сигурно ама ги няма никъде и кого ли да глобят тоз социално слаб отзи от малцинствата и дърадъръ
  • 31 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Те и за Чернобил не ви всяваха паника, едно време.
  • 32 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "санчо":

    Грешиш. Най-вредни и опасни са онези дървета, чиито роднини са се споминали от вируса, или са го прекарали и сега се борят с усложнения от него, но те продължават да твърдят, че вирус нямало.
  • 33 Аферим

    1 1 Отговор
    Каква дезинфекция срещу вирус по въздушен път? Отваряйте още вирусни развъдници, народа иска да ходи на барове! Това че въсрастни хора ще се заразят и умрат, народът не го интересува. Важно е да има чалга, кючек, и турски сериали!
  • 34 волен сидеров

    0 0 Отговор
    НИТО МАСКИ ,НИТО ВАКСИНИ-КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ТОВА ЩЕ Е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове