Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 10:41 15 647 59

Пак скандал в Народното събрание заради Бойко Борисов

  • спор-
  • премиер-
  • бойко борисов-
  • португалско председателство

Депутати искат изслушване на премиера Бойко Борисов за Португалското председателство

Пак скандал в Народното събрание заради Бойко Борисов  - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите влязоха в спор в парламента за искането за изслушване на премиера Бойко Борисов за Португалското председателство, предаде агенция "Фокус".

Темата предизвика напрежение в пленарната зала и поредица от процедури по начина на водене. Тя бе възобновена в началото на пленарното заседание от заместник-председателя на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. Той напомни, че преди една седмица тук в Народното събрание е призовал министър-председателя да изпълни чл. 105 от Конституцията и чл. 128 ог Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
"Вие тогава обещахте, че ще помолите министър-председателя тази седмица да дойде в зала и първо да отчете резултатите от приоритетните досиета, касаещи Германското председателство и новите приоритети, касаещи Португалското председателство", изтъкна Стойнев.

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че е щяла да включи темата в програмата, но Веселин Марешки по чл. 53 ал. 3 я е изпреварил и предложил да поканят премиера в Народното събрание. "Вчера направихме гласуване. Това гласуване показа, че вие нямате достатъчно гласове, с които да поканите премиера. Тук залата реши, че точката в момента не е на дневен ред. Не мога нищо да направя, г-н Стойнев, залата реши", каза още Караянчева.

Георги Свиленски от БСП припомни, че преди седмица е казала, че ще проучи правилника и ще направи така, че министър-председателят да дойде тук. "Една седмица не ви стигна. По този правилник министър-председателят е длъжен да дойде тук. Няма нужда нито парламентарната група на "Воля", БСП, ГЕРБ, ДПС да гласува, той да дойде тук. Неговото задължение е той да бъде тук на 6 месеца и да каже какво прави правителството в предстоящите 6 месеца европредседателство. Колко време ви трябва да вас да прочетете правилника", попита още Свиленски. Според него премиерът се страхува да дойде в пленарната зала.

В темата се намеси и Кръстина Таскова от "Воля". Тя призова да се спре този цирк. "От БСП присъстват само тези, които бяха наказани от председателката си и тези, които бяха възнаградени да бъдат водачи на листи. Разбирам, че за тях кампанията започва", каза още Таскова.

Веселин Марешки също се намеси в процедура по начина на водене и изтъкна, че председателят на парламента няма право да спира цирка и циркаджиите. Той направи забележка, че от ПГ на "БСП за България" правят просташки, глуповати и идиотски подвиквания. Марешки визира Георги Гьоков, който по думите му е подвиквал на "Ма" на Кръстина Таскова.

Георги Гьоков поиска лично обяснение, но такова първоначално не му бе дадено и той правеше реплики към председателя на парламента и отказваше да слезе от парламентарната трибуна.
"Колеги, нека започнем работа, ще имате възможност да се обясните. Разбира се, че имате право на лично обяснение. Не защитавам никого, г-н Гьоков. Циркът го правите вие. Какво значи ме е страх? Аз за тези 4 години съм показала, че от нищо не ме е страх", каза Караянчева. В крайна сметка тя му даде думата.

"Искам да кажа от трибуната като мое лично обяснение, че г-н Марешки може моето име да не го е чувал, но който го е чувал, го е запомнил с добро", изтъкна Гьоков.

Председателят на парламента Цвета Караянчева увери Георги Гьоков, че има добро име, тъй като е водач на листа.

Веселин Марешки пък призова БСП да си го приберат долу.

Вежди Рашидов от ГЕРБ също излезе на трибуната и призова да не позволява от тази висока трибуна да се правят квалификации за хората. Изказването му бе във връзка с процедурата на Кристиан Вигенин, който обвини ГЕРБ, че демонстрират най-добрите фашистки традиции. "Преди малко нарекохте фашисти колегите", каза Рашидов на БСП. Той попита каква е разликата между "Аушвиц" и "Белене"?


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    176 17 Отговор
    Мутропитека е каширал в Зайчарника от Страх. Няма да вясне.

    Коментиран от #37, #52

  • 2 Хубава работа, ама ...

    185 10 Отговор
    Парламента ни приличаше на селска кръчма след 22ч., а кръчмарката, потроши тъпомера.
  • 3 терор от герб

    146 17 Отговор
    Хора на Гешев и Борисов изселват и тероризират неудобни на властта!

    Коментиран от #47, #57

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПКП

    184 12 Отговор
    Ако не бяха бай Миле и Бригадир Аспарухов , Бойко е момента щеше да е никому неизвестно пенсионирано пожрникарче с 300 лева пенсия живеещо в Банкя
  • 6 Мазньо

    151 13 Отговор
    Бойче го е страх да ходи в НС,да не прихване някой затворнически вирус от Магарешки...
  • 7 Румен

    141 11 Отговор
    Боко няма да дойде. Обикаля по пътищата и се снима, преди да паднат каманите. Няма времеееее
  • 8 Морето

    155 10 Отговор
    Как само Караянчева брани началника си-не е истина. Както казва един мой:Винаги има и по-висша простотия!
  • 9 88979978

    166 16 Отговор
    Отиди в парламента , ние как ходим на работа бе селско момче и неуко от Банкя!? Оставка , такъв идиът не сме имали никога , че и нагъл и крадлив!
  • 10 Българин

    162 14 Отговор
    Хора не изгоним ли тва крадливо и лъжливо управление на ГЕРБ ,дупе да ни е яко.
  • 11 РАДИО ЕЛТО

    128 8 Отговор
    РАШИДОВ да не забравя защото по времето на БКП на брат му му присадиха ОЧИ от донор починал моторист а и друго колко хора изгоряха с парите от КТБ а на РАШИДОВ мутрата БОРИСОВ муспаси парите
    РАШИДОВ нее ЧОВЕК
  • 12 Ангелинка

    22 132 Отговор
    Да не ходи в парламента, защото комунистите са способни на всякаква мръсотия, знаем как взривиха черквата Света Неделя в опит да убият Н.В Цар Борис III Обединител!

    Коментиран от #22, #56

  • 13 Българка

    142 14 Отговор
    След като искането за явяване в НС на министър председателя е цирк и е просташко, питам айдуците от управляващата глутница България парламентарна държава ли е ? Борисов се държи все едно, че управлява феодална територия и то еднолично! По- голям цинизъм и гавра с парламентаризма не съм виждала! Ако айдуците в НС не са НАРОДНИ представители, а слуги на вожда ВЕДНАГА ДА СИ ВРЪЩАТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА, които са от българските данъкоплатци и да си търсят заплащане за слугинажа от господаря си ЛИЧНО!

    Коментиран от #26, #53

  • 14 Троянеца

    121 16 Отговор
    Тиквата никога не е бил пожарникар, щото за това се иска смелост. Проста мутра.
  • 15 Пе Ка Пе

    110 10 Отговор
    ПКП с поцинкована броня смело брани на амбразурата своя кръстник от ордите питащи !
  • 16 ТОДОР СТОЯНОВ

    82 9 Отговор
    АБЕ Я ВСИЧКИ ВЪН!!!НА ВЛАКА И В СИБИР!САМО ОНЯ НЕУЛОВИМИЯ ДА БЪДЕ УЛОВЕН И ПРЕЗ 1,5м. ВЕРИГИ, ВЪВ ВАГОНЧЕТО И КЪМ ВЕСЕЛАТА ТУНДРА!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Behemoth

    95 7 Отговор
    Баце не е стъпвал в парламента с години ....баш сега ще дойде и то да говори по теми дето нямат нищо общо с познанията му относно природата ни е такава бе мисирки тулупови....
  • 19 решителен

    90 10 Отговор
    почват да се страхуват гробаджиите. останаха 50 дена и те са пътници. атака да ги размажем. юмрука на радив и народа ще ги смаже.
  • 20 Ловец на бисери

    53 7 Отговор
    Вежди Рашидов - "Каква е разликата между Аушвиц и Белене" ..

    Коментиран от #23

  • 21 Да питам само

    85 11 Отговор
    Като не ходи в Парламента, може пък от дЖипа да се включи онлайн? Оставете го малко чист въздух да подиша, слънчице да го попече човека. Да се окъпе в народната любов и да се зареди с положителна енергия. Пък после като почне да вади лафовете като от попски джоб, гледайте какво става. Дето казва един познат за ББ – главата му ги ражда, както върба лимони!
  • 22 Другия с коня

    19 68 Отговор

    До коментар #12 от "Ангелинка":

    Ами такива са Комунистите....Какво друго можеш да очакваш от тях освен Диверсии,Саботажи,Революции,Въстания и Бунт срещу Демокрацията.....Лустрация на Правоприемните Партии на БКП и Комунистическите Партии и Всички членували в Тях червени Престъпници....

    Коментиран от #25

  • 23 Умен по цялата глава

    19 45 Отговор

    До коментар #20 от "Ловец на бисери":

    Разликата между Аушвиц и Белене е,че Фашистите са ги убивали с Газ и са ги горили в Крематориуми,а Комунистите са избивали концлагеристите с Тояги и са хранили прасетата с тях.....Въпреки крайния резултат има известна Разлика....

    Коментиран от #41

  • 24 Мария Атанасова

    11 10 Отговор
    Обичам да смуча ,и да ми напръскат тъмните очила с бял илач.Знаете коя съм и чакам предложенията ви.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Smirneнски

    36 6 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    изключително точно , но посланието ви е отправено към хора без капчица чест :(
  • 27 Адвокатъ

    71 7 Отговор
    Според правилника за работа на НС всяка една парламентарна група може да извика премиера в парламента, и той е длъжен да се яви там. И това не се гласува! Само че ПКП едва ли е чела правилника, за конституцията да не говорим, това надвишава твърде много умствения и капацитет...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Лост

    50 5 Отговор
    Калин Вельов изказали се за думите:Парламент, Партия, Председател, Пожарникар, Полицай, Политик, Пунта-Мара, Правилник.
  • 30 Анти Борисов

    63 6 Отговор
    Идва края на целият този гнусен маскарад!Народе , гласувай за всеки друг, който искаш но не и за статуквото!! Масови излизаме и помитаме тези втръснали ни до отвръщаване клоуни!!!!!
  • 31 Шопо

    53 5 Отговор
    Е как че иде у парламенто, та они да го питат за чекмеджето!? Ми ако го питат и за гардеробо?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 гост

    45 3 Отговор
    Он работи бре!Не разбрахте ли?Опъва маркучо!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Шопо

    44 6 Отговор
    Човеконенавиатната партия ГЕРБ-СУДЖУК крия ПСИХИЧНОБОЛНИЯ да не дрънка глупости поне в Парламента !!! И бре ,Бойче ! Жълта книжка !!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Казуар

    39 5 Отговор
    Изглежда има опити случаят с полицейските коли да се замаже. Договорът е подписан по време на управланието на ГЕРБ в услуга на Гриша Ганчев.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Доги

    7 27 Отговор
    Мръсни долни комуняги цял свят ви мрази
  • 43 Котарака феликс

    4 35 Отговор
    Искам Бойко да ви ръга още 10 години долни комунета
  • 44 Осман

    16 1 Отговор
    За чекмеджетата има намеса майкати
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Slavi Chafadarov

    3 37 Отговор
    Всички ги е яд че Бойко е най-добрият политик в България
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Reinhard

    28 0 Отговор
    Народното събрание е сбирщина от неграмотни и алчни индивиди! Политическият живот е отражение на простащината,която е обхванала населението! Какъвто народа,такова и управлението!
  • 49 Мутрите вън!

    16 0 Отговор
    И мутресите вън!
  • 50 Кой избира тези идиоти в парламента?

    24 0 Отговор
    Кой търпи този крадлив мутрю,да бъде още на власт?Кой търпи продънена проста кофа да е председател на сборището в партийният дом?Ами тъпото оФче стадо....Гледа тъпо и нищо не направи за да изтрие този лешов боклук от сцената на представлението...Пак се чака отвън да дойде свободата...
  • 51 тотаЛИЗАТОР

    26 3 Отговор
    ПРЕМИЕРЪТ ни е ТОТАЛЕН ПРОСТАК и това не е тайна за никого ! Какво повече да говорим? Защо да величаем един бай Ганьо и да градим КУЛТ към него ?
  • 52 Харди

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Ноз сралентин генерира само скандали! А медийните "експерти" на кликата търсят като удавници за сламка да спасят осрания имидж на бригадир- министъра. Гледах едно герб- тулупище да се пеняви от трибуната на НС и нищо не каза. Рък онази ПКП отне думата на един щото може и друго не може да направи, освен газ от боб за хъбчето на Бочето!
  • 53 Тапата

    4 21 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    На обезумялата от глад глутница й се иска Борисов да бъде принесен като жертврно агне- няма как да стане. Ако искат да спечелят изборите, да покажат пред избирателите какво могат, а не за негова сметка да трупат дивиденти.
  • 54 В.В.П.

    16 0 Отговор
    Затворете го ,,Бойко,за да няма проблеми..Просто е!!..Иначе Тоа,артистl,ще ви разкаже играта. .Човекът,с прочетена половин приключенско книжле,е ръководил отдела за психотронна борба в МВР...Наслука, идиоти!!!
  • 55 РазБойко

    19 1 Отговор
    Само три години след откриването на първото си предприятие в България Osram напуска страната, Един oт вoдeщитe пpoизвoдитeли нa ocвeтитeлнa тexниĸa в cвeтa напуска България - три години, след като започна производство. Честито Бойко, инвестиции !
  • 56 Бойко член на БКП и президент

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ангелинка":

    Кои комунисти взривиха черквата свети Граал тези на Бойко или на Нинова, престанете да се правите на такива каквито не сте,този номер минаваше преди ,сега сте строители на Путиновият газопровод
  • 57 За простака

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "терор от герб":

    Дали живее в Лондон и Париж е все едно да си интерниран в Белене при прасетата /това е рая на комуниста/
  • 58 цвцв

    1 0 Отговор
    милваният от 3папи само това знае да прави скандали и кражби за чекмеджето
  • 59 любител

    1 0 Отговор
    от днес вдигат заплатите на съдилищата защото взимат малко браво боко явно прокуратура и съдилища добре си вършат работата под твоята диктовка.затова не спазваш нищо което закона повелява.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове