6 Февруари, 2021 07:10 5 693 17

По 120 лева за членовете на СИК на изборите

  • цик-
  • -
  • сик-
  • пари-
  • избори

Възнагражденията не се облагат с данъци, а осигуровките са за сметка на бюджета

По 120 лева за членовете на СИК на изборите - 1
Снимка: БГНЕС

ЦИК определи възнагражденията и добавките на членовете на секционните и на районните избирателни комисии, предаде БНР.

120 лева ще е възнаграждението на член на секционна избирателна комисия за изборите на 4 ти април, а нейният председател ще получи 157 лева и 50 стотинки. Това са основните суми, които са завишени с 50 на сто заради COVID риска.

ЦИК определя възнагражденията на членовете на СИК и РИК по методика, като няма разлика между възнагражденията на членовете на СИК и на тези, които ще участват в подвижните избирателни секции. Средствата обаче са завишени с 50 на сто заради извънредната епидемична обстановка.

Освен основните суми се формират и добавки, които също са завишени ни с 50 на сто. Така за всеки член на секционна комисия, който участва в приемането на изборните книжа и в реденото на секцията се формират допълнителни 22 лв. и 50 ст. За всеки, който ще предава протоколите в РИК се полагат по 45 лв. допълнително.

Членовете на СИК, определени за произвеждани на избори с машинно гласуване получават допълнително 30 лв.

Възнагражденията не се облагат с данъци, а осигуровките са за сметка на бюджета.

Парите за отделните РИК зависят от това, дали секциите, за които отговарят, са до 400 или повече. За големите райони председател на комисия ще получава 1762 лв. на месец, като тези комисии ще работят от 13-ти февруари до 14 дни след приключване на вота.

Решението на ЦИК е публикувано на сайта на комисията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    11 2 Отговор
    И от чекмеджето по 500 евро .
  • 2 Лост

    10 1 Отговор
    А за ВИС- въображаема избирателна секция?
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    16 4 Отговор
    Така ги купуват с жълти стинки. 120 кинта да мамиш как можеш за да подсигуриш доунищожаването на родината си. Всички сме гледали сеир през годините по време на избори.
  • 4 бушприт

    7 1 Отговор
    По 13-15 лева за бабетата и дядковците ,ама чак от първи не знам кой си,май юли беше.
  • 5 ЦИК

    9 1 Отговор
    Централна Ибрикчийска Комисия.
  • 6 Сск

    7 0 Отговор
    А на ВИС?
  • 7 РАДИО ЕЛТО

    10 2 Отговор
    герб ще изманипулират изборите
  • 8 За 120лв

    1 1 Отговор
    Няма да си мръдна пръста
  • 9 сик срещу вис-2

    4 1 Отговор
    така е сик ни управлява сик си прави избори а вис е в сянка нищо не се случва с тях ... преди години беше обратното сик потънаха в сянка и ето на разпиляха държавицата с тоя толуп тиквен ама се самозабравиха и много скоро ще ги връхлети отново вис и ще ядат мазния!!!
  • 10 Демек

    6 0 Отговор
    Пак народа ще плаща на хрантутниците и заплатите и осигуровките... Трагедия.
  • 11 Курумпе

    2 1 Отговор
    Знае как Булю да стимулира ниските редици..и да ги подхрани шаранчетата по села и градчета с държавна подхранка, да мобилизира и стимулира симпатизантите..и да гарантира вота и на техните семейства, че то до там ги е нагънал, че да се радват и чакат на участие в избори и то семейно и да вземат по около300кинта на семейство.., че в тази мизерия особено в провинцията ще целуват ръката на пашата..
    Нищо неочаквано, предвидимо и логично - бедните се продават евтино и при всяка възможност!Властта ги държи в постоянна прогресираща бедност и ги поддържа с подаяния - хем най-евтино, хем ефективно, пък и масрафа го плащат всички данъкоплатци, а не печелившите от изборите, които са ясни и зибрани от ДС година преди театъра за масите с гласуването!
  • 12 ExtraVirginBG

    5 0 Отговор
    сикаджиите са страшни
  • 13 предполагащ

    2 0 Отговор
    Тези пари са официалните, но предполагам, че ако се делнат и още някоя и друга хилядарка ,като ДМС за "съвестната работа" и "правилното"оформяне на протоколите е по-добре за "възложителите" от ,колкото да се разплащат с няколко десетки или стотици неграмотни ,мургавелци .
  • 14 по 120

    6 0 Отговор
    защо само на СИК,а за ВИС?
  • 15 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Какви цънцари са гербаджиите. На членовете на комисиите по 120 лв. а на циганите и пари и кебапчета.
  • 16 София

    0 0 Отговор
    Пенсионерите ще хукнат да участват, това са им половина пенсия
  • 17 ЗЕЛЕНчук

    0 0 Отговор
    Защо само на членове на СИК , а на ВИС 2 ? Бат Бойко ще се обиди. Близки са му били , а май и още са .....Ха , веселба !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове