Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 07:56 4 981 30

Кметът на Щип: Слагаме край на обидите и нападките

  • северна македония-
  • щип-
  • кмет-
  • д-р сашко николов-
  • нападки-
  • обиди

България и РС Македония трябва рамо дод рамо да са в Европейския съюз, категоричен д-р Сашко Николов

Кметът на Щип: Слагаме край на обидите и нападките - 1
Снимка: Кадър от NOVA NEWS

Кметът на град Щип в Северна Македония през седмицата се срещна с българския посланик в страната Ангел Ангелов.

"Намерихме много допирни точки за взаимна работа. На срещата предложих, че може да се изучава български език, защото добрата комуникация се постига с познаване на езика", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS градоначалника на Щип д-р Сашко Николов.

Той сподели, че подобрение на отношенията между България и РС Македония може да се постигне само с много работа, комуникация, диалог. Кметът сподели, че имат много добро взаимодействие с Благоевград.

"България и РС Македония трябва рамо до рамо да са в Европейския съюз", категоричен бе той.

Д-р Сашко Николов смята, че всички обиди и неприятни нападки ще бъдат премахнати.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан Азис

    77 13 Отговор
    Ако вярваш на Меке е все едно да вярваш на казаното от Боко хихи
  • 2 Мекета

    62 4 Отговор
    Тия са като Северна Корея!

    Коментиран от #17, #24

  • 3 гадно

    79 6 Отговор
    Глупости докато не заявят в прав текст на най-високо ниво, че измислената им история започва от 1944 г. по заповед на Коминтерма всичко си е алабализми.
  • 4 Jofo

    82 0 Отговор
    Какъв български ще изучават в Щип? Литературен!
    Там говорят по правилен български от колкото в Дупница

    Коментиран от #19

  • 5 Оставете хората на мира...

    30 18 Отговор
    И ние сме резултат от нечий политически инженеринг.... даже по между си, се мразим повече отколкото те нас. А доколко ни мразят, също е под въпрос, тъй като се информираме от руски и сръбски новини ?! Отивайте да чистите сняг пред входовете, стига патреотарствахте !!!

    Коментиран от #9

  • 6 Jofo

    29 8 Отговор
    Македонизма започва с Илинденското въстание, когато онзи червей Фердинанд им обещава подкрепа, а после се отмята и оставя въстаниците сами срещу редовната армия

    Коментиран от #8

  • 7 Аз40🏴‍☠️

    30 9 Отговор
    С промитите кратуни няма оправия. Много години сръбска пропаганда им е направила горе в централния каша. А нашите ще направят и Левски маке само да им кажат от посолството на САЩ.

    Коментиран от #11

  • 8 АНОНИМЕН

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Jofo":

    Започва още при договарянето на т.нар. Велики сили как да си делнат населението и европейските територии на Отоманската империя! Затова генерал Гурко върнал отрядите си от проходите на Осоговската планина! Имало е договореност точно докъде да стигнат руснаците на запад! По същото време Австроунгария "налапва" Босна и Херцеговина! Ит.н., и т.н.! Имало е и други въстания още през 1878-9г. и след Междусъюзническата война също! Между другото през Междусъюзническата Руските войски са строили понтоните на Дунав за да ни ударят румънците в Добруджа и т.н., и т.н.! Да не споменаваме грандоманията на говедото Фердинанд : искал е да влезе на бял кон в Цариград през Балканската война!
  • 9 АНОНИМЕН

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Оставете хората на мира...":

    Политиците и историците или по сръбски - политичарите и историчарите и от двете страни на Осоговската планина са за бой! Когато да ги натрепеш все е късно! С обикновените хора можеш да живееш и да се разбираш!

    Коментиран от #21

  • 10 Българин

    29 3 Отговор
    Късно е Сашко,ВЕТО до дупка.Ще усещате в следващите 10години,прословутата БЪЛГАРСКА сговорчивост.
  • 11 АНОНИМЕН

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "Аз40🏴‍☠️":

    Модерното име е "Стокхолмски синдром"! Страдат основно политици, историци и всички, които ще загубят власт, влияние, приходи...!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ахахаха

    11 1 Отговор
    Ами не ви вярвам€ толкова сте фалшиви това северняците, че ... меркантилни и злобни сте!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ние вече

    16 0 Отговор
    нямаме цел СРМ да влезе в ЕС. Това си е самостоятелна цел на СРМ, в която тя не може да разчита на рамена и пр. части. Иначе нема лошо, ако се натискат да подобрим взаимоотношенията си.
  • 16 случаен

    6 3 Отговор
    затваряне на границата и анулиране на издадените паспорти, и да ги зимат дето ги искат
  • 17 4745

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мекета":

    Не ми беше хрумнало, но сравнението е отлично!:)
  • 18 Гоце Делчев

    11 1 Отговор
    Проблема в крайна сметка е техен на бившата Югославска изкуствена република Ако са проумели че с рогата напред нестава ще ги подкрепим
  • 19 123

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Jofo":

    Виж го ти!:) Нема да обиждаш дупничани, оти че пратим у разложко и банско да видиш там какъв език говорят!:) Без майтап! Диалекта там е такъв че освен самите те, никой друг не може да ги разбере!:) Северно македонският ряпа да яде!:) Той е мешавица между български и сръбски, докато в най-югозападната ни част са успели да достигнат такива висоти...!:) Казвам на една близка( умна, интелигетна и красива млада дама) : " Ако, не ми превеждаш, нищо не мога да разбера от това , което говорят твойте хора!" А,тя: " Ама, ме намираш за секси нали!:)
  • 20 МЕДИУМ

    4 16 Отговор
    Изобщо не се хабете, защото Баба Ванга е предсказала,че Бойко Борисов и неговата партийна групировка ще спечелят и следващите избори

    Коментиран от #26, #27

  • 21 Подлогата на Коминтерна...

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "АНОНИМЕН":

    Жоро Тарабата е много,много виновен.Той е в основата на заговора срещу Македония,създаването на тази изкуствена държава с измислен хибриден език.Защо Димитровград носи името на този враг и предател?

    Коментиран от #22

  • 22 АНОНИМЕН

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Подлогата на Коминтерна...":

    25 000 000 щатски долара репарации е трябвало да платим на СФРЮ като победена във ВСВ страна! В Блед въпросния наш политик се договаря с Тито и се отказва от всичко българско в Западните покрайнини и Вардарска Македония за да не плаща тези репарации! Евтино ги е дал! Нали?!
  • 23 На кратко

    10 0 Отговор
    Се тая брат.То плюхте плюхте българите под сръбска диктовка, че съга ши спрете.Не вярвам.Живейте си там с албанците и не поглеждайте към майка България.
  • 24 Ким Черния Ум

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мекета":

    Северна Корея на Балканите? Ще направя посолство там!
  • 25 Българин

    4 1 Отговор
    Лично на мен ми е обидно как се отнасяте с българите.
    Ние без вас можем, а вие без нас.......... решавайте си!
  • 26 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "МЕДИУМ":

    Тебе кой та бута, та са чекнеш?
  • 27 Селянин

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "МЕДИУМ":

    Аз се доверяван само на нострадамус, а той говореше нещо за някакъв си бай Ставри.
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Щип, старото име на града е Обица, или написано на обратно Астибо. Заблудените историци са възприели нищо незначещото Астибо за име на главния град на Пеоните.“А Пеонците са Българите. Не вярвай на глупаците, да смяташ, че Пеонците са различни от тях... "
    Йоан Цеца -XI-XII век „Хилиади” .
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    По-точно: РСМ трябва да застане до рамото на България, която вече е в ЕС.
  • 30 чичо Митко

    1 0 Отговор
    Всичко това е заради ветото !
    Дори да започнат да изучават БГ в училище - винаги могат да забранят отново изучаването му, но малката подробност е, че ... вече ще са в ЕС.
    Мислите ли, че този щеше да е кмет, ако не е с просръбски и с антибългарски настроения ? В този ред на мисли, според мен - предложението на кмета не е от него, а от Сърбия. След като получат разрешението ни за ЕС - веднага ще обърнат палачинката и натискат газта. Тогава дупе да ни е яко. Ще трябва да признаваме, че сме македонци !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове