ФАКТИ.БГ

Институт за модерна политика: На лъжата и клеветата беше "строшен зъбът"

Съдът отмени решението на Комисията за защита на личните данни, с което пред няколко години на д-р Борислав Цеков и Петър Кичашки бяха наложени административни глоби

Публикувана: 20 Февруари, 2021 11:37
21 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3588
Институт за модерна политика: На лъжата и клеветата беше
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.

С решение № 12699 от 2020 г. Върховният административен съд отмени като незаконно решението на Комисията за защита на личните данни, с което пред няколко години на д-р Борислав Цеков и Петър Кичашки бяха наложени административни глоби.

На лъжата и клеветата беше "строшен зъбът", заявиха в прессъобщение от Института за модерна политика.

"През 2016-2017 г. соросоидите и техните медии се опитаха да атакуват д-р Борислав Цеков и Петър Кичашки с неверни твърдения, че били "злоупотребили с лични данни" при участието им с инициативен комитет в националния референдум през 2016 г. Понеже, за тяхно съжаление, няма за какво да се хванат - Цеков и Кичашки не са участвали нито в приватизационни грабежи, нито в корупционни схеми - си съчиниха този термин "злоупотреба с лични данни" и се опитаха да им го припишат. Атакуваха ги, защото, както е известно, те са едни от най-последователните публични критици и опоненти на соросовите политики, глобализма и джендър-идеологията. Изсипаха по техен адрес много лъжи и клеветнически твърдения. Затова те потърсиха правата си в съда и в крайна сметка тези лъжи и клевети бяха разобличени с цитираното решение на ВАС № 12699 от 2020 г. Глобите са отменени като незаконосъобразни. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Комисията е осъдена да заплати общо 5000 лв", пишат още от института.

"Оттук насетне ще даваме на съд всички публикации и изказвания, които тиражират лъжата, че сме злоупотребили с лични данни", подчерта основателят на Института за модерна политика д-р Борислав Цеков. "Нулева толерантност към лъжите и клеветите", добави от своя страна и Петър Кичашки.

Институт за модерна политика: На лъжата и клеветата беше

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 21 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Злобната Патрашкова
1 Отговор
Само Демократична България бръкна в баш проблема - обвързаността на управлението със Задкулисието на Доган и пеевски. Точно тази обвързаност изсмуква ресурсите на страната и на нацията ни. Колкото повече сила дадем на Демократична България, толкова по-бързо ще бъде разкъсана тази обвързаност, която като ламя гълта всяка година по 10 милиарда народна пара- толкова сочат международните институции като погълнати от гранд корупцията ежегодно у нас.

Коментиран от #6, #8


Оценка:
-40 +20

!!!?
2 Отговор
В България всяко престъпление се отменя с решение...изключение правят делата на малцинствата !!!?

Оценка:
-10 +28

ЕИ ПАПУР
3 Отговор
ТОЯ Е С ТЕСНИ РАМЕНЕ ТВА КАТИНАРЧЕ ТЕ ПРАВИ НЕЖЕН

Оценка:
-19 +14

Овчарник
4 Отговор
Беше строшен в Румъния,българите се дупят на властта!

Оценка:
-5 +25

Българин
5 Отговор
Врътките на законите на прехода в щатско-турския вилает България са така усукани , че не знам дали Малинов изобщо е успял да регистрира русофилска партия " Възраждане на Отечеството " ?

Оценка:
-7 +11

!!!?
6 Отговор

До коментар #1 от "Злобната Патрашкова":


Когато ДБ'илите осъдят незаконното блокиране на кръстовищата и изправят на Трибунал Радев за погазване на Конституцията чрез подстрекаване към държавен преврат срещу демократично избраното Правителство на България, чак тогава ще бъдат признати, че се борят за правова държава !!!?

Коментиран от #11, #19


Оценка:
-41 +19

Павел Пенев
7 Отговор
Браво момчета! Вие успяхте да се преборите не с лъжците и клеветниците,каквито в управлението има много, а по–скоро със съда,като знаем какви са ни съдиите.

Оценка:
-7 +18

8
Този коментар е премахнат от модератор.
Инспектора
9 Отговор
Ей, много "институти" има в нашата България!

Оценка:
-4 +17

Аз40🏴‍☠️
10 Отговор
Добре за момчетата, поздравления. Всяка победа е важна, може и малка, но е от значение. Онези соросоиди така работят, чрез натиск, лъжи, рекет.

Оценка:
-6 +31

Злобната Патрашкова
11 Отговор

До коментар #6 от "!!!?":


Христо Иванов е единственият, който говори открито за хунтата.
Някои много ги е страх, затова квичат.
Квиченето ще се засили след изборите.
Дано!

Оценка:
-19 +11

Безпристрастен
12 Отговор
Поздрави! Оказахте се мъже със твърди топки и кураж!

Оценка:
-7 +18

50 на 50
13 Отговор
има във ВАС една съдийка-жанета петрова,ще я помня с "добро",докато съм жив!!!

Оценка:
-1 +11

14
Този коментар е премахнат от модератор.
РАДИО ЕЛТО
15 Отговор
на лъжата краката са къси а носът голям

Оценка:
-2 +8

РАДИО ЕЛТО
16 Отговор
31 години у нас е олигархо капитализъм мафиятско мутризъм

Оценка:
-2 +11

РАДИО ЕЛТО
17 Отговор
ОБИЧАМ СТРАНАТА си МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА защото ДЪРЖАВАТА за едни е МАЩЕХА а за други МАЙКА

Оценка:
-1 +8

АЙДЕ БЕ
18 Отговор
АМА НЕ СА ЛИ ЗЛОУПОТРЕБИЛИ С ЛИЧНИ ДАННИ? НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ! А УМРЕЛИТЕ КОЙ ГИ Е РАЗПИСВАЛ?

Оценка:
-5 +1

Нещо си в
19 Отговор

До коментар #6 от "!!!?":


грешка. Има не едно решение на Коституционния съд по питания относно правата на Президента. Там ясно е казано какво може и какво не може Президентът и кое негово действие би нарушило Конституцията. В думите и действията на Радев НЯМА призив за насилствено сваляне на правителството - освен, разбира се, ако ти и то - правителството на Б.Борисов -не се припознаят като евентуални действащи лица -адекватни на "Мутри,вън"!

Оценка:
-0 +1

20
Този коментар е премахнат от модератор.
21
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.