Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 12:26 2 274 33

Доц. Дончев: Изкарали COVID-19 да се ваксинират, ако са минали месеци

  • доц. дончо дончев-
  • ваксини

По думите му да се възстановят функционалните възможности на белите дробове е целта на задържането на въздух

Доц. Дончев: Изкарали COVID-19 да се ваксинират, ако са минали месеци - 1
Кадър Нова тв

"С ваксинирането по-важен е личният пример. Да покажем, че това е пътят да се спасим от вируса. Не стигнахме до ниво да искаме помощ отвън, за да се справим с пандемията". Това каза в ефира на "Събуди се" доц. Дончо Дончев от ВМА, който 7 пъти е дарил кръвна плазма.

Той е специалист по уши, нос и гърло, началник на отделение в клиниката там. Ветеран от няколко военни мисии, влиза като доброволец в COVID-отделението в болницата, заболява тежко, оздравява и отново се връща като доброволец.

"Виждам светлина в тунела, защото ваксинацията е факт. Първата и втората вълна бяха като стрес тест", каза той.

Според него хората, които са изкарали COVID-19 трябва да се ваксинират, ако са минали достатъчно много месеци.

По думите му да се възстановят максимално функционалните възможности на белите дробове е целта на задържането на въздух, демонстрирано от него. А освен на ваксината и появата на противовирусно лекарство разчитаме да помогне в борбата с пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Todor

    34 9 Отговор
    Дончев, мини да те ваксинирам с кожената писалка!

    Коментиран от #10

  • 2 волен сидеров

    27 3 Отговор
    ГОЛЕМИ РАЗБИРАЧИ СЕ ИЗВЪДИХА

    Коментиран от #30

  • 3 Със звездите ли се съветва или Алена му

    23 4 Отговор
    Го говори
  • 4 Лъжа след ЛЪЖА

    28 6 Отговор
    срамота, лъже в ефир нон стоп, представям си какво прави когато не е в ефир!

    Коментиран от #5, #20

  • 5 наблюдаващ

    6 18 Отговор

    До коментар #4 от "Лъжа след ЛЪЖА":

    За кое лъже?

    Коментиран от #19

  • 6 БОЙКО БОРИСОВ

    21 4 Отговор
    ЗАЩО НЕ СЕ ВАКСИНИРА А КАРА НАС? СТРАХ ГОЕ. ДА НЕ ВИРНЕ КРАКАТА
  • 7 ЛОГИК

    26 4 Отговор
    тоя папуняк какви логични мисли има: ами ,ако 60-70% от българите са изкарали грип- 19,сега излиза,че трябва да изчакат Публикувано във факти.бг: достатъчно много месеци! А какво правим тогава с ваксините,които идат,А?
  • 8 Протест срещу безобразията в България

    17 1 Отговор
    На Бойко Борисов и COVID-19 няма да му помогне
  • 9 1520

    16 3 Отговор
    аман от разбирачи
  • 10 Бойка Ханъма

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Todor":

    Ако ти е над 22 см и аз не бих отказал едно здраво ваксиниране...

    Коментиран от #11

  • 11 Todor

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бойка Ханъма":

    Бойче, мини и ти, ханъм, мини да та изтарбуша, гювендийо ньедна!!
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 2 Отговор
    Не разбрах,коя ваксина ни препоръчва???Ако,някой леко пострада и хвърли топа,този ще носи ли отговорност??Би запитал някой от пишештите тук??

    Коментиран от #14

  • 13 Тра-ла-ла

    7 1 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 14 наблюдаващ

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Все едно тебе да те питат, ще носиш ли отговорност ако някой се зарази и вземе да умре!
  • 15 Колко ти платиха

    9 2 Отговор
    Да говориш глуписти
  • 16 333

    16 0 Отговор
    Значи е ред на Бойко да се ваксинира! Той отдавна мина Ковида и е в добра. форма- екскурзия след екскурзия.Дайте му зелен коридор и да се ваксинира.Да спре поне за 24 часа да ръси глупости.
  • 17 Д р Вирхов

    16 3 Отговор
    Ти пък откъде изпълзя бе,гол охлюв?!Толкова преливаш от мозък,че взе да го раздаваш на публиката.Засрами се от своето дебелогъзие и герберастлък!
  • 18 РАДИО ЕЛТО

    15 4 Отговор
    ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ е умен ЧОВЕК

    Коментиран от #21

  • 19 Д р Вирхов

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдаващ":

    Ти наблюдаващ ли си или кьорав като Рей Чарлз?!Какво се правиш на ударен с мокър парцал бе трол?!За всичко в статията лъже сторонника на Симидчиев!!!Подметка на Боко готова да стъпи в кучешко ако, но да запази вожда чист и неопетнен!

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Казуар

    2 13 Отговор

    До коментар #18 от "РАДИО ЕЛТО":

    Доцент Мангъров е усукан човек и просто досажда на хората, говорейки разнопосочно каквото му падне. Няма да го огрее и да стане депутат.
  • 22 наблюдаващ

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Д р Вирхов":

    Да казваш истината не те прави трол! Да не споделяш простотията, пък те прави различен от глупака!

    Коментиран от #25

  • 23 Не разбрал

    13 1 Отговор
    Доценте, какво да разбираме под “достатъчно месеци”. Колко, 2,3,5,10,50. Седнете и се разберете веднъж завинаги каква е директивата.
  • 24 перничанин

    15 1 Отговор
    Аз само не разбрах, след като съм го прекарал (средно тежко) , кога трябва да се ваксинирам, колко месеца да чакам и изобщо, защо да се ваксинирам. Изкарват сульо и пульо да прокламират ваксините , хубаво, лошо няма , ако не си преболедувал е добре да се ваксинираш, но защо да се ваксинират преболедували и кога , ако трябва. Тука отбора на НОЩ губи по точки. Мангъров поне си е последователен казва, преболедувалите няма смисъл да се ваксинират и толкова. Не е лошо мисирките да питат по тоя въпрос.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 без да съм

    6 1 Отговор
    доброволец прекарах ковид преди четири месеца. При начални стойности на моя тест от 12 до 15 еденици аз съм с 800 . Търся си специалист по УНГ да ми каже кога ще ми минат многото месеци. Извинете ме за сарказма.
  • 27 ХАХАХА

    2 0 Отговор
    ДА ЗАЩОТО ПРИ ВСЯКО ОРВ НЯМА АНТИТЕЛА-АНТИТЕЛАТА ИЗЧЕЗВАТ СЛЕД 3 МЕСЕЦА НАЛИ ПРОФЕСОРЧЕ ЛИ СИ КЪВ НЕ ТА ЗНАМ.
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Дончев, миличък, време ти е да проумееш, че COVID-19 не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни...
  • 29 Да попитам

    0 0 Отговор
    Ако си бил болен , за по-сигурно се ваксинирай?Ако си ваксиниран след 6 месеца пак ли ще го правиш и до кога?Сезонен грип-ваксина, Ковида-ваксина при нов вирус-ваксина?
  • 30 Именно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "волен сидеров":

    Уши, нос, гърло...
  • 31 Айсамани

    2 0 Отговор
    За свещички ще ти останат ли парички?Лъжец до лъжец,еййй...Спрете си новините,хора!Не четете и не слушайте платените мисирки и калинки като този бок**к.Прочетох само заглавието,което е достатъчно.Господ гледа!
  • 32 Четник

    0 0 Отговор
    Ваксинацията на изкаралите в лека форма КОВИД е 28 дена след болестта.Тези ,които са били в болница в тежко състояние с преливане на кръвна плазма и под респиратор не могат да бъдат ваксинирани поне 6 месеца след това.Стига с тия спорове.То е казано ясно.
  • 33 факт

    0 0 Отговор
    какво е това доцент!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове