Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 09:38 1 402 28

Проф. Балтов: Прави се преразпределяне на ваксините, за да стигнат за всички

  • проф. асен балтов-
  • ваксини-
  • зелени коридори

Може да има леки странични реакции, те преминават в рамките на ден-два, уточни Балтов

Проф. Балтов: Прави се преразпределяне на ваксините, за да стигнат за всички - 1
Кадър БНТ

Това, че имаше фазово разпределение на ваксинирането, на хората им омръзна да чакат да дойде техният ред. Те не делят ваксините на по-добра и на по-лоша. Всички ваксини са ефективни. Не бяхме предвидили "зелените коридори" да са в такъв мащаб. Оказа се, че има толкова много желаещи, че нямаше възможност за отдих предишния уикенд. Това каза в "Денят започва" по БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

По думите му се прави преразпределение на ваксините, за да има за всички. През март ще дойдат повече от 500 000 дози от всички разрешени ваксини, като се планира по 15 000 да са правените за ден. 450 са поставените ваксини вчера в "Пирогов", каза още Балтов.

Може да има леки странични реакции, те преминават в рамките на ден-два, уточни Балтов. По думите му след преболедуване минимумът е 3 месеца преди да се ваксинира даден човек.

Според Балтов ваксинацията е бъдещето и здравето на нацията.

Той призова хората, които вече са се ваксинирали с първа доза, да спазват противоепидемичните мерки, тъй като до 21-ия ден организмът остава уязвим за COVID-19.

На този етап не се предвижда разкриване на денонощен кабинет за ваксиниране в "Пирогов". Уточни, че втората доза на ваксината може да се направи по избор на пациентите.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светена водица

    16 4 Отговор
    Този масон ваксинира ли се и ако да, с какво?

    Коментиран от #11

  • 2 Klark Kent

    16 1 Отговор
    Нямат ваксини и се правят, че преразпределят нещо си!
  • 3 цербер

    12 0 Отговор
    Каквото и да се прави за преразпределяне на ваксините, няма да стигнат за всички.
  • 4 😡😡😡😡😡

    22 0 Отговор
    Този Балтов ли е :::Асен Балтов - кум на личния доктор на Баце – Лъчезар Иванов – Лъчо Мозък, чийто син пък бе в колата при трагедията с Милен Цветков ⁉️⁉️⁉️⁉️

    Коментиран от #9

  • 5 2728

    15 1 Отговор
    Тоя е говорител, нещо като политик, нещо като сметач/в смисъл събира изважда/, нещо като наместник на Господа, но не е лекар.
    Самовнушил си е, че е безпогрешен, първа и последна инстанция по истината.
    Изключително неприятна личност. Фатмак щеше да му приляга най-пълно, като физика, интелект, неподплътено самочувствие. "Умението" грубо да навлиза в чужодо лично пространство, "умението" да обижда и поучава. Това е тоя.
  • 6 един от многото

    15 1 Отговор
    Как разпределяте нещо , което не е налично?

    Коментиран от #10

  • 7 любител

    14 0 Отговор
    кой лъже единия казва може да избереш ваксина другия казва че ще може евентуално зимата.разберете се какво да лъжите.министъра казва че има проблем с доставките и ваксините не достигат а боко тивата се изцепи че всичко е перфектно.егати и лъжците.не си играйте със здравето на хората боклуци.
  • 8 математик

    14 0 Отговор
    Преразпределената нула става на милиони.
  • 9 любител

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "😡😡😡😡😡":

    прав си навързани като свински черва.мафия.
  • 10 любител

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "един от многото":

    те разпределят печалбата от него.хахаха.
  • 11 любител

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "светена водица":

    до колкото разбрах се ваксинира вечер с 40г-но уиски.хахаха
  • 12 ASTRA

    8 1 Отговор
    ZENIKA ЗА НАРОДА Я PFAIZER И ДР. ЗА"УПРАВЛЯВАЩИТЕ". А ЗА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ САМО ХОРАТА СИ ЗНАЯТ.
  • 13 Angry Bird

    7 1 Отговор
    Този да върви да се боде с всичките ваксини, че както се е ушишкал, сигурно и кръвното не го слуша?! Да не вземе ковида да му докара трескавица.
  • 14 ------

    7 0 Отговор
    Хората се изпотрепаха за ваксини. Вече 24 часа чакам на опашката.
  • 15 даНе си Христос

    8 0 Отговор
    преразпределяне = умножение ?
  • 16 Пламен

    10 1 Отговор
    Някой се хвали, че създал перфектната организация. Един Тиква-боклук, пуснал нещо във фейсбук, че почивните дни от седмицата ще ваксинират в петък наредилите се на опашки в областните градове. В същото време, записалите се при личните лекари хора със хронични заболявания, рискова група, стоят без ваксина, защото: Н-Я-М-А дози!! Кой прав-кой крив. Сещай се българино, сещаййй се...
  • 17 Дали

    7 1 Отговор
    Това не са класически ваксини. С здадени са на основа на генома и пригаждането им за covid-19 заразата. Естествено е след кано се отричат ГМ храни, така също да се усъвършенстват и ваксините за имунитет до живот. Е, да, ачма не и ето ти временно решениие за бъркане в човещшката природа. Зноят го, НО МЪЛЧАТ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 травматолог

    3 1 Отговор
    Юруш народе на авантата , така ли да те схващам бе Балтов , макар , че имаш известно право за народопсихологията ни. Всъщност като задлъжняло към Баци лице се появяваш постоянно ?
  • 20 Чакам

    2 1 Отговор
    Чакам руска, китайска, японска, израелска?

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аз40🏴‍☠️

    7 1 Отговор
    Защо здрав, прав и без оплаквания човек отива да си бие нещо, което му създава "леки странични реакции"? Много голям % от хората преминават коронавирусите без никакви оплаквания, или много по-леки от тези след инжекцията. Защо ще ни убеждават, че било нормално? В тези инжекции има химикали, ГМО, тези реакции са нормални за химическо отравяне, с което организма на някои опитва безуспешно да се пребори, донякъде успява, но идва втора доза скоро ... там сте прецакани вече. Просто го правят хората от страх, както го каза доц. Мангъров.
  • 23 АЗ 2021

    2 1 Отговор
    Нещо грандиозно ще се случи в началото на Март 2021, което засяга цялата планета. За това е това бързане не само у нас. Четете и ще разберете.
    Сега маркират своите!
  • 24 Хайде разберете се!

    4 0 Отговор
    Отиват да се ваксинират тези, които са решили да го направят. Противоречивите изказвания на командващите парада (последното беше на проф. Мутафчийски, че само у нас се колебаят коя е по-добрата ваксина, което си е, меко казано, неистина), само засилват съмненията на нежелаещите да се ваксинират.
    А защо никому не прави впечатление фактът, показван по телевизиите, че една част от медицинските лица и у нас, и в чужбина, подготвят и ПОСТАВЯТ ВАКСИНИТЕ без да използват ръкавици? И никой не забелязва, не протестира?
  • 25 big

    4 0 Отговор
    Само не мога да разбера как се преразпределя това, което го няма? Доставките на ваксини идват орязани и когато дойдат! Остава само един вариант за преразпределение: една доза се дели на 2-3 мини дози! Да не забравяме също, че една част от ваксините по една или друга причина се изхвърлят, основно заради времето и температурата за съхранение. В случай, че не се изхвърлят, те може би няма да си вършат "работата". Имайки предвид българския манталитет и страха, те определено не се изхвърлят!
  • 26 Любопитно

    2 0 Отговор
    Кой точно контролира как се съхраняват ваксините и какво се случва, ако не се използват докрай, особено с тези, за които се изискват много специални условия? И защо медицински лица поставят ваксините без ръкавици? Такива липсват или от небрежност?
  • 27 Кой е

    3 0 Отговор
    този,комик!???...па не можете и да лъжете бе !!!
  • 28 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    Най-много се ядосвам и вбесявам като ми липсват едни 8 000 лева за да си купя едно нещо дето струва 5 000 лева!
    Разпределяш и преразпределяш нещото дето го имаш и ти е в ръцете, склада...все тая! Те ваксините още в Нидерландия, че и ще има резачка в бройките от Астрата - той ги разпредели та и ще ги преразпределя! Що не си седне на д++++о и да си оправи каквото има в Пирогов за оправяне, ами ...!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове