ФАКТИ.БГ

"Репубиканци за България" обявиха водачите на листите си за изборите

Председателят Цветан Цветанов е начело в Благоевград и Велико Търново

Публикувана: 24 Февруари, 2021 11:46
32 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1856
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

На проведен Изпълнителен съвет на ПП „Републиканци за България“ бяха обсъдени, приети и утвърдени водачите на листите за предстоящите парламентарни избори. Председателят и зам.-председателят Цветан Цветанов и Павел Вълнев се включиха в срещата от Вашингтон, където са на работно посещение. В срещата, която беше осъществена чрез платформата Zoom, взеха участие представителите на Изпълнителния и Контролния съвет на партията.

Към този момент са ясни следните имената на кандидатите за народни представители:

1-ви МИР-Благоевград - Цветан Цветанов

Председател на ПП „Републиканци за България“, с дългогодишен политически опит. От 2009 г. винаги е бил водач на листата във Великотърновски многомандатен избирателен район, а от 2013 г. е водач и в Благоевградски.

2-ри МИР- Бургас - д-р Виктор Серафимов

Доктор по международно право и международни отношения. Завършил е СУ „Свети Климент Охридски” и има допълнителна специализация „Английско и европейско право” в Института за продължаващо обучение на Университета Кеймбридж. Към момента е студент в магистърска програма по „Бизнес администрация“ в Американския университет в България. От 2016 г. е член на Управителния съвет първо на Българското национално радио, а впоследствие на Българската национална телевизия. От учредяването на ПП „Републиканци за България“ взима активно участие във формирането на структурите на партията, като е избран за административен секретар и говорител.

Участвал е в редица работни и експертни групи към Комисията по култура и медии към 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание.

3-ти МИР - Варна - Веселин Василев

Завършил е Военна академия, има три магистратури по „Публична администрация“, „Богословие и теология“ и „Национална сигурност и отбрана“. Два мандата е успешен кмет на Вълчи дол. Успешен бизнесмен. Семеен е, с едно дете.

4-ти МИР- Велико Търново - Цветан Цветанов

5-ти МИР- Видин - Огнян Ценков

Общински съветник в ОбС – Видин. Кмет на община Видин в мандат 2015 - 2019 г. Заместник областен управител на област Видин в периода декември 2014 - ноември 2015г. Инженер съобщителна техника, офицер от Българската армия. Семеен, със син и дъщеря и две внучки.

6-ти МИР - Враца - Тодор Тодоров

Криминален психолог, участвал в разкриването на едни от най-тежките криминални случаи, през последните 20 години. Вещ експерт по линия на Съдебно-психологични експертизи и шеф-инструктор в единственото полиграфско училище в Европа, признато от Американската полиграфска асоциация. Профайлър, участвал в овладяването на много критични инциденти и заложнически кризи.

7-ми МИР - Габрово - Мариян Костадинов

Той е с придобито инженерно образование. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на инфраструктурни обекти в областта на газоснабдяването и водоснабдяването. Натрупан опит в консолидирането на законодателство свързано с всички фази в строителството - от устройствено планиране до въвеждане в експлоатация на строежите. В периода 2009-2013 г. участва в множество законодателни промени свързани с регламентиране функциите на заинтересованите ведомства при стартиране строителството на национални инфраструктурни обекти. В периода 2009-2013 г. е областен управител на Габрово.

8-ми МИР -Добрич - д-р Севдалин Куцаров

Кардиохирург с почти 30-годишен опит. Работил и специализирал във водещите световни клиники. Участвал в създаването на една от най-големите кардиохирургични клиники в страната. Множество участия в европейски и световни форуми. Семеен, с две деца.

9-ти МИР- Кърджали - Илия Илиев

Икономист по образование, със специалност „Икономика и управление на индустрията. Бивш областен управител на Кърджали и общински съветник. Семеен, с едно дете.

10-ти МИР-Кюстендил - Милослав Методиев

Национал по борба и общински съветник от Бобов дол. Бивш национален състезател по класическа борба. Печели 5-то място на Световното и Европейско първенство през 2018г. Четири пъти е спортист на годината на град Кюстендил. В момента се занимава с частен бизнес.

11-ти МИР Ловеч - Надя Бонева

Магистър по „Право“. Експерт в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, работила е в Народното събрание от 1992 г. до момента, на различни ръководни длъжности. Съдебен заседател в Софийски районен съд до момента.

12-ти МИР Монтана - Пенка Пенкова

Тя е единствената жена-кмет в историята на Лом, с три управленски мандата, член на УС на НСОРБ. Била е и зам.- председател в Постоянния комитет на Конгреса на местните и регионални власти в Европа. Носител е на призовете „Жена на годината в област Монтана/2005 г./, „Най-толерантната личност в община Лом /2006,2007 г./, златен медал „За хората с добри сърца” и наградата „Успешно управление на дунавска община” през 2018 г.

13-ти МИР Пазарджик - Атанас Шопов

Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 г., семеен с две деца, втори мандат общински съветник ОС-Пазарджик. Той е с две висши образования със специалност „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“.

14-ти МИР Перник - Иван Анчев

Професионалист с 25-годишен опит в областта на националната сигурност и международните отношения. Завършил специалност „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, след което Академията на ФБР в Куонтико (Вирджиния, САЩ). Доктор по национална сигурност с дисертация по въпросите на ислямския радикализъм. Има задгранични дипломатически мандати във Вашингтон и Чикаго, последният от които е като генерален консул на Република България в Чикаго (САЩ). Женен, с две деца.

15 -ти МИР Плевен - Владислав Николов

Икономист по професия, с висше образование, Магистър по „Търговски бизнес и посредничеството“ в Стопанска академия „Д.А.Ценов“- Свищов. Директор на дирекция „Инспекция по труда“ – Плевен, народен представител в 44-то Народно събрание. Член на комисията по „Бюджет и финанси“. Зам.-председател на „Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабанда“.

16-ти МИР Пловдив - доц. Христо Димитров

В периода 1992 – 1997 изучава специалност „Екология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Дипломира се като Магистър със специализация „Паразитология”.

През 2000 г. печели конкурс за редовен асистент по Зоология.

От 2006 до 2016 г. е Главен асистент. През 2016 г. е избран за доцент по Зоология към ПУ „П. Хилендарски“. Става ръководител на трима докторанти, които разработват дисертации в различни сфери на зоологията. Освен преподавателска дейност провежда и активна научно-изследователска работа в актуални научни области: зоология, фаунистика, таксономия, териология, цитогенетика, биомониторинг, епидемиолого-паразитологични изследвания, оценка на консервационно-значими територии.

През 2013 г. работи активно като експерт в Приоритетна ос 3 „BG161PO005/09/31/01/08 – Развитие на мрежата Натура 2000”. Създава и ръководи успешно експертен екип от страна на Пловдивски университет работещ по „Национална програма за профилактика и контрол на векторно-предавани трансмасивни инфекции при хората в Република България 2014 – 2018“ към Министерство на здравеопазването. От 2015 г. участва и като експерт в актуализации на план за управление на Природен парк „Пирин“ и на Природен парк „Витоша“. През последните години работи и по няколко международни проекта с участие на Египет, САЩ, Турция, Гърция, Сърбия, Русия.

През 2017 г. придобива допълнителна магистърска степен „Финанси и банково дело“. От 2019 г. става Ръководител на катедра Зоология към Биологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“. Участва в авторския състав на учебни пособия и монографии и на над 50 научни публикации в реферирани международни научни издания. Семеен, с две деца.

17-ти МИР Пловдив област - Георги Пилев

На 33 години, заместник-областен управител на област Пловдив в периода 2014-2017 г., Магистър от НБУ гр. София със специалност „Бизнес администрация“, има придобита магистратура и в Пловдивски университет по „Публична администрация“. В момента работи в частния сектор.

18-ти МИР Разград - Димитър Стефанов

На 39 години, работи в международни компании в сферата на търговията и в момента е треньор по баскетбол.

19-ти МИР Русе - д-р Ченко Сотиров

Стоматолог, собственик на една от най-добрите дентални клиники в България. Д-р Сотиров има сериозен професионален опит, натрупан у нас и в чужбина, владее турски, английски и норвежки и е познат на русенската общественост като водещ експерт в областта на денталната медицина, член е на Изпълнителния съвет на партията.

20-ти МИР Силистра- инж. Петко Чамов

Магистър инженер по „Комуникационна техника“, с допълнителна квалификация „Финансов мениджмънт“ в СА „Д. А. Ценов“- Свищов. В момента е управител на търговско дружество, член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България. Женен е, с две деца.

21-ви МИР Сливен - Пенчо Недев

Пенчо Недев Иванов е роден 1959 година в Сливен. Преди повече от 20 години заминава за САЩ. Постига aмериканската мечта. Има транспортна компания в Чикаго. Сега се връща в родния си град, за да помогне за положителната промяна. През целия си живот помага на българите в страната и чужбина. Подпомага активно българската общност и църква в Чикаго. През 2018 година се връща и семейството му дарява над 14 000 лв. на отделението по Неонатология в окръжната болница в Сливен. Обявен е за най-големия частен дарител на болницата.

23-ти МИР София - Горан Благоев

Култовият телевизионен водещ, историк по образование с научна степен доктор по етнология, доказал се през годините като вещ познавач на етническата, религиозна и демографска проблематика. Безпощаден публицист-човек, отдаден на обществени каузи включително защита на традиционните ценности, правата на българските общности в чужбина, декомунизацията и отстояване на българския национален интерес срещу чужди влияния.

24-ти МИР София - д-р Джема Грозданова

Д-р Джема Грозданова е бивш председател на Комисията по външна политика (2014-2020) и Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове (2013), народен представител в четири състава на НС (2009-2020), три пъти вицепрезидент на ПАСЕ (2009-2011, 2015-2016 и 2018-2020) Страсбург, Франция, докладчик на ПАСЕ по процедурата на мониторинг за спазването на поетите ангажименти и задължения от Украйна към Съвета на Европа (2018-2020). Член е на Европейския съвет по външна политика София, България, председател на групата за приятелство България – САЩ (2015-2020), Магистър със специалност стоматология и доктор по обществено дентално здраве на Медицинския университет в София. Омъжена с две деца. Международен секретар на Републиканци за България и член на Изпълнителния съвет.

25-ти МИР София - Боян Йорданов

Волейболист, бивш национал по волейбол, 3-ти в света на Световното в Япония през 2006г., най-добър състезател на Гърция няколко пъти, два пъти шампион на южната ни съседка с Олимпиакос, любимецът на българските фенове, член на Изпълнителния съвет на партията.

26-ти МИР София - област - Чавдар Маринов

Живее в гр. Костинброд. Има професионален опит в земеделието над 15 години. Заемал е експертни позиции в Държавен фонд „Земеделие“, Министерство на земеделието, храните и горите, председател на браншова Асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци, заместник-министър на земеделието в периода май 2019- април 2020, член на Контролния съвет на Републиканци за България. Женен с две деца.

27-ми МИР Стара Загора - Петя Станева

Завършила е Магистратура „Инвестиционен мениджмънт“ в Стопанска академия „Д.А.Ценов“ - Свищов, Бакалавър по „Счетоводството“ в Икономически университет-Варна. Работила е в сферата на финансите- борсова търговия в Управляващо дружество, като счетоводител и служител в ДАНС- Стара Загора, през последните близо 3 години. Семейна с едно дете.

28-ми МИР Търговище - Иван Цонев

Завършил в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Право“. От 1994 до 1998 година е юрисконсулт в БНБ, от 1998 г. е адвокат в Търговищка адвокатска колегия. През годините два пъти е бил председател на ОИК-Попово. Семеен с две деца.

29-ти МИР Хасково - Радостина Циркова

Родена в Хасково, на 29 години. Бакалавър „Международни отношения“ от Софийски университет; Магистър с почести „Европейски въпроси“ от Болонски университет, Болоня, Италия с експертиза в сферата на отношенията ЕС-Китай-Африка; стипендиант на фондация Италия-САЩ за магистърска програма „Глобален маркетинг и комуникации“. Говори английски и италиански. От 2018 работи в сферата на търговския маркетинг в голяма международна компания в София.

31-ви МИР Ямбол - Георги Славов

Завършил Технически университет-София, специалност „Електронна техника и микроелектроника”, втора специалност „Мениджмънт и маркетинг”, следдипломна специализация „Робототехника” и втора магистратура „Бизнес администрация”. Работил в сферата на образованието, банковия сектор и частния бизнес.

Три мандата кмет на град Ямбол - от 2007 г. до 2019 г. Успял като кмет да промени коренно облика на Ямбол - нов център; нов облик и функция на единствения по рода си в България „Безистен”; възроден градски парк; изградил канализация на най-стария квартал в града – „Каргона” и пречиствателна станция; създал все още единствения в България общински военен „Музей на бойната слава” с уникални за света експонати; върнал славата на античния град „Кабиле”; възродил идеята за „Новата болница” в града и защитил парите за ремонта ѝ; решил сагата с небезизвестния блок 20 в град Ямбол; привлякъл сериозни инвеститори; реализирал много други важни за града си проекти, както и изготвени и оставени в наследство десетки проекти за най-значимите проблеми на Ямбол. Женен с две дъщери.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ГРАД ЯМБОЛ
1 Отговор
31-ви МИР Ямбол - Георги Славов

Пълна подигравка, мандатите му като кмет бяха белязани от корупция.

Коментиран от #10


Оценка:
-1 +18

Кемал
2 Отговор
Цветанката има същите недостатъци като Костов, може би щот и двамата са от "смесени" бракове, на първо място ги интересува да се докажат

Коментиран от #14


Оценка:
-2 +10

Хахаха
3 Отговор
Колко ли гласа ще си купят на изборите ???? Докога ли ще им дават пари от САЩ ?????? КОЛКО ЛИ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ СА ОБЕЩАЛИ ????

Оценка:
-2 +14

БАЙ Х@Й ‼
4 Отговор
Може ли да стане така , че да гласуваме за тази партия, но Цветанов да не влезе в НС ⁉️ /за един от помощното у-ще питам/

Оценка:
-2 +8

Акция
5 Отговор
Само такива политици ако имаше до сега стигане нямаше да имаме... Нищо след 04.04,2021г ще започни от 0 да изграждаме България като гледам няма да е трудно с толкова много Успешни хора !!! Успех

Оценка:
-18 +2

При
6 Отговор
грабливите селяндури , мутри и пребоядисани комунисти се нагласил "републиканеца" . Все милиционери и ДС другари от БКП котило се маскирали като "републиканци" !

Оценка:
-4 +13

Избирател
7 Отговор
Американо-турския слуга ли ще е единстжената партия на изборите , че ни занимавате само с корумпирания кръг на Синята мафия ?

Оценка:
-0 +16

сила
8 Отговор
АКО НЯКОЙ В БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВА ЗА ЦЕЦЕРОН,ЗНАЧИ НАИСТИНА СМЕ ТОТАЛНО НЕНОРМАЛЕН НАРОД.....малко ни е,още може да носиме на простотия

Оценка:
-1 +16

Сега се разбра
9 Отговор
,че под наблюдението на Грозданвова Публикувано във факти.бг: докладчик на ПАСЕ по процедурата на мониторинг за спазването на поетите ангажименти и задължения от Украйна към Съвета на Европа (2018-2020). са е случил този режим в Украйна! Бравос! За там не трябва ли завършил човек МО, а не зъболекар?!

Оценка:
-0 +2

Ветроло
10 Отговор

До коментар #1 от "ГРАД ЯМБОЛ":


Много си навътре в нещата още ли си безраборен трол спускат ти отгоре нещо и ви казват къде и какво да пишеш ли

Оценка:
-4 +0

Още малко
11 Отговор
Не остана много време до изборите, вятърът духа откъм правилната посока. ГЕРБ изобщо да не гласят за класиране, приключи вашият път.

Оценка:
-3 +6

Брадясъл Илия
12 Отговор
И пак в тия,с Тиквата са от един дол магарешки тръне,събира ги хранилка-Сорос..

Оценка:
-2 +8

Казвах ти Бойко
13 Отговор
Че онези молитвени закуски,ще ти резнат главата.Усети ли,кого си отглеждал? Не говоря само за цвъки, а другите- който ти ръкопляскаха и пееха Оди за възхвала, и ти им подписа куверт за денонощен Ол инклузив на държавната софра. Под една или друга форма.Тепърва ще береш ядове.Цвъки ти е приготвил въжето.И столчето също.Доставка платена и осигурена отвън.Откъде,сам се сещай!

Оценка:
-0 +8

Глупости
14 Отговор

До коментар #2 от "Кемал":


Какво значение има кой от какъв брак е? Този който иска да се доказва е Бойко, той търси пиар. Обърка хората май

Коментиран от #17, #19


Оценка:
-10 +0

Саки
15 Отговор
Варналята хем военен хем теолог. Направо си е като съвременен рицар тамплиер.

Оценка:
-0 +9

Точно така
16 Отговор
ГЕРБ вече са бита карта и няма да ги има скоро така , че гледайте къде е бъдещето !! а именно Републиканци според мен доста успешни станаха за няма и 2 месеца !

Оценка:
-10 +4

Кемал
17 Отговор

До коментар #14 от "Глупости":


Има значение кой от какъв брак е - например Костов, ощетил е държавата с милиарди но не изпитва угризения, даже сигурно е горд как е прецакал "останалите" такъв е манталитета при "смесените" , даже съм се изразил меко, важното при тях е да се докажат като "печени"

Оценка:
-0 +6

ХММММММ
18 Отговор
Забелязвам, че българския народ май промяна не иска. Просто си говорят ей така да им мине номера. Ако наистина я искаха досега щеше да е направена и да се надигне народът. Не давате шанса на новите лица в политиката, как тогава ще постигнем нещо в родината

Оценка:
-1 +7

БАЙ Х@Й ‼
19 Отговор

До коментар #14 от "Глупости":


Ами от две печки снежен човек няма как да стане !

Оценка:
-0 +10

ТЪПАКА
20 Отговор
Публикувано във факти.бг: Учен бие тревога: По-смъртоносна болест от COVID-19 удря човечеството ........... ТОВА Е ЦЕЦО КРАДЕЦО

Оценка:
-1 +8

21
Този коментар е премахнат от модератор.
Хмммммм
22 Отговор
Никога не е късно да станеш за резил и да заработиш за главния архитект и създател на управлението на ГЕРБ и ББ, многоапартаментника и асансьорника ЦвЦв. Явно има мераклии, които разчитат той да пресъздаде такова управление и те да намажат.

Оценка:
-1 +8

23
Този коментар е премахнат от модератор.
къде
24 Отговор
е Плашилото?!Пак на закуската..Дано да се задави от `мусаката`...

Оценка:
-0 +4

слаби
25 Отговор
краварски играчи!Иначи са `пенчо апаши`...

Оценка:
-0 +4

Dirty Harry
26 Отговор
Боко реши да удари едно рамо на Цвъки,нали после ще правят коалиция.

Оценка:
-2 +1

хдфх
27 Отговор
5-ти МИР- Видин - Огнян Ценков-СЛЕДСТВЕН!

Оценка:
-0 +2

Бай Кочо
28 Отговор
Цецо, кмета на Търново носили ти куфара...?

Оценка:
-0 +2

29
Този коментар е премахнат от модератор.
ГНЕВЕН
30 Отговор
А Смолян 22 избирателен район? На кого ни оставяш ,бащице? Златоград, чеверметата, хайдушките носии и пищови, с какво не ти угодихме?

Оценка:
-0 +2

Иван
31 Отговор
Само Цецо Василев липсва!

Оценка:
-0 +1

32
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Д-р Мирослав Ненков
Д-р Мирослав Ненков, бивш здравен министър, пред Нова тв
Аз нямам 16 имота, майка ми не притежава верига бензиностанции, тъща ми няма три хотела на морето."

Още бисери
ТОП 5