Last news in Fakti

23 Декември, 2012 08:40 2 721 4

Братът на Бербатов карал пиян и без книжка

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Братът на Бербатов карал пиян и без книжка, пише в. „Труд“, цитирайки регионалния в. „Струма“

Прокуратурата в Благоевград внесе обвинителния акт срещу брата на Димитър Бербатов, който се оказа рецидивист на пътя и има 6 нарушения на Закона за движението. Разследването е установило, че 29-годишният Асен е шофирал без книжка и е карал и пиян. Шофьорската му книжка бе отнета през май 2011 г. за срок до 8 май 2013 г. Независимо от наказателното постановление Бербатов продължил да управлява автомобила и през септември тази година бе заловен отново зад волана. За извършеното престъпление законът предвижда до 2 години затвор. Тъй като Асен има чисто криминално минало и не е осъждан, прокуратурата го освободи от наказателно преследване и предложи да му бъде наложена най-високата глоба.

 

Бойко дари 10 бона за благотворителност, хвали в. „Стандарт“


Премиерът Бойко Борисов дари на благотворителната инициатива „Любов в действие“ 10 хиляди лева от партийните пари на ГЕРБ за каузата. Представители на инициативата го посрещнаха при откриването на ново кръстовище на две нива в София. Той обяви на място, че Министерството на околната среда и водите, Столична община и „всички ние” са успели най-накрая да имат абсолютно подписани документи за завода за боклука. Кметът Фандъкова очаква през януари да приключи изборът на изпълнител за завода.

 

Скандал за пола на Бог разтресе църковното общество, разкри в. „Новинар“

В Германия избухна разгорещена дискусия по фундаменталния въпрос от какъв пол е Бог. Повод за спора стана интервю на министъра по делата на семейството и жените Кристина Шрьодер, в което тя заяви: "Бог" е дума, която би могла да бъде както от мъжки, така и от среден род". Думите й разгневиха Християн-демократическия съюз (ХДС) и Християн-социалния съюз (ХСС). "Бог традиционно се възприема като баща на Исус, следователно не може да е от среден род", отбеляза Норберт Хайс от ХСС.  Набедената министърка бе защитена от политика Клаус-Петер Вилш, който напомни на критиците й, че в немския език младенецът Исус е в среден род, подобно на всяко бебе. Шрьодер получи подкрепа и от бившия премиер на Бавария Гюнтер Бекщайн, вицепрезидент на Евангелическия синод. "От гледна точка на теологията Шрьодер е права: Бог е действително над половете".

 

Ученик изпадна в кома след сбиване на две групи, съобщи в. „24 часа“

18-годишен ученик от Лом с инициали С.Е. е пострадал при сбиване на две групи от Професионалната гимназия по хранене и земеделие в двора на училището, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Момчетата се скарали по незначителен повод и в разгара на скандала се стигнало до ръкопашен бой. В мелето пострадал дванайсетокласникът. След нанесени му тежки удари С.Е. загубил съзнание и припаднал в училищния двор. Момчето е откарано в болница. Там състоянието му е стабилизирано и в момента животът му е вън от опасност. По случая е заведено досъдебно производство по член 129 от НК срещу неизвестен извършител.


Сменяш колата, разбиват ти жилището, предупреждава в. „Монитор“

Част от домовите крадци се ориентират кое жилище да разбият по паркираната отпред кола. Апашите от среден ранг разполагат с информатори във всеки квартал на столицата. Тяхната роля е да следят точно кой от съседите им е сменил автомобила с по-нов или има добре платена работа. Нов автомобил, дори и от нисък клас, на лизинг, означава, че собственикът има постоянни доходи и вероятно ще има какво да се вземе. Обикновено агентите нямат умения да преодоляват ключалки, затова подават и информацията на бандитите. В замята получават процент от откраднатото или се договарят за твърда тарифа, когато са сигурни, че в жилището ще има голяма сума. 

 

Тотко Поршето бе пуснат под гаранция 10 000 лева, информира в. „Сега“

Арестуваният при показна полицейска акция Тодор Хаджижеков, обявен от вътрешния министър Цветан Цветанов като Тотко Поршето, беше пуснат на свобода срещу гаранция от 10 000 лв. Решението е на Специализирания апелативен съд. Съдията Драгомир Кояджиков прецени, че доказателствата срещу сочения за организатор на фабрика за фалшиви цигари край Костинброд не са достатъчни, за да го остави в ареста за постоянно. Цехът на Поршето беше разкрит от ГДБОП преди две седмици, а обвинения бяха повдигнато на 7 души, като Хаджижеков беше посочен като шеф на нелегалното производство на цигари.

 

БДЖ не се продава, нито подарява, пише в. „Преса“

Граждани излязоха на протест срещу приватизацията на БДЖ "Товарни превози" под наслов "STOP на приватизацията и ликвидацията на БДЖ". Няколкото десетки души, дошли в предпразничната събота да изразят недоволството си, са предимно млади хора. Те застанаха на входа на централната жп гара и започнаха да скандират: "БДЖ не се продава, нито подарява!" и "БДЖ е за хората, не за бизнеса!". Те оправят и призив към управляващите: "Г-н Борисов, спасете БДЖ от приватизация и ликвидация". Според представителите на Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт няма губещи линии, има некадърно управление, какъвто слоган бяха написали и на един от транспарантите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    0 0 Отговор
    Шест нарушения от които две за употреба на алкохол.Нямам думи.Защото е от сем. Бербатови.

    Коментиран от #3

  • 2 един от многото

    0 1 Отговор
    Нищо ново под слънцето .Брат му ще плати и до там...........
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    ako beshe ot niakoe ne izvestno semeistvo shtiaha da go napraviat na maimuna.
  • 4 НЕ БРАТ НА бербатов

    0 0 Отговор
    Б.....К
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове