Last news in Fakti

28 Февруари, 2021 08:15 3 576 17

Референдум в Обзор за отделяне от община Несебър

  • обзор-
  • несебър-
  • референдум-
  • гласуване-
  • вот

Гласуването ще е признато при гласували от населението 40%

Референдум в Обзор за отделяне от община Несебър - 1
Снимка: БГНЕС

Местен референдум се провежда в Обзор. Опашки за гласуване се извиха още преди отваряне на секциите, предаде кореспондентът на bTV в региона. Жителите на града и 6 села отговарят на въпроса "Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор?".

Първият дошъл да гласува, още в 6 часа сутринта е 91-годишният Димитър Кисьов. Референдумът в неделя ще бъде признат, ако 40% от имащите право на вот гласуват.

Въпросът в него е "Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор". "Гражданите на Обзор искат развитие. Те го виждат само с раздялата с Община Несебър. Създаде се инициативен комитет, който събра над 1 300 подписа, което е 70% от гласувалите на местните избори. Самата територия, която обособява този комитет са шест села.

На нея има множество хотели, огромен сграден фонд, гори - все предпоставки за един добър бюджет и финансиране на новата община", обясни кметът на Обзор Христо Янев.

Целта е да се създаде изцяло нова община с шест съставни селища. Градоначалникът е на мнение, че ако Обзор се превърне в отделна община, ще има достатъчно приходи за издръжка и развитие.

"Идеята се роди преди около години. Проблемите пред общината са много, искаме да си ги решаваме ние, а не хора от Несебър, които са отдалечени от тях. Когато се отделим, 11 души от Обзор ще бъдат общински съветници. Сега имаме само един представител", допълни Пламен Проданов - член на инициативния комитет.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така

    12 9 Отговор
    Ще крият още много недекларирани доходи от лятото.А за малките села ще стане по зле
  • 2 Не думай

    4 21 Отговор
    Обзор е мястото на жендъри и всекакви извратеняци, това не тр да съществува
  • 3 Кочо

    4 14 Отговор
    Какъв е реда за провеждане на референдум, да се отделя от Хасково и мина към Одрин? Валията каза - Нямаш проблем!

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Варна

    15 0 Отговор
    Сега, Обзор е на 44 км.от Варна и на 68км.от Бургас- но досега се водеха, че са в Бургаска област, община Несебър. Който е минавал през това градче, знае какво представлява. Лятото е препълнено с гости и туристи, но зимата е пълна скръб, безлюдно и пусто. Има 50 хотела най-малко там и се разчита на сезона. Ако се отделят от Несебър, но и не се присъединят към община Бяла, Варненско-може и повече пари да завъртят в кметството им. Но лятото трае 3,5 месеца, а есента и зимата цели 5 месеца. Ще им е трудно. Кмета и местните общинари ще трябва добре да си направят сметката.
  • 5 хахахахаха

    8 4 Отговор
    тази глупост обзор да е несебърска община ми звучи все едно приморско да е община хасково...
  • 6 Кочо

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Разбрах! Към Одрин не може! А към Орестиада може ли? Номархосът каза - Кала! Та ине!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 101

    6 10 Отговор
    Елате към Варна - вторият по-големиниа град в България. Морската столица на страната.
  • 9 Кочо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "жопа":

    Нямам против! Само да не съм към Хасково! Давай нататък!
  • 10 Hххгжщгг

    7 6 Отговор
    Поредна простотия, поредна малка община, поредни общински съветници които ще ги издържаме с нашите данъци.... Какви са тея общини с 2000 души население? Не трябва да се отделят да си седят в Несебър! Общинските зааплатаджии опа съветници са ни достатъчни гърла за хранене!
  • 11 Лост

    5 5 Отговор
    Някой ги подкокоросва. Не можаха да свалят кмета на Несебър и сега им е гадно и действат подмолно. Пък вижте кои държат най-големите комплекси там. После ще ги изпързалят и ще остава още по малко за общината.
  • 12 чеге

    7 6 Отговор
    Най важното е че това отделяне на Обзор е желано и цел на ГРОБ тъй като в момента и винаги Обзор е бил към Несебър а както знаем Несебър не е подчинен и не е от партия ГРОБ затова е цялият този скандал-за да може ГРОБ да си има още една подчинена област която да гласува за тях и да си строят там имения и хотели !
  • 13 ОБЗОР

    10 3 Отговор
    БЯЛА Е КЪМ ВАРНА А ОБЗОР Е НА 2КМ ОТ БЯЛА И Е КЪМ БУРГАС.А НИЕ ВСЕКИ ДЕН ХОДИМ НА ПАЗАР И ДА СЕ ЗАРЕЖДАМЕ И ДЕЦАТА НИ СЕ УЧАТ В ВАРНА. БЪДЕЩЕТО НИ Е КЪМ ВАРНА .НО ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ И ПРОСТОТИЯТ Е НЕПОБЕДИМА У НАС.
  • 14 2021

    2 0 Отговор
    Малка община, инвеститора лесно се оправя и хотела му изниква със всички необходими документи че, и отгоре за тежест. В големите общини не е точно така, пак изникват безумни сгради но разходите са бая по-големички. Тък апртаментче там две :)
  • 15 Обикновен гражданин на Обзор

    0 1 Отговор
    Хора защо се разделяте с омраза един към друг ? Какво значение има дали си За или Против ? Нали всички живеем на едно място и ще се виждаме и след референдума. Най- глупаво е да се настройвали едни срещу други . А референдума ще мине и каквото е казал народа ще стане.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове