5 Март, 2021 18:05 9 984 61

Каракачанов репликира Радев за нальота

  • нальот-
  • румен радев-
  • красимир каракачанов

За намалените нальоти на летците ни, Каракачанов обясни, че когато има един, два или три самолета в една авиобаза, няма как летците да натрупат голям нальот

Каракачанов репликира Радев за нальота - 1
Снимка: БГНЕС

Един самолет не се ремонтира в рамките на месец-два, както се ремонтира една лека кола. Така военният министър Красимир Каракачанов отговори на критиката на държавния глава, че нальотът на военните ни летци е опасно малък и това може да застраши живота им и живота на други хора.

Отговорът на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов бе след като заедно с президента Румен Радев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъстваха на представянето на анализа за работата на въоръжените сили за 2020 г., съобщи news.bg.

За намалените нальоти на летците ни, Каракачанов обясни, че когато има един, два или три самолета в една авиобаза, няма как летците да натрупат голям нальот. Когато има повече изправни летателни средства, например осем, летците щели да трупат повече опит.

"Нальотът ще се преодолява, когато постъпят в строя и другите осем самолета Ф-16, блок 70", посочи военният министър.

По думите му през 2017 г., когато той зае поста военен министър, перспективата била ужасяваща за изтребителната авиация (наличните МиГ) и за щурмовите ни самолети Су-25, които били пред приземяване. Без решението за ремонт на изтребителите МиГ-29 и модернизация на щурмовите самолети Су-25, сега можеше да нямаме никакви военни самолети, смята той.

"Буквално към 2019 г. бяхме пред перспективата в края на годината да няма нито един летящ самолет Су-25, но в момента вече са осем", коментира Каракачанов.

Заразените бойци от коронавирус в армията си са около 2%, което се дължи най-вече на личната дисциплина на военнослужещите. Има няколко починали военнослужещи, като единият е бил преподавател във Военновъздушното училище. "Като цяло ситуацията е под контрол", увери министърът на обраната.

За проекта за Сухопътните войски Каракачанов бе категоричен, че проектът им не е проблемен, но се случвали много неща. За първи път от 90-та година насам основният боен танк в българската армия (Т-72 - б.р) преминава на основен ремонт, напомни Каракачанов.

Започнал е проект за модернизация на 44 от основните ни бойни единици за Сухопътни войски. Проектът за бронираната машина не бил прекратен, а процедурата Каракачанов е предложил да бъде прекратена от МС, защото двете фирми, които останали на финала, предложили цени по-високи от сумата, която е гласувана от парламента.

"Пред мен имаше две алтернативи - или да вляза в парламента да поискам увеличение на сумата, което го смятам за нецелесъобразно не само заради COVID-19, или да търсим други варианти", обясни Каракачанов.

Очаква се военноремонтния завод "ТЕРЕМ", специализиран за техника за сухопътни войски да изготви доклад възможно ли е тази бронирана машина да бъде изградена на базата на усилията на българския военнопромишлен комплекс.

"Когато докладът е готов, ще можем да се ориентираме как да се подходи", каза Каракачанов визирайки, че решенията ще взима следващия военен министър.

"Или да продължи експертизата, или да иска още пари от парламента да продължи нещата", коментира още Каракачанов.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов обяви анализа за работата на въоръжените сили през 2020 г. като много обективен и отчита една динамична, трудна година, пълна с предизвикателства.

"Общата оценка е, че армията се справи блестящо със задачите", категоричен бе адмирал Ефтимов.

Той увери, че командирите и целия личен състав на въоръжените сили се справили добре с поставените задачи. За критиките на президента за изключително малкия брой нальоти, адмирал Ефтимов изтъкна, че това са функционални зависимости и учебната авиация дава основни нива на подготовка и след това летците усъвършенстват подготовката си.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шкембечорба 16

    144 25 Отговор
    Шкембеторба обяснява на военен пилот за самолетите....майко мила, къде живеем !?!?😱

    Коментиран от #31, #60

  • 2 Иванчо

    98 22 Отговор
    Господин грух-грух и агент на ДС да не се обажда! Как не го е срам тоя агент Иван, който е писал доноси и сводки в ДС, да говори за морал и чест. Пффф и пак иска да е във властта....
  • 3 Последния Софиянец

    101 22 Отговор
    А така Шкембе.Обясни на тъпия летец за самолетите,че той не разбира.Кога се е возил Радев на самолет!?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гадно

    123 21 Отговор
    Точно пишманвойводата да обяснява на Генерал от ВВС как се ремонтира самолет е най-малкото смешно. Не е лошо да си гледа Билла рекламата.
  • 6 Габровец от Варна

    89 16 Отговор
    Каракачанов вече е летял със самолета и знае по - добре какво е това нальот! Симпатяга!!

    Коментиран от #58

  • 7 ВМРОБНД

    22 113 Отговор
    Не само ще го репликира, ами и ще го зашливи НАКРАЯ!! защото фигуранта не е никакъв върховен главнокомандващ! Главнокомандващ българската армия е мин. на отбраната г-н Красимир Карачанов!!

    Коментиран от #56

  • 8 choko

    66 11 Отговор
    А Боко с колко нальот е ?

    Коментиран от #12

  • 9 Достойна присъда

    86 11 Отговор
    Шкембак ти ще летиш като балон след изборите!

    Коментиран от #57

  • 10 Дельо Хайдутин

    76 14 Отговор
    Докато дойдат Ф16 през 2027 година пилотите ще остареят.

    Коментиран от #34

  • 11 смях

    16 61 Отговор
    Къде беше загрижения пингвин когато стар съветски хеликоптер се запали??? Тогава защо не излезе да обяснява как се застрашавал живота на армейците? Но тогава не беше в предизоборен режим май..
  • 12 Бойо шофьорчето

    51 8 Отговор

    До коментар #8 от "choko":

    Той е с джипльот, защото има фобия от дронове и фалкони!
  • 13 Достойна присъда

    73 8 Отговор
    Шкембак,защо на зарята на 3 март гвардейски оркестър бе возен от 40 годишен автобус Чавдар?
  • 14 4жев54

    81 11 Отговор
    Това шкембе ако беше взел решение за закупуване на Грипен, то сега България щеше да има за по-малко пари два самолета в повече. Не 8 нови а 10 самолета. Това е проста аритметика но корумпираните гербави изчадияя и майките си ще продадат за едно потупване по рамото.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Достойна присъда

    59 6 Отговор
    Шкембе защо не каза това в очите на президента нали бяхте заедно по-рано днес
  • 17 Абе ей....

    29 19 Отговор
    Ква е тази дума нальот ,бе! Защо не изпозвате български език ?
  • 18 Гнусар!

    62 8 Отговор
    2019 сме били пред фалит,ама Свинята оправила бакиите - ами нали сте на власт от 2009 бе,отрепки,с кого ще се оправдаете сега?!
  • 19 Коментатор

    71 9 Отговор
    Боже , колко мъка има в българската политика ! БМРО , натовци дето Волен ги вмъкна на буксир в Парламета , "обясняват" на един от българските въздушни асове - генерал Радев за самолетите ! Колко мъка !
  • 20 АЙ БЕ

    54 10 Отговор
    ТОРБАЛАН. Ти си от четири ГОДИНИ там МИНинистър фигуранТ. ТОВА са 48 МЕСЕЦА. КЪДЕ БЛЯ.За Комисиона
    ЗА ТАРАЛЯСНИЦИТЕ. Там бля
  • 21 ГОРСКИ

    23 4 Отговор
    Пътниците щели да спечелят 8%, много ми е интересно как?????
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Знайко

    19 42 Отговор
    Ало ченгето "патриот" Шкембе Воевода, "нальот" е руска дума. Вземи поне научи български, казва се летателни часове/полети/. Фатмак президент дори не искам да го коментирам. Ако родителите му не са били русофили, а той от бебе не е бил закърмен с русофилска мляко. Нямаше да стане фатмак и "льотчик" на изтребител. По живково време имаше български виц: Прост, по-прост, най-прост, военен, милиционер, контрольор в градски транспорт.

    Коментиран от #24

  • 24 Абе льохман

    69 13 Отговор

    До коментар #23 от "Знайко":

    Не наричай Радев фатмак,той е генерал,истински,не като твоята скапана тиква! Льохман с льохмана ти тъп,от тъпоглава льохманска фамилия..

    Коментиран от #28, #44

  • 25 бягай бе

    20 4 Отговор
    мястото ти е на Нужника /кенефа/ ....

    Коментиран от #29

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 37 Отговор
    Какъв ли е нальота на фатмака?

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сульо

    9 42 Отговор

    До коментар #24 от "Абе льохман":

    кой направи летящият шебек генерал?Да ТИ подскажа Бате ти Бойко. По милост НЕ по заслуги!

    Коментиран от #38, #59

  • 29 За онова нищо

    9 13 Отговор

    До коментар #25 от "бягай бе":

    нищоправеца говориш нали!!
  • 30 Македонски

    31 8 Отговор
    Каракачанов разбира от всичко!Прави паспорти на северномакедонци със лика на Силвестер Сталоне!Всички са еднояйчни близнаци!
  • 31 сещинг

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "шкембечорба 16":

    живеешнамайкативмайкативануса
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тишо

    44 7 Отговор
    Срам и позор! Човек, който представа си няма от военна авиация да “репликира “ генерал - елитен военен летец!!!!!

    Коментиран от #35

  • 34 дедо Петко

    29 6 Отговор

    До коментар #10 от "Дельо Хайдутин":

    Няма да дойдат. Човека взе парите и каза - " Чекай, чекай малко, ей сега шъ дода." Та същата работа за самолетите. Краварите взеха парите и ще ни наложат някакви санкции за нещо и .......... отиде коня у ряката.
  • 35 Цветето

    21 4 Отговор

    До коментар #33 от "Тишо":

    Бе то и главният експерт си няма понятие от тия неща дето инспектира, ама дава мнение и препоръки всеки ден.
  • 36 Шопо

    23 2 Отговор
    Това е като Карадайъ да разбира повече от наука от просветния министър...
  • 37 ДСО Родопа

    29 7 Отговор
    Изтървани са два мазни шопара. Единия е Банкянска порода, а другия Каракачанска. Отговарят на имената Бочко и Ванчо.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 възмутен

    36 8 Отговор
    прасето учи орела как да лети? този много си повярва.
  • 40 Строевак

    36 7 Отговор
    Войводата нe мoжe дa cи вържe oбувкитe. Кaмo ли дa нaпрaви лицeвa oпoрa или кoрeмнa прeca. Акo cкочи на лоста, щe гo изкриви. Дирникa му cтaнaл кaтo тъпaн, пo нaрoднoму – дaул. Шкeмбeтo му кaтo кaбa гaйдa. Глaвaтa му кaтo кринa.

    Коментиран от #48

  • 41 има си нещо

    26 4 Отговор
    не наред в главата, и да се напъваш не можеш никога да стигнеш излъчването на военните. Господ не го дава на всеки, само на избраните.Пълен смях, но си е истинско нещастие

    Коментиран от #43

  • 42 vale karo

    32 6 Отговор
    Защо никой не сравнява колко самолета имахме 1989 година и колко сега.Не говоря за само за военни,говоря за всякакви самолети.Страх ги е да ни кажат ,какво ни донесе ДЕМОКРАЦИЯТА.
  • 43 от мвр

    5 6 Отговор

    До коментар #41 от "има си нещо":

    И милиционерите имат неотразимо излъчване като овенните.
  • 44 Абе фатмака е,

    7 12 Отговор

    До коментар #24 от "Абе льохман":

    дори фигурант на черепа.
  • 45 Дядо бг

    3 6 Отговор
    какво значи тази дума " нальот???????? сигурно тези , които никога на са летялиииииииииииии!

    Коментиран от #46, #47

  • 46 sbs

    7 11 Отговор

    До коментар #45 от "Дядо бг":

    звучи ми на руски ----изнудвах много знаещият чичко гугъл да ми отговори -но и той запезна -
    според мен е брой полети в нападение

    най добре може да отговори ----ПАРАШУТИСТА --ЛЬОТЧИК -по РУСКАМУ -а по БЪЛГАРСКИ -----РУМЯНЦЕЙ РАДНИКОВ
  • 47 0000

    10 2 Отговор

    До коментар #45 от "Дядо бг":

    Часовете прекарани във въздуха от авиатора.термин от авиацията .ползва се и от нашите летци,без значение дали са военни или граждански
  • 48 старшинката

    7 2 Отговор

    До коментар #40 от "Строевак":

    Добре написано!Все едно чета описанието на Ботев на чорбаджията,дето вратът му бил като талията на свинята.
  • 49 Next

    21 5 Отговор
    Щом каракОчана репликира ас от военните пилоти, смятайте простотията на какво високо ниво е в България. Нямам думи.
  • 50 Байо

    9 2 Отговор
    Не е важни нальотите да са малки , кара!! Комисионата да е голяма е важното!!!Смях
  • 51 И що като летят старите фарчила

    3 2 Отговор
    Какво се промени в живота на хората?
  • 52 До сега противника без самолети

    4 2 Отговор
    Не ни нападна а сега като има 8 стари хвърчила хептен ше се откаже от нападение😂😂😂😂😂
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Кара чанак

    2 1 Отговор
    F 16 Вlock 70 ще докарат и ваксини за всички!
  • 56 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "ВМРОБНД":

    Я пак,че нещо не разбрах...??? Ти наясно ли си с това,какво е Министър на отбраната,Командващ на Сухопътни,Военоморски,Военовъздушни,Инженерни,Гранични войски...,и кой аджеба е Върховен Главнокомандващ на всички тях...??? Е не е Каратърбухов...,той просто заема поста на министър(администратор)....!!!
  • 57 Пенсионер

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Достойна присъда":

    А след есенните избори, льотчика излита към Русия.

    Коментиран от #61

  • 58 Севлиевец от Габрово...!

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Габровец от Варна":

    Трябва да регистрират в книгата на Гинес рекорда,че военният изтребител успя да излети с товар,доста по-голям от номиналният...!А именно с ...- Каракачанов...
  • 59 Уйке

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сульо":

    Абе Сульо или Пульо!Като искаш да вземеш отношение по някой въпрос, направи го по по-интелегентен начин! Като чета писаниците против Президента и за Борисов, имам усещане, че един и същи простак, ама голем простак ги е писал!!!
  • 60 А тоя голям летец

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "шкембечорба 16":

    Ако сега се качи на самолет f 16 ще падне като круша както отдавна не се е качвал на самолет
  • 61 Трай бе Пенсийо...

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Пенсионер":

    Нали Боко - Тиквуня ти дава 50-те лева...,ко си мориш акъла да мислиш...🤣🤣🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове