Last news in Fakti

6 Март, 2021 21:15 13 039 57

Димитър Иванов: Генерал Любен Гоцев бе паркетен генерал

  • любен гоцев-
  • димитър иванов

Контролните системи се дублираха, три-четири, една над друга

Димитър Иванов: Генерал Любен Гоцев бе паркетен генерал - 1
Снимка: Нова ТВ

Хората от Първо управление на Държавна сигурност нямаха поглед върху тези неща в държавата, в този смисъл генерал Любен Гоцев беше един паркетен генерал. Това обяви в „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Димитър Иванов, началник на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност по повод факторите, повлияли на икономическите промени в страната след 10 ноември 1989 г.

„Към всяко отраслово министерство имаше офицер от Държавна сигурност, под прикритие, който работеше като служител, но работата му беше наблюдава. Той не беше обикновен служител, а офицер от икономическото контраразузнаване", обясни той действащата система в Народна република България.

Димитър Иванов, който е доктор на икономическите науки и професор по национална сигурност и лидерство, добави, че всички тези офицери, работили в министерствата, където се оперира с големи средства от значителен стокооборот, са докладвали на съответните служби. Оттам информацията се е събирала и анализирала, отивала е към Държавна сигурност, след това в МВР и накрая към партийното ръководство. А отделно от това е имало инспектори, които само с това са се занимавали.

"Контролните системи се дублираха, три-четири, една над друга", добави още Иванов. Tой изтъкна, че и преди, и сега корупцията е по върховете на властта, по управленските етажи. Но тогава не е било формулирано като корупция, а като "лично облагодетелстване" и съпътстващото го "морално разложение".

Димитър Иванов призна, че е имало случаи, когато са му звънели по телефона, за да не се занимава с определено дело или човек с уверението, че това не е негова работа, но обратното е било със случая "Тексим", когато са му "препоръчали" да се заеме с него.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП

    70 6 Отговор
    Да строяваше ги на паркета
  • 2 Да,бе

    114 7 Отговор
    То пък Тулупа щото е боен генерал.От всякъде.Даже се укрива щот е смел.
  • 3 ха ха хаааа

    51 16 Отговор
    Абе , шумкари , сър ..
  • 4 Митьо Гестапото

    32 40 Отговор
    е точен.Ако понякога си купувам вестник,това е само неговият - Русия днес,Россия сегодня.Може да е бил близък с Илия Павлов,но е здрав българин,прочетете му книгата!

    Коментиран от #45, #52

  • 5 Реалист

    35 6 Отговор
    Комплекси и глупост!
  • 6 sssr

    56 3 Отговор
    ами ти бе мушморок,ти какви ги вършеше?събираше антики,или работеще?
  • 7 Скандал

    59 1 Отговор
    Идва новият скандал Люксембург Сто българи имат сметки общо сто милиона евро.
  • 8 Копейкин

    42 15 Отговор
    И колко процента достоверност има казаното от ДС служител ???!!!

    Коментиран от #14, #49

  • 9 Инфонтил

    42 10 Отговор
    Абе какъв чин е имал този та така говори за генерала и то след като вече го няма? Да не стане така че старшините да дават оценка на генералите.
  • 10 един от стадото

    63 2 Отговор
    това мекере горе да не се прави на демократ. Колко душИ е изгорил сам си знае. Шеф на шесто как се става всеки знае. Що не стана на първи и втори отдел, външно и техническо. Дупе трябва. Половината и по- вече не са между живите вече, но мястото там хич не е било топло като на тоя..
  • 11 Анонимен

    47 2 Отговор
    Тексим е работила по капиталистически в социалистическа държава.Толкова бързо се е разрастнала че са се изплашили да не превземат държавата..

    Коментиран от #22, #24

  • 12 пройчо

    56 5 Отговор
    любо огнянов няма ли да се заеме със случая "Чекмедже на Боко" ?...или е парлива темата ???...стига е гризАл цървулите на социализма,минаха Тридесет години!!! ....ТРИ ДЕСЕТ .
  • 13 И що не му го каза

    58 2 Отговор
    Докато беше жив, че е паркетен генерал,а? Много смело да скачаш посмъртно.
  • 14 Хахаха..

    15 13 Отговор

    До коментар #8 от "Копейкин":

    Само като видя Копейкин и тракам минуса без да чета.
  • 15 АМОН

    60 2 Отговор
    Нещо да кажеш за твоите питомци агентите - ГОЦЕ, ИВАН , БУДА, САВА, АХИЛ , ПАВЕЛ......?!!

    ТЕ КАК СЕ СПРАВЯТ СЪС ЗАДАЧИТЕ?!

    Коментиран от #18

  • 16 Един

    40 7 Отговор
    червен педе--ст ! Нищо друго !
  • 17 Леле

    33 6 Отговор
    5% от нивото на "паркетния" генерал не си имал.
  • 18 Тотьо

    22 16 Отговор

    До коментар #15 от "АМОН":

    Всяка държава си има органи за сигурност и осведомители.Например Елвис Пресли - бил е доказан осведомител на ФБР. И какво престъпно има в това?! Важното е да не си двоен агент и да не предаваш страната си на"конкуренцията".

    Коментиран от #20, #28

  • 19 Другаря Христов е руски патриот

    25 0 Отговор
    Гьобелс дава акъл в Германия все едно ужас
  • 20 Хахаха

    17 6 Отговор

    До коментар #18 от "Тотьо":

    Ти дори не вдяваш разликата и останалите с промити мозъци ДС филиал на КГБ за чужда държава говорим

    Коментиран от #25

  • 21 Българин

    19 5 Отговор
    Не ме интересува какво лъже ,за назначена мафия става дума от Москва и руската мафия затова е още в България
  • 22 Дидо

    25 1 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Не е само Тексим над триста задгранични дружества след 60 година и милиарди Кольо Парамов намекна, че Луканов може да е убит заради тия пари

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 нашия

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    по капиталистически -НО с държавни пари...нали
  • 25 Тотьо

    27 9 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    Русия не ми е чужда.Чуждо ми е ЦРУ,за когото сега работите,както преди за Абвера.И винаги се проваляте.Такава ви е Харизмата,тикварска.
  • 26 Крзакмнстите

    19 18 Отговор
    Тия мръснu комунисти не измряха ли вече бе мъмъ им мpъcна.

    Коментиран от #29, #38

  • 27 нашия

    32 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дидо":

    задгранични дружества които оперират на капиталистическия пазар по пазарните им правила НО с парите на майка ти и баща ти не са частни ...държавни пари са иазползвани..а тарикатите ги окраднаха от теб и мен
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Аре

    34 1 Отговор

    До коментар #26 от "Крзакмнстите":

    Спокойно комунисти няма. Сега има Бандити.
  • 30 Осман превежда

    13 1 Отговор
    Аскер паша Гоцоолу - дюшеме аскер паша..
  • 31 Тотьо

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "АМОН":

    Йедем дас зайне - Всекиму Своето.
  • 32 Е ???

    3 1 Отговор
    И !!!
  • 33 РАДИО ЕЛТО

    31 5 Отговор
    ГЕНЕРАЛ ГОЦЕВ изнесе продате житото на безценица при ЖАН ВИДЕНОВ помниме ВИДЕНОВАТА ЗИМА ГЛАДНАТА това бе сценарий на ДС 31 години тормоз над БЪЛГАРИЯ
  • 34 Курумпе

    27 2 Отговор
    Ето един от факторите в тази държава.Той със сигурност знае победителя в изборите, знае и бъдещият премиер..толкова много знае, но няма КОЙ да го пита?Карбовски няма топки, а другите мисирки...обслужват неговите пионки!Вие и представа си нямате за капацитеат на човека от снимката..от миналото, в което на наего му ходеха на отчет всички шефове и олигарси, воглаве с Иликата Павлов...
    Питайте не Буци и другите треторазрядни пионки, питайте човека, успял да оживее, като въжеиграч между всички..Надживял страшилища като Фатик..Търсете Библиотекарският кръжок, мъдростта на старците..те пазят всички знания..и тайни...

    Коментиран от #35, #46, #54

  • 35 РАДИО ЕЛТО

    11 1 Отговор

    До коментар #34 от "Курумпе":

    оцелял е защото пряко не взима стра не участва пряко а дава мнение

    Коментиран от #39

  • 36 безпартиен

    17 3 Отговор
    И така вече 32 години дали ще е от първо или от шесто все тая!Без закон за лустрация на 2-3 поколения свързани с БКП и ДС няма как да стане промяна!Ама не можело децата и внуците да носят вина?!Сега не може,а преди можеше!Това ако не е двоен стандарт-здраве му кажи!Значи 45 години тези 2-3 поколения деца и внуци можеше да бъдат отстранени от обществения и икономически живот на страната поради "прегрешения" на роднини свързани с предишно управление и то БЕЗ СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ а сега е демокрация!Не може децата и внуците на номенклатурата на БКП и ДС да се наказва а само да се поощрява и ГЛАСУВА за нея на избори!

    Коментиран от #41

  • 37 маргинал

    24 2 Отговор
    Не само Любен Гоцев, но цялата шайка от тогава, че и всички след след 1989-та .... са по-малко "генерали" от мен, в чиято повяхнара военна книжка ,посинена от печати за давани запаси ,последната отметка е за "ст.л-т" .въпреки, че моите набори са капитани -на въпрос не го правя ...и няма за какво , НО , АЗ СЪМ ОФИЦЕР станал още ,по "живково време" ... служил в Елхово-танкист -командир навзвод ...карал армейски на Ново село и куп други занятия ...следвал и завършил граждански ВУЗ и след него още близо 5-6 месеца запаси ...имал постоянна "Мобилизационна повиквателна" и пълна униформа в килера ...някъде до към 1996-та ....когато май се разпадна всичко в нашата Армия ... от тогава не са ме търсили ...може и капитан да съм станал ...не знам ...Ама тия пишман "генерали" в тази "демокрация" ми идват в повечко ...Болшенството от тях даже не партенки ,ами дори барут не са помирисвали ...
    Баста на тия измислени "генерали","адмирали" и вся остольная сволочь... То бойци няма ... въоръжение няма ...за запасняци и мобилизационенен резерв да не говорим ...ама ...ГЕНЕРАЛИ И АДМИРАЛИ ...КОЛКОТО СИ ЩЕШ ....Не само кал не са газили ,ами по паркат ходили не само ,че са лапали големите заплати ,осигурявали с НАШИТЕ ПАРИ върху тях, но лапат и по 20 БРЗ при пенсиониране ,че и се намърдват на работа на позиции, които са за ...НАС , И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВЗЕМАТ тавана НА ПЕНСИЯТА...
    Айде да ги разжалваме ... Стига толкова ...Клона ще се счупи от накацали новоизлюпени
  • 38 дгдгбъ

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Крзакмнстите":

    От внук на н-к на ВКР.Имат си наследници.Не се притеснявай.Гледай себе си
  • 39 Курумпе

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "РАДИО ЕЛТО":

    Оцеляват Генералите и Адмиралите...в битката , фира дават само ниско разрядните войници..тези дето всички ги знаят и са хвърлени на медиите , за дъвка и параван на населението...
    Чакай ти да видиш Адмирал или Маршал , сред простолюдието...Нивото е друго...

    Коментиран от #40

  • 40 РАДИО ЕЛТО

    15 3 Отговор

    До коментар #39 от "Курумпе":

    БОРИСОВ ПОДАРИ САКО НА СТРОЙТЕЛ ОТ суворово но това според мен е пиар

    Коментиран от #42

  • 41 Хахаха..

    13 4 Отговор

    До коментар #36 от "безпартиен":

    Сетила си Мара да се побара за лустрацията..Попитай всемогъщият Костов,който беше премиер след Ж.Виденов,кажи си,Иване-защо,аджеба,не я направи лустрацията?

    Коментиран от #53

  • 42 Курумпе

    14 6 Отговор

    До коментар #40 от "РАДИО ЕЛТО":

    Борисов е народен човек, идеален за падар на стадото...Те му знаят силата и го използват по предназначение..Подарил сако ..няма лошо, та и то му е безплатно, както всичко...и жипката и охраната и режиините...и структурата..Това което виждате, е това което ИСКАТ да виждате...разходки на народен човек сред народа с жипка, подаръци,разговори..идилия и близост между класите...Изпълнителите ги гледате...., но режисьорите са други. а животът Ви зависи не от изпълнителите...

    Коментиран от #51

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ABV

    16 1 Отговор
    Този е с най много антики ,но него никой не го проверява! Това е тъпата ви демокрация !Когото са хванели от така наречените иманяри той ги е заплашва,че ще влязат в затвора и е прибирал всичко каквото иманярите са намирали и ги е пускал. Сега има огромна колекция и се води законен колекционер!!
  • 45 Да бе, "здрав

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Митьо Гестапото":

    българин", който слугува на руснаците, ощетявайки България. Този е еманацията на червения цървул. "Доктор", "професор" в пернишкия"университет"...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 КОМИСАР СВЕТЛАН

    11 1 Отговор
    Паркетен майор за паркетен Генерал !?! А този (Хаджи)Димитър ходи ли на Запад да разузнава ?
    Бог да пази България!
  • 48 Избелване, почистват Гоцев??? Не става!!

    14 0 Отговор
    И преди 10 Ноември и след това и Беше едно Ченге, което водеше Задколисието с, колеги и приятели и плетеха и заплитаха, създадоха държава, такава каквато е за съжаление нашата сега!! За този генерал народа казва едно голямо "" НИЩО"!!!
  • 49 Уйке

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Копейкин":

    А колко процента достоверност има в ежедневните плещения и какви ли не измислици на тройния толупБ. Б.?
  • 50 ГОГО

    11 0 Отговор
    ПАРКЕТНИЯТ ГЕНЕРАЛ ЛЮБЕН ГОЦЕВ СИ ДОКАРА ПАРКЕТНИЯТ ДЕДО ЦАР, А ПО КЪСНО И ПАРКЕТНИЯТ ПОЖАРНИКАРСКИ ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ.
  • 51 qwerty

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Курумпе":

    Напротив само от нас зависи. Някой режисьор някога да е успял да стане такъв без публика?
  • 52 Демокрация ама друг път

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Митьо Гестапото":

    Създателя на Пеевски.Ндсв,Орешарски, Герб,и Слави Трифонов,ДПС с Доган,Илия Павлов даваше парите,знаете ли те определяха наще съдбини, сега на наще деца и последствие на внуците ни,има едно условие те да са тук в България,но умните бягат,демографска криза в разложена държава,след влизане на Албания в ЕВРО СЪЮЗА ,постепенното преливане на всички албанци в една държава,ще наблюдавате, как тези генерали ще ревът от страх,те знаят започва геополитическо разместване на пластовете и навлизане на Турция директно в политика на на балканите, Гърция,ще е заобиколена от северо изток и северозапад от проксита на Турция,тяхната власт и пари няма да имат тежест те ще бъдат прогонени
  • 53 Агент Виктор

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хахаха..":

    Петър Стоянов е агент Виктор на този генерал ,Георги Марков,приятеля та Боко също агент на ДС Боко агент Буда,Костов започна лустрацията, Георги Марков като председател на конституционния съд е спря заедно с агент Виктор,който играе в момента за Герб,да сте чули П.Стоянов да отправи някаква критика към Герб, с Боко.сега ще си проличат зависимостите на Боко
  • 54 Самоков

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Курумпе":

    Тоя колко задници е облизал и сега прави предизборна агитация. Абе комунист и ченге за пари майка си продава
  • 55 мит

    4 0 Отговор
    Чичо Митко шестака -този бил паркетен онзи талашитен.
    ЧичоМитко ти какъв си.Къде беше 4 години докато управлява СИК 4.
    Ти не се изказа нито един път .Преди срещу Станишев и Орешарски всяка сутрин по БТВ ,сега преди новите избори се появи ,и почна да се правиш на интересен и даваш определения за хора който не сред живите.Ти кажи твойте кинти от къде са .Ти също го даваш античен и много медиен.
  • 56 маодънпин

    1 0 Отговор
    Що не му каза, че е паркетен генерал докато беше жив? Щото щеше да избърши паркета с тебе - няколко пъти.
  • 57 Сър Пичук

    2 0 Отговор
    Всички знаем, че хора от висшите кръгове на БКП и нейният "железен юмрук" ДС са в основата на разрушаването и разграбването на България, та в този смисъл искам да повдигна въпроса за юридическата и морална вина на хора, като този "професор". Питам се, как така от шеф на 6-то управление изведниж стана вицепрезидент на Мултигруп и не е ли това възнаграждение за "услуги" правени по времето, когато все още беше действащ шеф в Държавна сигурност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове