13 Септември, 2024 21:07 3 331 25

Димитър Иванов обяви: Нямаме един олигарх като хората

  • дпс-
  • димитър иванов-
  • криза-
  • доган-
  • пеевски

ДПС е разкъсано между политика и корпоративни интереси

Не очаквам конфликтът в ДПС да бъде разрешен със силови средства. В България няма политически убийства - дори Андрей Луканов беше убит по икономически подбуди, а не по политически.

Така политическият анализатор Димитър Иванов, бивш ръководител на Шести отдел на Държавна сигурност и настоящ издател на вестниците "Русия днес" и "Китай днес", изрази своето мнение относно актуалната политическа ситуация в България в интервю за Българското национално радио.

Иванов, който е и преподавател в Университета по библиотекознание и информационни технологии, коментира текущите събития в Движението за права и свободи (ДПС), описвайки ситуацията като "неразбория". Според него, конфликтът в партията има политически характер и представлява "сблъсък между политическата и корпоративната линия в партията".

"Борбата е за овладяване на политическата партия ДПС, която евентуално след това да бъде използване като инструмент за някакви други цели", заяви Иванов. Той подчерта ролята на Ахмед Доган като идейно-политически лидер на партията, отбелязвайки, че "когато не е ясно една партия от чие име и в чия полза иска да упражнява властта, не може да се говори за партия, а за корпорация или за кръг по интереси".

Бившият издател на вестниците "Дума" и "Земя" прогнозира, че на предстоящите избори на 27 октомври "основната членска маса ще се придържа в руслото на ДПС като политическа партия, а не в руслото на "ДПС-Ново начало" - като бизнес структура".

Иванов изрази и мнението си относно олигархията в България, заявявайки, че "в България няма един олигарх като хората". Той отбеляза липсата на легитимни милиардери и значими инвестиции в производството, като същевременно призна наличието на няколко изключения.

Коментирайки своя предишен текст във вестник "Земя", озаглавен "Добри думи за бедния Хусар", отнасящ се за Иван Гешев, Иванов призна: "Ако приемем, че главният прокурор Гешев е "добрият Хусар", сгреших!". Той защити образованието на Гешев, но изрази критика към настоящото състояние на прокуратурата, заявявайки, че "в прокуратурата има добри мускетари, но не са на ръководни позиции и затова тя се клати".

В заключение, Димитър Иванов прогнозира, че след предстоящите седми предсрочни избори ще бъде съставен редовен кабинет, който обаче "няма дълго да издържи".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Глупости!

    29 7 Отговор
    Този путинофил отдавна е изпята песен, но щом са опряли до такива като него да изгребват вода от потъващите лодки на бесепето и депесето, значи задкулисието яко е нагълтало вода...
  • 3 Олигарсите

    20 0 Отговор
    нямат нищо общо с човешката цивилизация. Не можеш да обричаш други хора на лишения от ток, вода, хляб, храна, лекарства и да си Човек. Важи и за политиците, обслужващи обръчите си от фирми и чужди ТНК-та.
  • 4 Град Симитли

    28 1 Отговор
    Квито ни ченгетата--такива и олигарсите! :))
  • 5 ТаУмВзе

    19 2 Отговор
    Тоя се жалва, че нема лачени Олигарси ли! ХАХАХАХ Сметай за кво иде реч.
  • 6 И таз хубава

    28 2 Отговор
    Ами вие ги създадохте, бе човек. Сега ревете. Прекрасно знаеш произхода та олигарсите и произхода на парите им.

    Коментиран от #7

  • 7 Анонимен

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "И таз хубава":

    Да, така е, но понеже истинските са в Москва, клонингите бледнеят, затова.
  • 8 Срам не срам истината е такава

    12 4 Отговор
    Територията е приключила
  • 9 Не по темата,

    6 1 Отговор
    Но да питам глобата на ЕС , за свърх производство на ел. Енергия, я плащо народът и бинеса а не личноТой и другите виновни!
  • 10 Кевър, декевър

    4 3 Отговор
    Не е за твоята уста лъжица, специялист по електромерите ! Плащаме скъп ток и хората нямат вода! Къде ти е отговорността, за заплатата която получаваш?

    Коментиран от #19

  • 11 Дон Отворко

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обективен":

    Овцете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да гласуват за когото искат, но ДА ГЛАСУВАТ ,за да премахнем платеният и корпоративният вот!!!

    Коментиран от #22

  • 12 ДЖИКО

    7 1 Отговор
    ЧОВЕКА ИСКА ДА КАЖЕ НЕМА ЛИ КОИ ДА ГРЪМНЕ ШИШИ, И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ

    Коментиран от #13

  • 13 ДЖОНИ

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "ДЖИКО":

    ИМА ШИШИ ИМА ПРОБЛЕМ НЕМА ШИШИ НЯМА ПРОБЛЕМ
  • 14 Хмммм. ..

    9 0 Отговор
    Няма олигарси. Има крадци и мафиоти! На един сиганин от една сиганска партия са му задържали 125 кг злато на границата! Честно заработени!😁🤣

    Коментиран от #16

  • 15 Познаващ системата

    5 0 Отговор
    правоприлагане и правораздаване най- отговорно заявявам, че там са страхливи и зависими субекти. Никой не изпълнява задълженията си за което получава заплата.

    Коментиран от #21

  • 16 Дай малко

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хмммм. ..":

    или много инфо
  • 17 Платеният глас,

    3 0 Отговор
    Не е престъпление, въпреки закона, а убеждение, агитация и благодарност за услуга ! Много по-голямо престъпление, е такса за избираемо кандидат депутатско място и покупка на депутат
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 постоль

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Кевър, декевър":

    Абе момче, правиш ли разлика между Иван Иванов и Димитър Иванов?
  • 20 Някой

    7 2 Отговор
    Кирил Домусчиев е един олигарх като хората.

    Такъв беше и Васил Божков, преди Пеевски и Борисов да го съсипят.
  • 21 ГЕРБ=ДПС=БСП

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Познаващ системата":

    Има един съдия, който си изпълнява задълженията, съдия Цариградска.
    Такива като нея трябва да бъдат във висшите съдебни съвети. А не сегашните вишши съдии, които са шиши-тикво лакеи.
  • 22 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Дон Отворко":

    Проблемите са много, то да беше само платения вот.

    Пример 2: робите в малките населени мест, пример 3 работниците в обръча от фирмите на Шиши и Тиквата. Пример 4 калинките на голяма държавна или общинска заплата. Пример 5 гласуващите чужденци живеещи в Истанбул, Измир, Берлин, Лондон, Рим, Мадрид, Кишишев, Масква, Ню Йорк, Лас Анджелис, Торонто ...

    Право да гласуват трябва да имат само тези, които през предходните 3 години са живели в България. Т.е. през всяка една година са пребивавали повече от 185 дни в годината в България.

    Второ на над 70 или над 75 годишните изкуфелници трябва да им се отнеме правото на глас. 80% от тях не помнят името на синовете и дъщерите си, ама тръгнали да гласуват и те не знает да кой, защото не му помнят името и не помнят защо са тръгнали да гласуван, не помнят и номера на квадратчето.

    Коментиран от #23

  • 23 браво бе

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    готов си за депутат, на колко годинки си, а?
  • 24 въх

    5 0 Отговор
    такова животно има ли, хем олигарх, ама и да бъдел като хората? Трябва да питам във ветеринарния институт.
  • 25 Безимен

    3 0 Отговор
    Дългогодишният създател на политически и други видове "лидери" замазва положението.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове