Last news in Fakti

10 Март, 2021 09:31 3 132 28

Велков с мрачна прогноза за много жертви на COVID-19 и нов локдаун

  • петър велков-
  • covid-19-
  • жертви-
  • мерки

Ще минем рекорда от 220 починали на денонощие, а хоспитализациите ще скочат с 3000, посочи експертът по управление на кризи

Велков с мрачна прогноза за много жертви на COVID-19 и нов локдаун - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

"Критичните случаи, хоспитализациите и смъртността нараства много по-бързо от коронавирусната вълна през ноември-декември, това е притеснителното. Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков.

"Ако в следващите дни не се вземат мерки, в рамките на месец, месец и половина хоспитализациите могат да скочат с 3000 и да станат до 9000", изрази мнение той.

Велков прогнозира, че през месец април ще минем прага от 16 000 смъртни случая, което означава, че в рамките на около месец COVID-19 може да вземе още 5000 жертви на пандемията в България.

"Смъртността ще скочи средно с до 4 пъти. Ще минем рекорда от 220 починали на денонощие, ще гоним 300, а може и отгоре", предупреди експертът по управление на кризи.

"Проблемът с интензивните легла е, че 2,5 пъти по-бързо хората стигат до критичните легла в последните 17 дни, сравнение с преди това. Леталитетът е нараснал за същото това време с 6,1% при 4,1% преди това".

Той отдаде това на британския щам, който върлува в България.

Математикът заяви, че е необходимо незабавно да се вземат мерки, подобни на меката форма на локдаун при втората вълна.

Всички данни показват, че пораженията върху икономиките биха били по-големи ако не се вземат навременни медицински мерки. Основният капитал на икономиката са хората. Проучванията показват, че около 10% от заболелите прекарват "Long COVID-19", което означава, че имат дългосрочни последствия от заразата", добавя специалистът.

Според него трябва да се вземат мерките, които бяха приложени през ноември месец.

"Тук можем да стигнем и до цифри, които виждаме в Чехия.

"Ако не вземем мерки, неминуемо ще се стигне до затваряне на държавата", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Demonaz

    45 14 Отговор
    Как един път не казахте нещо положително ? Само тормоз над народа. Ако наредат и по 20 000 умрели ще има на ден. Стига с това врачуване, а уж сте математици срам и резил.
  • 2 Канал 2001

    39 14 Отговор
    Айде пак математик врачка !? Да вземе да си предвиди и кога, ще яде дървото тая гледачка ?
  • 3 ЕС Натовец

    25 8 Отговор
    Взимайте мерки, ходете с дъждобран и противогаз.
  • 4 Българка

    42 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Велков с мрачна прогноза за много жертви на COVID-19 и нов локдаун'
    психопатите в управлението и НОЩ чакат това да се сбъдне и да ни тряснат точно преди изборния ден- след 20-25-ти март!
    За всички , които получават заплати, но не си изпълняват задълженията и с това умишлено увреждат здравето и живота на хиляди е перво ОСТАВКА, след това СЪД И ЗАТВОР за причинена смърт на стотици българи!

    Коментиран от #17

  • 5 jaro

    32 10 Отговор
    Аман бе,математици,хирурзи....защо постоянно някой иска да зарваря държавата?
  • 6 ковитолог

    33 3 Отговор
    Жертвите ще бъдат основно политици и математици...
  • 7 Лелее

    29 3 Отговор
    Няма ли кой да надене усмирителна риза на това ко.....це ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Торквемада

    20 1 Отговор
    "С изключение на онези които ще приемат да се покръстят, всички трябва до 1 юли 1492 година да заминат, и под страх от наказание със смърт и конфискация на имуществата, да не се завърнат ... "
    Ще редим клади за математици и доктори.
  • 10 Forro

    30 1 Отговор
    Велю колко ти платиха Саруман и Орките за мрачната прогноза,Нещасникъ такъф
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НАТО ВЕЦ

    15 3 Отговор
    Добре бе, затваряйте кочината и да се свършва. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край.
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 1 Отговор
    Да се пази велков от Руския грип....Н5N8....Ние старите сме се срещали с него но такива като велков ......може да дадът фира....Тогава ще забравите короната.....Не им бръщайте никакво внимание!Те изпълняват планът ран,започнал още при костов
  • 14 Петър Велков,??? Експерт?? Пак учил и

    16 1 Отговор
    Математика, ще Управлява Кризи!! Поредния Лъжец изкаран от Шайката на" Огнения рубеж"!! Кой ти каза, че си Експерт! Бе Муле?? По списък излизат да Стресират Народа, да не по смее да отидат да Гласуват!! Поредното Муле!!
  • 15 Факт

    17 0 Отговор
    Абе тоя жена не може да управлява , кризи ще управлява!
  • 16 Българка

    18 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА СОПИ,ЯКИ СОПИ!!!
  • 17 НАТО ВЕЦ

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Тя целта на психопатите е проста, да ни яздят до края на света. "Избори" трябва да се "печелят", пък добитъка да мре. Де от болести, де от глад и мизерия.
  • 18 aaaaaa

    12 0 Отговор
    А КЪДЕ Е ТУЛУПА СЕГА ДА КАЖЕ ,ЧЕ СМЕ ПЪРВИ????
    ЧЕ СЕ СПРАВЯ НАЙ-ДОБРЕ В ЕВРОПА???
    ОТ КАКТО ПОЧНА ВАКСИНАЦИЯ ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ СЕ МНОЖАТ!?
    СЕГА ЗАЩО НЯМА ОТГОВОРИ И ХВАЛЕБСТВИЯ?!
  • 19 Въглерод

    9 0 Отговор
    Цовит-проповедниците нямат почивка :) Един е Цовит и Бил е неговия пророк.
  • 20 Daniel

    9 1 Отговор
    Експерт по управление на кризи???
    Кой му каза, че е такъв? Какви и колко кризи е управлявал?
    Не разбрахте ли защо никой не вярва и не спазва никакви мерки, защото са представени от компрометирани политици и “специалисти”, които ако не са на държавна заплата, ще умрат от глад
  • 21 5364

    5 0 Отговор
    Къв е тоя? Я да ходи да си изчислява питагоровата теорема. Откога пък разбира от вируси. Тез се побъркаха.
  • 22 КОВИД20

    7 1 Отговор
    Престанете с фалшивите новини, че е матенатик и експерт по управление на кризи
    Това нещастно същество е завършило Бизнес Администрация в УНСС и е възпитател в занималня на деца от началния курс.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Аз40🏴‍☠️

    4 1 Отговор
    Всички разумни разбраха още миналата година, че маските, дистанцията, локдауните, мерките като цяло и т.н. не им спират увеличението на бройките "болни С ковид-19". Дори напротив, те са отговорни за разпространението на болести. Всички сега започват да се усещат също, че има нещо много нередно с разпространението на вируси точно заради старта на "масовата" инокулации. Как е възможно да не се усети човек с простата статистика, която самите мисирки в НОЩ представят: 200 на 100 хил. = на 0,2%; 300 на толкова са 0,3% и т.н. Това не е пандемия, не се бойте, а които ви е шубе си знаете: носете вредните маски, не се доближавайте до човешки същества, стойте си под домашен арест, гърчете се в конвулсии от страх и паника, ходете да висите на опашатите лъжи за да си направите инокулацията на живота си ...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 С тези приказки

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Сокола":

    не си сокол. И пиле не си. По мязаш на завистлива бабичка.
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    COVID-19 (SАRS-СоV-2) не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат от НОЩ и РЗИ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове