15 Март, 2021 15:00 2 724 27

Ваньо Шарков: Високи доходи, детски градини и качествено образование решават демографската криза

  • ваньо шарков-
  • демографска криза

За да бъдат българските семейства спокойни и сигурни, държавата трябва да осигури условия за свободен и проспериращ бизнес, каза той

Ваньо Шарков: Високи доходи, детски градини и качествено образование решават демографската криза - 1
Снимка: БГНЕС

През изминалите почивни дни водачите на листите на КОД в трите избирателни района в София - Росица Рачева в 23 МИР, Петър Москов в 24 МИР и Ваньо Шарков в 25 МИР, се срещнаха очи в очи с много граждани на столицата, раздадоха информационни материали за приоритетите на КОД и обясниха ценностите на партията, на всички които се интересуваха за повече подробности.

Д-р Ваньо Шарков, заместник министър в екипа на Петър Москов в управлението на здравното министерство от ноември 2014- до януари 2017 г. Член е Националното ръководство на партия КОД /Консервативно обединение на десницата/ Водач е на листата на КОД в 25 МИР София.

В неделя д-р Ваньо Шарков водач на листата на КОД в 25 МИР сподели част от разходката на много софиянци, излезли да се порадват на слънчевия ден в квартал Овча купел. Шарков представи пред граждани убеждението на КОД, че семейството е най-важната ценност за всеки, за всяка общност, за личното щастие и успешната житейска реализация на всеки човек и затова политиците и държавата са длъжни да го поставят в центъра на всички свои решения. Ваньо Шарков подчерта, че за КОД семейството е свещен съюз между мъж и жена, които възпитават своите деца в християнските ценности и традиционната българска култура и се грижат за своите родители.

За да бъдат българските семейства спокойни и сигурни, държавата трябва да осигури условия за свободен и проспериращ бизнес, за да гарантира високи доходи на родителите, трябва да осигури модерна и удобна публична среда за добро образование на децата, за ефективна медицинска помощ, за грижа и сигурност на възрастните, категорично заяви водачът на листата на КОД в 25 МИР.

За да има деца в българското семейство, държавата трябва да спре да отнема от доходите му, за да ги раздава на измислени уязвими групи и малцинства, като стотиците милиони изхарчени за „десетилетието на ромското включване“, поясни Шарков. Тези пари трябва да отиват за подобряване на публичната среда, особено за хората с увреждания и подобряването на детското здравеопазване. Днес резултатите и ефектите щяха да бъдат много по-различни и по-качествени.

Има нещо изключително важно, което в момента е голям проблем, обърна внимание Шарков. Ако сега започваш бизнес, изискванията са разписани в десетки закони и купища поднормативни актове. Ние от КОД сме готови със законопроект, който казва СТОП на този хаос - Закон за единните държавни изисквания и контрол. Всички изисквания ще бъдат на едно място в този закон и никой няма да може да добавя допълнителни изисквания. Сега контролът е изопачен и носи щета на бизнеса и създава корупционна среда. Той се превръща в бухалка за рекет над бизнеса и невъзможност за неговото развитие. В Закона за единните държавни изисквания и контрол
всяко ново изискване, което се вкарва от някого, включително и от държавата, например подмяната на касовите апарати, трябва да бъде за сметка на този, който го изисква. Ако държавата наистина иска да сменя касовите апарати да го направи, но не за сметка на бизнеса. Така всеки ще може да планира спокойно бизнеса си и да е сигурен за прехраната на семейството си.

Ние в КОД предлагаме три приоритета, които са единственото сигурно и трайно решение на демографската криза в България, обясни на интересуващите се граждани Ваньо Шарков. На първо място това са нарастващи и стабилни доходи. На второ място е силна държава, която гарантира сигурност и качествената публична среда. На трето - свобода за бизнеса и развитие на икономиката, което дава перспектива и възможност на хората да планират бъдещето си. Когато имаш добра перспектива за развитие, включително и кариерно развитие, когато имаш сигурност и спокойствие за семейството си и бизнеса си, когато имаш качествена публична среда, която ти дава възможности, тогава не търсиш начин да емигрираш и си сигурен, че спокойно можеш да отгледаш и образоваш децата си. А всеки човек, желае точно това.

На злободневния въпрос за липсата на места в детските градини, Шарков отговори категорично, че държавата е длъжна да осигури място в детска градина за всяко дете. Детската градина е място, където децата общуват помежду си, социализират се, образоват се, създават приятелства и това нещо не може да бъде финансово компенсирано, заяви той. Силната държава не може да каже „няма място в детската градина, ето ви финансова компенсация“, както е сега. Кардиналното решение е да бъдат осигурени детски градини за всички деца. Детските градини са част от системата на българското образование, финансовите компенсации, каквито и да са те, не помагат на българските деца. Може да помогнат финансово на семейството, но не помагат за образованието и социализацията на детето. Детските градини са част от задължителния ангажимент на държавата с нашите данъци да ни осигури качествена публична среда, според партия КОД.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Стоян

    8 1 Отговор
    Тоз пък и той. То манджата скъпа той... Ам то и мъже требва ама с таквоз управление мой да го праиш само по здравна каса.
  • 2 РАДИО ЕЛТО

    20 0 Отговор
    най много се лъже на лов в кръчмата и при избори
  • 3 Само питам

    21 0 Отговор
    И кога ще стане това ? След още 30 години ? До тогава няма да ни има като нация.
  • 4 Високи доходи

    14 0 Отговор
    Се постигат с високо технологично производство. А то става с инвестиции от високотехнологични компании. А те не искат и да чуят за нас.
  • 5 Мигьостник

    10 0 Отговор
    Опа ляяяяя.
    Как позна бре.
    Тука има , тука нема.
    Първо пий хапчета за познаване
  • 6 Роско Плевнелиев

    6 2 Отговор
    Още сме в играта за завода на Фолксваген
  • 7 Шпек

    15 0 Отговор
    Като чуя,че Петър (Белото)Москов е в кюпа,значи нещата не са много читави и намирисва на далавера.
  • 8 Чалга

    13 0 Отговор
    Забранете чалгата със закон, ако искате да съхраните калпавото поколение.
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 1 Отговор
    Империализмът , пардон (глобализмът) подтиква нашите деца-младежи към голяма трудова заетост. Политиците с техните лозунги "Да работим усилено за благото на България" и др. подобни, превръщат младите хора в "работохолици". Не им остава време да се веселят истински, да любят силно по ботевски. В резултат трудно и често случайно, създават семейство. Затова нямат и деЦА. За едно дете не говорим, макар че и то скоро ще е проблем.
    Младежта трябва повече внимание да обръща на веселието и на живота, ще има време по- късно да работи и да се наработи.

    Коментиран от #12, #18

  • 10 Ща стане

    5 1 Отговор
    Като дойдат много чужди инвеститори.
    А , те ще дойдат като дълго време виждат , че всичкия бизнес и малък и голям има правилата и отношение както е в техните страни.
    Дотогава , ще чакаме да падне тавана
  • 11 Децките градини

    1 8 Отговор
    В провинцията са празни. Щото селендурите се преселиха в София.

    Коментиран от #14, #15

  • 12 така го виждам

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    То нашата трудова младеж не може връзките на обувките да си върже , ти искаш веселие и любов.
  • 13 ХАН КРУМ

    13 0 Отговор
    КАК КОГАТО СТЕ ВЪВ ВЛАСТТА НЕ ПРАВИТЕ НИЩО , А ПРЕДИ ИЗБОРИ ВСИЧКИ ДАВАТЕ РЕЦЕПТИ??? ЛИЦЕМЕРИ.
  • 14 важното е че

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Децките градини":

    Селяндурите в София са по големи от тия дето дойдоха после.
  • 15 вярно е

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Децките градини":

    Всичко почна със селяндурите в София. И демокрацията , и мутризацията и управлението на диктатурата последните десет години.

    Коментиран от #20

  • 16 Трябва да се забранят с закон

    6 1 Отговор
    Противозачатъчните, кондомите и оралната любов.
  • 17 Ало Банов

    7 0 Отговор
    Ало Ваньо
  • 18 Не е вярно...

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Повярвайте ми, младите постоянно се "таковат". Но защото има хапчета против бременност, презервативи, връзки, аборти. Няма раждаемост. Пък и нищо лично, ама в най-изостаналите африкански държави има раждаемост, само в богатите с висок стандарт няма. Това е просто защото вместо да ражда деца жената, тя няма нужда да ражда, за да се изхранва. Защо да си търси мъж и да му роди 8 деца, вместо да работи и да си живурка до 30те?

    Коментиран от #21

  • 19 Наблюдател

    11 0 Отговор
    Пропуснал е само 2-3 "дребни неща", като Административна ,Съдебна и Реформа на Силовите структури за смазване на Организираната Престъпност и корупцията които убиват всяко желание още в зародиш за развитие в България!!
  • 20 Истината е по-различна

    18 0 Отговор

    До коментар #15 от "вярно е":

    Всичко започна с разрушаването на икономиката. Хората не отидоха в София за да я пренаселят! Отидоха, защото в малките населени места няма работа, няма лекари, няма мед обслужване! И "първата любов" на Шарков - СДС начело с патладжана лаборант поставиха основите на този погром - започна да действа Ран ът! До ден днешен!
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Не е вярно...":

    1)............."таковането" не е любов и не води до създаване на трайни, многодетни семейства...
    2)...........а случайно да знаете по колко деца има едно "бяло" семейство в USA???

    Коментиран от #25

  • 22 325

    4 0 Отговор
    КОД ЛИ СИ ШИФЪР ЛИ СИ НЕСТАВАТЕ.
    ВАШИЯ ВОЖД НЕ БЕШЕ ЛИ ЗА ПАНДЕЛА ЗА ВАКСИНИ.
    ДА ВИСОКИ ДОХОДИ ЗА ВАС А ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ -НАДАЙ СЕ И ЧАКАЙТЕ.АБЕ ШАРКОВ ЛИ СИ- МАРКОВИ СИ, ДОКТОРИ СТЕ ЗАЩО НЕ ЛЕКУВАТЕ АМИ НА ДУВАРА ЗА КИНТИ. А.
  • 23 пфу

    2 0 Отговор
    Качественото образование се прави с качествени деца.У нас вече останаха малко такива.Но пък те ще преуспеят в живота.Другите ще пълнят затворите и публичните домове из Европата.
  • 24 Иванов

    0 0 Отговор
    Пълни глупости. Всичките изброени неща ги има в Германия(примерно), но въпреки това , раждаемостта на немците е много малка и населението яко застарява. Единствено заради милионите талибани и турци, Германия не е в съшата демографска катастрофа, като нас.Тоя Шарков, може да си избърше г.за с дипломата си.
  • 25 До империалист

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    1. Така е обаче, не е точно така. Моногамни семейства в държава, като е имало сексуална революция няма. Защото жените предпочитат да правят безразборно секс, защото няма последици. Една жена на 14г има 20% шанс да забременее от полов път, най-ниски, а средно 30%.
    Това е една от причините жените да се държат изкъсо в миналото. За това също преди да се прави секс е трябвало да се оженят, за да покаже че мъжът е сериозен. Многодетни семейства се създават само с религия. Давам пример: православните/ортодоксални евреи имат от 6 до 12 деца, а обикновенните евреи 3.1 деца на семейство.
    2. Не, но не виждам, какво общо има това. Мога друго да ти лажа. Амишите на всеки 20г си удвояват населението и негрите в Америка абортират най-много деца, за това населението им седи все 13% от цялата държава. Там също при негрите има 70%(+) самотните майки и 80% от затворниците са отгледани от тях.
  • 26 Marinov

    1 0 Отговор
    БОЖЕ, НЕ Омръзна ли на Нашенци Политически МИЖИТУРКИ да ги БАЛАМОСВАТ със ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ и ОБЕЩАНИЯ за СВЕТЛО Бъдеще и Реално да ги ВОДЯТ към МИЗЕРНО Съществуване ???
  • 27 Аз пък

    0 0 Отговор
    питам защо зъболекарите нямат касови апарати и не са свързани с НАП?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове