Last news in Fakti

4 Януари, 2013 08:09 2 874 0

Наглец поканил ченге в банда за отвличане

  • преглед-
  • печата
Наглец поканил ченге в банда за отвличане, посочва "Труд"
Соченият като организатор в отвличането на сина на пернишки бизнесмен е поканил в бандата си и ченге. 26-годишният Петър Костов, по прякор Стъкларя, уговарял оперативния работник от столичното Пето РПУ Данаил Петров да му помага в похищението. Полицаят трябвало да организира превоза при отвличането и да бъде "ухо" за информацията, с която МВР се сдобие при разследване на случая. Това стана ясно вчера в Софийския апелативен съд, където Стъкларя поиска да бъде пуснат от ареста. Той бе арестуван на 21 декември миналата година. Тогава ченгетата атакуваха подземен гараж в столичния квартал "Люлин", където трябвало да бъде държан под ключ нароченият за отвличане Красимир Симчов (26 г.). Младежът е син на пернишкия бизнесмен Христо Симчов Теофилов. Според ДАКСИ Теофилов е собственик на шест фирми за производство и търговия с облекла.

Задигнаха плазмен телевизор от гробницата на брат на Цар Киро, информира "24 часа"
Мародери разровиха и ограбиха гробницата на Ангел Илиев, брат на Цар Киро, и задигнаха от нея LСD телевизор. Посегателството станало в нощта срещу 1 януари в траурния парк на с. Катуница, научи "24 часа". Илиев и Кирил Рашков са братя от различни майки. 72-годишният Ангел починал преди 70 дни и бил погребан подобно на фараон с богата покъщнина и инвентар. Гробницата му все още не била оформена в типичния за богатата ромска фамилия стил, а е излята само бетонна плоча с размери 3 на 4 м. Върху нея има дървен кръст и венци. Гробът отвътре бил иззидан с тухли, а край мъртвеца били наредени легло, завивки, ракла, килим, прибори, съдове и телевизор. Вътре били оставени още алкохолни напитки, храни и вода. Апашите проникнали встрани от бетонната плоча на гробницата, като направили изкоп и пробили подземен зид. Тъй като било тъмно, с помощта на батерии вандалите успели да осветят мястото и да задигнат телевизора.

Лекари се сдърпаха за атентата в Бургас, съобщава "Стандарт"
Половин година след атентата на летище Сарафово докторите, помогнали на пострадалите, се изпокараха. Лекарите от МБАЛ Бургас, които в критичните първи часове спасиха израелските туристи, обявиха, че са обидени и възмутени от изявленията на техни колеги от столични болници. От шест месеца софийски медици се опитват да присвоят успехите на колегите си от Бургас и техните заслуги, признати от целия свят. Факт е, че в първите, критични часове след атентата, бургаските лекари не допуснаха жертви сред ранените, спасиха всички докарани в болницата израелци и ги стабилизираха. Лекари от други клиники дойдоха да помагат, но едва в нощните часове, когато всички ранени вече бяха по отделенията, се посочва в открито писмо на 54 бургаски доктори.

Новият ред за плащане на данъци и осигуровки тръгна с проблеми, акцентира "Сега"
Проблемите с въведения от 1 януари нов ред за плащане на данъци и осигуровки започнаха. От тази година фирмите превеждат задълженията си към хазната с единно платежно, без да посочват за кой период и какво точно задължение покриват. В първите работни дни фирмите установиха, че преводите към бюджета по електронен път с новите платежни се бавят. Проблеми има и с новата услуга за проверка на стари задължения, които вече ще се покриват с приоритет. Така независимо от волята на платеца за какво точно превежда пари, постъпилите средства ще се пренасочват автоматично от данъчните към най-старото по дата задължение.

Старозагорци ще отмарят на Луната, пише "Новинар"
Един ден заралии ще отмарят на Луната. Общината в Стара Загора може да купи имот на земния спътник. Странната идея е на съветника Тихомир Томов, който предлага на кметството да закупи 50 декара лунен терен. Томов ще представи идеята си официално на някоя от предстоящите сесии на местния парламент. „Все още не съм разговарял с колегите от другите политически сили, но ще търся подкрепа сред по-младите съветници. Предложението сега може и да звучи нереалистично, но е важно да инвестираме в бъдещето”, коментира Томов своето нетрадиционно предложение.

В Русе търсят роми за филм, съобщава "Преса"
 В Русе ще се състои кастинг за нов филм на режисьора Камен Калев. За двете основни роли се търсят момичета и жени от ромски произход на възраст между 17 и 40 години, а за останалите могат да кандидатстват мъже от ромски произход между 35 и 50 години, съобщиха от областната управа в крайдунавския град. Филмът ще бъде френско-български. Това е трилър за французин, който идва в България, воден от дребни мафиотски сделки, но обстоятелствата го принуждават да вникне много по-дълбоко в действителността, в която живеят българи и роми. Кастингът ще се състои на 8 януари във Военния клуб в Русе.

Евтините бизнес кредити идват, споделя "Капитал Daily"
Малките и средните предприятия в България ще могат да кандидатстват за нови 260 млн. евро преференциални кредити - със значително по-ниски лихви от пазарните, облекчени обезпечения и по-ниски такси и комисиони. Средствата са по нова схема на JEREMIE, а очакванията на единия от инициаторите й - Европейския инвестиционен фонд, са лихвите да бъдат между 3% и 8%. Целта на новата схема е да се улесни достъпът до финансов ресурс на фирми с качествени проекти, които заради кризата имат известни затруднения при получаване на заеми.

Колите на 268 пияни - на трупчета, е водещото заглавие на „Телеграф”
Вестникът разкрива, че автомобилите са спрени от движение за месец, след като КАТ е спипал пияни шофьорите им зад волана по време на коледните и новогодишните празници. Повече от половината от нарушителите, хванати с между 0.5 и 1.2 промила, ще се простят с книжките си за период от половин до една година и ще трябва да платят от 500 до 1000 лева глоба. Според Закона за движение по пътищата нарушението се наказва и със спиране на возилото от движение за 30 дни. Единици обаче са нашенците, спипани зад волана след употреба на алкохол в чужбина, е показала проверка на вестника.
       

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове