Last news in Fakti

21 Март, 2021 11:40 6 052 38

Личен лекар: 100% от българите ще се срещнат с вируса, 4% ще загинат

  • личен лекар-
  • ваксинация-
  • заразени-
  • коронавирус

Според д-р Валентин Янев, ваксинацията закъснява безнадеждно и това не вещае нищо добро

Личен лекар: 100% от българите ще се срещнат с вируса, 4% ще загинат - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Локдаунът не решава никакви въпроси, освен ако е обвързан с мерки за провеждане на бърза и скоростна масова ваксинация. Това заяви личният лекар д-р Валентин Янев. И обясни, че до приключването на локдауна една по-голяма част от населението щеше вече да е ваксинирана.

"Локдаунът само забавя процеса на ваксиниране и не прави нищо друго", категоричен е д-р Янев.

Според него в българското общество вървят две неща - вирусът, който върви бързо и взема много животи, и ваксинацията, която изостава безнадеждно. Това не вещае нищо добро:

"За мен е ясно, че победител ще е вирусът. 100% от хората ще се срещнат с вируса, това е неизбежно, и за съжаление, статистиката показва, че вирусът ще забърше 4% от нашето население - те ще си отидат", предсказа събеседникът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е разтревожен, че не се прилага правилна стратегия. Според Националния оперативен щаб ваксините трябвало да отидат в ръцете на личните лекари, което щяло да ускори процеса по ваксинация.

"Стратегически - тотална грешка. Аз го работя, на този терен съм и затова мога да коментирам. Най-сигурният начин да се забави масовата ваксинация е да се даде в ръцете на личните лекари", категоричен е д-р Янев.

"Личните лекари ще трябва да съчетаят през цялото това време свои основни задължения като лечебно-диагностична и профилактични дейности - а сега се налага и да правят ваксинация. Тези два вида дейности се бият, те не си сътрудничат. Винаги едното ще е за сметка на другото. В крайна сметка ще се получи така: напънът ние да ваксинираме ще доведе до катастрофа и свиване на болничната помощ", обясни личният лекар.
Смисълът на локдауна, според него, е да намалее натискът върху болниците, защото те са препълнени.

"Настаняват се хора и в коридорите - това означава, че нямаме качествена медицинската помощ. Това означава, че част от хората с Ковид-бронхопневмония ще останат, а останалите ще ги махнем. Тези 4% ще станат 5%, 5,5% и нагоре", смята гостът на Ганиела Ангелова.

Д-р Янев вече е изкарал Ковид-19, има антитела, но е категоричен, че ако му паднат антителата - веднага ще се ваксинира.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ел чапо

    65 6 Отговор
    Вирус измислен в лаборатория + естествен подбор = повече нефт за хамериканските черокита. :)
  • 2 рра

    50 1 Отговор
    После чакаме мнението и на санитар! Хвала на тези светила личните лекари! Пишете после и за мнението на Пенчо от Люлин3 той какво мисли!

    Коментиран от #5

  • 3 Джи Пи

    14 33 Отговор
    Така е колега. Съгласен съм с вас. Но има една част от измислени специалисти и псевдо колеги, включително един с говорен дефект, които съботират всички усилия...
  • 4 Хахаха..

    45 3 Отговор
    Лиготии,просташки стил"щял да забърше 4%" после пък бил"разтревожен" аре чупарата..
  • 5 Екстрасенс

    8 26 Отговор

    До коментар #2 от "рра":

    Звездите ми казват, че Пелтека ти е идол😉

    Коментиран от #10

  • 6 Това Грипче е Настинка.

    42 6 Отговор
    Като не се лекува Настинката се Превръща в Пневмония и обявяват, че Умираш от Ковид. Всичко е наредено и под контрола на ЕВРЕЯ-САЩ чрез СЗО в колониалните територии на САЩ, за да не излязат от обхвата им, заради Икономоческата, Политическата и Морална Разруха и Деградация на Еврея-САЩ. Пазете се хора, да не се разболявате, няма кой да ви лекува, спомнете си старите Бабини рецепти за лечение, жените ще трябва да започнат да раждат по домовете си и бабите да ги израждат, за сигурност. Докато са живи Бабите ви приемете знанията им за израждания и лечение от природата.
  • 7 Българка

    36 4 Отговор
    "Нacтaнявaт ce хoрa и в кoридoритe - тoвa oзнaчaвa, чe нямaмe кaчecтвeнa мeдицинcкaтa пoмoщ. "
    Дори 1 година след началото на истерията, правителството на Борисов не е създало условия за нормално лечение. На фона на това не се взеха и адекватни мерки за ограничаване на заразата, а напротив!
    ГЕРБ-ВМРО и от НОЩ- вие сте БУКВАЛНИ УБИЙЦИ!
    Антибългарите на съд за геноцид!
  • 8 5355

    30 3 Отговор
    Айде сега да извадим справките (ако ги пазят или не са засекретени) от предишните 10 - 20 години. Колко хора са починали от грип и другите му там разновидности. Щото ако данните са идентични май някой много хубаво си е направил сметката
  • 9 Гост

    27 2 Отговор
    Баш вие се скрихте като мишоци!!! Лечение по телефона!? Сега не можели да ваксинират..кво можете ? От как ви има като дойде пациент егати бързите прегледи правите ..... Или веднага направление за специалист пък като пари едва ли докторитр които лекуват по болниците могат да ви стигнат ...по 4000-5000 пацианте имате как се лкуват?

    Коментиран от #12, #31

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БАЙ Х@Й‼

    28 0 Отговор
    Два факта ! Първо за 100% , това е яано , каза го и Мангъров " С телена мрежа комари няма как са спреш! Вируса ще мине през всички!" ‼ По-тревожен е втория - защо у нас 4% от болните са с летален изход , докато в други страни този процент е ДВА и под два ⁉️ Нали Буци добре ни водеше през ПЛАНдемията ‼
  • 12 8594

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Личните лекари ги е страх - защото са там сами, очи в очи с хората. Как да ти обясни, че ще умреш от грипа дето го минаваш всяка година. Затова го измислиха тоя номер с лечението по телефона : Ало докторе кихам, кашлям, носа ми е запушен и ме боли гърлото - 100% си болен, бягай в болницата аз не искам да нося отговорност ...
  • 13 джипикешира

    16 0 Отговор
    От 10 години не съм ходил при личния си, забравих го вече може и да ме е отписал (ама едва ли :), не съм и боледувал тежко. Излъгах един път ми се наложи за медицинско за мотора като си взех - платих си и ми го даде, никви прегледи нищо ....
  • 14 Вуте

    16 1 Отговор
    Аз ходих вчера на пиацата и бакшишите не знаят за такива проценти!А те знаят поне колкото такова джипи като него. А тоя личен лекар да се лекува лично него. Мишките се изпокриха и пациентите са принудени да се самолекуват или да ходят в Спешна помощ.
  • 15 Екстрасенс

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Керестето":

    Не, но ми казаха, че си 0лиг0френ😉
  • 16 Фарадин

    7 1 Отговор
    В Англия ваксинират на стадиона при много добра организация. Минават по 10 хиляди човека през един пункт. Предварително се регистрираш и си избираш пункт, ден и точен час. В големите градове има по няколко пункта. Например в града в който живеем, около 100/150 хиляди има три пункта. Затова повече от половината население е ваксинирано.
  • 17 Математик

    12 3 Отговор
    7 000 000 x 4% = 280 000
    До сега са умрели 11 000
    Нещо не ти излизат сметките.

    Коментиран от #18, #19, #21, #24, #25

  • 18 Що?

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Математик":

    Те не всички са заразени все още! Малка част имат антитела, другите все още не са се разболяли! Никакъв математик не сте!

    Коментиран от #22

  • 19 стефан

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Математик":

    То е защото още не сме приготвили чувалите за трупове. Като внесем от Китай, тогава ела и гледай ;)
  • 20 Диверсант

    15 1 Отговор
    Абе защо от моета камбанарийка виждам тая истерия с вируси и ваксини само в НАТО --вски държави. Не че вируса липсва, но си го лекуват като всеки вирус малко по агресивен от другите.
  • 21 Така е

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "Математик":

    Колко са регистрираните заразени? 7 милиона ли са?
  • 22 Математик

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Що?":

    До сега са се разболели по официални данни 250 000
    Тази цифра се умножава по 4 , за да се обхванат всички които не са се тествали или са го прекарали безсимптомно.
    1 000 000 до сега са се срещнали с вируса и смъртността е 11 000.
    За цялото население на страната при 100 % среща с вируса смъртността ще бъде 11 000 х 7 = 77 000.Къде са 77 000 , къде са 280 000.

    Коментиран от #33

  • 23 Аз40🏴‍☠️

    23 5 Отговор
    Няма в нито един научен документ изолиран ковид-19 вирус. Съответно не са го и пречистели. Съответно няма начин да бъде създадена ваксина срещу ковид-19. PCR метода изважда от нещо нищо невредно и го уголемява до нещо невредно. Съответно и създателя му казва (има видео интервюта, нобелова награда е спечелил), че не може да бъде ползван за откриване на вируси. Съответно никой не е открил у никого ковид-19. Пандемия при 0,2% заболеваемост не се обявява. Съответно няма такава. Маските не ви предпазват, защото няма научна база, която да показва, че може да ви предпази от вирус. Дори за пръскане с пестициди се препоръчват други маски. Съответно дори Фаучи го казва във видео, че са научно безсмислени. По никакъв документ не съществува официално определение, че тези "ваксини" са реално ваксини. Не съществува такъв документ. Сега, който вярва в пандемията да натисне ЧЕРВЕНОТО КОПЧЕ (минус).
  • 24 Търпение

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Математик":

    Ще излезнат, не бързай да се ваксинираш.
  • 25 Нискостеблена Гладкомозъчна печена 🎃

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Математик":

    В момента сме 6 милиона население от които
    1милиона роми, 1,5 милиона турци и 2 милиона пенсионери и инвалиди и дъртаци и 1,5 милион ученици и чантаджийската мафия.

    Коментиран от #28

  • 26 Дали!

    4 4 Отговор
    Ако ми паднат антителата,ще се ваксинирам- но едва ли с АСТРАЗЕНИКА
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Вуте

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "Нискостеблена Гладкомозъчна печена 🎃":

    Ти от кои си? Грамотен си, значи си от чантаджийската мафия!
  • 29 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    МОИТЕ БАБИ КАЗВАХА : " ВСЕКИ СИ Е БАШКА ЛУД " !!!!!!!!!!!
  • 30 Аман

    4 0 Отговор
    Досега приказваха че 70% били достатъчни. Няма управия.
  • 31 Не е важно името ми

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Те имат както казвате по 4-5000 пациенти, но и толкова пари получават всеки месец от НЗОК, за всеки записал се. И вие чакате да ви лекува-забравете! Така стои работата на дж. пито.
  • 32 Как така

    3 0 Отговор
    Тиквата каза, че сме най добре. А той добре ли е? С главата?

    Коментиран от #36

  • 33 К.К.

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Математик":

    Според мустакатия от НОЩ тази цифра се умножава по 7, излиза, че в Чехия всички са преболедували.
  • 34 хахаха

    3 1 Отговор
    не го знам този лекар дали е учил вирусология, ама специалсти казват, че 30% от хората на земята не се заразяват от вируси, ненапразно се твърди, че при 70% се формира колективен имунитет. а що се касае за 4% смъртност от ковид...това ще рече едни 280 000 над редовните 108 000 годишно...силно се съмнявам
  • 35 Българин

    2 1 Отговор
    При четири процента това прави триста хиляди починали и Електората на БСП си е отишъл за винаги при Комунистическите манифестации....Биологична Лустрация...Ще се наложи след тези да има нови избори!!!
  • 36 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Как така":

    Добре е с главата.
    Щом е пълно чекмеджето.
  • 37 Васил

    1 2 Отговор
    Досега процента е около 10% ще загинат защото лекарите са ни некадърни как в Тайван има само 10 починали и почти 100 заразени а населението е 25 милиона.

    Коментиран от #38

  • 38 Тъпанар

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Васил":

    в Тайван, ако си без маска се бие, а после голяма глоба. Всички са с маски, спазват дистанция. А тук е пълна анархия, половината без маски и масово се тъпчат по някакви стаички да се пуши и пие. Никаква лична отговорност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове