Last news in Fakti

25 Март, 2021 11:11 1 648 52

Дариткова: 44-ото Народно събрание успя да изпълни своите функции

  • даниела дариткова-
  • народно събрание-
  • парламент

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ уверява, че партията ѝ ще положи усилия за възстановяването на нормалния диалог между партиите и институциите

Дариткова: 44-ото Народно събрание успя да изпълни своите функции - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС в 22-ри МИР Смолян д-р Даниела Дариткова заяви пред Народното събрание, че мандатът му не е бил лек и от първите дни на следващото ГЕРБ ще положи усилия за възстановяването на нормалния диалог между партиите и институциите. Днес се провежда заключителното заседание на 44-ия парламент.

"През последната 1 година милиони бяха принудени да променят начина си на живот и да приемат това, което днес наричаме нова нормалност. Борбата с COVID- 19 живота си загубиха стотици лекари, медицински сестри и медицински персонал, въпреки това българската здравна система успя да устои на натиска", каза Дариткова, цитирана от Агенция "Фокус".

"В моменти на подобни изпитания българското общество се нуждае от единство и разбирателство. Като израз на различните групи в обществото българският парламент е мястото, където различията трябва да бъдат очертани, но и да бъдат надскочени. 44-тото Народно събрание не винаги беше на нивото на предизвикателствата", допълни още Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че през последните 4 години депутатите в българския парламент често са отправяли обиди към един към друг. "Често забравяме, че обиждайки политическите си опоненти, забравяхме, че обиждаме и онези, които са гласували за тях. Въпреки това не бива да пропускаме моментите, в които бяхме единни. Успяхме да проведем успешно председателство на Съвета на ЕС", каза тя. По думите ѝ депутатите са били единни за извънредното положение и на тема образование.

"Надяваме се, че следващият парламент е ще има много повече консенсус. Това ще зависи от усилията на всеки един народен представител. Проблемите и предизвикателствата пред страната ни няма да отминат след изборите и в края на предизборната кампания. Ще призова всички вас да мислите и за дните след изборите, защото след изборите тези, които ще получат доверието на българския народ, ще трябва да носят отговорността за управлението на страната, авторитета на институциите. Няма партия, която да е в състояние да управлява сама и която да бъде самодостатъчна. От първите дни на следващия парламент ГЕРБ ще положи усилия за възстановяването на нормалния диалог както между партиите, така и между различните институции", заяви още Дариткова. Тя изтъкна, че ГЕРБ е готова да плати политическата цена за това и изрази надежда в следващия парламент да надскочи тяснопартийния интерес.

"Уважаеми колеги, въпреки своите недостатъци 44-тото Народно събрание успя да изпълни своите функции. То излъчи правителство и се съобрази с нагласите на мнозинството в българското общество. Управляващото мнозинство на ГЕРБ и "Обединени патриоти" не позволи да бъде подменен вотът на българските избиратели и изпълни ангажиментите. Заедно осигурихме стабилна политическа среда. Убедена съм, че можехме да направим много повече. Искам да благодаря на нашите партньори от "Обединени патриоти" и на всички народни представители, които подкрепяха нашите законодателни предложения. Благодаря и на опозицията", завърши Дариткова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пусин

    39 0 Отговор
    а в Г.3. взема ли го госпожата?

    Коментиран от #3

  • 2 евалата ПСП ко

    42 1 Отговор
    По почти отрицателен рейтинг, сиреч ниво на доверие у гражданите.
  • 3 мозе мозе

    35 1 Отговор

    До коментар #1 от "пусин":

    Ааа и с него краде.
  • 4 След

    36 3 Отговор
    04.04 . Друга песен ще пее.
  • 5 Верно ли

    55 1 Отговор
    Кои функции точно? Да крадете като за последно?
  • 6 Просто човек

    46 2 Отговор
    ПДП, докарахте парламент до дъното...
  • 7 пешо

    52 1 Отговор
    проста , тъпа и нагла .
  • 8 НАТО ВЕЦ

    42 1 Отговор
    Ако функциите му са били да погнуси целия народ, даже преуспя.
  • 9 Ехаа

    44 1 Отговор
    Права е! Обедняхме още наполовина. А някой и нацяло! Изпълниха си плана за тяхното забогатяване и нашето обедняване!
  • 10 ПСР

    41 1 Отговор
    Дариткова,ти си срамна страница в историята на българския Парламент.
  • 11 Gowko

    35 2 Отговор
    Видно е.По снимките от чекмеджето....
  • 12 раптил

    29 1 Отговор
    От тая ми се образуват повече стомашни газове , от колкото от смолянски боб.
  • 13 Ха ха

    27 1 Отговор
    Ха ха ха ..................................
    калинка неповторимая.
  • 14 12345

    39 0 Отговор
    Права е. Бранеха вожда и гласуваха всичките му предложения. А интересите на хората и държавата бяха без значение.
  • 15 Котарак

    30 0 Отговор
    Нема начин! Сигурно е така (заглавието). Зарова рейтинга на НС е цели 7%.
  • 16 красота

    26 0 Отговор
    унгарска кобила,на боко убавицата
  • 17 Факт

    2 20 Отговор
    Корнела е неразделна част от герб!

    Коментиран от #37

  • 18 Ван дер Любе

    27 0 Отговор
    Само не разбрах какъв беше планът в кюлчета и колко реално получи Борисов? А в евро? И какво е участието на ПКП? Бъдето по-точни!
  • 19 БАЙ Х@Й‼

    20 0 Отговор
    Внучките на БКП дрОгарите пак на меките кресла ‼

    Коментиран от #20

  • 20 Gowko

    18 0 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й‼":

    За това те от ГРАБ нямат досиета.Техните бащи имат.По това те се водят чисти.Избелени .
  • 21 Сатаната

    17 0 Отговор
    Някой да се смили и да й обясни че не вали.
  • 22 Изроди

    17 0 Отговор
    Дори не пувстват неудобство. Вашата мисия да си напълните гушите сигурно, да уморите старите хора и болните за да не плащате жалките стотинки за лекарствата ДА изпълнихте, да прокудите младите и умните за да не лъснете колко сте прости Да, да унищожите НС и вярата във всички институции ДА, даже преизпълнихте. Продължавайте да лижите някои части на Най големия Простак и Мафиот на България ако там не сте си изпълнили плана.ЖАЛКИ ПОДЛОГИ.
  • 23 Мартин

    14 0 Отговор
    Е успя де ,от милионер Боко стана милярдер. Дано да не ви видя повече мръсните физиономии. Амин
  • 24 БАЙ Х@Й‼

    15 0 Отговор
    Ще отрече ли гуспужътъ :::: "Честване на 9 септември 1958 г. Слово произнася др. Кирил Даритков – секретар на Градския комитет на БКП – Устово. Достоен строител на днешен Смолян, от който се отрекоха внуците му! *Нека не забравя внучката Даниела, че благодарение на дядо си е била записана, повтарям ЗАПИСАНА, да учи медицина в Ленинград, където е завършила медицински педиатричен институт".

    Коментиран от #28

  • 25 БАЙ Х@Й‼

    14 0 Отговор
    Лиляна Павлова е родена в София, България на 6 декември 1977 г.Внучка е на партизанина от Партизанска бригада „Чавдар“ (София), член на ЦК на БКП и министър на химическата промишленост Георги Павлов.Дъщеря е на неговия син проф. Павел Георгиев Павлов (р. 1943 г.), заместник-ректор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, и на рускинята Рая Павлова. Носи името Лиляна на баба си, политическа затворничка преди 1944 г.

    Коментиран от #34, #38

  • 26 НОВО ПЕТ

    0 7 Отговор
    ФАКТИ, ПУСНЕТЕ КОМЕНТАРИ ЗА НИНОВА И СВИЛЕНСКИ
  • 27 БАЙ Х@Й‼

    11 0 Отговор
    Павлова и Дариткова- две от любимките на члена на БКП , сега лидер на ГЕРБ другаря Борисов ‼

    Коментиран от #29

  • 28 НОВО ПЕТ

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й‼":

    АМИ ПРИ НАЛИЧИЕ САМО НА ЕДНА ПАРТИЯ.....КАКВИ ДА БЪДАТ....

    Коментиран от #42

  • 29 НОВО ПЕТ

    0 5 Отговор

    До коментар #27 от "БАЙ Х@Й‼":

    АМИ КОМУНИСТИТЕ ЗАБРАНИХА ДРУГИТЕ ПАРТИИ , А ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ ГИ РАЗСТРЕЛЯХА, ИЛИ ГИ ПРАТИХА В БЕЛЕНЕ...АКО СЕГА БОРИСОВ НАПРАВИ СЪЩОТО С БСП....КАКВО ПРАЙМ...А ДРУГАРИ ОТ БСП

    Коментиран от #36

  • 30 ГОРД БЪЛГАРИН

    5 0 Отговор
    и ти и пкп си отивайте по родните места и никога повече не се вясвайте в парламента ,а ти като си доктор отивай и лекувай пациентите си/ако имаш такива/ а ня 4,4 трявба да изметем тази паплач дето доведе народното събрание до този нисък рейтинг/народа трябва да избере достойни хора а не кариеристи и крадци като вас
  • 31 Зюмбюл

    6 0 Отговор
    Ааа како,разбрахме!Квот си заплюхте го краднахте!
  • 32 chi

    8 0 Отговор
    Тази ПСП си мисли, че пак ще управлява
  • 33 1111

    3 0 Отговор
    за да има единство и разбирателство трябва ти пкп и всички около теб да сте вън а не да казваш какво ще правиш в следващия парламент -защо не направи усилия в този парламент да го направиш ама на гърба на народа и голямата заплата си готова да стоиш в парламента на топло до дълбоки старини
  • 34 Gowko

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "БАЙ Х@Й‼":

    Тези неща се пишат по пресата малко преди изборите.Ако имахме четвърта власт у България , немаше тия да се кичат сега.И за Бойко Борисоф важи това.Колко се знаеше преди 10 години за него Малко преди да се възкачи на властта.Колко беха тия които пишеха откровено къв лъжец и самозванец е .От кои среди идва.Чувахме сами за заканите му.И колко безстрашен и къв поборник бил .И с кви намерения идвал.Е видя се.
  • 35 Родопчанин

    7 0 Отговор
    Даритке, а твойте три хотела на Пампорово успя ли да ги напълниш?
  • 36 Gowko

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "НОВО ПЕТ":

    Сравнението ти е неуко.Комунистите забраниха другите партии не е точната дума.А другарят Борисов от дясната партия на разклонението БКП.Най крадливите и най бруталните.Не забраняват ,а усвояват останалите партии и ги асимилират.Създават партньорски дружества с по непокорните като ДПС..И така могат да задминат техните бащи или родители
  • 37 Asar

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    Ама ти откъде знаеш.На боб ли гледаш мили другари,или иначе казано вчерашния ли...о
  • 38 Gowko

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "БАЙ Х@Й‼":

    И какво звучно българско име....Екатерина Захариевна
  • 39 Ха-ха

    7 0 Отговор
    Та вие бранихте джипкаджията със зъби и нокти да обикаля като улав из горите,само не и да дойде в НС а сега ще връщате "нормалноста в институциите"
  • 40 ХАХАХАХАХАХА

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Дариткова: "44-ото Народно събрание успя да изпълни своите функции" И КАКВИ БЯХА ТЕ, МА ПАЧА ПУМАШКА ГРОЗНА?! ДА НИ РАЗОРИТЕ И ПРЕВЪРНЕТЕ В ЗАТВОРНИЦИ ПО ДОМОВЕТЕ, ЛИШЕНИ ОТ ОСНИВНИ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА, БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ЛИ?! :))))) АМИ ПУСТО САПУНИСАНО ВЪЖЕ ЗА ВАС С пкп И тикво джипкин! АРЕ НА ОРЕХОВИЯ КЛОН :D
  • 41 ежко

    7 0 Отговор
    Дариткова, не си ти човека дето може да каье дали НС е изпълнило функциите си или не!Факта, че имате рейтинг като институция около 10%, ясно показва какво мисли работодателя ви,българският народ за това колко добре сте си изпълнили функциите!
  • 42 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "НОВО ПЕТ":

    Абе ти шестак ли си? Значи искаш лустрация , ама когато е за сегашните лидери - децата на бившите лидери - - "ама те какви да бъдат" ‼ АМИ ТОВА Е СМЯНАТА НА МОДЕЛА ПО куМОНОстоически‼ ДЕЦАТА СМЕНИХА РОДИТЕЛИТЕ СИ на ръководните постове ‼ после аз съм бил комуняга‼

    Коментиран от #49

  • 43 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    Измитайте се по–бързо,че хората ви ненавиждат и не могат да ви гледат.
  • 44 Ама тази

    3 0 Отговор
    Да риткова, е много права. Изпълниха функциите си, като се наспаха и откраднаха кой колкото може. Хубава работа имаха през тези години.
  • 45 Вие постигнахте хаос и нищета

    2 0 Отговор
    А ние трябва да изпълним гражданския си дълг: никога повече да не ви допуснем до властта!
  • 46 Наглост без край, Дариткова!

    2 0 Отговор
    Ако бяхте чувствителни хора, щяхте да се чувствате ужасени от това какво мисли народът за вас!
  • 47 българин

    1 0 Отговор
    ако функцята му е била да съсипе българският народ, то действително успя. дано вече никой от вас не помирише спокойствие, заради това, което причинихте на народа и нека този народ да направи така, че да понесете заслуженото. ако не сте разбрали, хората ви мразят ипрезират.
  • 48 123

    1 0 Отговор
    Поредната пкп
  • 49 Уйке

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "БАЙ Х@Й‼":

    Колега не искам да адвокатствам на никой, но ей така за информация да ни светнеш нас по-малко знаещите, кой от сегашната върхушка в парламента, правителството и най-големите олигарси е дете на комунистически лидери!
  • 50 селянка

    0 0 Отговор
    изключително проста и нагла е тази селска пръчка.

    Коментиран от #52

  • 51 пКп

    0 0 Отговор
    Да прибере де що може у чекмеджето му и да е@е женската рода на българите.
  • 52 Уточнение

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "селянка":

    И тая.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове