27 Март, 2021 09:29 2 015 24

Милена Дамянова, ГЕРБ: Училищата и детските градини се справиха адекватно

  • милена дамянова-
  • герб-
  • училища-
  • детски градини-
  • политика-
  • избори

Продължаваме с инвестициите в учителите, новите умения и качеството на образованието

Милена Дамянова, ГЕРБ: Училищата и детските градини се справиха адекватно - 1
Снимка: БГНЕС

Ръст на заплати и иновации - какви инвестиции в образованието предлага ГЕРБ за следващ мандат? Пандемията промени много образователната система и живота ни. Нещо, което трябва да признаем - че българските училища и детски градини се справиха адекватно чрез своите директори и учители. За българските студенти образователният процес не е прекъсвал. Анализите тепърва предстоят. Това каза за "Денят ON AIR" кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Милена Дамянова.

По думите ѝ много деца са преоткрили училището, много деца вече са намерили мотив да учат. "Не бива да пренасяме живата класна стая във виртуалната. Децата при връщане в училище имат по-дълъг период на адаптация, не са се виждали много време, а корен квадратен може да почака. Трудно е, но здравето е на първо място", подчерта тя за Bulgaria ON AIR.

От думите ѝ стана ясно, че спазването на противоепидемичните мерки е изключително важно. Предстои закупуване на 80 000 нови устройства за онлайн обучението у нас, работи се проблемите в тази насока.

"Целят процес означава много усилия на много хора. Не харесвам това говорене, че нещата не са наред, защото това не ни помага като общество. Винаги съм смятала, че системата може да реагира на малко по-резки промени", подчерта Дамянова.

Според нея за една година образователната ни система е показала, че не е консервативна и е заявила своята гъвкавост.

"Всяка стъпка в образованието, която се предприема, се обсъжда със заинтересованите страни. Случи се и нещо, за което мечтаехме - партньорството на родителите. Училищата намериха начин процесът да продължи, а родителите подкрепиха усилията. 1260 лева е в момента минималната работна учителска заплата. Темата с новите поколения е важна, прави впечатление, че се намира вярната пътечка, но процесът трябва да е по-цялостен. Продължаваме с инвестициите в учителите, новите умения и качеството на образованието", посочи Дамянова.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто човек

    21 2 Отговор
    Справиха се адекватно... въпреки вас...

    Коментиран от #2

  • 2 АУУУУУ

    3 26 Отговор

    До коментар #1 от "Просто човек":

    Грешка драги..... Справиха се адекватно благодарение на ГЕРБ..... Знам че ти е тъжно... Но хората точно това мислят..... Абе тия защо не четат тука коментарите че да почнат да мислят правилно.... ТЮУУУУ ДА МУ СЕ НЕВИДИ 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 3 АЛИ ПАРЧЕТО

    21 1 Отговор
    ДАЛИ Е ТОЧИЛА БУЦИ ИЛИ ДА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 chi

    17 1 Отговор
    Друг път!
  • 6 Воисил Граматик

    21 1 Отговор
    Квадратният корен можел да почака...Къде да ви чака? При кръглия корен ли? Или при морковите? Тя и Литературата чака. Чакат писателите и поетите ни. Чака Историята. До кога ще чакат на автобусната спирка? До кога,докога? Чакането е признак на безизходица,на безизразност,на безхаберие.
  • 7 дъртофелница

    23 1 Отговор
    Дамянче, сегашното он-лайн обучение е пълена таш;ак, говоря от личен опит. Имам ученик, студент и аз на дърти години пак уча. По-некадърно управление в моя 50годишен живот не съм видяла. Отидете си, за да останем ние в тази държава.

    Коментиран от #13

  • 8 Сърп и чук

    3 12 Отговор
    Тенденцията е учениците да са по знаещи, не казвам образовани от учителите! Всяко едно младо същество е факир с разните му там умни телефони, докато 70% от даскалите могат да натискат само ентер и ретурн! И левия клавиш на мишката! Иначе, съкращаваш половината училища, поради липса на питомци - демография, знаете, спестяваш парите и вдигаш заплатите! Пандемията е чист бонос и джакпот! Пей сърце! Голямата ваканция!

    Коментиран от #15

  • 9 Българка

    19 2 Отговор
    Представителката не харесвала да се показват и да се говори за пропуски в образованието. Типично за гробаджиите- да замазват истината и проблемите. Не е достатъчно учителите да вземат по-високи заплати, но да няма качествено образование. Някои от учебниците са написани на неразбираем за обикновения ученик стил, пълни са с излишна фактология. В момента в по-голямата част от училищата децата се учат не толкова да разсъждават, да мислят логически, а основно да зазубрят факти. Това не ме изненадва, защото училищата не са деполитизирани. Почти всички директори са членове/чктивисти на ГЕРБ .

    Коментиран от #11

  • 10 ехха

    23 2 Отговор
    Заплатите на учителите растат, а учениците прогресивно затъпяват.
  • 11 Кочо

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Всички са активисти! Едни, поради естествена герберастия и нагаждачество, останалите - по заповед на гербераста - директор! Същият е председател и на СИК! Няма мърдане!
  • 12 АУУУУУ

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "КУРоПАТКА":

    Драги тези действия във вашия нежен клуб... Тук сме културни хора и пишем..... Разбирам те че ти е по-трудно с писането отколкото с туй дето си го надраскал.... Навремето аз съм се учил да пиша пък ти да...... 😂😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #16, #23

  • 13 дъртофелница

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "дъртофелница":

    Толкова е неизвестна, че от Миленка я прекръстих на Дамянка. Все пак е същото нищожество.
  • 14 Калинко

    12 1 Отговор
    ГЕРБ са много велики........в собствените си представи!
  • 15 Сърп и чук

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Сърп и чук":

    Пишете си минусите, но лятото като взимах рентата, учителката пенсионерка, 63 години, на кантара, докато си вземе очилата, докато пухтя и до никъде не я докара, внучето натисна 3-4 пъти с пръстче по телефона си и поднесе вярната сума!
  • 16 уууаа

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "АУУУУУ":

    Според правописа - българин, възраст между 30-40 години, нали?

    Коментиран от #18

  • 17 Tre

    11 1 Отговор
    Тая е ненормална, не й обръщайте особено внимание. Просто не е добре бетата психически. Като повечето от ГЕРп
  • 18 АУУУУУ

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "уууаа":

    ЕГН и банкова сметка ще трябват ли 😂😂😂😂😂
  • 19 С две деца

    11 1 Отговор
    Каза Милена Дамянова.....световно известна със своята световна неизвестност!!!
    И не се справи образователната система, а част от учителите плюс родителите, които по цяла събота и неделя учат с децата си! А за детските градини, не знам кой се е справил.....нима пак не са родителите, които си седят вкъщи уволнени или в неплатен отпуск, заради затварянето им?!?! Ако затваряне е синоним на справяне, то върнете се в 4ти клас, госпожо кандидат депуПатка!!!
  • 20 Сърп и чук

    5 4 Отговор
    Странна пропорционалност - учениците намаляват - заплатите растат! Колко ли ще е заплатата, ако остане 1 /един/ученик?
  • 21 Трябва

    4 1 Отговор
    Хубава е. Жалко че точи буци.
  • 22 Ммммм

    3 1 Отговор
    Миленче дай си номера да излезем. Ние сме хора. Ще има щастлив край 😉
  • 23 КУРоПАТКА

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "АУУУУУ":

    МОЖЕ ДА НЕ Е ДОБЪР ПРАВОПИСА НО ЩЕ ТЕ НАПЪЛНЯ МОЩНО И ОТ РЯЗ

    Коментиран от #24

  • 24 АУУУУУ

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "КУРоПАТКА":

    Искаш да покажеш че за сметка на това че главата ти е празна, ти е пълно нещо друго... Определено не ти се удава да да си на върха на хранителната верига.... Еее нищо но за сметка на това колко як..... И как се уригваш на масата 😂😂😂😂😂😂
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове