Last news in Fakti

29 Март, 2021 10:55 3 020 27

Любомир Кючуков: България проигра предимството си на страна членка спрямо РСМ

  • българия-
  • северна македония-
  • ес-
  • македонизъм

Ние правим подарък на македонизма

Любомир Кючуков: България проигра предимството си на страна членка спрямо РСМ - 1
Снимка: БГНЕС

Смущаващо за доц. Любомир Кючуков е, че изказванията в РСМ не предизвикали реакции в България. Кючуков подкрепя това, което българските историци говорят за историята, но не и това, което българските политици правят за политиката. Не трябва да има опити за злоупотреба с процеса за присъединяване от страни-членки за решаване на двустранни исторически и културни проблеми от една страна. От друга страна се приветстват усилията само на РСМ за решаване на двустранните проблеми, посочи доц. Кючуков в студиото на БНТ.

Изводът е, че България проигра цялото си предимство на страна-членка на ЕС и вече се борим и с европейските институции, изтъкна той. С нашите си действия атакуваме фундамента на Европейския съюз, каза още той.

Ние правим подарък на македонизма, който на практика изгражда стени, изтъкна доц. Кючуков. Самото създаване на историческата комисия е успех за България, но тя била натоварена с неприсъщи задачи. Ние трябва да се борим за това бариерите между двете страни да паднат и да има приобщаване, настоя още той.

Споровете за историческата истина е работа на историците, а политиците трябва да решат, Македония готова ли е за членство в Европейския съюз или не е готова. Това заяви историкът проф. Христо Матанов в сутрешния блок на БНТ за последните развития на взаимоотношенията между България и Република Северна Македония.

Той не може да се съгласи с тезата, че с налагането на вето сме влезли във война с целия ЕС. Европейският съюв трябвало да разбере, че Македония не е Белгия, Люксембург, Лихтенщайн и не е държава, която е възникнала в резултат на дипломатически игри. Македония е даденост, категоричен бе проф. Матанов.

"Когато една държава държи такъв език и нарича външният министър "кучка", когато показва средни пръсти по телевизията на българите и когато гори знамена и разрушава паметници - това европейски поведение ли е", запита професорът.

Проф. Матанов призова историците да се занимават само с историческите проблеми, защото все по-наяве изпъкват несъстоятелностите, за които от РСМ приказват. Той подкрепя интеграцията на РСМ в ЕС, но представяте ли си да кажем "да" на Македония в ЕС и цялата омраза и това отношение да се пренесе на европейска почва. "Тогава ни е спукана работата", предупреди проф. Матанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    45 2 Отговор
    Никаква милост за тия...

    Коментиран от #16

  • 2 ТаУмВзе

    22 6 Отговор
    Щом и маке се Гаври с нас, сметай. Повече от ясно е, че продажниците ни вече са клекнали за чекмедже и заповеди от краварите. Честито! Вече ще сме Маке провинция вилает, с бонус краварски бази.
  • 3 БМБ го проигра както всичко

    17 3 Отговор
    Единствения възможен отговор трябва да бъде масово и моментално раздаване на бг паспорти на всеки пожелал това македонец. Трябва да се гони 500 хил бр. за 2 г! Само тогава нешата ще се наредят много бързо в наша полза автоматично. точно както дпс вече 30 г управлява България, представете си този модел в наша полза с Македония!

    Коментиран от #27

  • 4 кнаус 485

    27 0 Отговор
    на сила хубост не става...и да ги пуснем и са не ги пуснем пак ще ни мразят...случая доказа ,че у нас няма дипломати, а можехме да договорим много за македонците които се чувстват българи...
  • 5 Боско

    19 10 Отговор
    И кой подписа калпавия договор преди 3 години.И кой си мълча 50 години когато скапаха всички българи там.Та сега онези били виновни.Не те просто използват че тука има руски слуги продажници.

    Коментиран от #8

  • 6 Q2z

    19 0 Отговор
    Моля,политиците да си свършат работата.После молба няма да е необходима.
  • 7 Мнение

    15 2 Отговор
    Никой не може да те накара насила да извършиш престъпление спрямо себе си. Но колониялното правителство не са българи.
  • 8 Мнение

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боско":

    Преди руски, сега краварски. За тях това не е от значение. За тези същества е важно господаря да ги оставя да си крадат на воля, а те ще изпълняват какво им наредят.
  • 9 Тия са

    7 3 Отговор
    по зле и от руснаците. Може и от тях да са се заразили с кремълска пропаганда.
  • 10 Япония

    13 0 Отговор
    Македония да ни плаща /на Япония/ авторски права за знамето, което са откраднали от японският флот, след като нямат акъл да си измислят свое.
  • 11 Хахаха..

    10 7 Отговор
    Македонците отдавна не са ни братя,преди 100 лета сме били нещо кат брат'чеди.Защо се напиняме,след като от 80г.браковете сърбин-македонка и македонец-сръбкиня са това,което се нарича Македония,изключая албанци,гърци и куцовласи?!
  • 12 Един от всички

    16 1 Отговор
    В Северна Македония няма македонци!Има Сърби,Албанци и Българи!
  • 13 Уаааау

    9 2 Отговор
    Каква Русия ви гони краварски подлоги? Кой ни е виновен че политиците в БГ са некадърни, начело с Боко- лингвиста?
  • 14 Мдаа

    6 4 Отговор
    Македония е проиграна от век насам. Тя остана несбъднатата мечта на дедите ни, които оставиха костите си за нея. За сегашните воеводоподобни индивидиуми е източник на незаслужено охолство.
  • 15 Скопие лъжат че са бедни

    0 1 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!?Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 16 TтТ

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    Тоя доцент ми се вижда соц- демагок! Тези диваци разбират само от тояга!
  • 17 hh88

    8 0 Отговор
    Кючуков е от съвременните интернационалисти. Едновремешните насила накараха хората да се пишат македонци. Сега тоя иска съвсем да приемем ненормалните им тези и да станем родоотстъпници, само заради "общоевропейската интеграция". Абсолютен измекяp, гаранция взима пари, за да ни облъчва с идиoтиите му.
  • 18 Възмутен

    6 0 Отговор
    Доцента да си изяде купената диплома и титла и да не приказва простотии, а да се вслуша в гласа на професора и народа. Никой умен не иска и не дава една измислена държава да краде история, личности и идентичност. Пълно вето! А кравари и евроге...е да си гледат техните о.рани задни части и не се бъркат там където не ги обичат и уважават.
  • 19 260

    7 6 Отговор
    КАРАКАЧАНКАТА И ДЖАМБАЗКИ СИ НАПРАВИХА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ СКАПВАЙКИ ОТНОШЕНИЯТА С МАКЕДОНИЯ, ОТГОВАРЯТ НА ВСЯКАКВИ ПРОСТАЦИ И ЖЪЛТИ МЕДИИ, ДОРИ МАКЕДОНСКИ СТУДЕНТИ КОИТО УЧАТ У НАС СА ИЗУМЕНИ

    Коментиран от #21

  • 20 101 ВЪПРОСА

    5 0 Отговор
    Кой е доц. Кючуков, проф. Матанов ?
    От повече от 10 г. всеки Университет си "произвежда" доценти и професори. Степените проф., доц. , гл. ас. и т.н. важат само за съответното висше учебно заведение.
    Както повечето са чули от медиите, някои университети дори печатат долати и евро :)!
    Моля, от кой университет са господата, които цитирате. Дали сме го чували !
    Живот и здраве на всички, които се чувстват БЪЛГАРИ !
  • 21 мвр психолог

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "260":

    абсолютно вярно, вмро е една куха партия пълна с агенти и неокомунисти,празна откъм идеи! само националистически лозунги може да роди ,нищо друго!
  • 22 Защо никой не пише

    2 0 Отговор
    За това,което ЕС готвят до 2030г,а именно налагане на условия и ползване на зелена енергия и облагане на страните членки невъобразими суми от рода на няколко трилиона за преустройване на енергийните източници към зелени такива,което планират да стане чрез огромни данъци върху населението ,които данъци ще могат да събират чрез изземване на имуществото на тези,които не могат да плащат.Ще има данък въздух,данък въглероден двуокис и т.н. до пълното зануляване.
  • 23 Калмук

    4 0 Отговор
    "Историята" и езикът на РСМ са пряк резултат от целенасочена антибългарска ПОЛИТИКА !!! Затова, няма как да се правим на ударени, все едно, че двете са нещо съвсем отделно. Освен, ако не се откажем от историята си (Тафров и Радан вече го направиха).
  • 24 макробиолог

    1 0 Отговор
    Историята винаги е била и е част от политиката .Точно това доказват и политичарите от РСМ,но проблемът им е че стъпват на пресно и изцяло измислена такава.
  • 25 бечев

    2 1 Отговор
    За това е виновен само и единствено Борисов,просто искаше да отклони вниманието на българските балъци в безопасна за него насока!Със цената на всичко!!!
  • 26 гражданин

    0 0 Отговор
    този Кючуков е национален предател, и във всяка една сериозна държава, след такива изявления, щеше да бъде набутан на кучето в задната тръба, но тук, където всичко върви, ще му се размине
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БМБ го проигра както всичко":

    Голям наивник си....В момента когато влезат в ЕС, тези с българските паспорти публично ще си ги изгорят...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове