Last news in Fakti

29 Март, 2021 12:37 2 624 21

Проф. Георги Михайлов: ГЕРБ катастрофира в две направления

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • георги михайлов

Бяхме заедно с всички протестиращи на площада през лятото, изтъкват социалистите

Проф. Георги Михайлов: ГЕРБ катастрофира в две направления - 1
Снимка: Архив

„Ковид-19 е нов респираторен вирус, непознат за света и затова създава голям проблем за здравната система. Не са познати неговите нито епидемиологични качества, нито вирулентните качества, нито неговите възможности. Важно е хората да спазват епидемиологични мерки.“

Това заяви водачът на листата на Коалиция “БСП за България“ в Благоевград проф. Георги Михайлов в ефира на БТВ.

В предаването “120 минути“ той развенча слуховете, че има повишена опасност за бременните жени, които са заразени с вируса, като добави, че смъртността в световен мащаб е 3.4%, но това е само на база хората, които са регистрирани с ковидинфекцията. „Според данните на Института "Роберт Кох" смъртността от ковидинфекция е между 0.3 и 0.5%, но това е сериозен здравен проблем“, обясни проф. Михайлов.
„България катастрофира в две направления - направление ваксинационен календар и в направление смъртност“, категоричен бе той.
„Всички ваксини, които са допуснати на пазара в света и са на разположение на ЕС, са допуснати под условие“, заяви Георги Михайлов. Той припомни думите на Здравния комисар на Евросъюза, според когото в условията на извънредно законодателство всяка отделна държава може да решава доставките на своята държава.

Той заяви, че безспорно сериозни промени са нужни в управлението на здравеопазването и БСП има няколко основни предложения, едно от които е регионализация на болниците.

„Трябва да се съобразяваме с директивите и решенията на Европейския съюз, но Европейският съюз не забрани на България да диверсифицира по правилен начин закупените ваксини, не ЕС определи количествата – от коя фирма колко да бъдат закупени; Европейският съюз не забранява на България да води преговори с други доставчици“, обърна внимание зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова.

По темата правосъдие, тя коментира, че за БСП правосъдната реформа е категорично необходима, а през последните 4 години всички действия на управляващите са били псевдореформи. Тя припомни, че въвеждането от страна на управляващите на фигурата прокурор над главния прокурор е било несериозно спрямо българските юристи и юридическата мисъл изобщо.

„Бяхме заедно с всички протестиращи на площада през лятото. Внесохме 5 вота на недоверие. Бяхме последователна опозиция през изминалите 4 години“, подчерта Анастасова. Тя посочи, че основните приоритети на левицата са съсредоточени в проблемите на двете най-уязвими групи в обществото ни – младите хора – младите семейства и възрастните хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУУУУУ

    13 27 Отговор
    Ай стига ве... А пък прогнозите сочат че вие катастрофирахте.... На тези избори се очакват още по-ниски резултати за БСП.... Щом оная Манолова ви диша във врата.... КОЙ КАТАСТРОФИРА.... КО РЕЧЕ... Той 8ми април е другата седмица 😂😂😂😂
  • 2 Бай Курти

    14 23 Отговор
    Бяхме заедно с всички протестиращи на площада през лятото. Внесохме 5 вота на недоверие.################
    #######$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    С кои "всички" протестиращи бяхте заедно ,другарю.С "всичките" двадесет баламурника по площадите ли!?
  • 3 До Факти

    9 26 Отговор
    Непременно ще ида да гласувам.С бюлетина номер 28.Факти сте уважавана от мен медия и ще се съобразя с призива ви.

    Коментиран от #7

  • 4 Българка

    28 6 Отговор
    България под "майсторското" управление на ОПГ катастрофира във всички области! Ние копаем под дъното!
    Нека 04.04 е първата крачка за промяна, а не подмяна!
    Гласувайте масово и без страх!
    Нека престъпниците влязат в затвор, а не в парламента и властта!
  • 5 Хахаха

    9 15 Отговор
    БСП/БПК във всички направления !!!
    Национални предатели !!!
  • 6 Абе..незнам дали..

    12 15 Отговор
    ГЕРБ е катастрофирал..може и да е..може и да нее. Знам само че когато се докопате до власта..БЪЛГАРИЯ КАТАСТРОФИРА..И Румен Гечев вие под ръка, навремето вашият Тодор Тъпаков Живков за да предпази България от всякакви катастрофи реши да я ликвидира като я направи 16та република в СССР. Абе при вас празно няма..Бог да ни пази от вас..
  • 7 Българка

    24 7 Отговор

    До коментар #3 от "До Факти":

    Всички, които гласуват за мафията ГЕРБ са съучастници в престъпление срещу българския народ. Те са безгръбначни, безмозъчни, продажници, които нямат достойнство, съвест и отговорност!

    Коментиран от #17, #19

  • 8 Просветен илюминат

    14 3 Отговор
    А медиите защо не отразяват големият протест в Англия срещу Ковид измамата?
  • 9 софиянец

    20 8 Отговор
    Не съм комунист, но герберастите нямат такъв интелигентен и културен специалист като проф. Михайлов. При това Михайлов е от сой, софиянец, произхожда от семейство на интелигенцията, не е дошъл някъде от Дулово или селата. ГЕРБ се провали в най-важното- опазването на живота и здравето на населението и трябва да бъдат изхвърлени на бунището на историята.
  • 10 Г А Г А Т А на НАТО е МЕКА.

    4 2 Отговор
    Всъщност, те нямат и Г А Г А, те са изкуствени, както богът им СЕТ, който е безплоден.
  • 11 Г А Г А Т А на НАТО е МЕКА.

    3 2 Отговор
    Всъщност, те нямат и Г А Г А, те са изкуствени, както богът им Убиец СЕТ(Каин), който е безплоден.
  • 12 ди Каприо

    16 6 Отговор
    ГЕРБ потъва бавно и славно като Титаник,но лошото е,че искат да завлекат със себе си всички нас!!!

    Коментиран от #16

  • 13 Г А Г А Т А на НАТО е МЕКА.

    3 3 Отговор
    Всъщност, те нямат и Г А Г А, те са изкуствени, както богът им Убиец СЕТ(Каин) - Гошена - Фараона - Мозес - Мойсей - Моше, който е безплоден и издигнал на Т-кръста Змия (Сприцовка с Ваксина) за Бог, за да подчини племето си. Който не се подчинил на Змията (Сприцовката с Ваксина) Умрял.
  • 14 смазанаЛамарина

    12 6 Отговор
    Нещо си се объркал , шоферчето от жипа катастрофира държавата и народа , направо ги размаза , иначе партията му ГЕРБ си натрупа иманета за няколко поколения напред.
  • 15 Развитие

    2 1 Отговор
    4 Декември, 2020 "COVID инфекцията в никой случай не може да бъде класирана в класацията на особено опасните инфекции'', смята проф. Михайлов в качеството си на лекар. 29 Март, 2021 „Ковид-19 е нов респираторен вирус, непознат за света и затова създава голям проблем за здравната система.
  • 16 Който и да е

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "ди Каприо":

    Начело,ти винаги ще си "завлечен".Ако мислиш,че при Галева или Импексова ще е различно,много се лъжеш.
  • 17 Много си

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Обратното на остра.
  • 18 kiko

    2 4 Отговор
    НА 04.04. ГЛАСУВАЙКИ ЗА ГЕРБ, БСП, НФСБ, ВМРО, ДПС И НОВИТЕ ПАТЕРИЦИ СЛАВИ, МАЯ, ХРИСТО МОЖЕ СПОКОЙНО ДА ГИ ПРИЧИСЛИМ КЪМ ИНФАТИЛИТЕ, НАИВНИЦИТЕ, МАЗОХИСТИ, ЗОМБИТА И ТЕМ. ПОДОБНИ. ПРОМЯНА С ТЕЗИ ХОРА, НЯМА ДА ИМА, А САМО ПОДМЯНА. ИМА ТОЛКОВА ДРУГИ ПАРТИИ. ПО ДОБРЕ ЗА НЯКОЙ ОТ ТЯХ, МОЖЕ БИ ПЪК ДА СЕ ПОЛУЧИ НЕ ЛОШ ПАРЛАМЕНТ. ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО , ЗА ДА НАМАЛИТЕ СФЕРИТЕ НА ФАЛШИФИКАЦИЯ И ПРЕДВАРИТЕЛНО НАГЛАСЯВАНЕ НА ПРОЦЕНТИТЕ ОТ ИНФО ОБСЛУЖВАНЕ - " ПРОФЕСОР МИШО КОНСТАНТИНОВ"
  • 19 АУУУУУ

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    И най важното нямат никакви котки в къщи... А ти разкажи колко ти станаха котките в апартамента.... 50 броя минаха ли..... Много ли се сърдят съседите заради вонята 🐱🐱🐱🐱💩💩🤢🤢😂😂😂😂😂
  • 20 Бай Иван от Каспичан

    2 0 Отговор
    Ами айде бийте ги на тез избори, и да видим в колко наоравления ще катастрофираме.9659
  • 21 Другия с коня

    1 1 Отговор
    Бе вие не разбрахте ли,че ГЕРБ печели три,а вече и четвърти Мандат не защото са голямата работа,а защото всички останали са тотално Компрометирани,пълни с агенти на ДС и КГБ,Олигарси,Приватизатори,Комунисти и Тарикати.....Преживяхме два фалита на Държавата и Хиперинфлация,Фалирали банки и спрени Европейски фондове заради кражби и Корупция....Стига толкова Експерименти....За три мандата с ГЕРБ държавата е Перфектна,нещата са отработени,изненади няма...В затвора влизат Корумпета,Приватизатори,Далавераджии,Олигарси....Хайде да ги избираме,че ще ходим на Море малко да си починем на Плажа......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове