Last news in Fakti

2 Април, 2021 09:32 5 678 50

Доц. Кунчев обясни кога епидемията приключва и защо хора се заразяват след първата ваксина

  • ангел кунчев

В края на април ще имаме избор на ваксини, подчерта той

Доц. Кунчев обясни кога епидемията приключва и защо хора се заразяват след първата ваксина - 1
Снимка: БГНЕС

"Искам да изразя благодарности към премиера Бойко Борисов, който започна тази борба. На австрийския премиер и на португалското председателство, което доведе до край това решение".

Това заяви в ефира на Нова телевизия главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев по повод новината, която обяви тази сутрин министър-председателят за осигурени още 1 259 728 допълнителни дози ваксини за България.

"Тези дози ще дойдат до края на юни, това е допълнително количество над тези 700 000, които очакваме. В края на април ще имаме избор на ваксини", подчерта доц. Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор обяви, че в края на юни Европа трябва да достигне 50% ваксинирани.

„Ако до края на юни ние достигнем 50 % ваксинирани, каквото е целта на ЕС, реално тежка епидемия не може да има. Ако достигнем 70%, епидемичното развитие е невъзможно”, категоричен е той.

"След първа игла човек получава 60-70 % от необходимия имунитет. Ако 1 седмица след първата игла човек се зарази с коронавирус, това е напълно нормално", поясни специалистът, като обясни, че изградените антитела след 7-10 ден не могат да предпазят организма. Това може да се случи след втората игла.

"Ако седнете в кафето на Витошка и масата е на съответното отстояние, това носи ли по-висок риск, отколкото да сте в офиса или в автобуса", коментира доц. Кунчев по повод разхлабването на мерките.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 46 Отговор
    Пандемията приключва като боцнем 70% от елетората на БСП.
  • 2 кажете

    52 1 Отговор
    Този Кунчо от кое село е? Има странен диалект.

    Коментиран от #47

  • 3 Нагъл

    72 2 Отговор
    натегач , лежащ цял живот на народен гръб хрантутник!

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 обяснено му

    52 1 Отговор
    Пазил те Господ да ти обяснява нещо някой , който нищо не разбира.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Абе

    47 1 Отговор
    И твоят ред ще дойде......
  • 8 Не, не натегач

    36 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нагъл":

    А мазник! Не се напъва много той, а маже, маже с голямата баданарка!
  • 9 ТаУмВзе

    35 3 Отговор
    От 5 април герберастката Пандемия приключва, бавно но безславно.
  • 10 Отврат

    38 0 Отговор
    в здравната система си ти ! Че и сина ти уреди на шефска служба във ВМА , че и снахата там , лакей Кунчов !
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    32 0 Отговор
    ДО.ЦЕНТ ли ДО.СТОТИНКА ли не знам , ама звучи като африканец който обяснява на ескимоси как да си направят иглу ‼
  • 12 нннн

    27 0 Отговор
    Тоя хем лиже, хем лъже.
  • 13 А ЗАЩО

    20 0 Отговор
    Вашият ментор опусна мерките
    Две седмици преди да намалеят
    ЗАРАЗЕНИТЕ??!!?!.и да дойдат
    МАЛЦИНА ще се ВАКСИНИРАТ.
    Защото със вашето безхаберие
    И некадърност вие уплашихте
    Народа. Съд и затвор.
  • 14 маргинал

    22 0 Отговор
    Пандемията ще приключи,когато тоя ,Кантарджията,Годжито, Мадамата и разни други НОЩ-ни птици хапнат "червените домати" барабар с краставицата -ненарязана с лакомото си "нещо" върху ,което сядат .
    А,колците за гарнитура по приведената им гърбина .
  • 15 анонимен

    4 14 Отговор
    "Ако седнете в кафето на Витошка и масата е на съответното отстояние, това носи ли по-висок риск, отколкото да сте в офиса или в автобуса"
    Да,носи защото на Витошка ще бъдеш без маска и времето прекарано там е много повече.

    Коментиран от #34

  • 16 И това

    17 0 Отговор
    ли лято ще ваканцуваш 189 пъти в Гърция , сельо алчен и безроден , плещещ удобни за силните на деня тъпотии ?
  • 17 Мики Маус

    18 0 Отговор
    Пандемията от короната свършва когато ти ,кунчев,ментаджииски,ангелов и кантарджииски изчезнете от ефира....тогава пандемията от короната свършва и се връщаме към стандартните заболявания грип,настинки и т.н.
  • 18 Номер 11, за да си върнем България

    16 0 Отговор
    Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС голяма грешка направи Българския народ като избра Някой, ако все още има илюзията че скоро ще приключи епидемията, нека да забрави. Ще има локдаун след локдаун. Всичко е добре обмислено и после умножено с числото пи, за да няма грешка. Голям мозък е пипал тука. (: Коронавирусите, засягащи човека са 8. Всеки от нас се разболява поне 3 пъти годишно от някой от тях. Това са така наречените вируси на настинката. Още през 80-те години на миналия век имунитетът при тях е изучен обстойно и той е 3,5 месеца. Ся, ако някой успее да ме убеди че този прословут ПиСиАр, успява да улови точно този вирус, за който говорят и все още никой не е виждал... (: Гарантирам че улавя фрагменти, характерни за всички коронавируси. Така, всеки от нас ще има положителен тест на всеки 4 месеца. Някой да е казал, колко продължава имунитетът след ваксинация? Едва ли ще е повече. Та, едните докато се ваксинират, ваксинираните ще са за реваксинация. Това е положението! Вирусът на настинката е подбран много точно. Ние сме в порочен кръг, от който няма излизане. Ще кажете пневмониите... Ми да, те са основна причина за смърт и винаги са били. Всяка една настинка може да се усложни не само с пневмония. Ама, да са съобщавали преди за всеки починал от пневмония? Всяка година грипът отнасяше милиони от пневмония, ама да сте го видели сега да се вясва тъдява? Ох,
  • 19 Лекар

    22 1 Отговор
    Защото ги заразяват с вирус. Това е по същество ваксинирането. Карат го по-леко, но заразяват други хора.

    Коментиран от #42

  • 20 :::::::::

    10 0 Отговор
    Кунчев, спри се, бе, Кунчев!!! Не се в Северна Корея.
  • 21 Гост

    14 0 Отговор
    Може и да сте добър специалист но се подадохте правителството да ви командва !!! Всичко което правите е лишена от мед.гледна точка!! За това мисля , че новото правителство трябва да ви махне от поста!!

    Коментиран от #45

  • 22 гжжо

    9 0 Отговор
    лъжи, лъжииии, лъжиииии, лъжиии - коронья лъжииии, лъжиии на продажници. короно-бесие и слабоумие ви гонииииии
  • 23 АУУУУУ

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Си ган":

    Аааа за Мангъра не позна..... Той е много здрав и корав... Я му виж снимката... Същински МАЧО 😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #28

  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор
    Продължавате с лъжите,ваши са ...Лъжете се!Уморих се да ви чета глупостите,изказани от неграмотни ,но титуловани......про.....ани!Френска дума е това с многоточието!В Бг територията става защитена от НЕЩОТО.Не е така за англосаксонците!
  • 25 Хахаха

    2 1 Отговор
    След първата доза може дй се заразят. Ама да се разболеят след втората???? Не съм спец, не знам. Но имам доверие на нашия Министър на Здравеопазването. Мурашко каза категорично, че след 2 дози ваксина не може да се разболее човек. Така разбрах. Но има тук такива случаи.
  • 26 а бе ей

    4 1 Отговор
    Как ще приключва? Септември ще пуснат нови модели ваксина. Кой ще я тества? Или гледаме да приключим за летните почивки, пък септември наново?
  • 27 Елиза

    8 0 Отговор
    За мен пандемията приключи още май месец миналата година, когато започнаха да преследват някои опитни доктори в тази материа, които се възмущаваха от абсурдните мерки за сигурност.
  • 28 Ти си нагло кученце

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "АУУУУУ":

    Кой те пусна от кайшката, намери си стопанина и спри да виеш.
  • 29 Въпрос

    9 0 Отговор
    Куньо, стига лъжи бе, я обясни защо в онзи социален дом от 40 ваксинирани с две дози 30 се заразиха след поставянето на втората доза? Предлагам 70% от българите да бием полагащите ни се ваксини на щабаджиите и на ботокса, така за няколко часа ще се отървем и от корони и от локдауни.
  • 30 Матей

    8 0 Отговор
    Бе, тоя страхотен рекламен агент ,бе.Фармафията ще се натъпче с милиарди от тия ненужни и опасни ваксини,а тия тука им оказват пълно съдействие.Не са толкова тъпи да не разбират какво престъпление извършват,надявайки се да не се обърне хавата и да им се дири сметка.Или ще кажат:бойко така нареди.А ти защо ставаш министър или щабист,не можеш ли да откажеш или е много сладък кокала?Доцент Мангъров нали беше в някакъв щаб?И какво стана,като почна да критикува и оспорва и бойко набързо го уволни и разтури щаба.Това е толкова рядко качество напоследък,достойнство.

    Коментиран от #37

  • 31 Учуден

    9 1 Отговор
    Кунчев днес: "Cлeд първa иглa чoвeк пoлучaвa 60-70 % oт нeoбхoдимия имунитeт. Aкo 1 ceдмицa cлeд първaтa иглa чoвeк ce зaрaзи c кoрoнaвируc, тoвa e нaпълнo нoрмaлнo", пoяcни cпeциaлиcтът, кaтo oбяcни, чe изгрaдeнитe aнтитeлa cлeд 7-10 дeн нe мoгaт дa прeдпaзят oргaнизмa. Тoвa мoжe дa ce cлучи cлeд втoрaтa иглa.
    Ангелов миналия четвъртък: И след две дози може да се зарази човек
    Абе защо не се разберете по между си какво да лъжете, че тогава ръсете глупости!!!
  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор
    Да ви кажа нещо за имунитета при среща с НЕЩОТО...Независимо ,дали сте го преболедували в болница,в къщи,или за Вас безсимптомно.Вероятноста Статистически та карате отново е 63/116000000.Това е 0.00005431%........да спечелите на 6/49 вероятноста ви е 1/13983816,или 0.000007151%,като играете с една възможност.......Когато пишете за повторно заразени ....поглеждайте и тази статистика!!!КОгато отивате да се ваксинирате,знайте това не ви е последната ваксина!!!Ще ви боцкат без ГАранция ,поне 2 пъти в годината!
  • 33 Vialba

    5 1 Отговор
    Да благодарим на премиера,че сме на първите места по смъртност,охлюв!
  • 34 АлоАло

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "анонимен":

    че ти и в офиса си без маска бе, Мунчооо!!! И как в трамвая си опасен като там никой с никого не говори, не киха, не плюе и т.н. То и хора няма. Че и с маска в жегите на това отгоре. Особено в трамвай 12, който е като парник лятото. Защо "като"...
  • 35 Кой

    6 0 Отговор
    Още докато почнах да чета за благодарности те към премиерина директно минах към коментар 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 36 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    НОЩ закъсаха яко за клиентелата от самоубийци. Сега оревават орталъка с мантрата 50%/70% и там подобни. Могат да си усукват до безкрай, но пак няма да се промени факта, че има много малко зомбирани, които им вярват до толкова, че да подпишат декларация, с която се отказват от човешките си права за да се редят по опашки да чакат за ред да бъдат жигосани с токсични отпадъци и гмо като животни по фургони, осакатявайки се доживотно, или директно умъртвявайки се.

    Коментиран от #44

  • 37 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Матей":

    Не беше щаб! Медицински съвет към Министерския съвет беше! Просъществува Медицинския съвет точно до 13.03.2020г.! Точно до създаването на НОЩ! Шеф на Медицинския съвет беше проф.Костов, който не е хируг - пулмолог е! Същия този Костов излекува Чорбанов преди дни! Съставите и на Медицинския съвет и на НОЩ ги има в заповедите за създаването им, а тези заповеди пък ги има в НЕТ-а!
  • 38 mi6osp

    2 1 Отговор
    При тази тиквена тактика на борба с болестта, епидемията в България ще свърши едва когато уморят всички българи.

    Коментиран от #43

  • 39 Копипасте

    3 0 Отговор
    Дaли e грип и/или кoрoнaвируc?! Нямa кaк дa гo рaзличи прocтocмъртния БГ грaждaнин!? Cъмнявaм ce, чe и мнoгo лeкaри щe мoгaт?! Зaщo към eднo грипoпoдoбнo зaбoлявaнe ce oтнacят кaтo към нeщo cтрaхoвитo и ужacнo e друг въпрoc!? AЗИAТЦИТE ГO РAЗБРAХA, CМEНИХA ПOДХOДA И ЗAПOЧНAХA ДA ПEЧEЛЯТ! Уcлoжнeниятa ca cъщитe кaтo oт грип, ДOРИ И ВEРOЯТНOCТТA OТ OБРAЗУВAНE НA КРЪВНИ CЪCИРEЦИ И ТРOМБOВE!? Въпрocът c глaвнo В зa мeн e : кoй пeчeли oт тaзи игрa нa oтвaрянe/зaтвaрянe и oт тoвa пcихирaнe нa нaрoдoнaceлeниeтo!? И oт грипoвeтe умирaт хoрa дoри и ceгa кoгaтo кaзвaт, чe грип нямa /a нямa ли грип/?!
  • 40 Google

    3 0 Отговор
    "След първа игла човек получава 60-70 % от необходимия имунитет"
    Хем има, пък после се заразява 😮
  • 41 Университет

    2 0 Отговор
    Първа игла се прави в ученическите или студентските години. След това е малко вероятно да посегне човек към хероина.
  • 42 Точно

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Лекар":

    Вследствие на което, именно ваксинираните трябва да бъдат карантинирани и недопускани на обществени места и заведения , а не обратното .
  • 43 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "mi6osp":

    Няма! По груба стъкмистика на математик-счетоводител без титла и претенции за НОЩ-на заплата с КОВИД-19 са се срещнали около 2,5 милиона български граждани за времето от февруари 2020г. досега! Симптомно, безсимптомно - всякак! Като знаем, че имунитет някакъв се придобива и от други коронавируси, а такива както и всякакви други вируси си "ходят" между хората целогодишно - какво следва?! Че голямото измиране, с което ни заплашваха за миналия Великден се отлага за неопределено време! А какво ще правим с чувалите и с хладилните камиони е тема за размисъл и самосезиране на Гешефтурата!
  • 44 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Аз40🏴‍☠️":

    Въпрос към ваксиниращ екип от пенсионер-кандидат за ваксиниране срещу КОВИД19 : Какво трябва да си нося в кабинета за ваксинация!?
    Отговор : Лична карта и завещание!
  • 45 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Добър специалист?! Специалист е по вируси и бактерии пренасяни от кръвосмучещи/кърлежи/ между животни и хора! Това е темата на докторския му автореферат, а в журито е Кантарджиев! Реферата е пълен със статистика правена не от него разбира се, защото го виждаме колко е зле с аритметиката! А нещо научно като изводи и разсъждения, като приложими в лекарската практика неща - овална НУЛА!
  • 46 Гларуса

    4 0 Отговор
    Как страшно звучи това"след първа игла","след втора игла"...като че за тропоска на някакви парчета плат говорят...
  • 47 Този боклук

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кажете":

    Е Симеоновградски ром
  • 48 123

    0 0 Отговор
    Стига си лъгал бре заприсе срам немаш
  • 49 Васил

    0 0 Отговор
    Ама докога ще казвате че Астра Зенека е ваксина и да заблуждавате хората?
  • 50 Име

    0 0 Отговор
    Гунчев епидемията няма да приключи, не лъжи. Няма да приключи защото никоя от ковид ваксините не е с доказан стерилен имунитет. Само той е условие за спирането на един вирус. И то е достатъчно да се ваксинират към 60, 70 процента от населението, а не 100 процента. Ама зора ви е друг с тея ваксини.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове