Last news in Fakti

3 Април, 2021 23:32 4 025 40

Ще бъдат ли безплатни чадърите и шезлонгите по морето тази година

  • чадър-
  • шезлонг-
  • море-
  • плаж

„Ще се търси балансът в предложението на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, ще търсим мнението на концесионерите”, съобщи зам.-министърът

Ще бъдат ли безплатни чадърите и шезлонгите по морето тази година - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Хотелиери поискаха безплатна сянка по морето. Много от местата за настаняване по Северното Черноморие може би няма да отворят врати на 1 май, обявиха вчера от бранша във Варна. Като спасителен пояс за летния сезон те предлагат чадърите и шезлонгите по морето да бъдат безплатни в следващите три години, информира Нова ТВ.

„Ние си мислим, че излизаме от тежката 2020 г., но предстоящата 2021 г. е още по-нестандартна и предизвикателна. Пред нас стоят страшно много проблеми, които се надявам да преодолеем съвместно с властите”, смята председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Той коментира и дали предложението за безплатни чадъри и шезлонги може да противопостави хотелиери и концесионери.

„Живеем в много различен свят. Не трябва да сравняваме с предходни нормални години. В момента туристическият бранш е в трудна година, очаква ни още много по-трудна от изминалата и всички трябва да си подадем ръка. Не трябва да се делим, защото имаме един общ интерес”, обясни Косев.

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева посочи, че от ресорното министерство очакват трудно начало на летния сезон. В много по-голяма степен обаче туристическият бранш бил по-подготвен, в сравнение с миналата година.

„Обстановката е много динамична. Имаме усещането и разбира се, увереността, че за това, че сезонът може да бъде и по-добър от миналогодишния. Наясно сме и с възможността началото да бъде по-трудно с оглед на по-големия брой заболели. Смятам, че и в много по-голяма степен сме подготвени и сме извадили поуки”, уточни тя.

Георгиева обясни, че едно от предложенията, което ще бъде дискутирано, е да няма концесионни такси и на тази база да има безплатни чадъри и шезлонги.

„Министерството ще обсъди това, както и всички останали предложения. Ще се търси балансът в предложението на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, ще търсим мнението на концесионерите”, съобщи зам.-министърът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    43 3 Отговор
    Вие всяка година май само препубликувате статии, ще бъдат ама на кукуво лято и като не дойде жив турист тука, па и дано да не дойде

    Коментиран от #14

  • 2 Санчини

    43 4 Отговор
    Пожелавам им на мутрегените поне още две лета така ....
  • 3 Румен

    38 4 Отговор
    Бягайте в Гърция. У нас мафиотите са алчни. Даже взимат що те грее слънце

    Коментиран от #21, #37

  • 4 Концесионерите

    32 6 Отговор
    не се издържат от шезлонги, а от процента от продажбата на наркотици в детскотеките и дискотеките по плажовете. Дреме им за шезлонгите и цената им, ама нали трябва да вият за да ги забележат.
  • 5 Гост

    38 4 Отговор
    Шезлонга ще е безплатен, но чадъра ще е 40 лева... не знам защо още ходите при мутрите.
  • 6 Гост

    28 2 Отговор
    Ако 40 кинта е безплатно, значи ще е безплатно...
  • 7 666

    24 4 Отговор
    Искам да са поне 100лв на ден за да ми е спокойно и готино, не искам зган около мен!!!!
  • 8 шезлонги

    14 0 Отговор
    Този вид са за басейни!,а не за плажа!...
  • 9 Asdfg

    22 4 Отговор
    НИКОГА НА КАФЯВОТО МОРЕ!
  • 10 Плaжувaщ

    10 1 Отговор
    Дa cи cе рaзбирaт c концеcионерите. Кaкво caмо врещят?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Майна

    15 3 Отговор
    Ааааа искат хотелиерите безплатен чадър и шезлонг,а цените на стаите не намалят .В Китен ми обявиха миналата година. В хотел каменица 180 лева на ден за 3 човека. Да попитам хотелиерите концесионерат на плажа ще им нареди плажа ,ще плати на спасители ,ще им чисти и Ще плати концесия 200 000 лева. Как ще стане това ,всеки си миси за собственият задник

    Коментиран от #13

  • 13 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Не са го помислили преди да го предложат Хотелиерите,нали плажа ако не е чист и подържан няма кой да отиде . Или някой пиян им изпочупи шезлонгите и чадърите.
  • 14 Редно е

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    плажовете да се стопанисват от общините. Чадъри и шезлонги по желание а не рекет. В момента на някои плажове не се вижда пясъка от набучени чадъри. Общината да събира по 1 лв. курортна такса на човеко нощувка , стигат за покриване на разходите по водно спасяване и хигиена.
  • 15 Angry Bird

    8 9 Отговор
    Боли ме фара за чадъросаните градски плажове! Все още има една камара плажове и плажчета без концесии и глупости, а и повечето никога няма и да имат. Оооо... как се разпищолваме само - скарите, бирите... Целият периметър - свободия, децата търчат и се търкалят. Лежиш си по корем на брега в прибоя, вземаш си мръвчица от скаричката - разкош! Хубаво си ни е моренцето, когато искаш да почиваш истински!
  • 16 Шаран БГ

    8 3 Отговор
    Само по 50 лева на час! Те 50 лева пари ли са ? Я как ББ ги раздава на пенЦионерите - гаче са 5 стинки.............
  • 17 Безплатни чадъри?

    13 3 Отговор
    И плаж без концесионна такса? Безплатни са мечтите.
  • 18 Draco

    8 1 Отговор
    Тъпото е , че в БГ всичко е на отделен концесионер ! Плажът на един , барът на друг , хотелът на трети ...
  • 19 някой

    7 0 Отговор
    на кукуво лято
  • 20 предлагам

    9 0 Отговор
    министърката на туризма да дарява с бърза безплатна любов туристите и туризма ни ще бъде без конкуренция в световен мащаб
  • 21 Кнаус 485

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    От години не стъпвал на българското море, ходя в Гърция и Турция, малко по скъпо ми е, но се чувствам много добре.... 2021 заради вируса ходих на слънчака, захабен хотел, чадърите и шезлонги те ми се видяха скъпи, храната не добра, с евтини продукти, затова което плщах не получих достатъчно, та за това тая година.,ще забравя отново мутро морето..... Юли ще ида в Гърция ия, а септември в Турция, жегата иска малко екзотични почивки в Африка, но не съм решил, но сигурно е, че няма да почивам в България....

    Коментиран от #27

  • 22 маргинал

    7 3 Отговор
    Абе кое е безплатно ,днес у нас бе ?
    НИЩОооо !
    Само "изборите са безплатни" ...с призива : "Купуването и продаването на гласове е престъпление " ...
    Да ...ама НЕ !
    Дали е така ? Всички виждаме -но нищо не можем да направиме !
    Ей ма на мене...Днес ще трябва да навъртя 50 км за да ходя да "избирам" някой си ...Разбира се с моята кола ,а не със служебен жиб... а тя си върви с гориво купено с мои пари ...,че и свинетка ще трябва -измислена от тези ,които ще избирам ,че и куп други неща ,които все ме товарят с някакви си разплащания и то наложени и в полза на ТЕЗИ , които уж ще избирам ...а с този лозунг ме изкарват "престъпник" едва ли не ако си поискам поне частично заплащане на труда ми от ...тяхна страна .
  • 23 номад

    4 4 Отговор
    треа много си мразиш семейството да го заведеш в бг наморе тва или треа си фанал жена си вкрачка или детето треа да повтаря 7 клас аС друга причина немоа видя що да ги заведеш в бг наморе
  • 24 Морски

    3 2 Отговор
    Да бе,а на спасителите,ще им плащам аз и такса смет ще поема.А защо не направят безплатни хотелите,то е същото.Който иска безплатна сянка да си купи чадър.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бг Турист

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Морски":

    Да бе, да. Ще им плащаш ти, ама с моите пари. А като не ти отидем на смрадливото плажче, с какво ще им плащаш бре? И да ти кажа- в Гърция са много по-малко плажовете със спасители, а удавените за сезона са три пъти по-малко.Ми то така е, като наемаш 70 годишни спасители за по 10 лв на ден. Та в повечето случаи се налага удавниците да спасяват спасителите. Хахахахаха..спасители...
  • 27 Бг Турист

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Кнаус 485":

    Гърция или Хърватска. А от две години ходя за по15-20 дни и в Албания. За мен това е новото откритие в Европейския летен туризъм. Перфектни условия на смешни цени...един богат не , ами пребогат обяд за трима души е 12-15 евро. Така се надъниш, че не можеш да станеш от стола. Изключително гостоприемни хора. Всячески гледат да ти угодят, но без да се натрапват. Перфектно море...абе, само суперлативи. Аз си наемам едно студио, с голяма тераса, за 30евра на ден, страхотно мебелирано, чисто.... и сменят постелките всеки 2 дена/ не на дестдневка, като у нас/. Абеее кво да разправям..трябва да се види. Обезателно . Пък и не е зле наще хотелиерчета да постажуват по 3-4 години , да се научат как стават нещата.

    Коментиран от #31

  • 28 А бе

    0 0 Отговор
    Какво реват тия. Гърците си прецакаха сезона с тия тестове и ваксини а може и Маказа пак да го затворят, така че всичките по-бедни ще сме на родното море.

    Коментиран от #29, #35

  • 29 По добре

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "А бе":

    Без море отколкото на родното лайноморие.
  • 30 Bила

    4 1 Отговор
    Трябва да си луд за да влезес на това мътно езеро което се нарича Черно море.Само в гръцките острови
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 J Y Moineau

    2 0 Отговор
    Чадърите ще са безплатни, ама кафето ще е 10 лв.
  • 33 Васил

    2 0 Отговор
    Има ли нещо безплатно у нас май не се сещам??? И да ги направят безплатни вече много е късно и полза няма да има за какво им е на хората бетон и фекално море?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Селски бек

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "А бе":

    Ми че то тогава ще е по-добре да си се ладим на село у барата. Даже като минат биволете е по-чисто от го..номорието. Па си имам и градинка. Доматки, краставички..натюр. Козе домашно сиренце..кееееф. Да не съм луд, да си давам парите на ненормалници, че да ме хранят с изпосталели салмонелозни пилета от Полша. Със пластмасови домати от турско или спаружено зейе от Мъкедонията. Нема да си изстудим у герано мастичката, ми ше ходим да пием вкисната бира на плажо, докат ме прескачат ромчета с варени мамули от по 10лв кочаня. Айде бе.
  • 36 Йозеф

    1 0 Отговор
    В Гърция са безплатни.
  • 37 Миналата

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    година бях в Гърция и не ми хареса особенно. Опашки по границата не толкова евтин хотел а нищо особено. Даже нямаше и рецепция да се оплачеш. Криеха се в един офис. Първата сутрин дойде някакъв селяндур да продава грънци и крещя по един мегафон на улицата като обезумял. Чисто море но много солено и на плажа врякат много деца. Почти никъде нямат бърз интернет. Вечер пълна скука. Няма един сносен клуб или дискотека. Гръцката музика не ми е от любимите стилове за распускане. Всеки се заврял в квартирата и реже шпек и домати. Няма нито един денонощен магазин. Усетих и нагло държание от гърците по магазините. Така че за всеки влак си има пътници.

    Коментиран от #38

  • 38 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Миналата":

    Прав сте, а при мен пък се случи и режим на водата, като се върнах в квартирата по обяд от плажа...Хазяинът с мазна усмивка обясни, че при тях е така.
  • 39 Вуй

    0 0 Отговор
    Безплатен обяд няма,ко ривете пак
  • 40 Ганьо Сан

    0 0 Отговор
    Мдааа.... шоуто на Слави ,промени мястото от където се излъчва. Също така разшири и разнообрази значително и персонала. Изглежда ,че има проблем със сценария,но нали за това е и ред.колегията плюс някои нови " таланти"които се оказаха стари,в позабравени герои, един от друг по-кресливи и агресивни. Това ли са новите политици? За огромно съжаление ,всичко се повтаря едно към едно...надежда за промяна ,приповдигнато настроение на актьорите,а всъщност врящи съперничества ,омраза между съюзилите се, за момента държани под контрол ,но не за дълго. Хората тепърва ще патят от тези алчни за власт хора,от този съюз пълен с противоречия,който няма да донесе нищо добро на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове