Last news in Fakti

5 Април, 2021 00:27 4 029 31

Христо Иванов: Излизаме от дългогодишна склероза на българската демокрация

  • христо иванов-
  • избори-
  • демократична българия

"Самият факт, че дишаме във врата на ДПС показва, че ние можем да ги изместим като онази политическа сила, която може да наложи дневния ред“, коментира съпредседателят на "Демократична България"

Христо Иванов: Излизаме от дългогодишна склероза на българската демокрация - 1
Христо Иванов, снимка: ФАКТИ

Според съпредседателя на "Демократична България" - Христо Иванов, днешните изборни резултати показват, че макар и трудно, започва да се очертава една по-добра България.

"Борисов може да продължи да печели избори с корупционната си машина, но може да загуби властта. Българите трябва да се освободят от страха от тази машина и да има промяна“, коментира той, предаде Bulgaria ON AIR.

Според Иванов, въпреки хаоса на ЦИК, плашенето и мачкането от страна на управляващите, българите излизат и си искат гласа, а българите патриоти по цял свят се редят на опашки, за да гласуват.

"БСП губи централно място, ДПС повече не може да играе ролята на този, който определя задкулисието. Самият факт, че дишаме във врата на ДПС показва, че ние можем да ги изместим като онази политическа сила, която може да наложи дневния ред“, посочи Иванов.

Той призна, че има вариант този парламент да се разпадне, което обаче според него не е опасно. "Управлението не може да е самоцел, а това е излизане от дългогодишна склероза на българската демокрация. Това го виждаме и в други страни - минаването през няколко избора и счупването на пейзажа“, коментира лидерът на "Демократична България".

"Преди да се говори за коалиция трябва да се видим всички, които сме влезли в този парламент и да гласуваме против мандата на Бойко Борисов. Едва тогава идва разговорът за съвместни действия“, обобщи Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    26 51 Отговор
    МАДЖО ЩЕ ВИ ОПРАВИ.

    Коментиран от #5, #10

  • 2 МАДЖО

    52 19 Отговор
    Бравос, Ристе ! Победа, победа !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Емоциите скоро ще преминат, споко.

    23 54 Отговор
    Вотът е редовен и не е протестен. По скоро е Емоционален, че Нови партии могат да променят нещо в БГ. Емоцията скоро ще отмине, като се прояви Неспособноста на ИТН, ДБ и Трио & Мая да бъдат Политици. Те не могат да бъдат политици, защото са неспособни и за тях емоционално са гласували неспособни хора да вземат решения. Доброто е че Псевдо Патриотите не влизат, дано и ВМРО да не влезе, защото са много Вредни. Айде сполай.
  • 5 Ненец

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    И защо се радваш ?

    Коментиран от #19

  • 6 Q2z

    13 6 Отговор
    Малко са 10%...отново избори.
  • 7 беге демокрация

    29 20 Отговор
    този говори глупости, да ги видим и онези чалгарите какво ще изтърсят, ще излезе май мъртво роден този парламент
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 007

    27 12 Отговор
    Фред Флигстоун, след избори се мълчи поне няколко часа, събираш си мислите, не се пърчиш за щяло и нещяло, не плуеш и храчиш наляво и на дясно, спираш да правиш мръсно. В такъв момент храченето не е по партийния водач, а по хората, които са гласували за тази партия, може да са и милион. Кой по дяволите си за да си го позволяваш?
  • 10 FuxX

    27 13 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    герб постановката за "Маджо" още ли важи? A Росенец също е потанавка? Беефски ликовета по фланелките - контрапротест в Росенец също ли е постановка или не? Аман от гербeрасти...
  • 11 щаб за честни избори в България

    29 8 Отговор
    Доган да връща Росенец на България и бъдещето й на хората им писна от гадостите на ГЕРБ голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко на хората им писна... Спасението е ефективна присъда са всички.. От Герб и Дпс.. Ревизия на прехода

    Коментиран от #16, #21

  • 12 Мравояда

    14 14 Отговор
    ГЕРБ направо размаза "Демократична България", дори и един Чалгар ги би, без никаква платформа, без фалшиви платени "протести", и дори без да се напряга да се появи на "политически дебат". Невероятен цирк, но слава богу народа не е прост и не гласува за политически театрали като този Мравояд.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бат Хичу

    7 3 Отговор
    Е гладен. Има едни 50 милярда за подялба на масата. И естествено е готов на всякакви компромиси само и само да бъде в играта на подялбата.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Има, такъв народ

    7 1 Отговор
    Но, Слави, що не каза,, че никъде няма, такива нелицеприятни лицемерни политици, надявай се, склерозата, ще се задълбочи още повече...!
  • 18 Още един българин

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "АУУУУУ":

    Да така е. По прототия никой не е успял да ги измести от първото място последните 10тина години.
  • 19 Ами той си го казва:

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ненец":

    “Досега ДПС определяха задкулисието, сега ние можем да ги сменим!” Прочети по-горе, че точно това са му думите! От това по-откровено признание, здраве му кажи...
  • 20 Анонимен

    1 3 Отговор
    Как ще ги изметеш дпс, по точно обратното, те вас.
  • 21 пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "щаб за честни избори в България":

    на кой преход ревизия? на тази, при който духовният баща на бой.кикев направи приватизацията? и беше съсипана икономиката на страната. или на реформата в здравеопазването, поради което сега, ако се разболееш по-сериозно, е най-добре да намяташ белия чаршаф и да тръгваш към гробищата? или на образованието, което се превърна в чалга продукт, както какво ли не.
    каква реформа ви е била в главата!
  • 22 Изтрезнейте бе

    1 0 Отговор
    По-добра България за кого? Кой има изгода от това разделение и озлобление на българин срещу българин? И всичко това по време на епидемия, задаваща се тотална икономическа криза и изострен конфликт между администрацията на Байдън и Русия. А ние сме един от фронтовете на тази конфронтация. Боже пази България!
  • 23 Ели

    0 0 Отговор
    И по кое съдиш, че излизаме от склерозата? Май,май още сме си в нея. И не мисля, че едно управление на ДБ може да доведе до излизане от склерозата, напротив. Само ще задълбочи. То няма как да има такова управление де, за радост. А не за радост е, че като цяло няма как да се направи кабинет и става мазало.
  • 24 TOTO

    0 1 Отговор
    ТОВА Е ПАРТИЯТА ВИНОВНА ЗА ВСИ4КИ БЕДИ КОИТО СЕ СЛУ4ИХА В БЪЛГАРИЯ.
  • 25 анонимен

    0 1 Отговор
    Деменция имаш ти с миналото ти на министър. Я ни разкажи!
  • 26 Росен

    1 1 Отговор
    Точно с бивши провалени министри на Борисов нищо добро не го чака дясното у нас!
  • 27 Супердесен

    1 1 Отговор
    Наглостта на либерало-левичаря, закърмен с червените идеи на московския тероризъм започва да става досадна. Лигльото вместо да си хвърли оставката, размазан от бой от "статуквото", "чалгата", "партията-майка" и домакина от плажа "Росенец" скимти и разсъждава сакаш не е последна дупка на кавала с онова измамно грозилище МаяМа и отвратителните червеи от триото.
    Хем потънал във фекалната яма, хем вика джакузи е.
  • 28 Невен

    0 0 Отговор
    И ще навлезете в зоната на сенилност на Иванов и генералчето
  • 29 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Чуете ли някой да дрънка, като празна ръждясала тенекия от българско саламурено сирене, "демокрация, демокрация" .../т.е нещо, което го няма по нашите ширини/ бягайте от далеч, по-далеч !
    То няма нужда и да Ви го казвам - те вече 2 /два/ милиона са хванали пътя.......
  • 30 Ицо

    0 0 Отговор
    напред ,Бойко ви е потготвил ку р капан внимавайте
  • 31 Живка

    0 0 Отговор
    Ей, ама като го чуя точно Христо Иванов да ги говори тия неща и ми става лошо. Все едно той и всички други партии в Демократична България не бяха част от поддържането на тази склероза. Все едно не бяха един мандат в коалиция с ГЕРБ, все едно и самият Иванов не беше министър тогава. Ама тогава не ги говориха тия неща и не направиха нищо по въпроса.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове