ФАКТИ.БГ

Иво Мирчев: Предизборното раздуване на Борисов е довело до рекорден дефицит

Депутатът от "Демократична България" се позова на последни официални отчетни данни на Министерство на финансите към края на февруари

Публикувана: 19 Април, 2021 08:45
76 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5759
Иво Мирчев: Предизборното раздуване на Борисов е довело до рекорден дефицит
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.8 от 47 гласа.

Народният представител от коалицията "Демократична България" Иво Мирчев представи "притеснителни данни" относно изпълнението на държавния бюджет за 2021 г. и състоянието на фискалния резерв. Мирчев обвини правителството на Бойко Борисов в купуване на предизборен комфорт с по-високи заплати и издръжка на администрацията и насочване на капиталовите разходи и трансфери към общините за усвояване от дежурните партийни фирми, пълнещи чекмеджетата на премиера в оставка.

Ето какво отбеляза той, позовавайки се на последни официални отчетни данни на Министерство на финансите към края на февруари:

По отчетни данни на МФ към 28 февруари държавният бюджет регистрира касов дефицит в размер на 412 млн. лв., като за същия период на миналата година държавният бюджет е отчел излишък в размер за 970 млн. лв. Спрямо миналата година имаме влошаване на фискалната позиция с общо 1.38 млрд. лв. - абсолютен рекорд за последните години.

На какво се дължи това влошаване:

На по-ниски данъчни приходи се дължи само 124 млн. от тези 1.38 млрд. лв.

На по-високи разходи - 340 млн. лв.:

138 млн. за персонал - увеличение на заплати за администрацията

68 млн. лв. за издръжка на министерства и ведомства

159 млн. за капиталови трансфери на министерства и ведомства

Общо 255 млн. повече от миналата година за издръжка на държавната администрация

За трансфери 845 млн. лв.:

Към социално осигурителни фондове (НОИ и НЗОК) 536 млн.

Към общини 192 млн. лв.

Други трансфери 90 млн. лв.

Общо 282 млн. повече от миналата година за общинска администрация и други.

Като сумираме получаваме, че за първите 2 месеца от 2021 г. правителството на Борисов в условията на икономическа и здравна криза е направило повече разходи за заплати, издръжка и капиталови активи на държавни и общински администрации в размер на 537 млн. лв. Заключението е, че 40% от ресурса довел до нарастването на дефицита по държавния бюджет за първите 2 месеца на 2021 г. спрямо 2020 г. е отишъл към държавната и общинска администрация и присъдружните им дейности.

По отношение на състоянието на фискалния резерв

По последни данни от БНБ към 9 април т.г. средствата по фискалния резерв в БНБ достигнаха 5.9 млрд. лв., което е най-ниската стойност на този показател за последните 7 години и подобни ниски нива са регистрирани по времето на управлението на правителството на Орешарски - 2014 г. Това не е целия фискален резерв, тъй като в него се отчитат освен средствата в БНБ, така и вземанията от фондове на Европейския съюз за сертифицирани разходи и средствата по специалните сметки в банките. По последни официални отчетни данни на Министерство на финансите към края на февруари средствата в БНБ са 7.99 млрд. лв., а целият резерв е 8.8 млрд. лв.

Заключението е, че резервните средства по бюджетните сметки практически се намират на дъното от времето на управлението на Орешарски. Това означава, че следващото правителство ще трябва да разчита на емисия на дълг, за да финансира касовия дефицит, който както посочихме по-горе е във възходяща тенденция.

Именно тази констатация налага спешното внасяне от Министерство на финансите на актуална и изчерпателна информация пред Народното събрание.

Заключението е, че правителството в оставка не е провеждало ефикасно антикризисно бюджетно управление в условията на пандемия. Последните три месеца приоритет е употреба на обществени средства с цел купуване на предизборен комфорт с по-високи заплати и издръжка на администрацията и насочване на капиталовите разходи и трансфери към общините за усвояване от дежурните партийни фирми, пълнещи чекмеджетата на Борисов. Промяната в дефицита спрямо 2020 можеше да е с 537 млн. по-ниска ако г-н Борисов не беше в управлението.

Затова една от първите стъпки на следващото правителство трябва да бъде преструктуриране и оптимизация на разходите за издръжка на държавната и общинска администрации, което ще се реализира с преразглеждане и промени в разходите на държавния бюджет за 2021 г.

Приоритет на икономическата и социална политика през 2021 трябва да бъде не издръжка на администрацията и раздуване на заплащането на държавните служби, а ефективна борба с пандемията и нейните здравни и социално-икономически последици, включително преразглеждане на мерките за подпомагане на малкия и средния бизнес, мерките за запазване на заетостта в частния сектор, механизмите за тяхното администриране и осигуряване на стимулите за бързо икономическо възстановяване. Всичко това следва да се реализира и чрез подходяща бюджетна политика, която преминава през актуализация на държавния бюджет.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.8 от 47 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ТтТ
1 Отговор
Аз на толупи не вярвам!

Коментиран от #76


Оценка:
-45 +19

електрошок
2 Отговор
Яжте асфалт и се не бойте! Казах.

Коментиран от #74, #75


Оценка:
-7 +70

НОВО ПЕТ
3 Отговор
НАЛИ ПАРЛАМЕНТА ГЛАСУВА ЗАКОН ЗА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА КОВИТО.....И СЪОТВЕТНИТЕ МИЛИАРДИ ЗА ХАРЧЕНЕ КЪМ НЕГО....ИЛИ ЗАБРАВИХТЕ....

Коментиран от #29, #70


Оценка:
-49 +18

Бай Ставри
4 Отговор
Чакаме ги. Новобранците

Оценка:
-4 +51

Behemoth
5 Отговор
Те са си негови ...дава на който слушка...само на добрите деца...

Оценка:
-16 +26

Поп Кръстю
6 Отговор
Това ли е голямото разкритие, Бу-ха-ха-ха. Сега 840000 на следващите избори 1200000.

Коментиран от #9, #35


Оценка:
-44 +22

Георг Георгиев
7 Отговор
Това е лично мнение

Оценка:
-8 +10

Гост
8 Отговор
НЯМА ДЕФИЦИТ.................ПРОСТО,ПРИМАТА ОТ БАНКЯ И ШАЙКАТА СА ГИ ПРЕХВЪРЛИЛИ В ТЕХНИТЕ ,,СМЕТКИ,,.................ИЗРОДИ ДОЛНИ.КРАДЛИВИ.

Коментиран от #14


Оценка:
-12 +56

Behemoth
9 Отговор

До коментар #6 от "Поп Кръстю":


И що бухаш бе бухал глупав?

Оценка:
-5 +24

Дариткова
10 Отговор
ГЕРБ е най-малко нехаресваната партия

Оценка:
-42 +20

Ами кратен си
11 Отговор
или за тебе няма ковид криза, или не можеш да смяташ. Не ти е там мястото,бягай пред сараите.

Оценка:
-20 +16

колю
12 Отговор
Този умен човек с това високо чело е много информиран. Но какво предлага.

Оценка:
-6 +18

ПКП
13 Отговор
Мутри вън

Оценка:
-6 +27

НОВО ПЕТ
14 Отговор

До коментар #8 от "Гост":


ПАРЛАМЕНТА ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ...ИЛИ ЗАБРАВИХТЕ МНОГО БЪРЗО....

Коментиран от #33, #34


Оценка:
-21 +11

гроб
15 Отговор
са обикновенни крадци, мястото им е в затвора, не в управлението на хазна. Все едно да оставиш мечка да управлява каца с мед.

Оценка:
-6 +35

Любен Дилов
16 Отговор
Фъ фъ фъ фъ

Оценка:
-5 +21

пожелание
17 Отговор
Съд и затвор на 1000 год. за тиквата , а за подлогите му -министри по 100 год. !

Оценка:
-10 +35

Марешки
18 Отговор
Лошо ми е

Оценка:
-2 +18

грую
19 Отговор
По-жалък опит за финансов анализ от "финансист" не бях виждал

Оценка:
-17 +18

Бойко Борисов
20 Отговор
Поздрави от землянката

Оценка:
-8 +10

гост
21 Отговор
Мирчев ,фискалния резерв е 7,8 милиарда по данни на БНБ за края на март, от къде ги вадиш тези цифри 5,9 само ти си знаеш Тази седмица по думите на министъра на финансите пак става 8 милиарда /чакат плащане по нещо си. Защо лъжеш,когато човек може сам да провери цифрите и идея си нямам.

Коментиран от #28, #46


Оценка:
-25 +16

Волен Сидеров
22 Отговор
Бой с теслата по главата

Оценка:
-1 +6

ГЕРО
23 Отговор
Бацо и ГЕРБ оставят една бедна и разорена България. Народен съд за изхарчените " усвоени"неправомерно народни пари.България при Бацо най бедната държава в ЕС, най корумпираната.Създадоха огромен държавен апарат който особено по малките населени места тотално да им гласува при избори.

Оценка:
-9 +30

Каракачанов
24 Отговор
А ние с гайдите какво да кажеме

Оценка:
-2 +5

Доволен от вота
25 Отговор
Ами, първи е ГОРАНОВ. После финансовия министър, и разбира се не забравяйте Кошлуков.

Оценка:
-7 +14

Валери Симеонов
26 Отговор
Едни кресливи майки...

Оценка:
-4 +6

След нас потоп!Това е правилото на Боко.
27 Отговор
Сега веднага пълна ревизия на разграбеното,всички участвали в изпълнение на ,,командите" от разбойника с джипката на съд и по най бързият начин да започват да си връщат парите на държавата,До последната не законово раздадена премийка на хората от ГРОБАРСКАТА хунта...Ако това не се направи,затваряйте държавата,поне да не се ядосваме ,че сме най бедната и най ограбената от към природни богатства ,,държава".Виновните и сега ако се скрият,ЗАТВАРЯЙТЕ разбойническото свърталище!

Коментиран от #72


Оценка:
-8 +22

Чичо Гошо
28 Отговор

До коментар #21 от "гост":


Ходи поднеси цветя пред Банкя

Оценка:
-6 +7

Smart
29 Отговор

До коментар #3 от "НОВО ПЕТ":


Уjo, ти да прочете някъде, че тези в повече изхарчени пари имат връзка с пандемията и ковид?
Както винаги, ти не си прочел статията, ама бързаш да пик...еш, както се казваше в един стар български филм.

Оценка:
-3 +9

Българка
30 Отговор
Управлението на мафиотската шайка е на принципа "След мен и потоп". Управлението на Борисов бе ше тотална корупция, рекет, предизборни подкупи и доразграбване. Бърза ревизия и връщане на каквото може от ограбеното спешно. Съкращаване на раздутия административен персонал с калинки с високи заплати. Връщане на неправомерни отпуснати помощи за фирмите на властта. Трябват пари. Пълен финансов отчет за прахосаните милиарди и повдигане на обвинения

Коментиран от #39, #40


Оценка:
-12 +16

Светослав
31 Отговор
По времето на Орешарски и Станишев бяхме на минус, сега сме на плюс, при условие, че има криза. Кой е прав незнам😉. Стига сте видели, а се захващайте за работа. Остават 10 дни за пакета и плана.

Оценка:
-13 +11

Бесен
32 Отговор
Мирчев на констатации се наслушахме 30 г., ако ще правите това което правиха всички правителства преди вас, по-добре се откажете. Искаме виновни, да има присъди, както и връщане на парите. Докато не вкарате някой в затвора изобщо не ми говорете за разхищения на пари и т.н, защото ми звучи като оправдание за бъдещ провал от ваша страна.

Оценка:
-3 +13

Българка
33 Отговор

До коментар #14 от "НОВО ПЕТ":


Милиардите са прахосани без одобрение и отчетност от НС. От кога премиерът не е ходил в парламента. Откога не е правен отчет за милиарди прахосани пред НС? Ти забрави ли?

Коментиран от #38


Оценка:
-8 +18

Гост
34 Отговор

До коментар #14 от "НОВО ПЕТ":


КОЙ ПАРЛАМЕНТ...............ТО 12г НЯМАШЕ.........ИМАШЕ ,,ГРУПИЧКА,, ОТ ПОДЛОГИ НА ХРАНИЛКА

Коментиран от #37


Оценка:
-4 +15

xXx
35 Отговор

До коментар #6 от "Поп Кръстю":


1 200 000 ама от чужбина нали нещ.....к :-)

Оценка:
-6 +3

Първият Софиянец
36 Отговор
Ами аз като му гледам фигурата и зурлата на този...и той доста се е раздул

Оценка:
-8 +9

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
37 Отговор

До коментар #34 от "Гост":


ТОЯ ПАРЛАМЕНТ ДЕТО И НИНОВА И БСП ДРУГАРИТЕ ГЛАСУВАХА.....АМА ТИ НЕ ЗНАЕШ.....

Коментиран от #47


Оценка:
-8 +4

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
38 Отговор

До коментар #33 от "Българка":


ИМА БЮДЖЕТНА КОМИСИЯ....СЛЕДЯЩА ТИЯ НЕЩА...И БСП ИМАТ ТАМ ПРЕДСТАВИТЕЛИ....АМА МЪЛЧАТ КАТО...ПУ...И

Оценка:
-6 +8

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
39 Отговор

До коментар #30 от "Българка":


АМИ ОСЪДИ ГО.....ИНАЧЕ ТОВА СЕ ВОДИ КАТО КЛЕВЕТА И Е ...ПОДСЪДИМО...

Оценка:
-6 +4

ФАКТИ...ТУК ВСИЧКИ СА ПРОКУРОРИ И СЪДИИ
40 Отговор

До коментар #30 от "Българка":


БСП ДРУГАРИ....ИМА МЕСТА ЗА СЪД И ПРОКУРАТУРА....

Оценка:
-6 +6

тъй тъй
41 Отговор
тези сме ги чували вече кажи нещо за доходите

Оценка:
-2 +5

ЧЕКМЕДЖЕ
42 Отговор
Време ли е да се запитаме дали ББ не е БОГ ? Незаменим , единствен , свръхестествен , неподражаем , просташки !

Коментиран от #45


Оценка:
-4 +5

Шердан Българов
43 Отговор
Удри КЮЧЕК и си питай ---!

Оценка:
-2 +2

нищо ново
44 Отговор
това са първите думи на всеки новоизлюпен

Оценка:
-2 +5

кокпит
45 Отговор

До коментар #42 от "ЧЕКМЕДЖЕ":


незнам човедже, вероятно вече си извън орбита, питай.... около теб няма ли богове?

Оценка:
-1 +3

ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
46 Отговор

До коментар #21 от "гост":


Виждам,че брутния външен дълг на бг от 1месец на 21г е 37милиарда и 600 и няколко милиона.........не знам ,каква част от брутния вътрешен продукт ще е ,но най вероятно около 45%.пада и процента на депозити в банките!Дори да ги откраднатвсичките,каквато тенденция забелязвам ак не могат да отидат на жуста...Не виждам ,на какво се дължи вашия оптимизъм,ако в бнб имаше 7,9 милиарда резерв,финанс министъра нямаше да говори в Бъдеще неопределено време.....А Именно,в началото нааа седмицата ще ..... и така нататък! на чували няма да имаме експоненциално развитие ,но на дълг,сме вече в такова!Колкото и да обичате герб и бюроклацията,която създадоха,уви ще видите вашите любимци Обвиняеми за Разхищения!Това видях!

Коментиран от #55


Оценка:
-4 +8

Гост
47 Отговор

До коментар #37 от "БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":


КАКВА НИНОВА,КАКВО БСП,КАКВИ 5лв БЕ...................ОЩЕ ЛИ ,,ВЕРВАТЕ,, НА ТИЯ ЛАКАРДИИ..........,,СВИНЯТА МАЙКА,, Е ЕДНА,НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ 30г ВЕЧЕ......

Коментиран от #60


Оценка:
-2 +6

Къде са близо 6 млрд
48 Отговор
Фискален резерв по данни на МФ:

Септември 2020- 13,491.2Октомври 2020- 13,105.0

Ноември 2020- 12,276.0

Декември 2020- 8,525.1


Януари 2021- 8,562.1

Февруари 2021- 8,496.2

Март 2021- 7,764.4

Оценка:
-2 +7

Павел
49 Отговор
Брех, лошото управление на Борисов миналата година е докарало на страната 970 млн. лв излишък.

Оценка:
-5 +3

Ооо
50 Отговор
Хайде, започнете да преструктурирате администрацията, намалете броя и много лесно ще напълните дупката. Ама да им намаляте увеличените заплати е глупост... направете ги по-ефективни, напомнете с МС,НС и т.н други такива клубове на нищоправене и тролене

Оценка:
-2 +6

ПРАГМАТИК
51 Отговор
НАЛИ ИСКАХТЕ ПАРИ НА 5 000 000 ПО 1000 ЛЕВА ЗА 5 МЕСЕЦА СА ПО 200 ЛВ НА МЕСЕЦ /5 МИЛЯРДА ХАЛАЛ ДА СА ВИ КРЕСЛИВИ ЛЕШПЕРИ/

Оценка:
-2 +4

НАУМ
52 Отговор
ЕМИ ТО В 90% ОТ ОБЩИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ В САМИТЕ ОБЩИНИ.ТОВА ОЗНАЧАВА РАЗДУТИ ЩАТОВЕ И СИНЕКУРНИ ДЛЪЖНОСТИ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАПРАВИ НЯКАКЪВ ЛИМИТ ЗА НАЗНАЧЕНИЯ В ЗАМИСИМОСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ОБЩИНАТА.ИНАЧЕ ПАРИТЕ ЩИ СЕ ИЗЛИВАТ ОТ ПУСТО В ПРАЗНО.

Оценка:
-2 +0

Матей
53 Отговор
Здрава кльопачка пада за бюрократите.Общините са затворени,работят само данъчните гишета,а доколкото е известно,чиновниците си получават заплатите и бонусите.Прав ли съм ,че администрациите трябва да се съкратят поне с 90%,досега бяха набъкани като в дядовата ръкавичка,а сега се шляят и си вземат заплатите.Кой ги храни тия хайлази,млади и яки мъже и жени,оядени като биволи,за сметка на мижавите пенсии и липсващи помощи за безработни?

Оценка:
-1 +6

НАРОДЕН
54 Отговор
ГОРКИТЕ ТЕ,ОЩЕ НЕ СА СЕ КАЧИЛИ ДА УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ РЕВАТ,ЧЕ СА ГИ ОКРАЛИ И НЯМА КАКВО ДА КРАДАТ...

Оценка:
-3 +6

гост
55 Отговор

До коментар #46 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":


Кaтo мнoгo виждaш и мoжeш дa чeтeш влeз в caйтa и прoвeри цифритe или вярвaш нa някoй cи Мирчeв който е ИТ специалист и много разбира от финанси . Дeфицитa към мoмeнтa e 660 милиoнa лeвa.Виждам ,че и ти разбираш от финанси колкото и Мирчев и си ги тълкуваш съгласно твоите разбирания.

Оценка:
-2 +3

СЕВЕРОЗАПАДА
56 Отговор
САМО ДА ПОПИТАМ: ПИК ПОСТОЯННО ПОКАЗВАТ СНИМКИ НА ЧАЛГАРОВ С МОЩНО ИЗПЛЕЗЕН ЕЗИК. АКО МОВЕ ДА МИ ДАДАТ ДАННИ КОЙ Е ДОКТОРА, КОЙТО ГИ ПРАВИ ТЕЗИ ПЛАСТИЧНИ ОПЕРАЦИИ. РАЗБРАХ, ЧЕ ЗА ДА СЕ ВКЛЮЧА В ПАРТИЯТА ИТН ТРЯБВА ДА ИМАМ ЕЗИК КАТО НА ВОДАЧА ИМ ИЛИ МАЛКО ПО-ГОЛЯМ.

Коментиран от #73


Оценка:
-3 +2

татко Махно
57 Отговор
Няма проблем. Взимате 50- те лева от пенсионерите. Спирате помощите за пострадалите бизнеси и хора, връщате заплатите на учителите на старите нива. Спирате 1000 - те лева на медиците от първа линия. Спирате всички проекти с европейско финансиране, но и със задължително дофинансиране отг държавата. Ето, за година ще възстановите фискалния резерв. Интересно ми е, колко време злорадите ви мутри ще издържат изобщо да се показват където и да било след това. Лесно е да квичиш по площадите, да плюеш по държавните символи и държавата си, да си против всичко. Друго е да поемаш отговорност за другите и то реално, а не на думи и със заклинания, храчки и клетви. Тоя път вещиците на русото недоразумение няма да ви спасят.

Коментиран от #71


Оценка:
-5 +4

Матей
58 Отговор
Хайде да не предприемаме културна революция като Мао Дзе Дун,но нещо решително трябва да се предприеме.Културната революция е била насилствено пращане на гражданите по селата да работят проста и тежка работа.Чиновничеството беше отгледано от герб като основен крепител на властта ,модела герб трудно ще бъда разграден при тая масирана подкрепа ,това е организирана сила,мръсни потайни интриганти и злосторници,и трябва да бъде разформирована.

Оценка:
-1 +3

ЧАЛГАРЯ И НИНОВИЦА..НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ
59 Отговор
ЧАКАМЕ РЕШЕНИЯ НА НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ....НЕ ОГЛУШКИ

Оценка:
-4 +4

ъперкът
60 Отговор

До коментар #47 от "Гост":


Кротко бе комунист. Пак не си си изпил лекарствата. Ива едни кутийки с малки отделения за хапчета. На тях пише понеделник, вторник, сряда и т.н. Напрпавени са за умни комунисти и хора с алцхаймер. Купи си така няма да изпадаш в подобни състояния.

Коментиран от #65


Оценка:
-5 +0

61
Този коментар е премахнат от модератор.
62
Този коментар е премахнат от модератор.
Тредстоун
63 Отговор
Смешник.
Аман от необразовани блалайки , в петък говориха за 4 милиарда сега минаха 8 , и в плюенето сте некадърни , нещастници , оставка

Оценка:
-5 +0

Докато
64 Отговор
Българите не схванем,че Коалиционен модел,е абсолютно вреден модел на управление,никога нищо няма да се промени! Идва поредна група от партии и предварителни коалиции,завъртаме рулетката,и според резултатите- нов модел коалиция.Винаги с овехтялото: Да не счупим Държавата и икономиката.А на практика са Орел,Рак и щука! Докато не се стиковат с" Ти на мен,аз на теб!Изкарат мандат,нахранят лобитата си,напълнят сметките си,приберат общински имоти.Идват новите- вкарани пак от Народа.И пак Коалиция.И нови четири години, през които се оправдават единствено с Предишните.За да си пълнят в сянката на " Предишните" личните си сметки.

Оценка:
-2 +2

Гост
65 Отговор

До коментар #60 от "ъперкът":


ХА-ХА-ХА......КАКВИ КОМУНИСТИ,КАКВИ 5лв БЕ..................ОЩЕ ЛИ ИМА ТАКИВА НАИВНИ,ЗАБЛУДЕНИ ДУШИ..............УЖАС

Оценка:
-0 +6

Тулуп Мисирков
66 Отговор
Тиквените хранени хора-чиновници,милиционери,овенни и ромули!!!

Оценка:
-0 +6

От сайта на МФ
67 Отговор
Хамстерът Станишев през 2009 е оставил на герб 8.27 млрд евро във фискалния резерв, плюс 8.02 млрд лева бюджетен излишък. Така че - влез в час!

Оценка:
-1 +5

Котарак
68 Отговор
Милен Велчев и Симеон Дянков (финансов министър на тиквата) предупреждават, че може да се наложи преразглеждане на бюджета, защото нещата не стоят добре.

Оценка:
-2 +4

гнус
69 Отговор
Много излишни хора са назначени в държавната администрация и публичния сектор. Трябва изчистване от хората на пенсионна възраст и работещите пенсионери.
Кой знае колко бонуси са си раздали за 3 месеца?!

Оценка:
-2 +2

гнус
70 Отговор

До коментар #3 от "НОВО ПЕТ":


Вашия парламент гласува под строй, каквото е наредил Вожда.
Не се опитвай да прехвърлиш вината на другите, трол платен!
Насред всеобща криза надухте заплатите на чиновниците с 30%.

Оценка:
-0 +4

гнус
71 Отговор

До коментар #57 от "татко Махно":


Обратното, чиновниче! Не парите на лекарите, пенсионерите и пр., а парите на чиновниците трябва да се спрат. Или да се съкрати раздутия щат.

Оценка:
-0 +5

Ударил Греда
72 Отговор

До коментар #27 от "След нас потоп!Това е правилото на Боко.":


Може би трябва да отбележим само това, че... пара потъне ли в чекмедже... връщане няма.

Оценка:
-0 +3

Ударил Греда
73 Отговор

До коментар #56 от "СЕВЕРОЗАПАДА":


Да вЕрваш на ПИК е все едно да вЕрваш на Хай Буй, че през месец май в България ще се произвеждат ваксини срещу COVID и цялото население ще бъде ваксинирано.

Оценка:
-0 +2

Селянин
74 Отговор

До коментар #2 от "електрошок":


Аз си карам по комунистическите пътища и не ми пука А вие Хем по магистрали Хем се оплаквате А този умник стани министър на финансиите и тогава говори / като ходите при доган искаи точна сметка А не като галева фиск резерв 4милиарда а то близо 8 /

Оценка:
-0 +0

Няма за всички
75 Отговор

До коментар #2 от "електрошок":


Не се боите на площада има още умряла риба тримата глупака ще ви нахранят/като ви е толкова акъла/ Сега и 50 лв няма да има за някои Но ще има празни тенджори на площада

Оценка:
-0 +0

Тогава
76 Отговор

До коментар #1 от "ТтТ":


Вярват на Каун Решетников

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Джанлуиджи Буфон
Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон коментира отпадането на Европейското първенство по футбол
Направо е лудост да си помислиш, че Германия пропусна три дузпи и това не беше достатъчно да ги отстраним."

Още бисери
ТОП 5