Last news in Fakti

19 Април, 2021 11:09 2 306 23

Нойзи: Политиката трябва да излезе от метаполето на шоуто

  • ивайло нойзи цветков-
  • политика-
  • шоу

Според Страхил Делийски новите партии се опитват да заменят вулгарността в политически смисъл с агресивност

Нойзи: Политиката трябва да излезе от метаполето на шоуто - 1
Кадър бТВ

Политиката трябва да излезе от метаполето на шоуто, тя в по-голямата си част е за решаване на съдби. Това каза пред бТВ културният антрополог Ивайло Цветков-Нойзи, след като депутатите задължиха Бойко Борисов да се яви в сряда в парламента, а той заяви, че има опит за сблъсък с него.

"Политиката не е да ни забавлява и новите партии малко не го разбират това", добави той.

Относно консултациите според Цветков те са в един ден, за да се свърши по-бързо работата и да се намери решение. Той предположи, че ако се стигне до връчване на трети мандат, той ще е за БСП.

Политологът Страхил Делийски видя в поведението на новите партии опит вулгарността в политически смисъл да се замени с агресивност.

„Институциите трябва да вкарват в някакви норми, но ако заместим вулгарността с нормата на агресията – не знам дали ще стигнем далеч“, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сара

    46 2 Отговор
    " Културният антрополог"
    - антрополог, който е културен ли ?
    Човек полага доста напразни усилия да разбере нещо от речта на този корифей.

    Коментиран от #13

  • 3 Сайлънс

    34 2 Отговор
    Този откак се хвана с Марчето и стана ясно, че само се прави на "умен" !

    Коментиран от #19

  • 4 pbdan

    26 2 Отговор
    Нойзи, пак казваш какво не трябва, но не казваш как го виждаш ти началото на новото управление. Всеки може да мрънка, че не е така. Кажи - днес това, утре онова като си толкова умен.
  • 5 Да бе

    31 3 Отговор
    Баш ти ще кажеш кой да влезе и кой да излезе в политиката,политиканчо.Мотика N-5 и декар домати,за да допринесеш и ти нещо на бг обществото..
  • 6 Смешник

    32 2 Отговор
    Aбe цървул.Нa тeб кoй ти дaвa мeдийнo врeмe.Кaтo тe cлушaм cи cпeциaлиcт пo вcичкo a нe рaзбирaш нитo oт футбoл нитo oт пoлитикa.Cтaвaш caмo зa лaкeй.И cи изчиcти eзикa aнглocaкcoнcкa пoдлoгo.В Бългaрия ce гoвoри нa бългaрcки.
  • 7 Българка

    27 3 Отговор
    Нойзи хубаво е изпълзял от дупка, но защо така неуважително към колоритния вожд Борисов. Влизането му в НС и изказването/ отчета щяло да ни забавлява. Мисля, че по-скоро ще ни се плаче и ще станем още по-гневни като видим какво "интелектуално чудо" ни е управлявало повече от 10 години
  • 8 Сайлънт

    25 0 Отговор
    Пак това недоразумение. Всеки ден ли ще се сблъскваме с дълбоката мисъл на този игнорамус. Препратете го към някоя спортна телевизия, да коментира футболен мач. Като задължително го уведомете- да не се връща никога.
  • 9 САЧЕВА

    25 1 Отговор
    Измислен герой. Върти се около ОНЯ ПОМИЯР ХАРИЗАНОВ И СТАНА КАТО НЕГО.
  • 10 шоуто

    19 1 Отговор
    шоуто просто продължава
    А зарщо до сега никой не ревеше стещу това?
    Че Боку Бибитков до сега винаги е превръщал изявите си в шоуто!
  • 11 Гост

    17 2 Отговор
    Тоя ми беше симпатичен, въпреки сложните думи, с които си служи, но вече, като член на герп, не мисля че бих продължил да се интересувам от битието му.
  • 12 слава

    15 0 Отговор
    Мръхлясания е известен с това, че е любовник на Мария Игнатова, баджанак на Рачков.

    Коментиран от #15

  • 13 Сила

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "сара":

    Това е нова,модерна дума еквивалент на "плеймейтка" и употребявана за дефиниране дейността на лица с неизяснени занимания и неясни доходи!
  • 14 324

    14 0 Отговор
    А не! Не съм съгласен културния антрополог да не бъде заедно със социалния харалан. Двамата ще са идеална комбина, единия ще маже другия ще лиже.
  • 15 Да ама не

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "слава":

    Той и за любовник не става.Научно доказано е че плешивоста издава липсата на мъжки хормони.
  • 16 Кийн

    6 0 Отговор
    Също както да изпълзиш от коментарното студио на Диема!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ех Нойзи

    1 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: "Политиката не е да ни забавлява и новите партии малко не го разбират това"" Това в качеството ти на НЕкандитат депутат на гроби ли го мислиш(така и не разбрахме как хем те предложиха , хем ти не искаше). А иначе така си е партиите на статуквото го превърнаха в бизнес от години, а не на забавление, но на тях акъл не искаш да им даваш. Що ли?;)
  • 19 Беновска пита

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сайлънс":

    Нойзи??? Ха ха ха!! Ама кой е тоя антрополог- питекантроп??? Да не е някое изкопаемо??
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Стига сте ни натрапвали тази ГЕРБ мутра и нейните конгениални коментари.
  • 22 Тревожността

    1 0 Отговор
    на премиера по отношение участието в поискания от политическите фактори дискурс само засилва деструктивните настроения в електоралните единици. Остава усещането, че политическите механизми на правовата държава са просто конституционно разписани, без реално да се прилагат.
  • 23 Шоу сеир

    0 0 Отговор
    Голяма капия е този и ментално и визуално. Най-ме кефи когато медийте почнат да помпат и от нищо да правят нещо. Преди години така беше с една пастирка, още се забавлявам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове