Last news in Fakti

20 Април, 2021 07:55 8 106 47

Преградиха с бариера улица във Варна

  • частен имот-
  • варна-
  • бариера

Жители твърдят, че нямат достъп до домовете си

Преградиха с бариера улица във Варна - 1
Кадър Нова тв

Собственици на частен имот във Варна са поставили бариера, с която ограничават достъпа на живеещите в района. Имотът се появява преди 9 месеца в междублоково пространство, но от няколко дни бариерата, която на практика загражда цялата улица е спусната и заключена с катинар.

Хората там са притеснени от факта, че нямат достъп с автомобил до домовете си и според тях тази бариера възпрепятства и ползването на синята зона в района. Според Общината обаче синята зона не е засегната.

Живеещите в кооперациите многократно са подавали сигнали и жалби до Общината, но до този момент отговорите, които са получавали са, че текат проверки по случая.

„Бариерата се появи в края на миналото лято. Притеснява ни, защото достъпът до домовете ни е прекратен. Нямаме право да преминаваме, а това е и опасно. Не могат да минават дори линейки или коли на пожарната. Няма никакво друго място за преминаване”, разказва Галина Тодорова.

Тя добавя, че преди дни е паркирала автомобила си при вдигната бариера. Колата остава заключена за часове. Нужна е била и намесата на МВР.

От Общината казват, че не са издавали разрешение за тази бариера. Синята зона не била възпрепятствана. А от местната управа не могат да решат спор от частен характер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    114 4 Отговор
    По принцип такива бариери се режат с флекс.

    Коментиран от #5, #8, #28

  • 2 Гост

    87 8 Отговор
    Този спор се решава с една хубава , тояга и як бой на този който е сложил тази бариера .
  • 3 СМЯХ

    61 4 Отговор
    Не може да се маха ли?!

    Ние бяхме поставили бариера към блока при все, че не пречим на никого и можеше да се дига и с копче, ама понеже шефа на "Паркинги и гаражи" ми е в блока, а е анти-ГЕРБ тъкмо за 3 месеца про-бойкова адвокатка наби 4-5 иска срещу блока и махнахме бариерата, за да не коства на човека позицията.

    Като има заложен интерес и няма частен характер, то калинките се задействат на максимално близане на дупета.
  • 4 Гост

    48 15 Отговор
    Тея да не мислят , че се намират в Америка , частен имот . Един зад врата с една талпа и готово .
  • 5 Гост

    23 21 Отговор

    До коментар #1 от "Псевдоним":

    По принцип, такива проблеми се решават от съда!

    Коментиран от #35

  • 6 Лична позиция

    51 6 Отговор
    Гербаджийски протектирани обръчи и администрация която работи срещу хората които и плащат,! Запалатите! Тотална нехуманност и безобразие!

    Коментиран от #9

  • 7 АЛИ Реза Коч

    14 58 Отговор
    Виж ти селяните не може ли да си влязат в входа с колите трета ръка. Браво на този дето е сложил бариера.
  • 8 Тариткъс

    38 8 Отговор

    До коментар #1 от "Псевдоним":

    По принцип частната собственост е неприкосновена и тоя с флекса ще го отнесе, затвор за нахлуване с технически средства, сещай се. Общината е като топлофикация, оставя хората да се саморазправят вместо да реши проблема като откупи имота по данъчна оценка и обезщети собственика.

    Коментиран от #15, #40

  • 9 Когдер

    13 5 Отговор

    До коментар #6 от "Лична позиция":

    Тук Герберастите нямат вземане даване, моето си е мое а закона е закон за всички.

    Коментиран от #17

  • 10 Гост

    38 2 Отговор
    Типично българска работа.Общината докато тече проверката с флекса премахва съоражението без разрешителни и после ако е в право да се поставя се издава разрешително.И немога да разбера поне в София на много места са одържавени дадените терени още през комунизма и са построени жилищни комплекси,паркинги и т.н.За което на собствениците са предоатавени апартаменти,и свга изведнъж хоп мое си е и ще си го заградя.Да ама не. То вече приключило.Проблемът е в законите които ги позволяват тези неща.и после се стига до конфликти между хората.

    Коментиран от #23, #42

  • 11 хаберих

    13 2 Отговор
    Пак българска работа.
  • 12 дете 92

    36 1 Отговор
    Могат да минават от другата страна.Въпроса е кое ко...умпе е разрешило тая земя да е ,,частен имот" По закон всички собственици в парцела са обезщетени при строежа на кооперациите Дори и да имат някаква квадратура в нот. акт,тя не може да се ползва по никакъв начин.Една жена се опита да обясня далаверата,но на водещите изведнъж им" намаля "рязко интереса и репортажа беше прекратен.
  • 13 Пешо

    10 12 Отговор
    По закон собственика трябва да огради имота си.
  • 14 киро

    20 0 Отговор
    А тази улица има ли си име или се казва улица ингилизова
  • 15 антрашпиц

    23 4 Отговор

    До коментар #8 от "Тариткъс":

    Така като гледам на снимката,тази бариера затваря достъпа до входовете на апартаментите и местата за паткиране.Има нещо неправилно тука.Аз незнам ко ша ма праят като взема флекса,незнам колко ша ме бият,ама мога да взема и по-сериозни мерки.Отделен е въпроса,че засегнатите в момента си дъвчат ноктите,ядосват се на този който е сложил бариерата, но не вземат нещата в свои ръце.Имам в предвид точно в свои ръце.Само балъците(те не са малко)си мислят,че полицията или общината ще им помогне.
  • 16 ГОСТ 1

    16 11 Отговор
    Чета горните коментари и не мога да повярвам, че има толкова елементарни и злобни хора. Значи според вас Борисов е виновен, че някой си някъде е сложил бариера и пречи на хората да преминават с колите си. Акъл море, глава паве. Прав е читателя с първия пост, само бих добавил че въпросната бариера може да бъде премахната и от "случайно" преминаващ камион и съответно смазана и отнесена за скраб от циганите.

    Коментиран от #18, #20, #26

  • 17 Кой е издал разрешението

    24 1 Отговор

    До коментар #9 от "Когдер":

    Ако стане пожар или инцидент, ще чакаме човека с ключа от бариерата ли? Уж синята зона не била засегната, а в същото време уж се водили проверки? Замисли се малко, кой кого протектира! Ако имахме истински жирналисти които не пишат общи неща, до сега проблемът да беше решен адвкватно, но тъй като всеки вече псевдожурналист търси бумбастучна интрига и възвишения скандал, пуска такива информацийки...да се озлобяват хората! Вчера например четох една информацийка “Байдън обяви война на Путин”. Пурвосигнално получаваш една информацийка, настройваш се, а след като я прочетеш разбираш истината, “че реално война няма”, но първосигналната емоция остава в съзнанието ти и те настройва срещу когото си поискат...! И при следващите заглавия четящия е вече “настроен”. Затова е много важно да се вниква в текста на писачите...

    Коментиран от #25

  • 18 Въпросче

    18 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГОСТ 1":

    Общината, която дава разрешителното каква е ГЕРб или ???
  • 19 оня с коня

    8 13 Отговор
    По време на 45 год .СЪВЕТСКА ОКУПАЦИЯ нямаше частна собствености всичко бе Общо,т.е. Собственост на ПАРТИЯТА.След 10.ноември беше върната както Земед. Земя на собствениците й,така и частната Градска собственост.Живея в Абсолютния център на Града ми е преди Година СЪЩО сложихме Бариера- вдига се автоматично с Дистанционно,а също и с набиране на код с Телефон на Живущите,чийто номер е кодиран в Паметта й.Което РЕШИНТЛНО ПРЕСЕЧЕ паркирането на Разни Навлеци които паркираха нагло в Частния ни Двор,въобразявайки си че е "Междублоково пространство,т.е. Общинско.Оттогава нямаме Никакви проблеми с Паркирането и всеки си знае Мастото на Колата.

    Коментиран от #21, #22, #37

  • 20 Някой си

    22 4 Отговор

    До коментар #16 от "ГОСТ 1":

    Не знам Борисов дали е виновен,но община Варна се управлява от негов виден кадър,ако не знаеш .И далаверката е станала тихомълком наскоро.

    Коментиран от #24

  • 21 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Бягай бързо за Буквар,че ще свършат..
  • 22 Тов дето го разправяш

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    В България го няма навсякъде. А и да го има са нови кооперации!

    Коментиран от #27

  • 23 Китаркс

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Ама защо живееш в миналото и гледаш назад, иди в Манастирски ливади дето преди по-малко от 10-15 години изникна в нищото и сега е най-елитния сред новопоявилите се софиянци квартал...та там има частни улици и са си ги преградили хората и от общината казват пак това е частен имот, улицата е собственост на живущите в сградата и по проект принадлежи на инвеститора. И така, точка по въпроса, получаваш трибуквеника при това с дебелия край.
  • 24 До колкото се информирах

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "Някой си":

    Кмета на Варна е бил руски гражданин до 2011. След което се отказва, става гербаджия и автоматично кмет. Абе Варненци, толкова ли кадърни хора нямате сред вас та си слагате агенти да ви управляват???
  • 25 Като ще чакаш пожарна или линейка

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кой е издал разрешението":

    Отиваш в общината и питаш кмета кога ще отчужди имота а не да пишеш по форумите, аман от дедоразбрали и недоволни мрънкачи, закона е закон за всички и за живите и за болните и за тоя дето кара пожарната, няма право да влиза в чуждия имот , това е , живей с тая мисъл че ще изгориш жив ако стане пожар а ти не си си замъкнал задницата в кметството.

    Коментиран от #31

  • 26 Булгарбаши

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "ГОСТ 1":

    Борисов бариерата не е сложил,но най вероятно собственика има загръб някоя калинка-общински съветник,или самият той е такъв.Добре дошли в Абсурдистан.
  • 27 оня с коня

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Тов дето го разправяш":

    Естествено че в Бг това с Бариерите го "няма навсякъде" - въпрос на Търсене на Права ПО ЗАКОН.А това че според тебе се случва само при Товите кооперации,ще те опровергая- Блокът ни /4 етажен/ е строен в Далечната 1958г/затова е и в Абс. център на града/,има си Частен Двор,за който и Прилежно си плащаме Данъците.

    Коментиран от #30

  • 28 ники

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Псевдоним":

    По принцип имота е частна собственост ,общината да не говори глупости,че не мила дала разрешение за бариева.Имота е частен ако иска и ограда ще си направи човека .Ако общината сметне че и трябва този имот да го купи на пазарни цени
  • 29 курс по простотия

    2 0 Отговор
    неуважаеми драскачи толкова ли е трудно да се направи разлика между улица и паркинг???

    Коментиран от #36

  • 30 Тук в случая не става въпрос за теб

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    А за Варненци и неадекватното становище на Общината. Последно разрешително има ли? Кой го е издал? На какво основание? Щом има сигнали трябва да се отговори да стане ясно на всички!
  • 31 По спокойно колега

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Като ще чакаш пожарна или линейка":

    С такова махленско говорене иди във факултета да правиш фасони! Има жалби и сигнали. Общината в законов срок трябва да даде становище! Ако не го направи, хората се сдружават в НПО и подават общ иск към съда! След което той решава...ИТН настояват за законност, а гербаджийте си правят каквото си поискат и не спазват закона! Ей там е проблема!
  • 32 Хлъц

    4 1 Отговор
    Това го няма и на остров Тамбукту.Почти четвърт век е приключила сагата написана от оня- с нос гамба,за връщане на Едрата градска собственост.За да намажат здраво големите играчи,прибирайки имоти за милиони,подържани ,ремонтирани от Държавата,тоест с наши пари.За да пробият,пуснаха трохи за чифтокопитните.Не може този наглец,ако е имал там къща,или някаква част от имот,да не е бил обезщетен ,когсто е започнал строежа на блоковете в карето.Там трябва да се разровят хората.Никой не е започвал строителство,ако целия терен не е държавна- общинска собственост.Затова е имало отчуждаване ,с последващо компенсиране.От самолет личи,че някой е намазал човка в общината.Такива дела се влачат с години.А тариката ще прибира наем от въздуха.Поне една СРЗ на месец.Но народа е бъзлив.Ако всички му скочат,и заработи флекса,кво ще им направи? Днес режат,утре той възстановява.Е,докога? Или ще сложи платена охрана.Да се жалва на арменския поп.А сега Те- оффсете ще се жалват.
  • 33 Тулупа

    8 1 Отговор
    По-интересно е - как имота е станал частен ? Наследство от дядо ли е ? Подарен за заслуги през ПСВ от царя ли е ? Още Аспарух ли е подписал покупко-продажбата ? Или след '90 е реституиран ?
  • 34 Как е възможно

    5 0 Отговор
    В София в кв."Манастирски ливади",кв."Витоша", кв. "Кръстова вада" има не само частни улични паркинги , но и цели "частни улици" по които не можеш да паркираш или да преминаваш и да се предвижваш свободно.. ?!!
  • 35 Брадвата

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Адвокат ли си? 15 години по съдилища и обжалвания ли? 15 години пари? Не, мерси. По-добре флекса
  • 36 Може да в било улица

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "курс по простотия":

    Но некое общинско корупе да е гушнал парата и да е пуснал разрешително за паркинг! Съдъ ще реши! То се видяло
  • 37 Първо

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    съветска окупация НЕ Е ИМАЛО; второ - частна собственост си имаше, макар и не в тези уродливи размери; трето - понеже говорим за Варна - има едно място - в района на "Почивка", казваше се Парк на българо-съветската дружба - там НИКОГА , даже и преди 1944, не е имало частни имоти... след демокрацията се появиха -фалшиви, разбира се - "нотариални актове" - и днес там е застроено от хора, които дори не са били варненци или потомци на варненци, а например добричлии... и са "законни собствени;и". И трето -въпросните ограждачи са потомци на ОБЕЗЩЕТЕНИ за собствеността си техни предшественици... интересно къде спи и защо община -Варна, че не представи документите за обезщетенията?

    Коментиран от #39

  • 38 До хората незнаещи

    5 0 Отговор
    Когато пускате жалба до институции ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изисквате входящ номер на документа! Ако не го направите, жалбата ви ше отиде в коша! Когато недоволните са повече хора се правят гражданско НПО. Жалбата става по силна и няма начин да не ви отговорят! Помнете думите на Хан Кубрат за пръчките заедно и поотделно! Държавата работи срещу хората си, време е вече да го осъзнаете това, да търсите правата си и да ги отстоявате! Оня простия футболист затова ви каза че сте некачествен материал. Върти ви на малкия пръст като наивници! Вземете живота си в ръце и не чакайте някой да падне от небето да ви помогне!

    Коментиран от #41

  • 39 Интересно

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Първо":

    какво е ИМАЛО?

    Коментиран от #45

  • 40 xXx

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тариткъс":

    Жената е била заключена в частния имот. Няма да е нахлуване а бягане и предотвратяване на отвличане. Нали се сещаш тарикатче.......
  • 41 МОРСКИЯ

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "До хората незнаещи":

    КМЕТА НА ВАРНА МАЗЕН КРАДЛИВ ГЕРБЕР, ПОДВЛАСТЕН НА МАФИЯТА И МАФИОТСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. ГАРАНТИРАНО ОТ ШАЙКАТА НА РАЗБОЙКО.
  • 42 Глей ти

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Проблема не е в законите, а в тези които трябва да ги прилагат. А те обикновено не ги спазват. Предпочитат личното обогатяване пред закона.
  • 43 Глей ти

    3 0 Отговор
    Интересно, как се е появил този имот точно там. Във Варна това е доста често срещано явление.
  • 44 Гост

    1 0 Отговор
    Тия по диви от винкелите ве
  • 45 Имаше много

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Интересно":

    неща - някои - повече от сега. И много неща нямаше. Но да се твърди, че частна собственост НЕ Е ИМАЛО и че е имало съветска окупация просто не е вярно. Например НЯМАШЕ съветски военни бази. Сега ИМА американски. Нали?
  • 46 адвокат

    0 0 Отговор
    Във Варна няма ли прокуратура да прегледа документите по реституцията? Голям процент от реституциите са на основание фалшиви документи.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове