Last news in Fakti

20 Април, 2021 08:50 1 306 19

Политолог: Партиите още са в предизборна кампания

  • страхил делийски-
  • партии-
  • политолог

Най-голямата партия се държи като прелъстена и изоставена, отбелязва Страхил Делийски

Политолог: Партиите още са в предизборна кампания - 1
Снимка: БГНЕС

Влизаме в един безкраен финал на модела, в който никой не иска да поеме отговорността за началото на новия политически процес. Това коментира в интервю за БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски.

„Усещането, че политиците играят игра, която е интересна за тях, а не за всички ни, е усещане, което няма как да върне доверието в политическия процес в страната и това е огромен проблем", изтъкна Делийски в предаването „Преди всички“. По думите му всеки сякаш се опитва да играе своята игра в рамките на една затворена система.

ГЕРБ няма да излезе от режима „Моля, другарко, те искат да ме бият и не ме обичат“, смята анализаторът.

„Най-голямата партия се държи като прелъстена и изоставена от народа си и от останалите – странно поведение, леко истерично на моменти, независимо от това кой изиграва истерията.“

До днес ГЕРБ не разбраха, че в пропорционалната система не е важно, че си спечелил най-много, а колко си спечелил на фона на останалите и дали ще успееш да съставиш правителство, допълни Страхил Делийски.

Почти всички партии все още са в предизборна кампания, защото вероятно нагласата е, че ще влизаме в нови избори. Това го виждаме при всички, посочи политологът.

„С хипотезата, че това Народно събрание не е от тук, то е за малко, както се казва.“

Политическият елит е призван да управлява, а не да забавлява. Ние го разбираме, но и политическият елит трябва да го разбере, подчерта Делийски.

„Тук няма място нито за цупене, нито за сърдене, нито за кой знае колко много шегички и закачки.“


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    12 5 Отговор
    Да се стягат ,защото народа ще вземе дебелите гьостерици ,и жална им майка на депутатите ,а боко-..той си знае колко много го обичат хората , че като му чуят името полудяват !

    Коментиран от #15

  • 2 Дончо

    10 3 Отговор
    ЗАБРАНА НА ПАРТИИТЕ, САМО ТОВА МОЖЕ ДА Е СМЯНА НА КОРУМПИРАНАТА СИСТЕМА.
  • 3 ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИСКА БОКО В ЗАТВОРА

    6 5 Отговор
    Борисов действа по начините на ДС/КГБ, защото той си е от най долнопробните комунисти.
    Планът на КГБ и ДС е винаги да обвиняваш опонентите в това, което ти правиш. Досега ГЕРБ и Борисов правят точно това почти винаги.
  • 4 Българка

    7 4 Отговор
    Очаквам да се сформира правителство на малцинството, което ще има поне в началото подкрепа от БСП, ДПС по отделни политики, за да започне спешните и неотложни задачи и даде време на НС за промяна на ИК, ревизия, мораториум начало на съдебна реформа. Борисов и Гешев са съучастници, опаковани от и8сканията на протеста
  • 5 БСП за България и Радев

    5 5 Отговор
    Ако планът успее, то генерал Румен Радев много скоро ще назначи правителство, което ще направи България президентска република. Точно като майка Русия

    Коментиран от #11

  • 6 Истината е, че

    5 8 Отговор
    Спасението е в ИТН и Христо Иванов.! Всичко друго е октопод с пипала..

    Коментиран от #16

  • 7 ГЕРБ, Нещастни лицемери и използвачи, за

    6 4 Отговор
    ГЕРБ, Нещастни лицемери и използвачи, за да идеш на лекар да се прегледаш с направление дори само да ти погледнат рентгеновата снимка трябва да си болен от ковид да си приет в болница за да могат да изтичат хиляди левове по пътека и да оправдаят заплатите на търтеите, иначе не можеш да се доредиш до пулмолог. Превърнаха болните в смъртници. А личните лекари оядени , нагушени и нехайни за съдбата на пациентите преглеждат по телефона, пълен абсурд.
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    7 0 Отговор
    РАПОНА БОЛЕН , МАЛКИЯ РАПОН БОЛЕН , ДОМУЗА В ПСИХИАТРИЯТА НА САРАИТЕ ,
    ........................ ................. ...........
  • 9 НАСКО

    6 0 Отговор
    А КЪДЕ Е ШИШИ? ДЕ СЕ КРИЙ?
  • 10 Депутат от БСП: Голямата приватизация бе

    3 3 Отговор
    Депутат от БСП: Голямата приватизация беше при правителството на БСП

    Коментиран от #13

  • 11 ха ха хааа

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "БСП за България и Радев":

    Ама ич не си в час , с майка ти Русия ...🤭🤭

    Коментиран от #17

  • 12 НЯКОЙ

    2 1 Отговор
    Да се стягат и да правят правителство. До тук с праволинейността ,последователността и принципността.Политиката изисква гъвкавост и най вече ОТГОВОРНОСТ. И когато си се клел в името на народа, ти правиш това което е нужно на народа, не на партийните ти интереси. Ако не го разбираш, се оттегляш и освобождаваш място за онези , който са по наясно. Нямаме време за губене.Нужно е правителство, СЕГА.Светът се тресе, ние влизаме от криза в криза, те ми дрънкат за принципи и последователност.Върнете ли Борисов и патриотите на власт, при нови избори, ще си носите греховете до девето коляно. Никой няма да ви го прости.
  • 13 Убъркал

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Депутат от БСП: Голямата приватизация бе":

    си рейса пич.
  • 14 Дебилчев

    2 0 Отговор
    Те не мислят за държавата, готвят се пак за избори
  • 15 Политанализатор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "истина е":

    Тоя пък откри топлата вода!! Ами като предстоят нови избори в каква кампания да бъдат?? Селскостопанска за прибиране на реколтата ли!! Ха ха ха!!
  • 16 Млад човек

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината е, че":

    Спасението е в ПП " ВЪЗРАЖДАНЕ", а в краен случай- Президентска Република с Президент Румен Радев!!
  • 17 Дедо Помнещия

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха хааа":

    Какво лошо си видял от Русия бе тиквеник?? Кой бомбардира България и изби хиляди жени,деца и старци? Айде бегай!!
  • 18 наблюдател

    0 1 Отговор
    Тоя прави на интересен,ама не е.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове