Last news in Fakti

23 Април, 2021 08:04 7 527 32

Политолог: Ще има кабинет с мандата на ИМВ

  • доц. стойчо стойчев-
  • имв-
  • кабинет

Политологът смята, че сценаристите на Слави Трифонов "като горди хулигани седят и гледат лошо и нищо не казват"

Политолог: Ще има кабинет с мандата на ИМВ - 1
Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ върне мандата за съставяне на правителство, а втората политическа сила на изборите - "Има такъв народ", също не успее да предложи проектокабинет, президентът Румен Радев ще връчи мандата на трета партия - по негов избор.

"Ще се сформира кабинет от третия път, каквато е практиката в България от известно време. Втората партия обикновено не се чувства в кондиция да направи правителство", заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му президентът би трябвало да избере партията с най-големи шансове.

"Предполагам, че най-малката парламентарна група ще получи мандат и ще го реализира - "Изправи се! Мутри вън!". За старите партии е изключително удобно малка партия да е на преден план, управлението ще е тежко и с много негативи", заяви доц. Стойчев.

Той смята, че "Има такъв народ" се надяват на успех по-скоро на бъдещи избори, а Мая Манолова е готова да се жертва.

"Въпреки всичките скандали, партиите ще търсят реализация на мандата. Опитват да се прескочат лятото и президентските избори и да се направят нови парламентарни избори догодина", добави политологът пред Bulgaria ON AIR.

И уточни, че "Изправи се! Мутри вън!" могат да очакват подкрепа от "Демократична България" и "Има такъв народ", както и от част от БСП и ДПС.

"Всеки си прави сметките в момента, те не искат да носят отговорността за едно бъдещо правителство, но искат да бъдат в него. Президентът има голяма инициатива в това отношение - той сега трябва да бъде архитект на новата коалиция, както Първанов беше на Тройната коалиция", каза още доц. Стойчев.

Политологът смята, че сценаристите на Слави Трифонов "като горди хулигани седят и гледат лошо и нищо не казват".

"Повечето хора, които са гласували за тях, не се интересуват от политика. Така че тяхното поведение не е нужно да отговаря на класическия политически модел", заяви той.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко шкафа

    40 8 Отговор
    Е аз да си пълня шкафа,пък другото не ми пука..

    Коментиран от #25

  • 2 Вашето мнение

    60 4 Отговор
    В СУ нямат ли етична комисия? Позволено ли е според правилниците на тази комисия, преподавател да формира общественно мнение в продължение на години на полза на герб? Защо беше уволнен друг преподавател от същия университет, който отказа да коленичи пред банкянското чучело? Следващата власт трябва да си задава тези въпроси.

    Коментиран от #14

  • 3 ДПС

    34 3 Отговор
    Ние управляваме от доста години така,че кой официално е на власт няма значение изрязахме ви горите и ги изпродадохме администрацията е пълна с циганя контролираме всичко не се надявайте на промяна.
  • 4 Менгянина от Дръндар

    19 3 Отговор
    Пак ще лапам!!!!!
  • 5 Точно

    5 7 Отговор
    Точно това е най-вероятно и най-изгодно на всички да се случи
  • 6 Арчибал

    21 5 Отговор
    Факти защо не пишете на ГЕРБ лъжите от доло
    Има такъв народ казаха нищо от ГЕРБ и го отлагат сега има по важни задачи

    Това 112 място е от вашето падение да знаете !!

    Коментиран от #24

  • 7 30 г стигат

    16 3 Отговор
    " Повечето хора, които са гласували за тях, не се интересуват от политика." тука тоя е прав . На хората 30 години шоу не им стига , трябва им още но за сметка на какво !?
  • 8 адаша

    31 2 Отговор
    По всички показатели сме на последно място в ЕС, но от към политолози сме на пълно задоволени. Първо място! Ужас!
  • 9 сороснерес

    8 3 Отговор
    Този пък що все ръчкате да казва глупости..Завършил в Унгария институт на Сорос...факт и това че работил в правителството на Гроб като секретарка в МВР..
  • 10 324

    11 7 Отговор
    Ама разбира се, че продажници те от "Да бг" може да сформират правителство след спявкста на Козяк. Първо, защото при нови избори едва ли ще влязат, второ Герб и ДПС с кеф ще ги подкрепят, за да гледат сеир, а нали и Герб беше на спявкста, а изявени ят евроатлантик умре да си даде г... за, а и да изпълни ангажимента си към Шорош. При толкова драпа е за хранилката да няма доброволно да я напуснат.
  • 11 Gowo

    11 11 Отговор
    Много правилно анализира.Слави не е подготвен за такъв кабинет.Иска се и дупе.И да зареже печалбата и шоуто.А как се отказва от парата....Трудно
  • 12 Хахаха..

    11 3 Отговор
    Проясни ли се? Накрая всички лисици ще се съберат при кожухарят Румен,той ще им вземе мярката..
  • 13 О не

    3 5 Отговор
    Не става Радев ще даде мандат на бкп /ляво/,а те с подкрепата на бкп/дясно/ и дпс съставят кабинет. Бг народа го .уха, както обикновенно, а ти си заври доцентурата където не се вижда.
  • 14 ле ле

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето мнение":

    секретарка на МВР "доцент" Стойчу при правителство на Гроб, вижте неговата "богата" биография,мирише на мърша..
  • 15 Джеферсън от Факултето

    9 6 Отговор
    Нещата се много прости: онзи ден Херо Мустафа отиде при Президента и му каза какво да прави. Съответните партии също знаят какво и как - казали са им от "Козяк". Останалото е цирк за простолюдието..
  • 16 От Швеция

    12 8 Отговор
    Е и какво лошо има,
    да връче мандата на друга партия,
    след като първите се отказват?
    Не вярвам да връчи мандата,
    на Делян Пеевски," битото бебе"?
    Президента Румен Радев се доказа , отдавна,
    че за него ,държавността е над всичко
    , и формацията на различните опозиционни партии,
    е отчасти и негово заслуга!
    Съвсем нормално е ,
    да бъде съставено правителство ,
    на опозиционните партии!
    Достатъчно е Хунтата да няма достъп,
    до НАП, ББР
    и Държавните поръчки ?
  • 17 Мутри Вътре

    7 5 Отговор
    На бъдещите избори партията на В.Божкоф,ще е абсолютен фаворит и този път ще измести пилотния и пасивен проект само за тест със Слави Трифонов, като ще състави бърза и здрава коалиция само с нови мутренски партии...!!!
  • 18 Винпром

    9 1 Отговор
    С 4% няма как да диктуваш в едно правителство, защото си чеп.
  • 19 Ха ха

    0 1 Отговор
    Бравос Руснак тук добре си маркирал с глупости Атака
  • 20 Русия

    3 2 Отговор
    Който състави правителство ще обере гласовете на недоволните от липса на смелост и псевдореформите които "бунтарите" вече правят.
    ИТН и ДБ ще се хапят за за..иците след изборите. Сметките км да спечелят от инерцията на отминалите избори са криви. Електоратите им ще се разсеят, защото "Чалга" политиката трая два часа след шоуто, а градската десница вече се разочарова от липсата на радикални предложения и страхът на ръководството на ДБ да поеме властта. Ако ИМВ състави правителство, очаквайте ГЕРБ и "Мутри вън" да спечелят изборите. После ще станем прокурорска република и животът ще си потече както преди, само че с повече "справедливост", защото прокурори, следователи и съдии ще са в парламента, нали?!
  • 21 Сандо

    5 1 Отговор
    Да побърза Президента преди да се самоизядат тия антимутри.
  • 22 Протестърка

    10 3 Отговор
    Мухахахаха, Протестъриииии, нали грачехте Мутри Вън, е мутрите са вън, но Адвокатите им са Вътре, наивни лапнишарани, изработиха ва Якооооооо!!!!!!
  • 23 група зевзеци

    3 0 Отговор
    Какъв бил тоя? Политолог ли, че не разбрахме?
  • 24 Кучето Борко

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Арчибал":

    ИТН и ДБ правят кабинет и бел.Ред надписа на Факти ще изчезне. Факти била свободна медия:)
  • 25 Сега и само напред

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко шкафа":

    Всички които искат КОМИСИИ и стават такива шефове са си ПРИГОТВИЛИ ПО НЯКОЛКО ШКАФЧЕТА ЗА ПАРИЧКИ ДА ИМАТ ЗА ЧЕРНИ ДНИ. ЧЕ НАЛИ ИДВАТ НОВИ ИЗБОРИ, като Мая и оня Хаджи.
  • 26 Коментар

    2 2 Отговор
    Ще бъде пълна гавра с избирателите ако президентът даде мандат за съставяне на правителство на шестата по брой гласове партия.
  • 27 Дебилчев

    0 2 Отговор
    Да правят правителство
  • 28 иванчо

    3 0 Отговор
    ЦВЪКИ,ЭАЩО НЕ СЕ СКРИЕШ В АСАНСЬОРА СИ ?НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПОКАЭВАЙ,ЭАЩОТО СИ БИТА КАРТА,НЕ ГО ЛИ РАЭБРА,ФИЭКУЛТУРНИКО?С ВЪРНИ ПАРИТЕ ОТ СУБСИДИЯТА ЕДИН АСАНСЬОР ТИ СТИГА.
  • 29 иванчо

    2 0 Отговор
    ЦВЪКИ,ЭАЩО НЕ СЕ СКРИЕШ В АСАНСЬОРА СИ ?НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПОКАЭВАЙ,ЭАЩОТО СИ БИТА КАРТА,НЕ ГО ЛИ РАЭБРА,ФИЭКУЛТУРНИКО?С ВЪРНИ ПАРИТЕ ОТ СУБСИДИЯТА ЕДИН АСАНСЬОР ТИ СТИГА.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Петър

    1 0 Отговор
    Защо с това име Стойчо или ще е чорбар или Гербераст?
  • 32 чекмедже 2

    1 0 Отговор
    Стига с този соросоид..Стойчу..секетарката при правителство на Гроб при МВР ..повръщами са от такива..какво очаквате да каже когато е на службата при Пойко Парисоф..бил дуцент-продуцент..завършил в Унгария институт на Сорос..голяв капацитет..нямате ли по малко хигиена ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове