Last news in Fakti

23 Април, 2021 16:41 3 884 32

Вера Иванова за Сачева: Престъпно бездействие

  • вера иванова-
  • деница сачева-
  • асистенти

Това е 9-годишна борба, припомни тя

Вера Иванова за Сачева: Престъпно бездействие  - 1
Снимка: БГНЕС

Депутати от парламентарните групи на „Изправи се! Мутри вън!“ и „Има такъв народ“ внесоха заедно с майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ oтмeнeнитe в крaя нa 2020 г. тeкcтoвe в Зaкoнa зa личнaтa пoмoщ, кacaeщи рaбoтнoтo врeмe нa личнитe acиcтeнти и cрeдcтвaтa зa пoдкрeпa нa хoрaтa c урeждaния. C прoмeнитe Зaкoнът се връщa във видa, в кoйтo бeшe приeт прeз 2018 г., cлeд oceммeceчни прoтecти нa мaйкитe нa дeцa c уврeждaния.

Темата коментираха в “Нашият ден“ по БНР Вера Иванова, председател на инициативния комитет на “Системата ни убива“, и Димитрина Русева, член на инициативния комитет на “Системата ни убива“:

“В подписалите мотиви за внасяне на Закона са и "Има такъв народ", заедно с “Изпрaви ce! Мутри вън!“. Проблемите ни днес са като тези вчера и като проблемите ни онзи ден – в разрешаването на нашите проблеми не е мръднало абсолютно нищо.

Защо Законът за личната помощ е толкова спешен, защото хиляди хора останаха извън обсега на този Закон, хора, които имат реална нужда от чужда помощ, за които това е наистина животоспасяващо. Не говорим за пари, за облаги – говорим за живот.

Много хора не можаха да дочакат нашите промени, това, за което ние се борим, и това, което Сачева осакати. За съжаление тази зима беше решаваща за тях, ние ги загубихме. Затова този Закон е толкова спешен.

Този Закон е доста натоварен, защото в България наистина няма политика в социалната сфера, няма политики, които да компенсират една чужда помощ. Тя в един момент се оказва решаваща и за съществуването ти, и въобще за това да се чувстваш достойно.“

“Това е престъпно бездействие, тук се касае за хиляди човешки животи. Това е 9-годишна борба. Искаме до този, който не може да ходи, да говори и да мърда, да има асистент. Което е в пъти по-евтино на българския данъкоплатец, където е в пъти по-евтино от това да попаднат тези хора в българските домове, където издръжката им е в пъти по-висока от една мижава заплата на един асистент.“


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хуарбуса

    45 27 Отговор
    Гледайте на живо в профила на Мaя Манолова която бе избрана за председател на парламентарната комисия за ревизия на управлението на Герб , как извършва ревизия в БулгарТранс Газ...И как шефовете на това държавно дружество й козируват и умилkват...Направо ги рaзкатава

    Коментиран от #3, #8, #17, #26

  • 2 Johansson

    33 40 Отговор
    Тая гнусна грозна смьрдяща злобна бабка пак изпълзя.
  • 3 Коментатор

    42 23 Отговор

    До коментар #1 от "Хуарбуса":

    Гледах това нещо и чак сега започнах да вярвам че наистина може нещо да се получи от тези ревизии

    Коментиран от #7

  • 4 Един

    34 10 Отговор
    Не се наядоха тия!!!
  • 5 Валери

    26 16 Отговор
    Тия дърти и алчи баби са не наядоха.
  • 6 ставри

    31 17 Отговор
    Борисов ще козирува и умилква на бай Ставри с ракетата в ръка.
  • 7 Иван

    35 18 Отговор

    До коментар #3 от "Коментатор":

    И аз гледам в момента. Манолова пита директора : " На какво основание увеличавате природния газ с 32% със задна дата а това води до увеличение на Ел.енергия, парно и останалите стоки", онзи отговаря :" Борисов нареди Борисов, ние сме само изпълнители"

    Коментиран от #23

  • 8 Ванко 1

    30 17 Отговор

    До коментар #1 от "Хуарбуса":

    като гледам тия гнусни женища, и разбирам смисъла на поговорката, че С дърти брантии нов бардак не става.
  • 9 Изпразни се вън

    15 19 Отговор
    Тези боклуци не са ли вече на власт.
  • 10 Електра

    20 24 Отговор
    Да поздравя мутрите и чалгарите, подкрепени от Ч@лмите и Импексовите БСПеерасти, че си вдигнаха ЗАПЛАТИТЕ на над 10 000лв, а на Кауна Фигурант 30 000лв... За да си осигурят победа за в бъдеще, всеки глас за Импексовата БСПдирастия да се брои за 2, За мутрите на Мая Галева и старата Мома Дончева за 3, а всеки глас подаден за чалгарите да се брои за 4. И ако все пак Герб бие, да им са намалят гласовете на половина... Да ви е честита новата КОМУ-ФАШИСТКА и МУТРИНСКО-ЧАЛГАРСКА ОСМАНСКА власт...

    Коментиран от #28

  • 11 Светослав

    17 12 Отговор
    Е, нормално е да има стойки и чалъми! Нали вчера депутатската заплата скочи,)). Тази от системата ни издуха да ходи да прости от Слави и Мая
  • 12 КАПОН ПОД СЛОН

    22 12 Отговор
    САЧЕВА Я НЯМА ВЕЧЕ, АРЕ ПЛАЧЕТЕ НА МАЯ! И ВИЕ ЛИ ИСКАТЕ ПО 10 000 ЛВ?
  • 13 Цанков

    11 15 Отговор
    Бойко е затънал в собствените си фантазии. Никой не мрази ГЕРБ. Хората мразят шайкат която се върти около Бойко. А те за съжаление се олицетворяват с ГЕРБ. Мисля че скоро хората на ГЕРБ ще разберат кой ги дърпа към дъното. Хората от ГЕРБ са наши сънародници и съсвем не са лоши хора. Просто са там за да си запазят привелегиите или да оцеляват. Ако шайката на Бойко я няма вероятно нещата ще а са коренно различни. За съжаление нарцисите погубват всичко около себе си когато усетят че загиват
  • 14 Протестиращ

    13 15 Отговор
    Народа пак ще храни, комунисти, боклуци и уроди както преди. Затова ли протестирах, да храня тия дърти брантии и децата им. Не Крумови закони както искаше Т. Африкански, а спартански закони ни трябват.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ванко 1

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "Хуарбуса":

    Да не разказва как устно е обслужвала Галеви и Черепа, като мене.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 радко шишарко

    13 1 Отговор
    А Дионисий за какво протестираше и къде е сега
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Наблюдател

    9 8 Отговор
    Любоптно ми е как американо-турските тролове на натовския режим Гешев-Борисов отново се появяват и отново срещу майките на болни деца !?!? Синя злоба до последно !
  • 23 Асен

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    И за какво ми губихте времето, 1 час да ги гледам как пият кафе... Вие май не сте били на истинска каубойска среща...
  • 24 оня с коня

    6 1 Отговор
    Майката с дете В.Иванова заключава в самия край на статията,че Издръжката на Деца в домове е в Пъти по-висока от една "МИЖАВА ЗАПЛАТА" на един Асистент.И тук възниква въпроса:Наистина ли е убедена Иванова че за Мижава заплата ще има Читав човек на когото да повери гледането на Детето си?Другият вариант е въпросната Заплата да не е нолсова "Мижава" както се произнася Майката!

    Коментиран от #27

  • 25 ЛилиПутин

    7 5 Отговор
    Всичко е ПунтаМАЯ
  • 26 що е то

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хуарбуса":

    Ти да не си гледал нещо друго? хахаха те ги отрязаха като яка мацка ученик..
  • 27 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    Заплата на личен асистент е 790 лв.Искат 930 лв. Без коментар.
  • 28 Борко

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Електра":

    Няма ли да поздравиш мутрата Борисоф за театъра по бягството му от парламента? Или за пълните еврочекмеджета...?
  • 29 Майките

    3 2 Отговор
    Убиват, разкажи ненаситна Верче колко получаваш на месец до колкото зная 2000лв Защо като поискаха да покажат колко пари получаваш ти не разреши, много си нагла Верче.
  • 30 cpv

    0 1 Отговор
    Вера непрекъснато обвиняваш някого,а защо получаваш такива пари,на които могат да завидят и ИТ- специалистите?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хайде стига

    0 0 Отговор
    Наистина ми писна от вашето врещене .В едно беше прав Симеонов,че се качихте на главите и на Правителството и на останалите хора.Дай да видя за какво още ни надувате главите? Дай ни конкретика,с кое сте ощетени.Бойко може да е всякакъв,но ви даде толкова пари,който си получавате ежемесечно,че няма друга държава в ЕС,в която спрямо стандарта на останалите,да се изплащат.Разбирам и съчувствам на децата ви.Но милиони също имат деца.Който Държавата подпомага в пъти по малко.А в много случаи- изобщо не подпомага.Тези семейства също ли трябва да висят пред НС с години,и да развяват проблема си,като знаме.Та още веднъж: Какво още искате? Да ви плащат по 4-5 бона на месец? А не би било зле,и лична пенсия за майка- героиня 2 бона? Синът и снахата се гърбят ежедневно, и то на отговорна работа, и не могат да прескочат общ,нетен доход от 3,500 лева.А вие получавате 2 бона чисти,отделно друг вид помощи- ток,парно,вода.Не ви завиждам на парите.Халал да са ви.Но ни идва малко в повече вашето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове