Last news in Fakti

24 Април, 2021 16:20 2 965 50

Христо Проданов, БСП: „Има такъв народ“ е с най-голям потенциал да състави правителство

  • христо проданов-
  • бсп-
  • има такъв народ-
  • народно събрание

Без актуализация на бюджета не може да се преодолее здравната, икономическата и чукащата на вратата социална криза, отбеляза зам.-председателят на парламентарната група на левицата

Христо Проданов, БСП: „Има такъв народ“ е с най-голям потенциал да състави правителство - 1
Снимка: БГНЕС

„Това, което предстои, е президентът да връчи мандата на втората политическа сила. Смятам, че ще има някаква развръзка относно това дали ще има правителство, или не. Втората партия – „Има такъв народ“ е с най-голям потенциал да състави правителство. Първата политическа задача е да бъде отстранен моделът ГЕРБ, за да може най-малкото да се проведат честни избори. Трябва да се случи това. Ние проявяваме мъдрост и призоваваме останалите политически сили да проявят същата.“ Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов по "Дарик радио".

Проданов припомни позицията на левицата, че от „Има такава държава“ могат да разчитат на подкрепа от БСП по определени политики. Социалистът обърна внимание, че голяма част от условията на БСП за подкрепа са разписани и в предизборните платформи на партиите, обявили се срещу статуквото.

По повод казуса около изслушването на главния прокурор, Проданов коментира, че от левицата са подкрепили в Народното събрание принципната позиция „тримата големи“ – главният прокурор и шефовете на ВАС и ВКС, да бъдат изслушвани в правната комисия на парламента на всеки три месеца.

Относно заплатите на депутатите, социалистът изтъкна: „Това, което беше лансирано, че има увеличение на заплатите, беше лъжа, вкарана от Борисов. Това, което предлага БСП го предлагахме и в 44-тото Народно събрание, а то е депутатите да замразят заплатите си“.

Проданов смята още, че боричканията между т.н. „носители на промяната“ могат да върнат ГЕРБ на бял кон.

Той подчерта, че левицата е била на протестите през лятото, подкрепила ги е и е призовала организациите на БСП по места да се включат в тях. „Положихме усилия по никакъв начин да не политизираме протеста“, каза още зам.-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“.

По темата за промените в Изборния кодекс, Проданов припомни, че въвеждането на машинно гласуване изцяло е било битка на левицата в миналото Народно събрание. По думите му, обаче, сега има определено изискване за време – трябва да се купят поне още толкова машини, за да може първо да се случи по-бързо гласуването и в случай на повреда, да има резервна машина. Нужна е и обществена поръчка, закупуване, стандартизиране и сертифициране.

„Еуфорията от изборите трябва да отмине и да мислим разумно. За да може промяната, която искаме, да се случи, а да не върнем Борисов на бял кон“, категоричен е Проданов.

„Трябва на първо място да се справим със здравната, икономическата и чукащата на вратата социална криза. За това е нужен работещ парламент“, заключи Христо Проданов и акцентира върху това, че справянето с кризата не може да стане без актуализация на бюджета, което от своя страна не може да се направи от служебно правителство, а от действащ парламент.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пацо

    10 17 Отговор
    Чалгата и БСП няма да пропуснат правителство.Зад тях ще е Доган.Той разпределя порциите

    Коментиран от #26, #28

  • 2 Ю.кортес

    16 17 Отговор
    Промяната започна.....с депутатските заплати

    Коментиран от #8, #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    10 7 Отговор
    ИТН ПРАВЯТ 10 АНТИ-МУТРЕНСКИ ЗАКОНА ..... ПРЕДЛАГАТ ГИ КАТО ПРОГРАМА .... ПРАВИ СЕ ПРАВИТЕЛСТВО ЗА 6-7 МЕСЕЦА
    ............... И СЛЕД ТОВА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ИЗПЪЛНИ ЗАКОНИТЕ И УНИЩОЖИ МУТРО-БЕЙСИЯ-ФЕОДАЛИЗЪМ ..... И ИЗБОРИ :))
  • 5 Само

    7 1 Отговор
    туй беше кусура !
  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    9 3 Отговор
    ПРИЕМЕТЕ АНТИ-МУТРЕНСКИТЕ ЗАКОНИ .... И ПУСНЕТЕ СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ РЕНЕТА ИНДЖОВА ДА НАПРАВИ ЧИСТКАТА :))
  • 7 166

    11 12 Отговор
    ТРИФОНОВ ИМА САМО ЕДИН ХОД - СЪЮЗ С БСП И " ИМВ" ПРИ КОЕТО ПОЛОЖЕНИЕ БСП ДА СА ДВИГАТЕЛЯТ НА КОАЛИЦИЯТА, ВСИЧКО ДРУГО СА ИЗГЪЗИЦИ КОИТО МОГАТ И ДА ГО ДОВЪРШАТ /ТРИФОНОВ / ТОЙ НЕ БИ ПРЕЖИВЯЛ ПРОВАЛ. А БСП ТРЯБВА СПЕШНО ДА НИ ИЗВАДЯТ ОТ ЧЕРНОМОРСКИЯТ КОНФЛИКТ КОЙТО СЕ ЗАДАВА

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    7 6 Отговор
    Щом от Позитано виждат потенциял в чалгата,значи изцяло са се предали,не така бе Кури дръжте се естествено.
  • 10 Ами бе

    7 3 Отговор
    ГЕРБ на бял кон, сакън! Ще запалиш троловете пак. Недей така...
  • 11 Жабата в корема на Бойко

    13 2 Отговор
    Сутрешни монолози от тези дни. Някакъв човек в оставка, в отпуск и в домашни условия, е решил да "стриймва" от хола си.

    Телевизии прекъсват програми, за да излъчват на живо от профила му, та да може драгият зрител да се почувства така, все едно това е неговият хол. После цял ден въртят отрязъци от шоуто.

    18-минутният монолог имаше и мълчаливи статисти на място. Зачудих се за достойнството на тези хора... и за да разбера – пуснах им достойнствометъра.

    P.S.
    Явно доста от медиите ни (и най-вече трите национални телевизии) са развили нещо като Стокхолмски синдром.
    ТОЙ ги обижда, нарича ги мисирки. Не ходи на дебати при тях. Не уважава и другите им покани. Не ги предизвестява или информира, за да не могат да го намерят. Вероятно им мисли и други работи, които не са за изричане.
    ТЕ, вместо да се възмутят, прекъсват програмите си, за да превключат на фейсбук-канала му, давайки трибуна на лични изблици.
  • 12 Анонимен

    2 12 Отговор
    Бойко Борисов е уважаван от запада и ако слави се с души с дпс, нищо добро не го чака, както постъпиха с бсп, герб. Цонев, не очаквах от теб. Не че съм от х депутат герб, но да плюеш за човек, който ви е помагал цели 12 години, не е хубаво. Много българи имаха макар и земята им да бе без нотариален акт. Остави ви малцинствата. И така една по една градините бяха освобождавани, а в тях отрудените хора останаха без земя и дръвчета итрупани с плодове. Заплахи към християните. Не бб, а дпс ги настройваше, нетурците, а другите, новите българи или турци, кой как желае да се определя. Плевен е далеч от много неща, банкя също, но поне бб е ченге и биха му докладвали, но и там бг малко. Карай да върви. Лошото е че бг срещу бг. Твоята вземат, моята не. А хората си помагаха на бюджета. Не искаха богатство, а и от богат пари да ти даде за дръвчетата, забрави. Бкп, българи и помаци, едните бг бкп, др помаци анти, а с дпс. В живота само тъга в някои райони. Не всички помаци са алчни. Поне в моят роден край са толерантни, а от джебел басма са неконтролируеми. Живи и здрави да са.
  • 13 сложно

    8 6 Отговор
    Едва ли разбират каква отговорност са поели. Няма да управляват фирма , а цяла държава. Налага си да спазват ни само нашата Конституция и нашите закони, които да речем ще променят, но трябва да се съобразяват и с редица международни правила. Ще обърнат всичко наопаки. Няма лошо , ако обратното на статуквото е добро за народа. Но е противно , че Слави се крие като мишка, не ходи в Парламента - същински Пеевски. Освен това , всички заедно започнаха от заплатите си. Грозно, неморално и противно.
  • 14 Рап

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "166":

    БСП може само да ни набута на дъното на Черно море! Трифонов е повторил хиляда пъти,че правителство с БСП няма да прави! Ако иска после да подмърча пред парламента да се съюзява с тях,те прост ще му разкажат играта!
  • 15 САТЪРА НА ХАНА

    5 3 Отговор
    ДА СМЕНИМ МУТРО-БЕЙСКИЯ ФЕОДАЛИЗЪМ С РЕПУБЛИКА
    ........ БЕЗ КРЪВ Е НЕВЪЗМОЖНО :))
  • 16 Антоанета Цонева в Лице в лице по БТВ:

    6 3 Отговор
    Антоанета Цонева в Лице в лице по БТВ:

    ❌Борисов е основен източник на фалшиви новини. Не сме викали съдии в Народното събрание,а предложихме конкретни правила за изслушването на главния прокурор. ДПС скочиха като ударени от ток и направиха предложението да се включат и председателите на ВАС и ВКС. ГЕРБ и ДПС ги подкрепиха.

    👉Ако “Има такъв народ” не успее да реализира правителство, най-вероятно ще отидем на предсрочни избори.

    👉Ако започнат консултации на “Има такъв народ”, ние ще участваме в тях, без да отстъпваме от принципите и програмата си.

    ❌Отказахме консултации за правителство с ГЕРБ, защото поехме такъв ангажимент към нашите избиратели.

    ❗Демократична България не е предлагала повишаване на депутатските заплати - това са фалшиви новини, а най-лошото е, че са повтаряни и от премиерa в оставка.

    👉В четвъртък наложихме праг от 25% от за допълнителните възнаграждения, които се дават на депутатите, ако са натоварени с извънредна задача от НС. За тези пари преди нямаше таван.

    👉От Демократична България искахме и подобно възнаграждение да се дава само след решение на цялото Народно събрание. По искане на БСП тази точка отпадна.

    👉Не се вълнуваме от размера на възнагражденията. Явявали сме се на избори с нулева субсидия.

    ✅Отдавна се борим за минимален стандарт в изборното законодателство. Ще има видеонаблюдение и район “Чужбина”, ще премахнем и ограниченията за броя на секциите зад граница.
  • 17 ГЕРБ

    8 1 Отговор
    В основата на всичките ни беди е липсата на правосъдна система у нас, Не напразно професионалният доносник Доган е сложил ръка на цялото правосъдие чрез поставяне под зависимост така наречените ни висши магистрати. Без правосъдие,държавата е в застой-държавни поръчки и еврофондове се крадат наполовина, ,а народа е обезверен-не гласува ,което точно иска престъпната власт!Пълна конфискация на фирмите на крадците от и БСП и поставяне под държавен надзор ! 😉
  • 18 комунист педал

    2 5 Отговор
    Ей комуниста Проданов се е разпнал преди разпети петък,ма простено да му е,той човека е комунист,откъде да знае кога е Велик ден.
  • 19 нннн

    7 2 Отговор
    Предполагам, временно правителство с мандата на ИТН ще има. Министрите няма да бъдат от балета. След като кабинета и парламента свършат най- важното, следва служебно на Радев. Пак не от балета. И в следващото НС герберските циреи ще са под 20.

    Коментиран от #22

  • 20 Ударил греда

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ю.кортес":

    Верно е... намалени са и са замразени.
  • 21 Юриста

    1 4 Отговор
    Аз имам едно питане, означава ли това "привикване" на главния прокурор да дава обяснение пред НС, че разделението на властите в Р. България вече няма правна сила. Не се ли гласува една "тояга" с която да се влияе на ВСС и главен прокурор. Така ли си мислят от БСП,че ще оправят правосъдието, като подлагат на разпит висши съдии, че то така мнозинството ( което и да е) може да влияе върху независимостта на решенията на българския съд. Така се превръщаме в парламентарна тирания. Ако депутат каже, че някой е виновен и хоп в затвора. Връщаме се в средновековието.

    Коментиран от #37

  • 22 Българка

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "нннн":

    Браво! Подкрепям твоя коментар! И аз мисля в тази посока! За сериозни спешни реформи трябва време и синхрон межди изпълнителна и законодателна власт в посока ПРОМЯНА, а не подмяна реформи

    Коментиран от #23

  • 23 Леополд Фон Флокенщофен

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    И чакате реформи от К.Нинова, М.Манолова и С.Трифонов!!? Браво на вас, за проявената интелигентност.

    Коментиран от #29

  • 24 ЛЪЖЕЦА

    3 0 Отговор
    АЗ ЗАЛАГАМ НА БОЙКО БОЛНИЯ , ТОЙ ОБЕЩА ДА КУПИ ХЕЛИКОПТЕРИ ЗА МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ , А КУПИ САМОЛЕТИ НА УЖКИМ ПЪК ПАРИТЕ МАЙ ОТКРАДНА !
  • 25 КРАДЦИ БОКЛУЦИ

    7 0 Отговор
    БОЙКО ПЕЕВСКИ ДОГАН СТАНИШЕВ И ПАРТИИТЕ ИМ ......... В ЗАТВОРА ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА , А КЛЮЧА В МОРЕТО !
  • 26 Тази вечер

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пацо":

    Мая Манолова събра тесния си кръг от изборите в скъпарски хотел в Банско.

    За лектор-консултант е поканена бившата началничка на кабинета на Сергей Станишев – Таня Буруджиева. Сбирката продължава и в момента.

    Темата на обсъждането е дали да се прави партия и с каква насоченост да е.

    Организационният мотор на новата формация е Кирил Добрев. В изминалата кампания цялата организация на „Мутри вън“ е негово дело.

    Той е най-близкият до Манолова още от миналата година и заедно кроят как да цепят от БСП.

    Според осведомени той вече наредил и евентуални министри в бъдещо правителство от квотата на Манолова, които да обслужват бизнес интересите му в търговията с горива, строителство, обществени поръчки и ВЕЦ-ве.
  • 27 MGewehr

    1 0 Отговор
    Това е все едно в съдът да каже байчето, "да влезе умрелият"!
  • 28 Политанализатор

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пацо":

    Цигулката и " протестърските" партии трябва да целуват ръка на Курнелия!! А който не целува ръка,ще целува г...з !!
  • 29 нннн

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Леополд Фон Флокенщофен":

    Очакваме условия за честни и масови избори. Това е в интерес не само на тримата, които си споменал.
  • 30 Дедо

    6 2 Отговор
    А бе тия младите и "интелигентните" тикви не проумяхте ли, че Президентът само ви гледа акъла?? Готов е вече със служебния кабинет,начело с Г -жа Ренета Инджова!!!

    Коментиран от #36

  • 31 ОФ ОФ

    0 3 Отговор
    Търсим добър пиар за юли-септември. Плащам веднага
    3-8 мил. Искам да съм първи на изборите за парламент и президент. ПИАРА да дава 100% гаранции.
  • 32 Анонимен

    0 0 Отговор
    Делянчо завързал си бузки като карпузки. Кодекс. Ударението, Делянчо. Питай юристите в Хасково, къде се слага ударението на КОДЕКС, а на Пазарджиж, югозапада МАКЪР, МакАр... Ако не си човек на Делян Добрев, никога работа не можеш да работиш, освен от дпс кли в Хасково. Дреме му на софиянеца Доган, Дилян, за народ булгар. Сиган от Република. Хепси репупликанс хепси чок хаир. Всеки гледа да избяга от провинция, град_селото. ББ да си ги връща обратно, а дпс млади хора, че са едно, дпсбспгерб. Бмб е от съвремените, виж очки гледат към Европата. Делянчо Парата прави борбата. Човека убива за пари.
  • 33 ХАН КРУМ

    2 0 Отговор
    ВСИЧКО Е ХУБАВО ,АМА НЕ ВИ ВЯРВАТ.ОТ КОМИСИЯТА НА МАНОЛОВА ПОЧНЕ ЛИ ДА СЕ ПИПА ,КАКТО ТРЯБВА ,ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ВАШИТЕ ХОРА НЯМА ДА СА В КЮПА????КАКВИ СТЕ МАЗНИ И ХЛЪЗГАВИ,ПОЛИТИЧЕТА , КАТО МАНИКЕНЧЕТА ,ДВУЛИЧНИЦИ.
  • 34 сусс

    1 5 Отговор
    БСП се сдушиха с нео-комунистическата дружинка на С.Трифонов.
  • 35 тоя път

    5 1 Отговор
    Избори до дупка...!!!
    Време е вече да изхвърлим боклука-ГЕРБ БСП ДПС
  • 36 Млад човек

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Дедо":

    Чувал съм, че Г-жа Ренета Инджова е единствения премиер- жена и то успешен??!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гойко Митич

    1 1 Отговор
    Най-интригуващото е как ГРОБ ще наддава с ДПС за команчи при избори с ново служебно правителство... Команчите ще станат шишкави ....ха ха хи хи
    Да източим гербавите депутати...нека платят на хитрите команчи...Депутат за един ден-доживяхме да го видим...
  • 39 Ми айде

    3 1 Отговор
    Да го видим това чалгарско-мутренско-комунистическо правителство.А президента дето го играе хитър, накрая да не стане като хитрата сфрака с двата крака на дръвника
  • 40 Анонимен

    0 1 Отговор
    Христо Мутафчиев предпичитам да слушам, а не разни други хора.
  • 41 гост

    0 0 Отговор
    Дпс ви каза, оставките на Двамата. До там ли докарахте България, мили хора алчни
  • 42 121

    0 0 Отговор
    Бсп и герб се карат ДЪПЪСЪ Печели. Чок резил булгарсиган
  • 43 томка бикова

    0 1 Отговор
    НИЕ пак сме тук и пак сме си същите - знаете ни :образовани, умни, честни, почтени, мислим за хората и НЕ крадем
  • 44 Анонимен

    0 0 Отговор
    Губещ е в случая народа, бъркащ в кофите за боклук, но и магазините прости управители. Намали стоката. Виждаш че гние и на боклука. Толкова ви е акъла. Поне имаше в квартала един магазин перфект и винаги намаляше стоките, от селата завъртяха бизнес, алчни мюслюпомахи
  • 45 Анонимен

    1 0 Отговор
    Те повече за птици, кучета повече се гледат, но не и за хора в беда. Бсп за вас бие канбаната. Герб държат за богатите от бспсдсндсвдпс
  • 46 ХХХ

    1 0 Отговор
    С честен труд я ми кажи как може със заплата да имаш 10 апартаменти, нова кола от мототехника. Обрахте на определени хора от 1989 парите им. Не само герб, а и бсп и дпс. Всички крадохте. Турците именно затова напуснаха България. Що не каже дпс в ресторанта до моста мияцата, как българки сервитьорки. С пари сте се били. И се омъжиха за цигани и преди 10 г в хасково дпс уреди в банка срещу кино септември, няма да цитирам банката, на ъгъла, по тж момчетата открадоха чувал с пари и бяха убити, ако не си човек на дпс не можеше преди 20,15 г и сега работа, и другата сестра и тя задочно в банка. Не че искаме, но много яхете ги българките отзад и депутат
  • 47 Гост.

    0 0 Отговор
    32 години дпс крумовград, ардино, момчилград, кърджали, хасково, пловдив, Варна. Назначенията ставаха от дпс герб и бсп. Заедно са и кой се е захванал с дпс на въглен става. Данчо ментата отворил една мръста гомняна уста. Няма срам или са се уговорили. Не ме еня, но много се лъже отгоре и по кръчми обсъждат, а и пиянките умряха. Много народ напусна ни и още кво ли ги чака българите. Те си получават всеки месец заплати. Смениха си жените с по млади и младото иска пари, ако не носиш, що си ми. Бб поне няма жена. А вие шуробаджанаците. Нашите остаряха, нямат жени, деца. Всички вън. Дим да ви няма. Бойко да пусне маркуча и всички да ги издуха да ходят да съдят дръвчета, изсякоха всичко, за пари и днес са бизнесмени молят се на циган, но и той не се хваща за 20 лева. Умряха будалите за без пари да ви работят.
  • 48 Анонимен

    0 0 Отговор
    Комшийката кюртаж направи на 50 години от страх да не я уволнят слави. Що мълчиш. Мълчанието е злато за простите, да не могат да разберат, че е прост, а слави е умен. С дпс ще е. Натам вървят нещата, но като фитил ще изгориш от вън. Овъглен и няма да може мама да те разпознае. Пусни 7/8 безплатно. Успех без гербспдпс
  • 49 Само казвам

    1 1 Отговор
    Като го гледам тоя май се е приготвил да играе кючек с Чалгаря.
  • 50 Анонимен

    0 0 Отговор
    Някои хора си се надяват за техните си идеи сигурно поне според мен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове