Last news in Fakti

25 Април, 2021 07:50 4 333 85

Христо Грозев: Взривовете в Чехия са свързани с отравянето на трима българи

  • христо грозев-
  • чехия-
  • взривве-
  • навални-
  • русия

Имало е пълно подценяване на наглостта на руските тайни служби, смята разследващият журналист

Христо Грозев: Взривовете в Чехия са свързани с отравянето на трима българи - 1
Снимка: БГНЕС

Има доказателства за причините и мотивите за взривовете в Чехия през 2014 г. – те са свързани с отравянето на трима български граждани през 2015 г, сред които е Емилиян Гебрев. Това обяви в „Мрежата“ на БНР разследващият журналист от Bellingcat Христо Грозев:

"Това е опит на Русия да сплаши всякакви производители на оръжие от износ към Украйна, така да унищожи потенциален инвентар и боеприпаси, които да могат да бъдат изнасяни за Украйна.

Второто, до което са стигнали разследващите журналисти, е, че групата от 8 души, които са идвали в България през 2015 г., 6 от тях със сигурност са следили г-н Гебрев и са свързани с отравянето му, а за другите двама от групата няма данни да са свързани с отравянето. Остава въпросът с какви мотиви са били в България и дали не са свързани с взривовете тогава", каза Христо Грозев.

Какво пропуснаха българските институции

„Виждаме нещо подобно и в Чехия – системно пропускане на правоохранителните органи, макар че чехите са много по-напред от нас именно в тайните служби. Това, което е ясно, е, че е имало пълно подценяване на наглостта на руските тайни служби, а именно те да правят открити диверсии и терористични актове в ЕС. Сякаш има едно приспиване на службите в България. Но има и други политически и икономически причини, които правят нещата много по-сложни, което в Чехия го няма.“

Възможно ли е българските институции да подценят руските служби

„За разлика от чехите и поляците, българите не са виждали руски танкове в България, вероятно приспиването на нашите служби е по тази причина. От друга страна, у нас не са били уволнявани сътрудниците на руските служби, още от времето на КГБ и това също ни различава от другите страни. Ако гледаме ситуацията сега, в момента има сигурни доказателства, че в Чехия е имало терористичен акт със замесени български интереси, има български експлозии, има трима български граждани, които бяха отровени, и какво виждаме в България? Ние помогнахме на българските институции с разследването, което трябваше да направят, но те го спряха. И от там нататък, по казуса "Гебрев" не видяхме никакви политически действия. Няма дори формално наричане на нещата с истинските им имена. Между редовете на обвинителния акт, се чете, че може би това са шпиони с две имена, но защо никой не казва чии са тези шпиони, за кого работят, за чие разузнаване? И каква им е била целта в България? Тази недоизказаност прави България недостатъчно доверен партньор на западните ни партньори. Но вижте какво стана, когато чешкият премиер се опита да задържи баланса между Русия и НАТО – гражданското общество скочи, беше дамгосан и той започна да гони дипломати. За съжаление в България такива пропуски остават незабелязани нито от гражданското общество, нито от политиците, нито от медиите.“

Голямата картина на скандала между Чехия и Русия

„Най-важното от нея е, че в края на 2014 г. Русия започна една паневропейска операция по атакуване на всички европейски бизнеси и държави, които помагаха на Украйна да защити своята суверенна територия. И това става първа цел на тази диверсионна група, която я знаем под името „29155“ – номерът ѝ в отделът за диверсии в ГРУ, и те започнаха поголовно да се занимават с унищожаване на боеприпаси, без значение до какви косвени, невинни, граждански жертви ще доведе това. Освен това те се занимават с убиване на бизнесмени, които помагат на Украйна. Важно е да се каже, че те не са искали да скрият част от тези действия. Именно тук е моментът на тероризма, защото всъщност целта е било да стане ясно, а не да остане прикрито. Те създават терор, за да променят поведението на своя противник.“

Защо Русия оттегли войските си от границите с Украйна

„За мен беше очевидно, че това беше игра на покер, че Русия няма силите и намерението да влезе в реална гореща война, но натрупа войските, за да постигне определени компромиси от Запада. С Чехия не се получи този компромис, но почти се получи компромис с Джо Байдън и предложението му за среща на неутрална територия. Което практически легитимира поне малко и само вътрешно политически в Русия Путин. И той каза – ето, виждате ли, въпреки че ме наричат убиец, ме канят на среща. И тогава той оттегли своите войски.“

Алексей Навални

„Всеки ден получавам информация за него от неговите колеги и семейството му. Преди седмица щях да ви кажа, че беше грешка той да се върне в Русия, но днес, след компромиса, който Путин направи и го пусна в гражданска болница, ме кара да мисля, че Навални не сбърка. Категорично извеждането му от затвора и лечението му в гражданска болница е постижение на гражданското общество в Русия и значителна част от младите хора, които излязоха на улицата в негова подкрепа. Така за Путин стана по-трудно да държи имиджа си на мачо и на човек, който няма да прави компромис с омразния му Навални. Но този компромис да пусне Навални в гражданска болница струва на Путин сериозна цена, защото за голяма част от крайно националистическата част от обществото в Русия този негов жест се тълкува като слабост. Фактът, че нямаше насилие на протестите от изминалата сряда, означава, че на следващите протести ще има още повече хора, защото няма да се страхуват, но те направиха протестите в деня, когато Путин държеше своята реч пред Федералното събрание и това също беше добра стратегия на хората на Навални, защото полицията не можеше да си позволи насилие в такъв ден.“

Доказателствата по случая Bellingcat ще публикува в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссссс

    61 2 Отговор
    В Горни Лом се изпариха 15 човека,има ли осъдени?!

    Коментиран от #41

  • 2 ужас

    73 9 Отговор
    Този е маша на Ми6 и нищо повече.

    Коментиран от #31

  • 3 Лакей

    83 8 Отговор
    Още една платена калинка.Дайте доказателства а не папагалстване на пропагандата на САЩ.Отровили Скрипал,ама го объркали с котката му.Отровили Гербев,ама на него нищо му няма и си е още жив.

    Коментиран от #5

  • 4 1234

    78 8 Отговор
    Вчера в Германия премиерът на Саксония Кречмер е заявил, че е време да привършваме с темата "Украйна" и да възстановим нормалните отношения с Русия.

    Коментиран от #11, #74

  • 5 Георгиев

    37 3 Отговор

    До коментар #3 от "Лакей":

    Още, още. Не можаха да отровят цели 2 пъти Кара Мурза в Русия , а миналата година и Навални.
  • 6 Черен Петър

    71 8 Отговор
    Не е възможно мнението на едно протеже на Belingcat да се смята за обективно! Не е възможно мнението на един сътрудник на професионални лъжци да е истина! А г-н Грозев е точно такъв - сътрудник на професионални лъжци!
  • 7 Последния Софиянец

    57 9 Отговор
    Каракачанов чрез чехите продаваше крадени снаряди на Украйна срещу мирните хорица в Донбас.Убиец!

    Коментиран от #55

  • 8 От стила на писане се разбира.....

    64 8 Отговор
    Че, този човек, събира от 7 кладенеца вода, за да си измие ръцете! Но народа не е глупав! От контекста на написаното, лъха, един драскач, който, за пари, е способен на всичко! ПЪЛНА простотия!
  • 9 мишка

    53 7 Отговор
    Ей б о к л у к, взривове незнам дали е имало, но твоя портфейл е свързн май с едни долари. Спрете да ни лъжете и облъчвате, предатели.
  • 10 Защо не разследват и нашата подземна...

    30 3 Отговор
    Пристъпност?Това за боеприпасите ,добре!Ама за мафията,нищо! ,,Bellingcat публикува констатациите от разследвания както на професионални, така и на граждански журналисти във военни зони, нарушения на човешките права и престъпния подземен свят ."
  • 11 Да, ама не е.. .

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Световният бизнес извади бухалките! Стратегия от 90-те години! Или си плащаш, или те смачкваме!

    Коментиран от #17

  • 12 гларус

    37 6 Отговор
    Източник -Bellingcat. И става ясно ,че от такива "НЕЗАВИСИМИ" разследващи произлизат всички"ОСНОВАТЕЛНИТЕ СЪМНЕНИЯ" в случаите, когато МИ6 или ЦРУ прокарва опорки за бъдещи санкции.Проверка на паричните потоци и "ДАРЕНИЯТА" показва от къде идва миризмата на кисело зеле.
  • 13 РПГ7

    26 3 Отговор
    От кога Гебрев стана оръжейник?
  • 14 нннн

    32 4 Отговор
    Свързани са и със слънчвите изригвания.... Айде стига глупости! Абе, верно ли Новичок е негоден и руснаците са го заменили с Астра Зенека?
  • 15 TLEXU

    28 5 Отговор
    Хайде бе , спрете се , колко серия ще има филма " Скрипал", поч
    не вече серията Д - невални.Стига с изтърканият филм за руска намеса навсякъде по света и в България.
  • 16 1234

    27 5 Отговор
    Борбата с Навалняците започва от утре. Утре съдът започва разглеждането на искането на прокуратурата за обявяване на навалнистите за екстремисти. По същество приравняването им към ИГИЛ. Всяка дейност ( дори само притежаване на някакви материали) се наказва с ефективни присъди до 10 г.

    Коментиран от #19

  • 17 11111

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Да, ама не е.. .":

    Не ти се разбира нищо. Поясни какво имаш в предвид.
  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    18 6 Отговор
    АЗ КАТО ОБИКНОВЕН ЧОВЕК - ХРИСТИЯНИН БИХ ЗАБИЛ КОЛ В СЪРЦЕТО НА УБИЕЦА НА ДЕЦА И ЯТАКА НА ТЕРОРИСТИ ГАБАРЕВ :))))
    ... ЩО ТРЯБВА ДА СИ ОТ ГРУ ....
    ЗА ДА УБИВАШ ТЕРОРИСТИ ОТ ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА , АЛ НУСРА И АЛ КАЙДА :)))

    Коментиран от #35

  • 19 Хахаха

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    Това е терористичен акт срещу Русия.

    Коментиран от #21

  • 20 Някой

    27 6 Отговор
    Хайде, стуга сте давали трибуна на този човешки отпасдтк и неговите обсесии. Седнал пред един компютър и извадил "факти", двто никоя разузнавателна агенция не е виждала.
    Поръчков драскач!

    Коментиран от #23

  • 21 Хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    Това, което правят вътрешните ни предатели.
  • 22 big

    30 7 Отговор
    Този господин Христо Грозев си е русофоб до мозъка на костите си! Каква е причината за това, той си знае най-добре, но определено няма нищо общо с културата и ценностите на този народ! Всъщност причините са ясни: пари и простотия! Обиколил съм почти целия свят, срещал съм се и работил с много хора там - извода е, че: умни, работливи, глупави, мързеливи, престъпници и т.н. има навсякъде и сатанизирането само на една нация и начин на живот не е най-умното, но явно този човек е ограничен в мисленето си!
  • 23 Хахаха

    26 7 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    Чехите са казали в прав тегст, че доказателства няма да дадът, защото е тайна. Това е шизофрения. Искат цял свят са вярва на простотията. Но, май, постигат обратен ефект.
  • 24 Сесесере

    3 16 Отговор
    Русофилнята не спря да циври!
  • 25 САТЪРА НА ХАНА

    16 5 Отговор
    ДАВАЙ ГРОЗЕВ ... ПОКАЖИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА
    ДОН РАПОНЕ ..... ПРОДАВАЛ ОРЪЖИЯ НА ТЕРОРИСТИ :))
  • 26 САТЪРА НАХАНА

    11 4 Отговор
    МАЙМУНИТЕ НЕ УСЕЩАТ ЧЕ ПОКРАЙ ЧЕШКИЯ СКАНДАЛ
    ЛЪСВАТ ПРОДАЖБИТЕ НА ОРЪЖИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ :))

    Коментиран от #30

  • 27 АНОНИМЕН

    13 4 Отговор
    Bellingcat е британски уебсайт за разследваща журналистика, специализиран в проверката на фактите и разузнаването с отворен код. Той е основан от британския журналист и бивш блогър Елиът Хигинс през юли 2014 г.
    Потърсете инфолмация за това НЕЩО Bellingcat И ВЯРВАЙТЕ НА КАКВОТО СИ ЩЕТЕ! Аз не им вярвам!

    Коментиран от #28, #32

  • 28 Аз също

    10 3 Отговор

    До коментар #27 от "АНОНИМЕН":

    не им вярвам на тези !
  • 29 Чичо Тони

    17 4 Отговор
    Разбирам две неща, че всички служби дишат прахта на ГРУ и че страните нямат нужда от прокуратура и следователи - имат нужда от услугите на Bellingcat, т.е., от МИ-6. Ама МИ-6 нали уж диша прахта на ГРУ. А сега де? Обърках се. Нещо не е наред. Май совите не са това, което са.

    Коментиран от #33

  • 30 АНОНИМЕН

    14 4 Отговор

    До коментар #26 от "САТЪРА НАХАНА":

    Интересно е какво друго се случи тия дни, та да ни претоплят тая вкисната манджа отпреди 6-7 години?! Защо България трябва пак да ги руча тия жабета!? И на падналите на глава е ясно, че нещо се замазва с рядка бяла вар и се стича със старата мръсотия по стената!
  • 31 А ти си

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "ужас":

    контингент на Карлуково.
  • 32 Важното е да не

    5 9 Отговор

    До коментар #27 от "АНОНИМЕН":

    сваляш капаците от очите си и да вярваш единствено в правата линия на кремъл, дори когато е крива. Idiot!
  • 33 Нищо, чичка.

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "Чичо Тони":

    Пий една ракия и ще се оправиш. И се прекръсти пред снимката на Сталин.
  • 34 Христо Грозев?? Марионетка си, Мекере!!

    14 5 Отговор
    Поръчков, платен журналист, вижда се с просто око!!!
  • 35 Личи ти, че си

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "САТЪРА НА ХАНА":

    християнин. Православен по руски и кръстещ се пред снимката на Сталин или путин.
  • 36 заеничарите

    9 4 Отговор
    Браво Ристо,какъв задълбочен анализ на фактите предизвиква възхите от лизачеството ти!В този дух може ДА ДАДЕШ И ДОКАЗОТО ОТ СИРИЙЦИТЕ ДОСТАВКИ НА МУНИЦИИ И ОРЪЖИЕ ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ И ДОСТАВЯНО НА ИСЛЯМСКИТЕ ТЕРОРИСТИ УНИЩОЖАВАЩИ ДРЕВНА СИРИЯ!А ЗА СЛУЧАЯ НА ПОЛИГОНА В БЪЛГАРИЯ ДЕТО ЗАГИНАХА АМЕРИКАНСКИ ДОСТАВЧИЦИ НА НАШЕ ОРЪЖИЕ В СИРИЯ С КОЕТО СА УБИВАНИ НЕВИННИ,ДЕЦА,СТАРЦИ,ДЕЦА!ГРОЗЕВ,ЕНИЧАРЮ,ИДЕ ВИДОВДЕН!
  • 37 Професора

    11 4 Отговор
    Ицо Грозев е една калинка дето рабити за езбо НПО финансирано от Сорос. Ицо Грозев ортака на Онян Донев
  • 38 Четем

    12 6 Отговор
    Е как 3-ма вее, половин България беше отровена с Новичок 2014 г.
    А останалите 50% емигрираха в чужбина, да се лекуват от Новичока.
    Ох, Чичовоото, завършило и вербувано от "евроатлантическата секта" в САЩ, четем:
    Христо Грозевроден 1969 года в Пловдив, получава бакалавърска степен в "Американски университет България"-там е вербуван от САЩ-вероятно, и MBA в Imadec University.
    Под негово ръководство-разбирай НПО САЩ-работят соросоидни 26 радиостанции в – държави.
    През 2006 г. Грозев става обект на ФСБ Русия и е принуден да прекъсне "соросоидната пропаганда" в Русия.
    Придобива активи в Нидерландски соросоидни медии и така живурка соросоидчето.
    Същият е бизнес партньор на Хабсбург-Лотарински, награждаван от кой, Лондонска пропаганда за Скрипал.
    Любимец на кой-Дойче Веле.
    Среща се с финансовият престъпникнацист и превратаджия Навални в Германия.
    Любимец и на русофобския и превратаджийски канал Дъжд.
    Та чак и естонски владее.
    Един успешно реализиран соросоид.

    Коментиран от #70, #72

  • 39 Уди Кълвача

    8 3 Отговор
    Долния мерзавец Грозев 1995 г цереуро го купиха хвърлиха му пари за музикалните радио станции и почнаха по тех да си шрокарват соросоидната пропаганда!
  • 40 Предател на БГ

    10 4 Отговор
    Грозев, ти си българофоб, да плюеш държавата, в която си роден е признак на осребрена алчност и българофобия.
    Я си приеми за постоянно другото име, под което си криел продажната си душичка-Moritz Rakuszizky.
    Може да замесваш в подобен скандал, Родината си бе за жълтици от САЩ.
    Пфууу
  • 41 Антимафия

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "ссссс":

    Не няма ,защото има главен прокурор ,
    който" тъче" по Български, на два стана?
    Как ще разследваш руските шпиони ,
    като Ахмед Доган и Делян Пеевси ,имат
    да връщат милиарди на Путин?
    30 години ни баламосват,
    като малки деца,
    с тази Съветска Русия?
    Погледни Бойко Борисов ,
    че е като"свенлива ученичка" ,
    когато се срещне с Путин?
    крайно време е да приключи този ,
    Съветски цирк и в България?
    Не твърдя, че Американския цирк,
    е по- малък и "по- красив"?
    България е суверенна държава ,
    нека реагира, като такава?
    Или Мустафата ще ни учи,
    как се готви Мусака?
  • 42 Емил

    6 2 Отговор
    Лицемерно е другаря Грозев "..какви косвени, невинни, граждански жертви ще доведе това."
    А със забранените в цял свят противопехотни мини, Гебрев колко хора щеше избие в любимата ви повече от България - Окрайна.
    Това защо не го коментирате???
    Защото сте платен, нагъл .........
  • 43 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    4 8 Отговор
    Копейкаджии , Путин е убиец, крадец и лъжец ! Троленето ви няма да промени това !

    Коментиран от #46

  • 44 Монгола

    12 4 Отговор
    Бакалавъра Грозев от Краварския университет в София оня развъдник за вербовка на шпиони!
  • 45 Служител

    2 4 Отговор
    Христаки, ПОДЕНЯВАНЕ не е имало, имало е ЧАДЪР, което е сътрудничество!!!!!!!!!!! Ти не ги ли вдяна тези неща? Като кажеш А трябва да кажеш до Я!!!!!!!!!!!!!!!
  • 46 Хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #43 от "Русофил имигрира в русия ... Ъъъ":

    Ще трябва ние, руските граждане, да подадем в съд на теб, за клевета. Така и ще направим.
  • 47 КОНТРАТА

    5 1 Отговор
    Белнгкат е НПО сбирток от пропагандисти на сороснята събирани от цял свят самозвани експерти! Грозев е един балкански шмекер измамник.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 гост

    5 4 Отговор
    Имам чувството, че тези анаЛЛизатори / от всякакъв сорт/ сутрин хвърлят боб и започват да гадаят и да сеят на корена му ряпа. Ама то врачките - циганки познават повече от тях.
  • 53 Be_google, жив и здрав съм :)))

    5 3 Отговор
    Грозьоооо, ти ако вярваш в тия глупости и манипулации, които дращиш по 24ч.си много болен....айде да препемата дневник на орблигарха ок, ама защо и тук се появяват!?! Не ви разбирам факти.бг.
  • 54 Be_google, жив и здрав съм :)))

    7 3 Отговор
    Отвратен съм от такива подлоги на САЩ. Слугувате на Сатаната и ще идете в ада.
  • 55 Мишка войн

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Доказателства!?Черно на бяло,иначе си поредната по смешна мишка войн!Из пед еРа стих те се!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хахаха

    6 3 Отговор
    БЕЛИНГКАТ СЪТВОРИХА РУСКИЯ ДЖЕЙМС БОНД !!!!!!!!! СУПЕРАгентите, които не успяват В Черна гора, не успяват в Лондон, не успяват в България, плановете в Чехия се объркват.... Чехите казват че боеприпасите са на Гебрев, а самият той казва, че не са...... А СУПЕРАГЕНТИТЕ СЕ СНИМАТ НАВСЯКЪДЕ И СЕ ИЗЖИВЯВАТ КАТО МОДЕЛИ
  • 58 !!!?

    4 9 Отговор
    Крайно време е българските тайни служби да бъдат прочистени от русофилски марионетки, като се започне от Фигуранта, иначе кремълските терористи и шпиони все така ще ръшнат необезпокоявани из България !!!?

    Коментиран от #61

  • 59 123

    5 4 Отговор
    Продажни и лъжец краварски боклук
  • 60 !!!?

    3 7 Отговор
    Вън кремълските терористи и шпиони от Европа !!!?

  • 61 Бесен Язовец

    4 4 Отговор

    До коментар #58 от "!!!?":

    Дядо ти така говори преди 1944 г за антифашистите после затова лежа в Белене 20 години!

    Коментиран от #63

  • 62 Деймос

    8 2 Отговор
    Не е проблем този да пише ...., макар да се знае колко независим и кой плаща :)) Проблем е липсата на другата гледна точка. Преди 20 -30 години тя съществуваше . После с навлизането на либералния ФАШИЗЪМ нищо не остана. Нещо за шпиони , нещо за оръжие , нещо за Путин .......и една голяма ШИТНЯ :))
    Ако се концентрираме върху боеприпасите , трябва да се интересуваме от следните неща.
    1.Никой не оспорва ,че това е съветско оръжие ....., това ПЪРВО
    2. Като такова то има срок на годност , а после УТИЛИЗАЦИЯ
    3. Едни независими журналисти да започнат ОТТАМ . Кога е създадено от коя фабрика , как се съхранява , опазва ....
    4. Над 99% съм сигурен, че това оръжие е било бракувано , че това оръжие е подлежало на УТИЛИЗАЦИЯ, но след това става демокрация . Появяват се американски фирми , защо да не изкараме едни въздушни пари който ги дава САЩ (за мира) .
    5. Така едни свръхсекретни обекти , съхраняват стока на частна фирма , която търгува с ИДИЛ ...
    6.Ако нещо е произведено през 1966..., към 2016 ще направи 50 години !!!! Това са схеми за ЛИБЕРАЛНО КРАДЕНЕ на пари , а ГРОЗЕВ е третична фигура ,която подсигурява ИНФОРМАЦИОННО КРАЖБАТА !! Това е ...
  • 63 !!!?

    3 5 Отговор

    До коментар #61 от "Бесен Язовец":

    А твоя дядо пък издигна паметник на съветския фашистки окупатор и затова ревеш още, че си на дъното на Европа, въпреки че тя те подържа да не умреш от глад и тунеядство - видях те как броеше рублите в министерството на отбраната !!!?

    Коментиран от #66

  • 64 chi

    3 1 Отговор
    Много голямо дрън, дрън...
  • 65 Бесен Язовец

    5 3 Отговор
    На Христо Грозев му пмащат да фантазира истории стещу руснаците тоя е толкова лек в конспиеативните си теории, че е загуба на време да се анализира! Чехите се подложиха лошо на краварите времето ще го докаже, който другарува с Обора хаир не е видял РБългария е пример!
  • 66 Бесен Язовец

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "!!!?":

    Каторгата ти е в кръвта шекелче!

    Коментиран от #67

  • 67 !!!?

    3 3 Отговор

    До коментар #66 от "Бесен Язовец":

    Раболепието ти на мекотело е твоята орисия !!!?

    Коментиран от #69

  • 68 Шнорхело

    0 1 Отговор
    Изчезна една подводница, никой не знае, дали е потопена, дезертирала, Русия се наежи.
  • 69 Бесен Язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "!!!?":

    Природата те е ощетила от към сиво мозъчно вещество наследствено, примат с елементарни мисловни процеси! Са не ревеш щото има банани преди рива щото нямаше банани павиан!

    Коментиран от #71

  • 70 Театрал

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Четем":

    Комплимент! Вие сте повече от "Разследващ журналист". Възхитен съм от този вид коментари. Честита Православна "Цветница".

    Коментиран от #73

  • 71 Съвет

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "Бесен Язовец":

    Не обръщайте внимание на "питанчев", той е почетен член" на "евроатлантическата секта", подобно на другаря Баджаков.
    За него адекватно "лечение", вече няма.
    Медицината е безпомощна пред подобен хроничен рецидив.
  • 72 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Четем":

    Само едно въпросче !! Къде бе "четящия" са "милионите" русофилистици , дето парцала на Малинов щяха да го правят първа политическа сила , хахаххахах !!! Ако не те е срам покажи цифричките от изборите , хахах !! Ама внимавай какво ще плещиш . че и ние можем да четем !!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Ти там ли беше? На тебе на ушенце ли ти го каза? И си вземи копейки за ресто, като идеш на Драган да ти платят за троленето.
  • 75 Автора

    2 0 Отговор
    Веднага да се назначи за Шеф на ДАНС,ДАР,и Европол! Веднага! Абе, човек! Поне първо получи информация от нашата ГДИН( Главна Дирекция за Изпълнение на Наказанията), как се процедира,когато лишен от свобода,настанен в затворническата болница,се нуждае от по квалифициран преглед ,и евентуално лечение.Ами едно към едно,като руската ФСИН.У нас най обикновен затворник- на жаргон-" шматка" се е транспортирал до Болница на МВР,Александровска,ВМА,,дори колеги са ги охранявали в Токуда.Закона е такъв бе,Шефе.Дори когато няма явна необходимост,ако той манкира,се извършва подобна процедура.За да са спокойни,че Външен,независим екип го преглежда или лекува.В противен случай,наблюдаваш прокурор ще им скъса трътките,от старшина до генерал,ако нещо му се случи.Там е същото.В тези Служби, сме почти близнаци в приложение на закона,в двете държави.
  • 76 Павел Пенев

    2 1 Отговор
    Този журналистически пудел очевидно служи на БНД,щом го лансират и демократите политически лакеи у нас.
  • 77 Павел Пенев

    2 1 Отговор
    Ако си почтен и коректен,защо не пишеш,че Бабиш е най корумпирания милионер в Чехия,че е бивш сътрудник на чехските специални служби работил под ръководството на КГБ? Този човек не може да откаже поръчката на САЩ за т.нар.солидарна Европа в борбата и срещу "гадната" Русия. Същите са и останалите политици от мижави държави,които като папагали повтарят едни и същи пропагандни фалшификации.Засрами се г–н Грозев от лакейската си позиция.
  • 78 Да се арестува

    0 1 Отговор
    Да се арестува милиционерът, полковник Христо Николов от Несебър, награждаван многократно от руски генерали за противодържавна дейност в полза на чужда държава.
  • 79 UYU EU

    0 1 Отговор
    Още кут почнаха гърмежите преди 6-7г . са усъмних - само роснаците са свикнали да действат така тука.. Ясно е , че предупреждават износителите на оръжие за Укайна и не се крият ногу ,щото само така има смисъл като предупреждение.Журналиста само подкрепя съмненията.Троловете обаче явно не схващат това и действат срещу донора си.
  • 80 2121

    2 0 Отговор
    Фалшив журналист.Има ли образование?Завършил ли е журналистика?Скрипал ,Навални Гебрев-лъжци и предатели.Гебрев даде две противоречиви обяснения-1/оръжето не е негово2/оръжието е негово.При тази шизофрения ,няма какво да се коментира и допълни.
  • 81 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Г-н Грозев ти си срам и позор за разследваща журналистика и долен платен русофоб. Днес чехите признаха, че няма доказателства за руско участие във взривовете. Помияр като нашите журналисти у нас,но в Австрия. Ясно е че си агент на БНД2 но разобличен.
  • 82 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    Това обяви в „Мрежата“ на БНР разследващият журналист от Bellingcat Христо Грозев!
    Аха! и един мармот си видя сянката посред тъмна, тъмна нощ!
    Bellingcat и DW са като близнаци!
  • 83 Чичо Тончо

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Доказателствата по случая Bellingcat ще публикува в понеделник. Днес е вторник и доказателствата са колкото ги има в тази статия : демек - няма ги! И това не ме изненадва!

    Коментиран от #84

  • 84 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Чичо Тончо":

    Вярно! Имат няколко статии и НУЛА ДОКАЗАТЕЛСТВА! Само твърдения, че този, въпросния Христо Грозев разполага с нещо! НЕЩОТО обаче нещо го няма!
  • 85 сноу

    0 0 Отговор
    Може и така да е, ама май и на тебе са посегнали..Само посегнали ,че като надникнали в кутията само суроватка и холивудска боза..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове