Last news in Fakti

26 Април, 2021 18:25 2 573 27

Кънчо Стойчев: Вървим към предсрочни избори

  • кънчо стойчев-
  • предсрочни избори-
  • бсп

Очаквам, че третият мандат, независимо на кого бъде даден от президента, също ще бъде неуспешен, казва той

Кънчо Стойчев: Вървим към предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС

Вървим към предсрочни избори с огромна вероятност. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев.

„Очаквам, че третият мандат, независимо на кого бъде даден от президента, също да не бъде успешен. Тоест, към днешна дата вървим към предсрочни избори с огромна вероятност. Пак казвам, винаги има няколко малки процента шанс за нещо друго, но така или иначе, това е логичното, което наблюдаваме и най-вероятно ще се случи“, коментира Стойчев.

Според него третият мандат ще бъде връчен на БСП, която е и трета по ред политическа сила. „Тоест, президентът в една предизборна за него ситуация едва ли ще отиде в тежка конфронтация с партията, която на предишните избори го издигна. Едва ли му е необходимо това. Така че най-вероятно мандатът ще отиде при БСП“, допълни той и уточни, че партията на Корнелия Нинова няма с кого да управлява.

„Колкото до комбинация между нея и останали играчи в парламента – очевидно виждаме позицията на Слави Трифонов. Той няма да подкрепи никого в този парламент. Остават 4 партии. Простата аритметика показва, че даже всички тези 4 партии да се договорят, направете сбор между депутатските места на ГЕРБ и на Слави Трифонов. Те са над 121. Трябва да се върви към правителство на малцинството, което в някои страни подобни формули работят успешно, но в България това не може да проработи“, коментира още той.

Решението на „Има такъв народ“ да върне мандата е напълно очаквано, каза още Кънчо Стойчев.

„Още в самата изборна нощ, когато правих анализа на първите резултати, макар и предварителни, казах, че това ще бъде най-вероятният изход. Днес виждаме, че това, което считах за най-вероятно, то се случва. Няма как да се управлява в една коалиция, в която тепърва се запознават. Не съм сигурен дали се и познават участниците. Коалиция означава доверие, единомислие и т.н. Това няма как да се случи“, категоричен бе социологът. Според него това е логично и очаквано действие и няма никаква изненада.

Той уточни, че е рано да се поставя оценка на парламент, който е на няколко дни. „Това е току-що формиран парламент, който няма и едни цели 7 дни постоянна работа. Имаше две-три събирания, така че по никакъв начин не се ангажирам да поставям оценка на нещо, което още не е проходило така да се каже“, допълни той.

По думите му народните представители правилно си търсят начин да хванат важните въпроси, но те изискват време. „Очевидно са притеснени от време и по-голямата част разбират, че времето и животът на този парламент ще е малък. Те са изправени пред задачата за къс период да свършат, ако не всичко, то поне нещо. Да, виждаме, че ще има промени в Изборния кодекс. Те са необходими и всички ние имаме кръвна заинтересованост, когато и да са изборите, те да са максимално честни и прозрачни. Има какво да се направи в България за честността и прозрачността на тези избори – дано го направят тези депутати“, каза още Кънчо Стойчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #МУТРИ, ВЪН!

    12 0 Отговор
    А добър ден, мутро!
  • 2 Петьо Петров

    10 14 Отговор
    Спокойно хора,щом Трифонов не направи кабинет на малцинството,Нинова като отговорна и последователна дама ще направи такова. Всички сега нея гледат,тя ще спаси България!

    Коментиран от #9, #16, #25

  • 3 Братя Аргирови

    16 12 Отговор
    Слави е болен човек на инвалидна количка и със задух и белодробната емболия и хипертония еректилна дисфункция болки в гърдите отпред и отзад никакво обоняние и вкус и е най обикновено застаряващо ергенче и диктаторче.

    Коментиран от #6, #12

  • 4 Пучо Капучо

    5 3 Отговор
    Честито на печелившите. Или както се казва - вече нищо не разбирам, ама то ш'се чуе.
  • 5 Врачка

    3 10 Отговор
    Това е целта на Борисов.След като се видя,че нищо не става и от тия новите за кого да го е*ба да се гласува ?
  • 6 Патолог

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Братя Аргирови":

    Що бе,като гледам Тиквата какъв е подпухнал и с тези 150—160 кила сланина съчетана с употреба на големи количества алкохол,антидепресанти и Виагра ,ще бере ядове .

    Коментиран от #10, #17

  • 7 дедо Герчо

    6 5 Отговор
    АКО НЯКОЙ ПОМНИ,ДЕДО ВИ ГО Е НАПИСА ОТДАВНА-СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ-ЮЛИ.РАДЕВ,ЩЕ СГРЕШИ,АКО НЕ ВКАРА ГЕН.Б.БОНЕВ В ИГРАТА,ТРИФОНОВ ЩЕ КАТАСТРОФИРА,ТАЯ НЕ Е ЗА ВСЕКИ,ЖАЛКО ЗА ОСТАНАЛИТЕ.......ДАА.....
  • 8 СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ..

    4 14 Отговор
    МАЙ...С КАБИНЕТ БОРИСОВ ПЕТИ!!!!
  • 9 Кучето Борко

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Третият мандат трябва да бъде връчен на ДБ. И след като бъде върнат мандата отново, ГЕРБ ще трябва да отговарят на много неудобни въпроси на ЕНП и най вероятно ще бъде изключена от ЕНП.
  • 10 СЕРДЖО ЛЕОНЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Патолог":

    СПОКОЙНО....ТОЙ Е ТРАНСФОРМЪРС!!!IRON MAN😬😬😬
  • 11 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    6 0 Отговор
    И ТОЗ ХВЪРЛИ БОБА!СТИГА НИ ЗАНИМАВАХТЕ С ВРАЧКИ,КВАЧКИ И БАЯЧКИ!!!СТРАШНА НОВИНА КАЗА!!
  • 12 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Братя Аргирови":

    Прощавай, но себе си ли оприличаваш!Злобни и агресивни!
  • 13 Тиква

    9 2 Отговор
    Избори есента. Сега служебен кабинет на Президента и работещо Народно събрание за промени в законите. Есента герб я имат, я не 8 процента. И много ще са в затвора до тогава. След месец и малко Ви започва и Кьовеши.
  • 14 човек от народа

    7 4 Отговор
    петте минути слава на чалгарчето изтекоха.....
  • 15 Даката

    10 5 Отговор
    Чалгата излъга всички,включително и президента,който му повярва и се гласеше да му даде достатъчно време.
  • 16 кънч стойч

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Нинова никога нямаше да издъни Слави ако той се беше решил!Но го хвана бъз!
  • 17 кънчев

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Патолог":

    Че той с тази комбинация трябваше да е пукнал вече,а не да къса менискус.
  • 18 Друга тема

    0 2 Отговор
    Извинете, може ли да "дарите" България на Живко от Варна ?

    Коментиран от #20

  • 19 Деймос

    2 1 Отговор
    БСП да предложи кабинет , и да поиска управление за 4-5 месеца
    по 4-5 закона , ако не приемат останалите , ..........това ще бъде силен ход политически ход !!
  • 20 мимишко

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Друга тема":

    Живко от Варна от белите със сини очи сигани ли е?
  • 21 Хлъц

    1 4 Отговор
    А какво би се случило,ако Нинова предложи кабинет, получи подкрепата на ДБ и Мая Манолова, и изведнъж Герб и ДПС е подкрепят? Какво се случва тогава? Нито да откаже- чисто, политическо харакири,а не може да се " развърти" истински,според изложените и програмни действия.Ще е спъват на всяка крачка,до късна есен,а може и до пролетта.В момента" третия' ще се окаже на мястото на Учиндолски.Ако приеме- зле! Ако не приеме- пак зле! Със една съществена разлика! Той имаше реален,действащ механизъм да състави правителство,с огромен превес в Парламента.Над 165 депутати! Достатъчно беше да приеме жеста ма на БСП- без коалиране,само парламентарна подкрепа.Сигурен съм,че дори и един министър нямаше да искат.Но Славучка се изплаши.Няма кадрии! И баничарницата търси баничар,с опит!Сега ще гони ,като сърфист,още по висока вълна! Да получи пълен превес- над 120 места.До тогава,ще вървят яки преговори- договорки. Ако се случи,кой да седне- и в НС,и в Министерски съвет. Така го разчитам!
  • 22 Умен по цялата глава

    1 0 Отговор
    Трябва да му имате доверие на Кънчо Стойчев.Той е съдружник във фирма Блек си Рама с началника на Славчо - Краси Гергов,собственик на Би Ти Ви Медия Груп,където Слави излъчва Шоу 19 години и кадрови служител на ДС на БКП ПървоГлавно....Най вероятно да играли Голф на новото игрище с 18 дупки направено в северното Черноморие върху Защитени територии до Балчик Кънчо и Гергов и Информацията е от Първа ръка,така да се каже....
  • 23 .......

    1 0 Отговор
    ИЛИ КЪМ СПА ХОТЕЛА ТИ КРАЙ МЕЛНИК
  • 24 чичо

    4 0 Отговор
    Недей така бе Кънчо.Язък за саможертвата на великия хаджиидиод.
  • 25 Тъй де!

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Новата стара Тройна коалиция ГЕРБ(НДСВ)-БСП-ДПС!Че имат и мнозинство,а?!
  • 26 123

    0 0 Отговор
    Гадатели те започнаха да акат
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове