Last news in Fakti

29 Април, 2021 19:46 2 668 24

Николай Василев твърдо против актуализация на бюджета

  • николай василев-
  • бюджет-
  • актуализация

Не се е случило нищо драматично в държавата

Николай Василев твърдо против актуализация на бюджета - 1
Снимка: бТВ

Добре е държавата и обществото да се научат да живеят без актуализация на бюджета, защото така има едно спокойствие и приемственост. Така беше в един период от 12 години - от 1997 г. до 2009 г. След това имаше редица актуализации на бюджета. В момента не се е случило нищо драматично и аз не виждам никаква нужда от актуализация на бюджета.

Това мнение изрази в предаването "Лице в лице" по БТВ икономическият експерт Николай Василев, който коментира актуалната тема трябва ли да има актуализация на бюджета. Припомняме, президентът Румен Радев и финансовият министър в оставка Кирил Ананиев влязоха в заточен спор по темата. Държавният глава настоя правителството в оставка да внесе актуализация на бюджета, докато 45-ия парламент още работи. Той обаче получи отказ от министъра на финансите с думите, че всички разходи са финансово осигурени.

"Бюджетът за 2021 г. го нарекох "Мечо Пух", защото за първи път имаше много повече харчове преди изборите, а не след тях. Не мисля, че ще има сериозни реформатори, които след изборите ще кажат - спираме да харчим. Дори напротив, всеки обяснява как още повече ще харчи. Дефицитът в момента се увеличава с 9 000 лева на минута, което прави 13,7 млн. на ден или над 400 млн. на месец. Аз не подкрепях този бюджет и искам да видя политиците, които ще обявят, че няма да харчат повече. Засега виждам точно обратното - всички искат да харчат още повече и да има още по-голям дефицит и дълг", категоричен бе той.

"Цялата теза, че като харчи държавата ще скочат доходите на хората и обществото ще забогатее е изцяло невярна. В България винаги първо искаме да вдигаме разходи, дефицити и заеми за незнайно какво, което е абсолютно погрешно. Когато една държава задлъжнее, винаги тръгва към финансови проблеми. Това означава вдигане на данъците и рецесия. За пример мога да дам Гърция, виждате какво се случва там в последните 10 години. Не искам България да тръгва по този път", завърши Николай Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    34 10 Отговор
    Глупендер НДСВ тупнали НИКОЙ не ти иска мнението. Аре бегай..

    Коментиран от #10

  • 2 Притча

    36 8 Отговор
    Всеки да се простира според чергата си, ама герберите нещо изхарчиха бюджета предизборно, развалиха дослука с Русия и сега чакайте ефтин газ, руски туристи и "платноходки" по Черно море.

    Коментиран от #8

  • 3 Тоз хашлак за

    15 2 Отговор
    Приематвеност чувал ли е?
  • 4 акълМореГлаваПа

    24 6 Отговор
    ве . Тоя па къф му е случая , що се обажда . Всеки взе акъл да дава . Бил си юпи , днес си дупи и си трайкаш.
  • 5 хан крум

    18 6 Отговор
    Тоз го видяхме оттдавна какво може.
    Сега би трябвало да е или в ЦСЗ или в някоя акълоремонтна работилица.
  • 6 вррт

    17 5 Отговор
    Не изкарвайте повече хора, на които им е минало времето.
  • 7 Пръц

    4 3 Отговор
    Бат Венци,знаеш ли че в Сряда Юда е предал Христос за 30 сребърника?А днес е велики Четвъртък,ден за заплати.

    Коментиран от #16, #17

  • 8 гост

    7 12 Отговор

    До коментар #2 от "Притча":

    Бюджета е на излишък за април ,но трябва да се четат и други сайтове.
  • 9 Жоро

    20 4 Отговор
    Тоя е от старите икономисти, дето си мислят че фискалната политика трябва да е отговорна. Няма вече такова нещо, печатаме пари, взимаме ги на заем от централната банка и харчим за нашите хора. Като свършат, взимаме друг заем. Какъв хубав затворен цикъл, а това че цените стават непосилни за обикновенния човек не е проблем, работете за без пари РОБИ.

    Коментиран от #12

  • 10 Врачка

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "Брендица":

    Тоа па,ГЕРБ събра утайките от НДСВ,СДС и част от прислугата в БСП.Те са от едно котило.

    Коментиран от #20

  • 11 325

    15 4 Отговор
    Този пак ли се появи да интерпретира.Защо не казва нищо за парите от джипката на любимеца си ББ.Този малък досадник кога ще му бъде потърсена отговорност за прахосаните милиони за граничната система с разни флашки с които ни правеха на луди докото напускахме Гратичните пунктове.Оказа се неудачна и всичко на вятъра-но парите ги няма милиони.
  • 12 Мнаф

    13 7 Отговор

    До коментар #9 от "Жоро":

    Кочината е във валутен борд без право да печата пари.Все още не е отпаднал.Има едни 30 000 000 000 Еврака в БНБ като гаранция и заради тях са напъните да приемем еврото ,за да може ЕСБ да ги пипне.
  • 13 тъй ама

    18 8 Отговор
    Бацур опоска бюджета, за да каже после "Нищо не могат да направят без МЕН!" Нещо да кажеш за това номерче, което ни скрои.
  • 14 Behemoth

    1 3 Отговор
    Между мръсните уши!
  • 15 Бойко

    0 2 Отговор
    Ако в атмосферата на днешната парламентарна корупция ние
    съумеем все повече да задълбочим нашата борба, ако съумеем да
    станем олицетворение на идеята за расата и идеята за личността, то
    ние с математическа точност неизбежно ще стигнем до победата. И ако
    цяла Гробария се организира на същите начала и усвои същите
    принципи, тя неизбежно ще си завоюва достойно положение на земята.
  • 16 Брендица

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пръц":

    Скръц. СЪЗДАТЕЛЯТ няма религия! Той е ЕДИН за всички човеци!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Варна

    6 2 Отговор
    Леко е странно изказването му...- Бил против този бюджет преди приемането му, но е против и актуализацията и то при условие, че дефицитът расте!
    Никой напрактика не знае како се случва с бюджета просто защото ГЕРБ не публикуват нищо в официалните справки навреме! - Аз все още чакам да пуснат официалната справка за Консолидираната програма по години към 31 декември 2020. - Нали разбирате, че това е съвсем целенасочено! За да не са наясно хората какви батаци са направили.
    Предпоагам, че реално дефицита от началото на годината е значително по- висок от обявения и спада на приходите в хазната е драстичен! Това азначава задължителна актуализация! - Нек ане забравяме, че ГЕРБ атуализираха бюджета още в първият ден на 2021 година.- Това е показателно, че за нищо, а ма за нищо не стават! Кой актуализира бюджет още преди да е тръгнал?
  • 19 1618

    6 2 Отговор
    Този пък компроментиран политик , кой го пита?Сульо и пульо дава оценки и съвети!И този е точно от тях!
  • 20 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Врачка":

    Не съм Брендо, а жена с такъв никнейм коментирам. Ако ми е обиден ще ме сгащи натясно...!
  • 21 безпартиен

    2 0 Отговор
    Та кои доходи се вдигнаха?Нали единствено тези от бюджетната сфера са с повишени доходи-от държавния и общински бюджети!Това са "само" около 750 хил.!А държавния и общински бюджети се пълнят основно от частния сектор,който вмомента е не в криза а в будна кома!Незабавно съкращаване с поне 30 % на "бюджетниците",отстраняване на т.нар."работещи" пенсионери с пенсия,заплата + 20 заплати за пенсионирането от МВР,МО,държавна администрация!С това ще се получи необходимото 30% съкрщение и даде път за кариерно израстване на млади кадри!Частният сектор има нужда от работна ръка след ограниченията,а и ще се повишат вноските за осигуровки!
  • 22 МАЛКИЯ МУК

    0 0 Отговор
    Зам.шефът на АБВ пред бТВ:
    Разбрахме се, че искаме промяна. Ако бяхме се разбрали, че утре слънцето ще изгрее от изток щеше да е същото."
  • 23 вкр

    2 0 Отговор
    тоя иранец нема право да се меси в българската политика като иска да дава акъл да си ходи в иран
  • 24 Н Василев Малкия Пуек Голям крадец

    1 0 Отговор
    Мотриси, стари вагони, Далавери безкрай!!! Малък но крадлив Пуек!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове