Last news in Fakti

30 Април, 2021 07:09 7 740 57

Екимджиев: Вместо да строява джуджетата си, Гешев да обясни какво си говориха с Чайка

  • михаил екимджиев-
  • адвокат-
  • иван гешев-
  • юрий чайка-
  • прокурор

Ако някой ден има прокурор, който да разследва Гешев, може да се окаже, че неговите действия отговарят на състав от Наказателния кодекс, заяви адвокатът

Екимджиев: Вместо да строява джуджетата си, Гешев да обясни какво си говориха с Чайка - 1
Снимка: БГНЕС

"Докато руснаците са организирали тези атентати тук, Цацаров и Гешев топло другаруваха и обменяха с главния прокурор на Русия Юрий Чайка".

Това казва правозащитникът адв. Михаил Екимджиев пред Mediapool. Според него мълчаливият протест на прокурорите е организиран от Иван Гешев и има за цел да прикрие скандално бездействие на държавното обвинение по саботажите върху българските оръжейни предприятия.

„Днес /б.р. вчера/ станахме свидетели на тъпо прокурорско куклено шоу, в което аз лично очаквах да видя Петьо Еврото, Осемте джуджета, Любена като Снежанка, но вместо това видях уплашени хора, прикрити под тогите си, без лица, без мнение, просто строени от техните началници. Вероятно точно те им бяха наредили да мълчат, за да не стане ясно как е организиран „спонтанният“ им протест. Началникът всъщност е един – това е самият инструмент Господин Иван Гешев, както сам се определи. Впрочем само болен мозък, който си представя, че Бог може да върши неприлични и небогоугодни неща, може да си представи Гешев в тази роля. За него това е кризисна пиар акция, пускане на димка, която да замъгли истинския скандал. За повече от седем години българската прокуратура не е направила нищо, за да разследва поредица от руски атентати на територията на България. Едва когато чехите разкриха, че същите руски атентатори са извършили взривове там, от кумова срама българската прокуратура реши да обяви това като свое откритие. Докато руснаците са организирали тези атентати тук (друг е въпросът как прокуратурата може да е сигурна в това, без да е разследвала), г-н Цацаров и Гешев топло другаруваха и обменяха опит с помните ли кого? Точно така, с главния прокурор на Русия Юрий Чайка. Има поне две посещения на Цацаров и Гешев в Русия и поне едно на Чайка в България. Това става по същото време, когато гърмяха военните складове и заводи в България и по щастлива случайност няма убити българи“, коментира той.

„Нека Гешев, вместо да строява джуджетата си, да даде обяснение пред българското общество какво са си говорили с руския главен прокурор и дали там няма някакви нечистоплътни договорки, злепоставящи националната ни сигурност. По същото време правителството на Борисов реализираше крупните руски политико-икономически проекта – АЕЦ „Белене“ и даваше път на руския газов поток през България, платен с български пари“, добави адв. Екимджиев.

„Ако някой ден има прокурор, който да го разследва Гешев, може да се окаже, че неговите действия отговарят на състав от Наказателния кодекс. Функционалният имунитет на магистратите ги пази само от техни актове и действия по служба. Но когато Гешев излиза и чете информация, събрана чрез специални разузнавателни средства, това не е действие по служба. Това е злоупотреба със служебни правомощия и престъпление. Функционалният имунитет не дава защита срещу престъпления. Нарушението на презумпцията за невиновност и изнасянето на СРС-та са откровена патология и злоупотреба с власт. Това не са действия по служба, защото са извън служебните правомощия на главния прокурор. И затова, ако има кой да разследва, Гешев и Цацаров са дали достатъчно поводи да бъде ангажирана наказателната им отговорност“, разясни правозащитникът.

Според него през последните 7 месеца главният прокурор мълчи, защото се страхува и защото видя какво се случи, когато някой му беше указал, че трябва да „тече“ по всички информационни канали.

„Накрая се отече в канала с мръсната вода. Явно му е обещана недосегаемост и комфорт, на каквито се радваше г-н Цацаров. Благодарение на собствената си глупост и суета, които си позволи да афишира чрез атаката на президентството, Гешев на живо показа какви са реалните опасности от недосегаемостта му. Г-н Цацаров, въпреки огромния му принос към окопаването на задкулисието, имаше някакви задръжки и чувство за мяра. Той е цар на задкулисието, имитацията и привидността. В случая с Гешев на този пост бе поставен един напълно непригоден човек, както бе през 2013 година с избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Така задкулисните стратези си вкараха автогол, защото кошмарите на хората бяха надминати от реалните действия на прокуратурата, ръководена от откровен юридически примат, от срама, който юридическата общност изпита виждайки бруталността, с която се мачкаха законите и конституцията. Всички разумни хора наистина си дадоха сметка за огромните морални и юридически погроми, които човек с такъв профил, поставен на това място може да нанесе. Така много хора по трудния начин разбраха защо е необходима реформа в прокуратурата, а ефектът от „явлението“ Гешев, както и при изчадието на д-р Франкенщайн, се стовари върху кукловодите на „дълбоката“ държава, завърши адв. Екимджиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каката

    60 16 Отговор
    Какво очаквате от руски подлог имащи се за прозападни усвоители на Евро Фондове

    Коментиран от #3

  • 2 истина е

    100 12 Отговор
    Гешев и Боко в една килия, иначе няма оправия
  • 3 Гешев

    17 92 Отговор

    До коментар #1 от "Каката":

    Слави е позор! Оставка и затвор!Достойна присъда!

    Коментиран от #43

  • 4 Gamera

    41 40 Отговор
    Тоя па господин 40% oт обещетенията нали се издържа с парите от Страсбург и той почна да разбира от ГРУ. Абс подлец знае, че историята с взривовете е съшита с бели конци след прокуроски постановления и експертизи доказали случайни инциденти от преди 6-10 години претоплени манджи с цел да клеветят по РФ обаче влиза в разни схеми!

    Коментиран от #8, #19, #40

  • 5 Грозно

    57 4 Отговор
    представление пред българските граждани ! Позор !
  • 6 Амед Азнавур

    33 37 Отговор
    тоно тоя не е правозащитник поръчков сороски из мекяр
  • 7 Много добре написано...

    62 10 Отговор
    Независимо от позицията на Екемджиев, кога ще имаме държавник с такъв изказ и аргументация... Не мутри вън, а примати вън !
  • 8 Ами човека...

    35 5 Отговор

    До коментар #4 от "Gamera":

    Упражнява професията си и изкарва пари, от невежеството, бруталноста и правният нихилизъм, на твоите хора...
  • 9 Сандо

    43 10 Отговор
    Екимджиев колко са посещенията на Гешев в САЩ?Припомни си само едно - преди да го изберат.Защо ходи там - може би на изпит за готовност да изпълнява заповедите на Господаря?А от всички адвокати най-гадни са ми тия,които правят парите си от дела в европейски съдилища.
  • 10 Професора

    44 8 Отговор
    Соросоиднире псета почнаха да се хапят по межу си! Историята в България и Чехия мирише на политически поръчки от километри колонялни клевети.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Gamera

    38 7 Отговор
    Да му припомня ли Мишо, че единя случай е от 2011 когато Гешев не бил главен прокурор. Почнаха всичките си мърсотии да прехвърлят на РФ по заповед от Козяк! Изкара, че Гешев е русофил обаче забрави когато на 9 Септември 2019 рано сутрината нахлуха в дома на Малинов да го арестуват с измислени обвинения.
  • 13 пешо

    22 6 Отговор
    нещата не са добре... щом и тая... особа е активирана.
    всъщност, може да се е активирала сама - да близне ботуша на чорбаджията, за да я погладят по тиквата.
    тогава нещата са апцалутно добре!
  • 14 124

    31 6 Отговор
    Откъде знаеш, че са руснаците, а не ЦРУ..., за да се манипулират и сочат някого с прст??
  • 15 стан

    12 9 Отговор
    БРАВО
  • 16 Subaru STI

    33 4 Отговор
    Складовете в Челопечене бяха разграбени и им драснаха клечката, за да няма следи... При взрива охраната е била отстранена... Всичко е съгласувано с държавните мутри, а сега руснаците били виновни... Смешни манипулации.
  • 17 Камен

    35 5 Отговор
    Аз не мога да разбера, какво все Русия ви е в устата. То да има как да я изкарате виновна и разпъването на Христос!
    Ако ГЕРБ са нещо, руски проект, защо тогава си купуваме самлети от сащ? Защо спираме там разните му потоци, гоним дипломати и прочее.
    Не съм русофил, ама не мога да не си задам такъв въпрос, на базата на това което виждам, че се прави и чувм, че се говори.
    Колкого до тоя Гебрев, никой не го е тровил и взривявал. Само му вижте муцуната! От него лъха на подлост, пошлост, ибрикчийство и подллизурщина. Той е просто едно подставено лице и прави каквото му наредят.

    Коментиран от #24

  • 18 Експерт

    27 3 Отговор
    Само 2012 г на теритранния на РФ има 3 взрива на боеприпаси в Нижни Новгород в Оренбургска облсат и Владивосток това се случва по цял свят където се съхраняват боеприпаси и взривни вещества. Сега трябва ли Руската Федерация да обвини България и Чехия за взрививете сле 9 години?

    Коментиран от #20, #48

  • 19 Gowo

    9 15 Отговор

    До коментар #4 от "Gamera":

    Брачед.И аз и ти не разбираме от ГРУ...Обаче как ще обясниш, че при разчистване на района на мястото на взривовете в складовете на Емко ,е открито взривно устройство, пластичен взрив и детонатор....Нали беше пожар.?.С постановление на ВИСШЕТА ПРОКУРАТУРА , това заключение е ОТМЕНЕНО!?, и делото спряно...И така до днес?...

    Коментиран от #21, #38

  • 20 Gowo

    12 9 Отговор

    До коментар #18 от "Експерт":

    Не не.Сранението ти е неуместно.Тук става въпрос за прикриване на факти...Нали знаеш че...когато фактите говорят и боговете Борисоф и Гешеф мълчат, има нещо съмнително.

    Коментиран от #22

  • 21 Данъчния

    16 4 Отговор

    До коментар #19 от "Gowo":

    Къде ги откриха на мястото на взрива ли? А дистанционното откриха в една хралупа на близо? При такива взривове и температура бате нищо не остава за откриване!!!

    Коментиран от #25, #26

  • 22 КОНТРАТА

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "Gowo":

    За фактите от козяк става дума !
  • 23 КОПРАЙМ

    15 13 Отговор
    ЕКИМДЖИЕВ,ЗАСРАМИ СЕ,ТОЛКОВА СИ ГНУСЕН
  • 24 Сандо

    14 4 Отговор

    До коментар #17 от "Камен":

    Чий проект са ГЕРБ?Отговорът е ясен и доказан - германски!Доказателствата са много,вкл. и признанията на Вожда и Създател св.Бойко Банкянски.
  • 25 Gowo

    1 7 Отговор

    До коментар #21 от "Данъчния":

    На територията умнико.

    Коментиран от #33

  • 26 Gowo

    3 8 Отговор

    До коментар #21 от "Данъчния":

    И още нещо за домашно.Детонатор не се поставя във взрив ако не се използва.За това Гешеф трябва да отговаря.А не ти или аз.
  • 27 въпрос

    14 3 Отговор
    Ами каскета защо не е проверил къде изчезнаха 800 милиона евро, дадени от Русия за южен поток? Парите "изчезнаха", а крадците от ГЕПИ натовариха бедния българин да плати от джоба си още 3 милиарда лева за същия поток,само че с ново име Балкански. Така излезе че е на цена 4,6 милиарда лева. Кой окраде парата? Каскет за какъв си ни? Заплата получаваш а не си свършил работа за 5 пари.
  • 28 тгсз

    5 9 Отговор
    Какво може да се очаква от прокуратура, изцяло копирала съветската прокуратура?! За 30 год. никой не изкорени съветския модел на тормоз, репресии и унищожение на хора.

    Коментиран от #39

  • 29 Българин

    11 7 Отговор
    Да оставим настрана, че този соросоид не знае какво е саботаж идругите термини, които използва.

    Ние си знаем трагичното състояние на оръжейните ни заводи.

    - ниска квалификация на персонала. Инженерните и приложните специалности умряха в последните 30 години щатски-турска власт.Младите не искат да са инженери, зарибени с щатска пропаганда и турски сериалу. .

    - допотопни условия на труд.

    - престаряла техника, отдавна минала срока си на годност. По един модерен цех за пред чуждите делегации.

    - собственици - олигарси, които с удоволствие въоръжават ислямисти и украинската хунта по заповед на Запада. -неспазване на изисквания за безопасен труд.

    = Всичко това води до чести взривове и пожари. С човешки жертви.

    Коментиран от #31

  • 30 Отчаян

    13 3 Отговор
    Хора, дори Югешев да бъде сменен, а реформата в съдебната власт - осъществена по най-добрия възможен начин... КАК с тези послушни, страхливи и зависими прокурори ще има правосъдие!? Всички те са юристи, но нито един няма чест и достойнство да се разграничи от Гешев и модела Шиши&Боко!
  • 31 Gowo

    4 7 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    Беачед .Не зная дали си българин или сърбин .Обаче корегирай си умнизренията.,,Саботаж "не използва този ,,соросоиди".А Гешев.В изявлението си преди ден.И Той ли е соросоид.Май със соросоиди ще тълкуваш всеки золум и далавера на тукашните власти.
  • 32 Червена тога

    1 4 Отговор
    Излязохме след- ,,...излизай, че ще има рестрикции иначе"
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Здрав разум

    4 12 Отговор
    Екимджиев е паразит и цял живот се е хранил от паничката на Сорос. Гешев е първият главен прокурор, който действително върши нещо. Нормалните хора го виждат. А тролчетата и хрантутниците от НПОтата нека си заработват с плюене по него. Няма да мрат от глад, я!

    Коментиран от #36

  • 35 Читател

    8 4 Отговор
    Ето какво пише за автора в Укито : " Адв. Екимджиев има десетки спечелени дела срещу България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. "

    Та не разбрах от статията , защо Гешев , ако е проруски настроен , бе назначен от американците от Вашингтон ?

    Защо гешев не разследва кражбата на парите от КТБ за българския Южен поток ?

    Защо Гешев , ако е русофил , вкарва български офицери зад решетките по обвинение за "руски шпионаж" ?

    Гешев си е изпълнител на американците , и няма сега защо да го представят за русофил . Янките си носят вината .
  • 36 Всъщност

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "Здрав разум":

    Русофоба Гешев е нежелан от българите .Зад океана са наясно с това . Затова пущат соросоидни статии срещу Гешев , като искат да го представят ... русофил .

    Сякаш не го сложиха точно щатските господари .

    Коментиран от #54

  • 37 резидент

    3 6 Отговор
    гешефтурата е минала на хранилка към гру,НАТО не случайно има съмнения,че сме троянски кон,а боко,гешев,цацата и др елитни гербери да хващат пътя към цсз
  • 38 Сух

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Gowo":

    Да не би и циганите къде рязаха с ъглошлайф боеприпасите, и къде се разлетя склада да са руски шпиони?! Хехехе ее не няма управия, ти гаранция си поредното платено мекере в този сайт. Трябва да сменяш името, че вече си разконспериран..
  • 39 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "тгсз":

    Нашата конституция е писана преди руската , схващат ли логиката ?Това не пречи НК да е от 70- те години и да е социалистически и където важи правилото ,че срещу обвиняемият трябва да имаш няколко доказателства , за да не отиде "невинен" в затвора. Спомни са делото САПАРД, студента убит във Франция, където обвиняемите получиха присъди, а в България условни при едни и същи доказателства.

    Коментиран от #45

  • 40 Антимафия

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Gamera":

    Този господин ,
    е най-добрия и почетен Юрист в България.
    Добре е да четеш ,какво пише ,
    че без него досега ,
    гологлавия измислен Главен Прокурор ",Иванчо",
    -"Обичаното дете на Делян Пеевски , което има много имена"!
    отдавна да е погребал конституцията?
    Така както погреба ДАНС и Полицията.
  • 41 партокрация

    5 2 Отговор
    ГЕРБ, БСП И ДПС са рожби на една и съща майка - БКП! Вижте активистите им - или бивши членове на БКП, или наследниците им! Това са днешните ни "про-европейски" политици! А правосъдната ни система им е на пряко подчинение!
  • 42 1944

    2 6 Отговор
    а форумните русоробчета се мъчат да убедят себе си , че в българия командвали янките. смешен плач , тавариши.
  • 43 Гагарин

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гешев":

    Подкрепящите каскета и тиквата са позор, и ти си за затвор.
  • 44 9767

    0 0 Отговор
    Добро утро
  • 45 тгсз

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Коя Конституция е писана преди руската? Търновската ли? Колко време е действаща? И защо изобщо намесваш Конституцията?! Защо изобщо отклоняваш нещата другаде?!
    Стига си се надпреварвал да апострофираш чужди мнения!
    Органите в Бг не се интересуват от Конституцията. Само стария съветски НПК е в сила за тях. Иначе щяха да спазват поне елементарните човешки права и свободи.
  • 46 Владимир Кънчев

    3 3 Отговор
    Блестящо колега, единствено адмирации. В България има хора, вие сте един от тях, които разбират от право и знаят какво трябва да се направи. Но обществото ги изтика от ръководните позиции, защото така е изгодно на всички. От свое име аз добявам - в България повече от тридесет години прокуратура фактически няма. Няма и да има - просто тя не е нужна на никого! Този който не може сам да се пази - си го "отнася" и никой не може да му помогне. И без втора поправка, всеки ден някой, някъде бива гръмнат, пребит, убит, изнасилен,ограбен измамен и т.н. Това ще продължава и ще става все по-страшно. Истината е проста - няма прокуратура, няма държава! Всеки е сам за себе си. Тотална алиенация и опростачване на народа - това е резултатът от тридесет години демокрация.

    Коментиран от #51

  • 47 Сър Пичук

    2 3 Отговор
    Само за протокола - не е работа на Главния прокурор да разсследва шпионажа.
    Ще отчетем, че автора на статията е дал неговите 5 ст в титаничната борба на задкулисието за сваляне на единственият прокурор, който посегна на мафията и едрата организирана престъпност.
  • 48 Груйо

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Експерт":

    Е ти какво ги даваш за пример експлозиите в Русия. На всеки по света му е ясно че руснаците злоупотребяват с алкохола дори и на работното си място, което неминуемо води до аварии и инциденти, за съжаление често придружени с човешки жертви.
  • 49 Амед Азнавур

    1 2 Отговор
    збелязахте ли от последните 2 г адвокатите се титуловат по медии с "адвокат еди кой си/ като доцен шрофесор..

    не съм чул " съдия еди кой си прокурор еди кой не съм прочел

    въпросният бих се радвал и не само аз да прочета : група роми онодиха адвоката и той загуби битката с ковида...
  • 50 chi

    0 0 Отговор
    Екимджиев, колко сребърника ти платиха краварите?
  • 51 Амед Азнавур

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Владимир Кънчев":

    тая кажи "кое прави 1 адвокат добър?

    да те светна кой съдия познава и с кой дели пачките


    щото и при железни доказателства и 100 свидетеля Съдията оправдава престъпника,,,,или на лечение го праща...я кажи

    колко от наследниците на жертвите са си взели присъдената им "кръвнина?
  • 52 Българка

    2 0 Отговор
    Гешев действа като луд с картечница. Неговите действия са присъщи за непригодни, несъществени, безполезни дребни във всяко отношение същества, но с големи претенции
    Респект към автора и статията
  • 53 big

    3 1 Отговор
    Не знам какво са си говорили с Чайка, но след разговорите с Козяк и други структури започват необосновани и без абсолютно никакви доказателства обвинения и експулсиране на руски дипломати! Съжалявам "адвокат" Екимджиев за неговите думи, затова адвокат е в кавички! Един адвокат според мен, винаги трябва да поставя доказателствата пред личните си политически пристрастия, а в думите на прокуратурата такива няма! Има само с "голяма вероятност", което е нищожно!
  • 54 Здрав разум

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Всъщност":

    Много сложно конспиративно мислене. Гешев е нежелан от олигарсите и адвокатите им. Проруските партии са всъщност групи за натиск и са на руска издръжка. Човекът просто си върши работата. Затова е неудобен.

    Коментиран от #55

  • 55 До объркания здрав разум

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Здрав разум":

    Ако е така както пишеш, защо нямаше разследване за всяване на паника? защо не се разследва барселона гейт, ало Таньо, Мишо бирата, шкафчетата, заканата да се запали Йончева????. За затвор сте, престанете с лъжите си.
  • 56 иван иванов

    1 0 Отговор
    ей,главния идва видов ден,усетиш ли жегата бягай с 200,ама ти си толкова тъп,че нищо не усещаш...ще изгориш за назидание на всички нагледци и крадци.
  • 57 Още може

    0 0 Отговор
    Като обясни за Чайка, да разясни и за посещението му в Обора с Цаци, преди да го посочат за това, за което не е компетентен в момента. Може и за шеметната кариера и финансов статус на спътницата си в живота да изясни някои моменти за да няма спекулации.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове