Last news in Fakti

11 Май, 2021 10:17 3 169 34

Кунчев: Много вероятно е да има нова вълна на коронавируса

  • доц. ангел кунчев-
  • пфайзер-
  • ваксини

В рамките на седмица-две Европейската агенция на лекарствата най-вероятно ще разреши ваксината срещу коронавирус на Pfizer/BioNTech до 12 години, скоро след това и на Moderna, каза здравният инспектор

Кунчев: Много вероятно е да има нова вълна на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Много вероятно ще има нова вълна от коронавирус, надявам се да не е през лятото. Това заяви националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Правейки паралел с Индия, Кунчев изрази следната позиция – едва ли така може да стане в Европа и у нас. В Индия голям проблем е липсата на всякаква медицинска помощ за болни, подчерта той и предупреди, че ситуацията оттам прелива в Непал, в Шри Ланка. Може би ще трябва да разширим скоро забраните за пътуване, добави той, но поясни – целта е индийските варианти да се забавят и да не влизат масово.

По думите на националния здравен инспектор пред bTV, вчера имало среща, за да може личните лекари да казват от колко дози ваксина срещу коронавирус имат нужда и съответно да се записва ден и час за получаване. Личните лекари ще разполагат с всички видове ваксини, които желаят да вземат – и РНК, и векторни, поясни той, като обясни, че засега с ваксината на „Янсен” се ваксинират приоритетни групи като тези, работещите в туризма.

За следващата седмица има 12 000 записани за ваксина срещу коронавирус в електронната система, отделно от зелените коридори, поясни Кунчев. По думите му, много по-лесно било българи да се върнат от чужбина и да се ваксинират тук, отколкото в Западна Европа. Проблемът е да има желаещи, да стигнем до 70% ваксинирани, за да се отървем от мерките, каза националният здравен инспектор.

В рамките на седмица-две Европейската агенция на лекарствата най-вероятно ще разреши ваксината срещу коронавирус на Pfizer/BioNTech до 12 години, скоро след това и на Moderna, каза Кунчев. Той вярва, че до 2-3 месеца ще има ваксини и за имунизация на деца от 6 години нагоре.

Кунчев призна, че интересът към ваксината на AstraZeneca е почти нулев. Ако бързо не се реши на кой ще се даряват ваксини, може да ги похабим. Плаща се само това, което пристигне в България, не всичко поръчано, заяви той. Към 30 000 дози от ваксината има в „Бул Био”.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    44 1 Отговор
    Затвор за Тиквата ДНЕС
  • 2 Писна ми

    54 0 Отговор
    Офф стига вече писна ми от вас аре махайте са вече
  • 3 Хахаха

    33 0 Отговор
    Ще почне от 01.06 до изборите.... Хахахахахахаха
  • 4 Ей шиб@н---як

    47 0 Отговор
    Вълната е на---г--ъ---за ти...вие доведохте държавата до фактически банкрут, тотална нечувана и през 90-те безработица и до хиперинфлация - пример един задължителен топломер струва колкото една пенсия 300 лв!!? За сравнение, През 90те едни дънки струваха колкото месечна заплата....така че незабавно им спрете заплатите на тия и----д--ио--т---и и ги застреляйте, в противен случай ще ни избият с глад и хиперинфлации
  • 5 Стар Кадия

    58 1 Отговор
    Кунчев трябва да бъде арестуван и съден за яростно разпространяване на невярна информация и всяване на страх и паника у хората.
    От страх умират повече хора, отколкото от рак.
    Съд и доживотна при Бай Ставри-да види що е страх този ояден пуяк.
  • 6 Лост

    17 0 Отговор
    Всеки ден ходя до морето да гледам вълните. Действат ми успокояващо.
  • 7 Директно:

    45 0 Отговор
    Няма ли кой да го озапти вече тоя?!?
  • 8 Хахаха

    41 0 Отговор
    Последните гърчове на Тиквите
  • 9 Последния Софиянец

    30 1 Отговор
    Много от рано плаши тоя чичак.Чакай поне да се топнем в морето малко.

    Коментиран от #20

  • 10 Бибибип

    39 0 Отговор
    А бе няма ли кой да го пусне и този със сноуборд по някоя писта, бе?
  • 11 Тъпалупапапа

    23 0 Отговор
    Бих го срещнал в тъмното пред входа, но не съм в БГ-ама вие кво чакате не свързвам..........
  • 12 гост

    0 23 Отговор
    А,почакайте още малко с либерасткото си мислене.Затова пламна целия свят миналия Март,щото виждахте в Китай какво става ,но си траехте .И овцете обикаляха и си правеха селфита за фейсбукСега вече е късно и много добре го знаете, затова по-добре да не се изказвате.Ненужно,вредно и няма смисъл..
  • 13 ТаУмВзе

    21 0 Отговор
    Герберастията в нов трепет на Заплаха. Мутрата ни трябва Жив бе! Спрете да кълнете на Смърт бе. Връща се!
  • 14 кристал майнд

    23 0 Отговор
    Много вероятно е да, когато минат отгоре да поръсят :)!
    Може да пуснат и нов щам биотехнолози и генните инженери на ГейтЗ!
    Чудя се хората как търпят още това?

    Коментиран от #16

  • 15 Изчезни

    25 0 Отговор
    най - после , бе неук натегач ! Бъдева ядеш парите на данъкоплатците , че и сина ти нагласи при наемника във ВМА на шефска позиция , и за капак и снаха ти !
  • 16 Страх Голям

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "кристал майнд":

    Малко от хората са човеци, брат!
    То се видя съвсем ясно: *л*а*й*н*о*м*е*т*и*т*е* първи се наредиха на опашките да се ваксат-сакън да не се погубят -голяма загуба ще е за световната история.
  • 17 bandita

    2 23 Отговор
    добре ще е да слушате медиинските лица, СЗО и американската агенция по лекарствата. ако продължава безразборното вдигане на мерки при над 200!!! заразени на ден ще стигнем пак ноемврииските рекорди. задължителна масова ваксинация, до тогава тотален локдаун и мерки. само така ще се справим с чумата

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Мутомуто

    21 0 Отговор

    До коментар #17 от "bandita":

    Ти си сложи 3-4 дозки РНК и започвай да мутираш спокойно!
    Нас ни остави да си ядем и пием.
    Нашия живот ще е кратък, но съсдържателен.
    Твоя-вечен мутантски!
  • 19 Смешник

    20 0 Отговор

    До коментар #17 от "bandita":

    я марш в мазето на фотосинтеза, това е спасението само за тебе и по-малко да приказваш, че през скафандъра не се чува добре и без това!
  • 20 Моряка

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Шопче,напоследък ми ставаш симпатичен,появяват ти се нови гънки.За това един съвет от дядо ти Моряк- никога не се топвай в морето в заливи като Варненския,Бургаския и т.н.Там се изтичат фекалиите на хиляди вили и курортни комплекси.Само Златни пясъци имат пречиствателна станция,недостатъчна по капацитет.
  • 21 провинциалист

    8 0 Отговор
    "...да стигнем до 70% ваксинирани, за да се отървем от мерките..." - т.е. да могат предимно ваксинирани да пренасят вируса и да заразяват???
  • 22 ⚜️Илюминат⚜️

    16 0 Отговор
    Този глашатай на страха е ужасно вреден и трябва да бъде спрян !!! Не стига че е некомпетентен , но е и адски отдаден на каузата да изтрови цялата нация! Преди ден дори започна да споменава и дечицата над 6 годинки! За да разберете истината за ваксините, опитайте да сключите застраховка Живот, след ваксинация! Хората директно Ви информират, че доброволното поставяне на тестови медикаменти и включване в клинични изпитания е приравнено към самоубийство и не се изплаща полицата!!!
  • 23 Мислещ

    15 0 Отговор
    Кунчев, видовден иде, ще си понесеш всички последствия от действията си!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 иларион

    6 0 Отговор
    Като стоиш до ваксинирани и някак си отпадаш...
    аз лично ги избягвам!

    Коментиран от #27

  • 26 група елит

    5 0 Отговор
    Първо вкарахте бездимните цигари, после 3-ти пол, сега корона вирус, после какво иде?!? Направете от маймуните хора и тогава ви признавам. Клонирайте динозавър и го пуснете във Вашингтон!
    Извратени сте много и си го знаете!!!
  • 27 ГМО МГО

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "иларион":

    Ще започнат да дафат фира след 14 месеца-така са го сметнали генните инДЖиЛери! Шоуто тепърва започва.
  • 28 Много вероятно

    1 1 Отговор
    Слънцето да изгрее от изток
  • 29 Не съдете

    4 0 Отговор
    строго бай Шиле. Така са му заръчали да клявка. И той като всяко мекотело не разсъждава. Посипете плужека със сол и той става на пъздер.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Много

    5 0 Отговор
    вероятно е това да е от много отдавна запланувано. Брадясал от усърдие, бай Шиле е рупорът на правоверните ковидьоти.
  • 32 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Браво Кунчев,голям специалист си.Ако прогнозираш че новата вълна ще е на 11 юли, ще си на върха на професионализма.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 чекмедже 2

    0 0 Отговор
    тези действително са идиоти..днеска казват едно, утре друго и така се оплетоха в калчища..все едно слушам ББ..а те са назначеени от него..едно дълга НОЩ ни чака..вече втора година тези калинки ни мътят главите..Слушайте царя..Бъдете господари на мълчанието..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове