Last news in Fakti

11 Май, 2021 10:39 2 554 20

Прогнози: Кои са най-спряганите имена за служебен премиер

  • служебен кабинет-
  • служебен премиер-
  • стефан янев-
  • бойко рашков-
  • янаки стоилов

От снощи за правосъден министър е спряган и Янаки Стоилов

Прогнози: Кои са най-спряганите имена за служебен премиер - 1
Кадър Нова тв

В очакване на назначаването на служебния кабинет, вече се завъртяха и първите имена на евентуалния премиер и министри.

Едно от имената, които се спрягат за служебен премиер, е на настоящия съветник на президента Стефан Янев. Другото е на Бойко Рашков - бивш директор на Националната следствена служба, а в близкото минало оглавяваше Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. Член е на Правния съвет на президента. Третото име е на бившия образователен министър Даниел Вълчев.

От снощи за правосъден министър е спряган Янаки Стоилов.

„Ръководството на БСП снощи е дало съгласието си той да бъде номиниран. Днес Националния съвет с подпис ще даде това съгласие”, заяви журналистката Валерия Велева в предаването „Здравей, България” по Нова ТВ.

Според нея името на Бойко Рашков, което се завъртя и за вътрешен министър, не е сигурно.

„Другото интересно лице, според мен, което влиза, е името на министъра на културата – проф. Борислав Минеков. Той е един от основните в Отровното трио, но не влезе в парламента и се разграничи от Бабикян и Хаджигенов. Ето, че е приел поста да бъде министър на културата”, заяви Велева. „Минеков е много отявлен критик на правителството на Борисов, както и на Вежди Рашидов”, коментира още журналистката.

Друго име, което тя споменава, е това на гастроентеролога проф. Крум Кацаров.

„Информацията е, че е приел да бъде здравен министър”, обясни Велева.

Тя каза, че двама дипломати също вече са приели да бъдат министри.

„Единият е посланикът ни в Дания Светлан Стоев, който ще бъде външен министър. За военен министър се говори, че ще бъде бившият ни посланик в ООН – Георги Панайотов. ”, каза Велева.

По думите ѝ проф. Христо Бозуков ще поеме земеделското министерство, а проф. Николай Денков – това на образованието.

„Това се очаква да са имената”, каза Велева.

Тя коментира още, че задължение на бъдещото служебно правителство ще е да организира изборите и то няма как за времето, в което ще функционира, да извърши ревизия и да докаже корупция. Освен ако не реши да покаже реваншизъм.

Според Любомир Аламанов не става въпрос за реваншизъм, а за изваждане на информация. „Има си текущи неща, които би трябвало да се виждат и да се вадят като информация”, смята Аламанов.

„Появиха се например публикации, че във финансовото министерство не са пуснати важни документи като пролетните прогнози за развитието на бюджетите. Появиха се и информации, че са заложени едни 20 милиарда нови заеми. Трябва да знаем какво е реално положението”, заяви Аламатов.

Според проф. Антоанета Христова има два основни проблема в момента и те са заложени преди много време.

„Първият е недоверието в институциите, за което се постараха всички. На второ място – в резултат на политическото говорене има силна поляризация в обществото”, смята проф. Христова.

„Хората не се харесват, не си вярват един на друг, не вярват на институциите, не вярват на проверките. Президентът не игра ролята на президент, а на страна. Ако се прояви реваншизъм, ще последва война на интерпретации. Ситуацията е много безперспективна”.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изчезвай

    24 2 Отговор
    тази е еничарка

    Коментиран от #17

  • 2 Gowo

    24 1 Отговор
    Със сигурност няма да е Бойко Методиев.Защото ще оди у нагости при Бай Ставри....хихихухуху
  • 3 sagittarius

    21 0 Отговор
    Разсипахте се с вашите прогнози. Чакайте до 13 часа, ще видим, ще чуем!
  • 4 Последния Софиянец

    22 2 Отговор
    Нашия Минеков заслужава да е министър.

    Коментиран от #8

  • 5 честен ционист

    4 12 Отговор
    България е импотентна от към управленски потенциал. Сега ще видите какви кротушанчета ще ви сложат за служебно правителство. Номенклатурната седянка 2 месеца, ще има да прибутват лобистки договори и боцат тройка кебапчета за по 33 стотинки в столовата на НС, та ще им се завърти главата. Разбира се Ганьо ще гледа и цъка и нада за Баце да има справедливост. Кога чумата върне на хората децата.
  • 6 Бойко Разбойко

    11 1 Отговор
    Не че се хваля,ама аз съм най опитен и достоен.
  • 7 Решетников

    2 11 Отговор
    До 24 часа да се ребеалетират всички изгонени руски гагенти. Да им се осигури лека кола ВАЗ 2104 и по 30 лева на ден режийни за да си вършат работата
  • 8 ГРУ

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Хич го няма вашия

    Коментиран от #10

  • 9 sss

    10 1 Отговор
    който и да е, важното е да разследва ония, който 3 месеца не се научи дали маската се носи на носа/устата или на очите и за 12 години не научи 20 думи на чужд език да може да си каже 5 приказки на заседанията на ЕС, но иначе бил ''май-подготвен'', май само по количество чекмеджета е подготвен
  • 10 Последния Софиянец

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГРУ":

    Не става за агент.Прав си.

    Коментиран от #12

  • 11 Оли

    6 2 Отговор
    Стига сте показвали тази неприятна, злобна жена.
  • 12 ГРУ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Лошото е че не знаем и за какво става. Миналото лято беше ходил някъде в Брюксел ли къде беше да протестира и правеше някакви странни физиономии и гърчове по лицето. Да няма някой прегорял p/n преход в интигралната схема нещо? Знаеш ли нещо, чувал ли си?
  • 13 Капела

    1 0 Отговор
    ..Вие плащате данъци. Нито един съвременен политик не разпознава някой, който никъде не е представен като данъкоплатец - стига да не става дума за жена. Защо им е позволено да вземат пари от нас, ако нямаме право да им казваме за какво да ги харчат?
  • 14 Време е за Възраждане

    3 1 Отговор
    Бойко Рашков е правилният човек
  • 15 ПО НОВА ТВ

    5 0 Отговор
    ГЕРБАВАТА ХРИСТОВА ЕСТ...КОЛАРОВА И МЪЖКОТО МИСИР ХАРИЗАНОВ ПО БТВ ЛИ СА?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Много прилича

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "изчезвай":

    на мелинда гейТС. Да не са рода някаква?
  • 18 Павел Пенев

    3 1 Отговор
    Защо давате трибуна на тази проста гербаджийска врачка.
  • 19 Истината

    1 0 Отговор
    Такова падение е тази "професорка"! Свърши с ГЕРБ, търси други господари!
  • 20 Григор ган

    1 0 Отговор
    Намерили кого да канят: мадам в-догановица и лъжепроф. Тиквоблизачка.
    Пфууу
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове