Last news in Fakti

12 Май, 2021 19:31 1 890 8

Общинар настоява за спешна сесия по сигурността в София

  • николай николов-
  • сос-
  • сигурност

Той припомни, че столицата няма заместник-кмет по сигурността

Общинар настоява за спешна сесия по сигурността в София - 1
Снимка: БСП

Общинският съветник от БСП Николай Николов настоява за спешна сесия по сигурността на Столичния общински съвет.

По думите му черната новина за стрелба в столичното метро поставя неотложни и неудобни въпроси към кмета на София Йорданка Фандъкова, защото явно сигурността в този обект от критичната инфраструктура не е на достатъчно добро ниво.

Той припомни, че столицата няма заместник-кмет по сигурността.

„През годините, многократно общинските съветници от БСП сме поставяли въпроса за необходимостта от заместник-кмет по сигурността. Но дежурният отговор на госпожа Фандъкова е, че тя лично отговаря за този ресор“, обясни Николов

Социалистът припомни, че е прието веднъж годишно Столичният общински съвет да има сесия, посветена на сигурността в София. На тази сесия се изслушват директорите на СДВР, на Столична дирекция „Пожарна безопасност“, на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и други.

„Последната такава сесия се е провела на 28.3.2019 година - преди 2 години, в миналия мандат на СОС. Ето защо е нужна спешна сесия на тема „Сигурност“ в столицата“, счита общинският съветник от БСП.

Според Николай Николов на нея трябва да се разгледат редица въпроси, като това колко е недокомплектът в СДВР и какви са причините за него, колко са регистрираните и разкрити престъпления за 2019 и 2020 година и от какъв характер са, докъде е стигнало изграждането на видеонаблюдението по квартали в София.

„Какво е финансовото и общото състояние на „Общинска полиция“, „Егида – София“ ЕАД и дирекция „Аварийна помощ и превенция“? Каква е готовността на столицата при земетресения, наводнения или пожари?“, пита още Николов и допълни, че това са само част от въпросите, които имат съветниците от БСП.

„Надяваме се най-сетне госпожа Фандъкова да признае, че е нужен заместник-кмет по сигурността“, заяви в заключение Николай Николов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    17 2 Отговор
    Български турчин съм не съм поддръжник на Ердоган или Путин. Не съм и религиозен, ислямист и прочие. Палестинците също не ме интересуват особено но като погледна безпристрастно.... Като чета "еврейски заселници".. Ами не ми харесва. Няма как да подкрепя евреите. Да, те са били мачкани навремето от нацистите но днес ползват същите способи спрямо палестинците. Иначе палестинците не ме интересуват. Това са араби които навремето с подкрепата на французите клаха турските войници от империята. Мизерници са. Няма какво да си кривим душата. Евреите също. Те са братовчеди с палестинците всъщност. Да се оправят.. Пия си ракията и не ми пука. Важно е нашата държава да е наред. България.

    Коментиран от #3

  • 2 Тц тц тц

    6 5 Отговор
    ти да видиш дугарето как тръгнаха да вземат властта ...
  • 3 нннн

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Да живей България! С българи, турци, цигани, арменци, евреи и т.н. По линия на Адам и Ева всички сме братовчеди и нека да живеем в мир. Пък който в какъвто Бог иска да вярва, без да пречи на другия.
  • 4 Преброяване на населението

    1 0 Отговор
    Изборите после
  • 5 Перо

    5 0 Отговор
    Това е ресор на МВР,/СДВР/Охранителна полиция и не е работа на общината. Малка ли е общинската администрация за да се измислят нови дублиращи структури.
  • 6 Лесно

    2 0 Отговор
    ти е на теб на държавна хранилка , а замисля ли се на чий гръб ще са , а и изобщо нужни ли са ? Пак гърбещите данъкоплатци , Умен !
  • 7 цербер

    0 0 Отговор
    кметицата на София Йорданка Фандъкова
  • 8 тортиля

    0 0 Отговор
    Защо в метрополитена не бъдат открити "Интимни зали" към кафенетата и магазините,които трябва да работят там. В метрото температурата е постоянна,на закрито е,климатизирано е и има топла вода за измиване след любовни занимания. Хем напрежението между хората ще спадне,хем преживяванията ще са положителни и споделени,а и ще се зачеват повече деца.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове