18 Май, 2021 11:00 6 213 44

Емануил Йорданов за съкращенията в МВР: Пролет е, калинките летят

  • емануил йорданов-
  • мвр-
  • рокади

Според него служебният вътрешен министър има достатъчно опит, за да влезе с летящ старт в министерството

Емануил Йорданов за съкращенията в МВР: Пролет е, калинките летят - 1
Снимка: БГНЕС

Рокадите в МВР са разбираеми, ако позволите да се пошегувам – пролет е, калинките летят. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ бившият вътрешен министър Емануил Йорданов по повод промените, които направи във вътрешното министерство служебният министър Бойко Рашков.

„В крайна сметка всеки служител, който е назначен на базата на определена политическа конюнктура, би трябвало да е готов да се раздели в поста си, когато тази конюнктура се оттича по канала“, уточни Йорданов.

Според него обаче въпросът с отпуските на шефове на служби за сигурност се драматизира повече от необходимото.

„Какво значи нямат ръководство – всяка една държавна структура, когато ръководителят ѝ е в отпуск, се ръководи от лице, посочено от него. Всеки от тези хора има заместници. Има годишни отпуски, болнични, не мисля, че трябва да се драматизира толкова“, коментира бившият вътрешен министър.

Йорданов призна, че винаги е имало практика хора в системата да запазят постовете си чрез отпуски и болнични. Покойният вътрешен министър Георги Петканов, който го наследил на поста, при среща му казал: „Мислех, че в това министерство работят силни и здрави мъже. Разболяха се масово като встъпих в длъжност“.

Той смята, че служебният вътрешен министър има достатъчно опит, за да влезе с летящ старт в МВР. „Бойко Рашков е много сериозен човек, юрист с много опит, бил е директор на Националната следствена служба, след това народен представител, бил е зам.-министър на правосъдието, ръководител на Комисията за контрол на СРС“, напомни Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    83 9 Отговор
    МВР има важна роля в борбата с калинките и мафията във властта!
  • 2 Еха браво

    99 11 Отговор
    г-н Йорданов , много точно го казахте.
    МАЧКАЙТЕ ГОСПОДИН РАШКОВ!

    Коментиран от #6

  • 3 МИМИ

    24 40 Отговор
    ТОЗ НЕ БЕШЕ ЛИ С ПРОЗВИЩЕТО МИМИ///????

    Коментиран от #30

  • 4 🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞

    62 7 Отговор
    Пролет е ! Лекокрили !
  • 5 БОЗА

    51 7 Отговор
    "Емануил Йорданов за съкращенията в МВР: Пролет е, калинките летят"


    Силно...а е силно,защото е вярно... ;-)

    *Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ
  • 6 Ал Бунди

    19 57 Отговор

    До коментар #2 от "Еха браво":

    И как да ги мачка, като е клекнал в бъзака. Уволни един и десетина прати в пенсия с 20 заплати на куп. Абе де да можеше и мен така да ''смачка''...Много му бяха приказките само на Рашков..а топките ги е забравил в къщи, окачени на стената!!!!!!!!
  • 7 Калинка, калинка мая !

    13 17 Отговор
    Завинаги ще отлетя !
  • 8 choko

    49 6 Отговор
    Интересен факт за калинките 🐞 , освен това плашат останалите насекоми с неприятната за тях миризма, която отделят, когато се почувстват в опасност. Същевременно ларвите на калинките, особено при липса на друга храна, са силно агресивни и към другите ларви на калинки и в определени случаи ларвите на един вид могат да представляват заплаха за самото съществуване на друг вид калинки :)
  • 9 Калинчо Ушев

    45 9 Отговор
    Метла трябва да играе в двора на МВР-е ! О,йе !
  • 10 Българка

    53 9 Отговор
    Да, Бойко Рашков е с опит! Очакваме да прекрати всички отпуски на шефове от МВР, както и да ги освободи. Трябва да бъдат изметени не само по политическите си пристрастия, а и по мутренска подкрепа за мафията! Да кара наред. Обновлението в МВР, чистка на боклука, е гаранция и за честни избори!

    Коментиран от #19

  • 11 Чисто и просто ! Що е то ?

    28 9 Отговор
    Къпан милиционер ( гербав) !
  • 12 Лост

    44 8 Отговор
    То калинките добре. Герб направиха хибрид между калинка и кърлеж. Внедриха го в държавната и общинска администрация, МВР и на много места. Коронавирусът е нищо в сравнение с него.
  • 13 гнус

    32 6 Отговор
    Рокади само в София. В прованса милиционерите продължават да издевателстват над малкия човек. Феодалите си дерибействат, никой с пръст не ги бутва, макар да ги знаят какво вършат. Снишили са се и чакат да се върнат ГЕРБ.
    В Сф ври и кипи, в далечната провинция се занимават с кокошкари.
  • 14 КАТ

    4 16 Отговор
    Мими,много смела си станала.
  • 15 информиран

    10 5 Отговор
    В министерство на Eкoлoгиятa нeкaдърнитe, нeкoмпeтeнтни и лaкoми хищни кaлинки-кoрумпeтa нa ВМРO дaдoхa гoлямa чacт oт нeщaтa нa своеобразна тайна кoнцecия нa хoрa нa ГEРБ и шиши.
    А caмитe тe caмo кaтo фигурaнти рaзпиcвaхa или нaбутвaхa други дa рaзпиcвaт и да носят отговорността- затова и сготвиха по-предният министър та лежа месеци по арестите заради тяхната лакомия. ВМРOвcкитe калинки кoрумпeтa лaкoмo пaпaхa и oтмъквaхa oт вcякъдe, нo дeрибeйcтвaйки увoлнявaхa дocтa кaчecтвeни cлужитeли и тoтaлнo зacрaхa миниcтрecтвoтo.
    Зaтoвa oбeдинeнитe в крaжбитe пaтрEoтe во главе с псевдовойводите ВМРО ги чaкa мнoгo жecтoк крaх нa избoритe и oтнoвo щe ca пoд чeртaтa и им остава дa глeдкaт Пaрлaмeнтa caмo пo БНТ(дaнo в рaирaни кocтюми)
  • 16 бечев

    22 6 Отговор
    защо никой не казва кои са биячите джелати зад колоните при протестите?Докога ще ги криете и дали Борисов е издал устна заповед да бъдат бити?!

    Коментиран от #25, #26

  • 17 Еееееее,най-после

    28 5 Отговор
    Нямате си на представа,служебно правителство,народа как ви се радва,че действате.Дано останете за постоянно.Поклон!!!

    Коментиран от #21

  • 18 До 16

    21 3 Отговор
    Ти още ли се съмняваш.Разбира се,че Борисов е наредил побоя на протестиращите.Той ЕДНОЛИЧНО командваше в България.
  • 19 Българка

    6 15 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Да допълня, опита на Рашков е в редиците на ДС. Както знаем от този храст ( ДС) са изскочили много зайци, мишки,плъхове и др. вредители.
  • 20 Калинката е ципокрило

    8 2 Отговор
    Спукат ли и ципата и престава да фърчи..
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЧОЧО

    7 13 Отговор
    Лумпените цяло лято тормозеха Софиянци,като им удариха по един шамар ореваха на умряло.Това ако ев Испания или Франция ,ще видите как бие полицията.
  • 23 ТИР

    12 2 Отговор
    Даже тези Самозабравили Се Катаджии които тормозят хората за Рушвет,а иначе ползват личните си автомобили без гражданска,винетка ,светлини,колани говорещи по телефона,Какви смешници са когато пуснаха мобилните толсджии а катаджиите почнаха.да се запознават с Тях,,,Да бъдат намалени глобите ,така ще отпадне Рекета от страна на катаджията а парите ще влизат в бюджета
  • 24 Бончо лудия

    13 2 Отговор
    махайте ги половината полицаи ,много станахте на държавна хранилка ,Полицейска диктаторска държава е България
  • 25 Бре Бечев бе,

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "бечев":

    къде си блеял бре! Това беше запис от 2014-та година по време на едни други протести!
  • 26 911

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "бечев":

    Защото биячите под колоните не бяха милиционери а мутри от делта гард.
  • 27 Asdfg

    2 1 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Голям лаф! Браво!
  • 28 БОКО

    3 2 Отговор
    А ти излетя като торен бръмбар!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Сър Алтън Джон

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "МИМИ":

    Това не е прозвище а галено име😁

    Коментиран от #31

  • 31 Жеко

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Сър Алтън Джон":

    Да се като кажеш Мимето и всички се сещат за старото шефче
  • 32 ДИК

    8 2 Отговор
    Много точко г-н Йорданов. Пролет е и калинките летят, на некои калинки не искат да летят искат още да мътят - водата разбира се.МВР иска спешни промени. Два милиона българи са извън граница, но полицията е доста повече от времето когато бехме близо 9 милиона. Освен това МВР не е реформирано, калинки, пенсионери, бракониери.
  • 33 99999

    2 1 Отговор
    А, бе Мими нали и ти беше същата КАЛИНКА!
  • 34 Сетила се Мара да се -...побара!

    5 0 Отговор
    Ами те калинките си летят вече 12 години бе Гусин Йорданов...
  • 35 Стойко

    5 1 Отговор
    Според вас прав ли е общинския съветник, бившия съдия и председател на Софийския Районен съд Методи Лалов - : Това е вече бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов. По негово време полицията пребиваше мирно протестиращи граждани, но той не видя полицейско насилие.

    Уволнение - разследване - обвинение - съд. Надявам се това да е пътят за мутрите и тяхните слуги в държавните и общински институции.
  • 36 Калинките може

    1 5 Отговор
    и да летят,но на тяхно място идват гладни марокански скакалци. Е тия ще опоскат всичко. Вярно е - където е стъпал комунист, трева не никне.

    Коментиран от #39

  • 37 ИСТИНАТА

    4 0 Отговор
    Тази калинка заповяда да се ползват боксове и сълзотворен газ от полицаите срещу протестиращите? Ако бе наистина истински Български полицай след като стана ясно още в началото на протестите според всички агенции ( Алфа Рисърч, Тренд и Маркет Линкс) че 72% от населението ги подкрепя и че лицето Борисов е нагъл и безроден индивид който предпочита да воюва с народа и да остане на власт само и само да не дойде служебно правителство , Ивайло Иванов можеше да постъпи както постъпи министъра на МВР Николай Добрев( бог да го прости). И тогава подкрепата за протестите бе същата като миналото лято. Добрев излезе да разговаря с протестиращите които започнаха да го бият и блъскат ( бе със раздрано сако и скъсан панталон) и после едвам бе спасен от тежко въоръжената жандармерия да остане жив , които го прибраха в сградата пазен от щитове върху които се изсипваха камъни и павета. Когато стигна входа целия облян и каза пред журналистите " Не искам да се бия със справедливо протестиращите " . Тълпата бе обградила парламента , вътре бяха депутатите от БСП скрили се под масите, друга част скупчени пеещи песни " Къде си вярна ти любов народна". Няма да забравя случката която още е пред очите ми когато протестиращи хвърлиха полицейски офицер който с тялото си строши прозореца на вратата на парламента. После полицаите се изтеглиха по заповед на Добрев, протестиращите влязоха е парламента, обиколиха го но не направиха нищо на депутатите от БСП и сами си излязоха. Николай Добре
  • 38 ИСТИНАТА

    5 0 Отговор
    Продължавам... Николай Добрев след месеци почина от рак от стреса на 50 годишна възраст но остана в съзнанието на народа като герой. И досега е ценен и всеки си спомня с уважение за него. Можеше Иванов да постъпи като него и сега би бил министър на МВР. Защото бе ясно че тиквата е пътник. Имам и видеота но просто не ги гледам защото ми е тъжно как бият министъра на МВР тогава Николай Добрев....
  • 39 Абсолютно си прав...!

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Калинките може":

    Че където комунист стъпи- трева не расте...!Ето...-Борисов- баш комуниста,където стъпи- трева не расте,а само асфалт и то некачествен- расте на бабуни и на дупки...!Но за сметка на това- много скъпи,направо златни тия Бойковите магистрални асфалтови бабуни и дупки...
  • 40 Ко прайм...?!

    1 0 Отговор
    А ти Мистър Бийн,нима не си една бивша калинка...и то бая големичка...?!
  • 41 бай Ламбо

    3 0 Отговор
    махайте цялата Жандармерия , те са излишни и харчат луди държавни пари
  • 42 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    3 1 Отговор
    Ако може Бойко Рашков да остане на поста поне 3-4 години.... Без съмнение това е НАЙ-СИЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО от началото на "демокрацията

    Коментиран от #43

  • 43 NeXu s

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Имаш предвид най-мутренското?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове