Last news in Fakti

29 Май, 2021 05:35 4 900 33

610 медици от "Александровска": Не сменяйте ръководството на болницата!

  • александровска болница-
  • медици-
  • призив-
  • ръководство

Не разстройвайте работата на лечебното заведение, призоваха работещите в болницата

610 медици от "Александровска": Не сменяйте ръководството на болницата! - 1
Снимка: Фейсбук

Над 610 лекари, медицински сестри, лаборанти, специализанти, химици, физици, болногледачи, препаратори и администрация от Александровска болница се подписаха под Призива на служителите на болницата, с който се настоява да не бъде разстройвана работата в лечебното заведение преди да бъдат ясни резултатите от стартиралите проверки, предаде БНТ.

Решението за този призив беше взето на среща на работещите в болницата на 25 май, когато ръководството на болницата покани представители на всички структури на лечебното заведение на разговор за обсъждането на ситуацията заради появили се публикации и публични обвинения за непрозрачно управление.

24 професори, 31 доценти, 194 лекари, 30 фармацевти и биолози, 334 сестри, санитари, болногледачи, лаборанти, препаратори, регистратори и администрация се подписаха под текста на призива:

Нашата Александровска болница е на първа линия в борбата с COVID-19 от самото начало на пандемията. Заедно преминахме през всички вълни на епидемията - без сериозни сътресения.

През всички тези месеци не бяха връщани пациенти, не загинаха наши колеги лекари, сестри или друг персонал, заразени на работа.

Болницата ни остана стабилна и спокойна и работеха всички структури - въпреки обстоятелствата. Всички ние работехме и получавахме заплати, нямаше съкращения или неплатени отпуски – независимо от тежките месеци за дейността ни.

Задълженията, за които е обвинявано ръководството не са натрупани за 6 месеца, не са натрупани и за 1 година. Ситуацията в Александровска с нищо не се отличава от тази на останалите държавни болници. И тя е резултат от неглижирането години наред на трудностите, пред които е изправена всяка работеща болница, особено по-големите и най-вече университетски структури.

Здравеопазването ни има нужда от реформа, от откровен разговор по темата как да продължи да се развива. Но този разговор не бива да започва с махането на няколко „глави“ – при това в дни на избори, след като едва сме преминали през дните на пандемия.

Ние, хората в сферата на здравеопазването сме изморени от работата в среда на недоверие, атаки и обвинения срещу нас и от постоянните, но безрезултатни приказки за реформи, за тотална промяна на системата - без самите ние да сме включени в тези разговори, без да бъдат взети предвид всички гледни точки.

Промяната на директора на Александровска, а и на всяка друга държавна голяма болница - под натиска на публично говорене, без сериозни доказателства за злоупотреби и вина, в междувремието на две предизборни кампании няма да е нищо друго освен поредното доказателство, че в България да работиш в сферата на здравеопазването не е най-умният избор, който може да направи човек за живота си.

Затова призоваваме всички отговорни институции да не бъде сменяно ръководството на нашата Александровска болница – особено като реакция на публично говорене и медийни атаки, защото това ще доведе до сътресения в най-старата и една от най-големите Университетски болници. И ще затрудни в огромна степен лечението на пациентите ни, обучението на хиляди студенти, които започват своя професионален път в Клиниките на Александровска, а на нас ще отнеме спокойната среда за работа и развитие!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Има

    77 6 Отговор
    няма 50 - Тина души , 610 били ? Пълна ревизия до лев !!!

    Коментиран от #7

  • 3 Рошко

    89 5 Отговор
    Не сменяйте, че може някой да реши да прави проверка защо последната година се умирало само от ковид и се е крадяло като за последно
  • 4 Санитар

    77 5 Отговор
    Като ви знам какви сте мишки готови да се подпишете под всякакъв документ само да останете на работа и без заплащане.Затова всичко читаво бяга от България.Какви заплати получават директора и докторите?Щом ги защитавате трябва да сте наясно
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гадно

    57 5 Отговор
    Изчегъртване до дупка само това може да върне държавата на хората.

    Коментиран от #8, #24

  • 7 Ревизия

    37 4 Отговор

    До коментар #2 от "Има":

    Да правят ревизия .....но за не създават хаос като уволняват безпричинно !! Ако има нарушения ....тогава всеки да носи своята отговорност !!!
  • 8 ЕХАА

    4 24 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    НЕ ГОВОРИ И НЕ ПОВТАРЯЙ КАТО ПАПАГАЛ , ТОВА КОЕТО СИ ЧУЛ ОТ НЯКЪДЕ.....АМА НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ !!!

    Коментиран от #9

  • 9 гадно

    8 12 Отговор

    До коментар #8 от "ЕХАА":

    Моля да обясните на нас простите какво трябва да се разбира под "изчегъртване", предварително благодаря.

    Коментиран от #19

  • 10 Гришо

    48 0 Отговор
    Много лошо обслужване.Особенно в урологичния кабинет има една сестра която създава такова напрежение у пациентите който чакат за прием за планова операция ,че не можете да си представите.Звънях на директора на болницата и не последва нищо за нея.Отделно искат 6 банки кръв,а ползват само 2.А питат ли ни как сме намерили 6 банки кръв.
  • 11 Гъдю Гъдев

    30 0 Отговор
    24 професора, 31 доцента в Александровска болница ..... малко са, още трябва..

    Коментиран от #15

  • 12 И те

    22 1 Отговор
    СА ЛАПАЛИ ЯКО. ЗА ВСИЧКИ ПО
    НЕЩО. ТА НЯМА ЛИ ТАМ НЯКОЙ КОЙТО Е ОСТАНАЛ БЕЗ БОНУС.
  • 13 Доктор мисир

    34 1 Отговор
    Дойде аремето да ви лъснат номерата и безхаберието . Всички тия уж 610 са се закачили като кърлежи и смучат сиромашка кръв . Много некадърни човечета са ни лекарите . Време е да се разкарат и да дадат път на наистина способни и интересуващи се от последните тенденции в работата си хора . Това сега са лекари мисирки
  • 14 Един пациент

    13 2 Отговор
    Сменете го незабавно!

    Коментиран от #20

  • 15 Гришо

    34 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гъдю Гъдев":

    Който иска може да отиде на паркинга.На всеки професор,доцент и доктор има табелка за паркомясто.Можете да се нагледате на такива автомобили ,че автосалона в Женева малко ще завиди на този паркинг.Това Х6 и Кайен са на докторите.Професорите и доцентите карат такива Мерцедеси от 2019-21 година ,че даже и не ги знам моделите.Вижте го този паркинг някой път и пак ще си приказваме.И 10 млрд бюджет да отпуснат на здравеопазването пак няма да стигнат за децата със скъпите операции.

    Коментиран от #21

  • 16 Без аплодисменти

    29 1 Отговор
    Преядохте с пари, това е истината. Станахте търговски дружества и се увълчихте, хуманизмът за вас е само някаква абстракция и куха фраза, служеща ви като параван “за пред хората”. Видяхте се в пари, шефовете ви станаха милионери, започнахте да гледате хората само в ръцете, а не в очите. Децата ви учат масово по чужбина, никак не сте за жалене, докато другите опъваме каиша. Александровска е прогнила от корупция. И - не! Вече никой не ви ръкопляска от прозорците!
  • 17 Плюс-минус

    25 1 Отговор
    Уви!
    Медицината отстъпи на златния телец.
    Хипократовата клетва се загуби сред пачките.
    Бившият директор на тази болница си купи сервиз за хранене за 20 хиляди, а няколко директори на големи държавни болници са милионери в пари и имоти.
  • 18 Българин

    21 1 Отговор
    610 бели мафиоти треперят от страх, че ще им развалят седянката и ще трябва да почнат да работят.

    Коментиран от #25

  • 19 ЕХАА

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "гадно":

    ТИ КАЗВАШ НЕЩО И ИСКАШ АЗ ДА ТИ ОБЯСНЯ КАКВО СИ КАЗАЛ ??? НЕ МИСЛИШ ЛИ , ЧЕ ТОВА Е МЕКО КАЗАНО , МНОГО ПРИТЕСНИТЕЛНО ???
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Госあ

    4 11 Отговор

    До коментар #15 от "Гришо":

    А кой трябва да кара мерцедесите? Отиди в някоя швейцарска болница и виж там паркинга. Не че защитавам меркантилността на някои лекари. не слагайте всички в кюпа.
  • 22 Бялата Мафия:

    19 2 Отговор
    Не уволнявайте ръководството,то ни позволи и ние да си направим ШКАФЧЕТА!
  • 23 Ultras

    3 16 Отговор
    В тази болница спасяват животи,ръководството е на най високо ниво-освен добри професионалисти са и добри Хора..на някой от сега властимащите дали му пука....едва ли как гледам какви ръководни кадри има в министерството на здравеопазването

    Коментиран от #26

  • 24 Вчерашно

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    Изчегъртай целия персонал,те и без това не достигат,а майка ти като прерита или детето ти пак до тях ще опреш...Леке вчерашно!
  • 25 Айляк

    3 9 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Не се лекувай при тях бе айляк.Ходи на баячка когато детето ти е болно!
    Аман от неблагодарност.Накрая пак до лекаря опирате!
  • 26 Реалист...

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ultras":

    ,,как гледам какви ръководни кадри има в министерството на здравеопазването"

    Ама ти с ,,гледане" ли ги окачестви...?!?!
  • 27 Ку ку

    11 2 Отговор
    В болницата на СЦЗ има много свободни места за директори. Да ги преназначат там.
  • 28 Куку

    15 0 Отговор
    Ботокса не беше ли шеф на Александровска?
  • 29 Иван Грозни

    13 1 Отговор
    Ето пример как администрацията прави избори. По точно как роботодателя прави избори. Какво пречи на личния състав на болницата да си върши работата както до сега. Който е правил далавери да си отговаря независимо какъв пост е заемал. Щом толкова скачат значи всички са братовчеди и ли са по приятелска линия там. Невиждам друго обяснение.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 asd

    5 1 Отговор
    Сменяй веднага ръководството на болницата!!!!!!!!!!!

    На който не му харесва - вратата. Гнусни отпадъци такива.
  • 32 Да дааа

    1 1 Отговор
    610 ревнаха за да си запазят покровителя който разпределя баницата с
    късметчето COVID-19.Що нород измря от инсулти и инфаркти който не получи достъп до спешна адекватна медицинска помощ и бяха включени в списъците с починалите от COVID-19.
  • 33 Ревизия до дупка!Ботоксовият шеф....

    0 1 Отговор
    Пред детектора на лъжата!Разкарваше се с Толупа в джипката ,офис на държавата!Никога повече грешки като 1990 година,когато се прости на комунистическите палачи от службите и всичко беше изгорено и скрито за следващите поколения!Сега не можем да се оправим заради такива компромиси и толератност...Разследване до дупка,къде са отишли парите от болницата.СЕГА И БЪРЗО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове