Last news in Fakti

1 Юни, 2021 18:21 1 198 11

Драгомир Стойнев: Необходимо е да има консолидация в левицата

  • драгомир стойнев-
  • енергетика-
  • бсп-
  • избори

Една от основните причини за загубата на последните избори бе роенето през годините в лявото пространство, с център БСП, допълни той

Драгомир Стойнев: Необходимо е да има консолидация в левицата - 1
Снимка: БГНЕС

Необходимо е да има консолидация в левицата. Една от основните причини за загубата на последните избори бе роенето през годините в лявото пространство с център БСП. Доста сериозни политици от левицата създадоха свои политически сили и „късаха живо месо” от партията.

Това каза в студиото на „Лице в лице“ по бТВ Драгомир Стойнев от БСП.

„Считам, че сега, когато търсим добър резултат, е необходимо да има консолидация. Тази стъпка е правилна, но тя не може да се случи за ден, трябва търпение и разум. За нас е важно да излъчваме стабилност и увереност“, допълни той.

Според Стойнев в продължение на 10 г. като опозиция, идеите на БСП са били заглушавани и дори отхвърляни.

„Отдавна предлагаме кредитният лимит в ББР да бъде 5 млн. лв. и мрежа от клонове в страната, така че малките и средни предприятия да имат директен достъп до ББР, за да може тя да изпълнява своите функции“, добави той.

На въпрос за състоянието на българската енергетика Стойнев отговори, че „нямаме дългосрочна визия, план за създаване на нови мощности, план как ще преминем към нисковъглеродната енергетика, както и какво ще става с въглищния регион на комплекс „Марица изток“. За това, разбира се, е виновно правителството на ГЕРБ.“

Той обясни, че пари от Европа има само че някой трябва да им напише „домашното“.

"Не може териториалните планове за справедлив преход да се пишат от европейски чиновници, това е работа на политиците", добави Стойнев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    5 3 Отговор
    Всички дърпате към себе си и се биете за кокала. Ако малко се разбирате щеше да сте били ББ преди 10 години.
  • 2 Баня

    3 4 Отговор
    Ама като започнете да се коалирате с тоз и онзииии. Защо не излязат всички по сами и тогава се правете на бити и победители. По долни до сега не сте били. И не само вие, а всички коалиционни партньори преди избори. Скачат като тигри, бягат като пилци.
  • 3 ТАКА ДЕ

    3 6 Отговор
    ТА КАТО ВИ ТРЕСНЕ БОРИСОВ, ДА РАЗХВЪРЛЯТЕ ВИНАТА МЕЖДУ ПОВЕЧЕ ПАРТИИ
  • 4 1618

    3 4 Отговор
    Нинова прави безпринципна коалиция в опит да вземе повече проценти на изборите! Но греши! Тази безпринципна коалиция ще доведе до още по- голям срив на БСП дори и да се преименува!Количеството не определя качеството!Както и да се консолидират с други партии и организации, те си остават партия, която при протестите вместо да напусне парламента те решиха да останат и по този начин негласно подкрепиха ГЕРБ!

    Коментиран от #11

  • 5 Сделано в СССР

    3 3 Отговор
    300 млн.лв. бизнес за депутат от БСП, Петър Кънев с нов закон гласуван от шайката БКП = ГЕРБ+БСП+ДПС в последните дни на 44 парламент, за незаконни и ненужни екостикери от лятото/ ... БКП мисли за вас
  • 6 Бешело

    3 3 Отговор
    Не е проблем това, че някой напущал БСП. Проблем е, че тези които остават, за нищо не стават и са го доказали. Ако един механизъм само скърца, никой няма да се откаже от него, но ако започне да се разпада, трудно може да се спаси.
  • 7 Всички управлявали БГ през последните 30

    1 0 Отговор
    години трябва първо да влязат в затвора. Да се конфискува всичко до 9-то коляно вкл офшорки и т.н.. После нека идват следващите, независимо от коя партия са. Като видят, че за корупция и кражба ще се простят с живота си за 20г и ще им се отнеме всичко, тогава ще се замислят.
  • 8 WC след

    4 2 Отговор
    За цялата консолидирана левица.
  • 9 Васил

    2 2 Отговор
    Колкото и коалиции да правите оставате си крадливи боклуци
  • 10 селтак

    1 2 Отговор
    Орките се консолидират!
  • 11 Посетител

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    Хайде стига с тая опорка! БСП БЯХА на протестите! От първия до последния ден! Макар и на втора линия, за да не ги обвинят че яхали протестите! Коя телевизия месеци наред ги отразяваше, а? Тяхната - БСТВ! Ако не бяха те, имаше да чакате да ви забележат големите, "националните": БНТ, БТВ, НОВА... Неблагодарници!!! Никой не ви кара да гласувате за тях, но не им отричайте правото да търсят съюзници!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове