4 Юни, 2021 12:03 2 214 25

Асен Агов за санкциите: На ръба сме на това, което се нарича "хибридна демокрация"

  • асен агов

Корупцията ни струва милиарди левове, каза журналистът

Асен Агов за санкциите: На ръба сме на това, което се нарича "хибридна демокрация" - 1

Ние сме на ръба на това, което се нарича "хибридна демокрация" – имаме избори и Конституция, но те не се спазват. Това заяви пред БТВ журналистът и политик Асен Агов.

"Стана ясно, че като си купим самолети Ф-16 (бел. авт. - американски изтребители) няма да се оправят нещата", допълни той по повод санкциите на САЩ към български лица.

„Дипломатическата служба не си е свършила работата – да предупреди или посъветва управниците в България за това какво може да последва. Всичко онова, което казват американците – ние си го знаем. Смешно е това, което прави Пеевски – ден преди да излезе американското съобщение, той нападна МВР, за да спре проверката по подслушванията “, каза Агов.

По думите му реакцията на прокуратурата да започне разследване срещу бившия депутат от ДПС Делян Пеевски – е закъсняла.

Журналистът обясни, че санкциите по Закона „Магнитски“ са на Министерството на финансите на САЩ и са по-строги от тези на Държавния департамент. По думите му разкритията се проверяват от Пентагона, Съвета за национална сигурност, Държавния департамент и накрая президентът подписва изпълнителна заповед, която не подлежи на съдебен контрол.

Относно срещите на американския посланик Херо Мустафа, Агов заяви, че тя не се среща с лидери, за да говори, а за да ги слуша: Посланикът проявява хиперактивност. Да се замислят българските политици, защо тя приема всички партии и изслушва всички".

"Корупцията ни струва милиарди левове", завърши журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    32 2 Отговор
    Не знаех , че трите милиарда за снимки на самолети са били подкуп от бойковото управление за САЩ, но с наши пари. Хубаво е, че Агов публично обясни този грабеж!
  • 2 Дългият

    27 1 Отговор
    Родината ни отдавна е в състояние на банкянска демокрация в която една персона притежава върховната власт и управлява цялата държава с помощта на задкулисие и платена пропаганда. Тази истина е известна отдавна.
  • 3 плюс минус

    22 3 Отговор
    Паднах от смях.
    Това е демократът, който вървеше след победителите.
    И сега ли тича след тях?
  • 4 Брабинеца

    23 1 Отговор
    един изключително смешен и жалък човечец

    Коментиран от #16

  • 5 ДаЗдраПерМа

    12 0 Отговор
    ходят при папата на изповед той само слуша и не говори. Миналата година по това време каза че България никога не е била толкова добре колкото сега малко не и стигал лукс и охолство. Значи според него корупцията е от година или по малко.
  • 6 Българка

    23 1 Отговор
    Защо не се дава гласност, че телевизия Европа и защитникът на ГЕРБ Харизанов са свързани с фирма на Пеевски. Значи, че ТВ Европа също попада под санкциите на САЩ. А дали са започнали разследване там?
  • 7 Хахаха

    7 2 Отговор
    Ами приема всички, за да се позабавлява с тезите, мненията им и разсъжденията им на тема: "Анти ГЕРБ и Бойко Борисов", както се забавляваме всички, имащи глава на раменете си.
  • 8 црррр

    16 1 Отговор
    В България няма демокрация,а е свободия. Демокрация означава ред и закон от последната чистачка до министъра. Всички се подчиняват на това,а не да си ходят по врата и всеки да си прави каквото смята за добре. В България няма държава,затова всички ни гледат с неодобрение и ни се подиграват. Американски войници си позволяват своеволия. Това беше върхът на сладоледа!
  • 9 Гост

    8 1 Отговор
    По боюво-пеефската телевизия нова дават директно брифинг на прокуратурата, а по другата нова брифинг на организираната престъпна група герб, също директно! Мисирки мазни....
  • 10 Moй

    11 2 Отговор
    САЩ използват момента да разчистят територията от руско влияние, натискът да влезем в еврозоната и шенген е с цел сблилжаването на страната със запада и отслабване влиянието на Русия. Ние сме част от защитния/нападателния вал срещу Русия, който започва от прибалтика и стига до турция.

    Корупцията ни струва милиарди, които ще ги наследят децата и внуците на Селяндура от Банкя, на дебелия, на Доганов, Маджо, Пашата, ТИМаджиите... (може да продължите с имената).
  • 11 За какво говорим

    5 0 Отговор
    Мутрите са изтезавали Български граждани говорещи и пишещи за корупцията на Борисов! Подали са жалби дори до Американското посолство и ЦРУ плюс всички Евро Институции и ООН!
    Общо взето затова са тези санкции и проверки!
  • 12 ДаЗдраПерМа

    4 0 Отговор
    30год сме на ръба, определението на хибридна демокрация е бъркоч (миксове) от тоталитарни (авторитарни) отношения спъващи демократичния преход. Характерно е за страни със кланово (семейно, шуробаджанашко, тейпово) общественно устройство.
  • 13 Вече факт

    5 0 Отговор
    То и хора от Евро Парламента идват да проверяват за лагер за изтезания в Перник направен от авери на Гешев и Борисов!
  • 14 ПАСЧО САЛАМА

    16 0 Отговор
    АГОВ ТИ СИ ХИБРИДЕН ЛИЗАЧ И ЛАКЕЙ, ПРЕБОЯДИСВАШ СЕ СПОРЕД ВЯТЪРА. ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ А НЕ ПО ЛЪЖЛИВИТЕ ПРИКАЗКИ!!!!!
  • 15 ДО АСАН АГА

    19 0 Отговор
    Ех,Асане,още помня навремето като говорител в телевизията с какъв плам възхваляваше другаря Тодор Живков,КПСС,БКП,конгреси,пленуми и какво ли още не.И как сърдито ругаеше капиталистическия империализъм на Запада.И как за 24 часа от примерен комунист и нещатен сътрудник на ДС стана пръв демократ.
  • 16 Хахаха

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Брабинеца":

    Защо го викат за коментар? Какви компетенции има?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 001

    4 2 Отговор
    Ние имам е и сме имали фалшива демокрация. Да не говорим за 90 те това бе анархия мутренска на БКП БСП ДПС
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 заката

    1 0 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ КАЗА ЧИЧО САМ НАЛИ ТАКА
  • 21 МУНЧОТО

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: РАДЕВ СЪС СВОЕТО МЪЛЧАНИЕ ПО КАЗУСА РУСКИ ШПИОНИ И ОЛИГАРСИ ПЕЕВСКИ И БОЖКОВ СРИНА ДОВЕРИЕТО НА СВЕТА КЪМ БЪЛГАРИЯ.
  • 22 Да 16

    2 0 Отговор
    Има " компетенциите" на ренегата. Той е винаги на страната на изгодата.
  • 23 Неприятна особа

    1 0 Отговор
    Знам, че и от най-големия глупак мога да науча нещо полезно, но от този...
  • 24 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПРЕДЛАГАТ НА АГОВ РОЛЯТА НА МУМИЯТА- НА ФАРАОНА АМЕНХОХАХОХИХИТЕП !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 25 Pain

    0 0 Отговор
    А този Агов докато се правеше на демократ въртеше бизнес с комунягите зад гърба на хората. Леле колко сме зле откъм човешки материал. За 50 години комунягите превърнаха българите от народ в паплач.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове