Last news in Fakti

7 Юни, 2021 11:45 5 002 17

Защо държавните експерти продължават да мълчат за Микре?

  • институт за пътна безопасност-
  • ипб-
  • микре

Институтът за пътна безопасност припомни доклада си за "отсечката на смъртта" от края на април

Защо държавните експерти продължават да мълчат за Микре? - 1

Във връзка с множество инциденти в района на село Микре неправителственият Институт за пътна безопасност предостави на АПИ доклад-анализ, с който недвусмислено се доказва, че организацията на движението в района е объркваща, камерата за контрол на движението не работи от години и има неправилно поставени знаци.

Докладът беше предоставен на 22.04.2021 г., след като член на УС на АПИ участва в тежка катастрофа с двама загинали. Близо два месеца по-късно отново сме свидетели на тежък инцидент с петима загинали. Припомняме Ви, че оценка на риска, изготвена от ИПБ, категорично доказва, че отсечката край с. Микре е с най-голяма вероятност да загинеш в цялата ни републиканска пътна мрежа. Учудващо за организацията от експерти е оглушителното мълчание на държавните им колеги по управлението на риска от ПТП.

Предоставяме Ви отново доклада-анализ на ИПБ от 22.04.2021 година:

“Анализ на Института за пътна безопасност показва, че с най-висок риск да загинеш от ПТП е в района на с. Микре, Ловешко. На 13 август 2017 г. двама възрастни и едно дете в района загиват между с. Микре и Сопот. На 16 септември 2017 г. загива млада жена, а мъж е тежко ранен. На 18 ноември 2017 г. един човек загива, а са 7 са ранени при челен сблъсък. На 17 декември 2017 г. при тежка катастрофа с автобус загиват 9 души, а 19 са тежко ранени. На 23.01.2018 г. при челен удар загиват жена, а 8-годишното ѝ дете е тежко ранено. На 26.09.2019 г. двама души загиват, а трети е тежко ранен на пътя Сопот-Абланица, до с. Микре. На 31.12.2020 г. мъж загива, а двама и дете са сериозно пострадали в района на с. Микре.

За периода 2017-2021 г. там са загинали най-малко 18 души, със 115 бр. ПТП и 32 души са тежко пострадали. На 20.04.2021 г. стана поредната катастрофа, в която загина семейство. Тогава експерти на ИПБ извършиха инспекция в района на катастрофата и констатираха множество дефицити на пътна безопасност.

Стационарната камера, намираща се в района, не работи от години, поставените знаци не отговарят на нормативните изисквания. Организацията на движението е противоречива, маркировката не отговаря на минималните нормативни изисквания за обратна светлооотразителност.

След множество инциденти през последните дни отново сме свидетели на кампанийно отношение на отговорните институции.

Предприемането на акции от страна на "Пътна полиция" след инцидентите показва немощ и липса на план за управление на риска от ПТП. Необходими са незабавни структурни и кадрови промени в транспортната ни система, в противен случай ще продължим да повтаряме една и съща грешка, предупреждават от Института.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Счупи тъпомера

    5 7 Отговор
    Да поръсят със захар.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гриша Ганчев

    2 10 Отговор
    Мен не ми дреме. Аз живея в Тире София
  • 4 За един пробит лев

    38 1 Отговор
    Колкото и да е странно за някои хора точно камерата е виновна! Заради нея тези, които я "знаят" набиват спирачки и почват да се влачат, като охлюви, но и заради малоумнит знаци също и винаги се намира някой "бързащ" изнервен да ги изреже и така става белята! "Хранилките" трябва да се премахнат!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Казуар

    23 1 Отговор
    По пътя има знаци и маркировка, които наглеците не спазват. А освен това има неграмотни хора сдобили се по някакъв начин с книжки и са много опасни за движението.

    Коментиран от #7

  • 7 Прав си

    21 0 Отговор

    До коментар #6 от "Казуар":

    За хората с ниска култура и безотговорно поведение всеки участък е опасен.
  • 8 Играч

    15 1 Отговор
    От Ловеч съм минавал съм много пъти по тази отсечка и винаги съм се чудил защо точно тук стават тези тежки катастрофи.Път като път с нищо не е по-различен има стационарна камера и почти постоянно полиция с радари и не си го обяснявам защо точно там.И до Малиново същото нещо,а там пътя си е перфектен.

    Коментиран от #10

  • 9 Чистка

    9 1 Отговор
    Специално този пор от АПИ и любовницата му, същият дето уби човека преди мсес ецминаваше всеки божи ден от там със 160 км/ч и бензинджиите му пляскаха с ръце по два пъти на ден. Та беше си повярвал този нещастник, знаеше, че камерата не работи и ченгетата негови хора. Кой, КОЙ го уреди на работа в София и каква ли трябва да е била тази работа да пътуваш по 300км на ден!?Наистина убитият беше в нарушение, ама как да види кола със 160 в час?
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Играч":

    Невидимото управлява Видимото!Направете това,кето ви написах към проблема на това място и няма да имате нужда от поп....Другия вариант,който ще подобри ....бг семе е въвеждане на ШАХмата,като задължителен предмет за изучаване от 1ви до 12клас в училище.....След едно изкласило поколение ще изчезне Простотията,като ковид в бг....0,8%........
  • 11 Къде е КАТ??????

    4 2 Отговор
    ЗАЩО В ТАЯ ОТСЕЧКА НА СМЪРТТА НЯМА КАМЕРИ И ЗАСИЛЕНА ПОЛИЦИЯ ОТ ПЕТЪК ДО ПОНЕДЕЛНИК? ???????????????
  • 12 Гошо

    8 1 Отговор
    И камери да сложат, и маркировка всеки ден да правят, и знаци през 5 метра да монтират и слънцето да побият на кол да им свети олигофрена с мощната лачена каруца си остава олигофрен!
  • 13 Коравия

    6 1 Отговор
    Проблемите в района на с. Микре стават само и единствено от неправилно изпреварване и не съобразена скорост. Когато българите се научим да караме внимателно и разумно и да има толерантност от водачите, то тогава проблемите и катастрофите ще са доста по малко. Разумното шофиране и съобразената скорост спрямо дадения пътен участък са ключът към опазването на човешкия живот.
  • 14 Недоволна

    3 0 Отговор
    Проверка на издадените шофьорски книжки.Карат и без книжки? Какви мерки се вземат? Никакви гаранции, споразумения и т.н.Отнет ли в човешки живот- само затвор.
  • 15 Някой

    3 0 Отговор
    А къде е Държавната Агенцията по пътна безопасност?!Няма я!А къде е за да даде отговори за Микре?Чакаме!
  • 16 гост

    3 1 Отговор
    Защо някой си мисли ,че на чиновниците им пука за това какво става там!Важно е да си получават заплатите и никой да не ги притиска като изисква резултати от тях.В държавната администрация 90% от служителите са хрантутници,които немогат да се реализират в частния сектор.
  • 17 usera

    0 1 Отговор
    Виновен е гладкия асвалт на пистата..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове