Last news in Fakti

9 Юни, 2021 17:52 1 124

А1 България е отличена за "Компания - приятел на детето"

  • а1-
  • децата-
  • компания – приятел на детето

Подкрепата на А1 за приемните родители и отглеждането на изоставените деца на България е с над 10-годишна традиция

А1 получи признание за цялостната си политика в подкрепа на децата в България. Сертификатът отчита не само дейността на компанията за децата на служителите, но и за децата в България, нуждаещи се от приемна грижа или достъп до технологии. Подкрепата на А1 за приемните родители и отглеждането на изоставените деца на България е с над 10-годишна традиция. Компанията се грижи всички нейни продукти и услуги да не застрашават по никакъв начин здравето и спокойствието на децата.

Задълбочен одит

Изключително сериозен и детайлен одит проведоха представителите на Национална мрежа на детето, за да преценят кои български компании имат основания да са носители на званието „Компания – приятел на детето“. От неправителствената организация са подготвили подробен анализ на начина на работа, условията за работа на служителите и социално-отговорните инициативи на А1. Изводите на одиторите от Национална мрежа на децата са, че в А1 са в действие добре структурирани и утвърдени политики и процедури, които ясно зачитат правата на децата.

А1 България е отличена за "Компания - приятел на детето"

За децата на служителите

Служителите в А1 имат възможност за гъвкаво работно време, а много от тях могат да работят и дистанционно от дома. Добри условия за баланс между работата и личния живот дава и възможността за по-кратък работен ден в петък. А родителите могат да ползват отпуск по време на ваканциите на учениците.

Един от ключовите проекти на компанията в подкрепа на родителите, е че в кампуса на централния офис в София осигурява места за 80 деца в специално изградената и оборудвана детска градина- Близо 1 милион лева е инвестирала А1 за това от създаването на детското заведение през 2009 г. досега. То е с обща площ от 1000 кв. метра, а преди дни беше открито и отделно крило за децата в яслена възраст.

Като един от предпочитаните работодатели в страната, А1 предлага застраховане на членове на семействата на преференциални цени, подарък за всяко новородено дете; преференциални условия за детски заведения в София и страната. Многобройни са и забавленията, чрез които родителите могат да дадат добър пример на своите деца – семейни спортни събития, туристически преходи и Денят на професиите – любим празник, в който децата посещават офиса на компанията, за да видят какво работят мама или татко – това е ежегодна инициатива, с изключение по време на пандемията.

Подкрепа за децата в нужда

А1 работи от години с Националната асоциация за приемна грижа в подкрепа на приемната грижа в страната. През 2019 година започва и съвместната програма „Родители+“, която помага на семейства в уязвимо икономическо положение, като им предоставя емоционална подкрепа, съвети за грижа за децата, както и средства за закупуване на най-важните неща за децата и семейството. Само през 2020 г. 375 деца получиха финансова и емоционална подкрепа по програмата „Родители+“.

А1 България е отличена за "Компания - приятел на детето"

За дигиталните умения

Друга инициатива е проектът на А1 - „Интернет за всички“. дигитализацията е основен приоритет на за А1 и затова тя помага на децата в училищна възраст да усвоят умения за работа с интернет и новите технологии. От старта на инициативата през 2014 г. общо над 10 хиляди деца са преминали през обучение в дигитална грамотност, като само през 2020 г. А1 обучи повече от 1000 по време на Софийския фестивал на науката. За по-интерактивно и лесно учене в дигитална среда А1 помага на родителите и учениците, благодарение на партньорството си с издателство Просвета за електронното училище на България - Е-Просвета. С интерактивните уроци, тестове, визуализации в него учениците могат бързо и лесно да усвояват учебния материал по интуитивен начин.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове