ФАКТИ.БГ

А1 България е отличена за "Компания - приятел на детето"

Подкрепата на А1 за приемните родители и отглеждането на изоставените деца на България е с над 10-годишна традиция

Публикувана: 9 Юни, 2021 17:52
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 586
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

А1 получи признание за цялостната си политика в подкрепа на децата в България. Сертификатът отчита не само дейността на компанията за децата на служителите, но и за децата в България, нуждаещи се от приемна грижа или достъп до технологии. Подкрепата на А1 за приемните родители и отглеждането на изоставените деца на България е с над 10-годишна традиция. Компанията се грижи всички нейни продукти и услуги да не застрашават по никакъв начин здравето и спокойствието на децата.

Задълбочен одит

Изключително сериозен и детайлен одит проведоха представителите на Национална мрежа на детето, за да преценят кои български компании имат основания да са носители на званието „Компания – приятел на детето“. От неправителствената организация са подготвили подробен анализ на начина на работа, условията за работа на служителите и социално-отговорните инициативи на А1. Изводите на одиторите от Национална мрежа на децата са, че в А1 са в действие добре структурирани и утвърдени политики и процедури, които ясно зачитат правата на децата.

За децата на служителите

Служителите в А1 имат възможност за гъвкаво работно време, а много от тях могат да работят и дистанционно от дома. Добри условия за баланс между работата и личния живот дава и възможността за по-кратък работен ден в петък. А родителите могат да ползват отпуск по време на ваканциите на учениците.

Един от ключовите проекти на компанията в подкрепа на родителите, е че в кампуса на централния офис в София осигурява места за 80 деца в специално изградената и оборудвана детска градина- Близо 1 милион лева е инвестирала А1 за това от създаването на детското заведение през 2009 г. досега. То е с обща площ от 1000 кв. метра, а преди дни беше открито и отделно крило за децата в яслена възраст.

Като един от предпочитаните работодатели в страната, А1 предлага застраховане на членове на семействата на преференциални цени, подарък за всяко новородено дете; преференциални условия за детски заведения в София и страната. Многобройни са и забавленията, чрез които родителите могат да дадат добър пример на своите деца – семейни спортни събития, туристически преходи и Денят на професиите – любим празник, в който децата посещават офиса на компанията, за да видят какво работят мама или татко – това е ежегодна инициатива, с изключение по време на пандемията.

Подкрепа за децата в нужда

А1 работи от години с Националната асоциация за приемна грижа в подкрепа на приемната грижа в страната. През 2019 година започва и съвместната програма „Родители+“, която помага на семейства в уязвимо икономическо положение, като им предоставя емоционална подкрепа, съвети за грижа за децата, както и средства за закупуване на най-важните неща за децата и семейството. Само през 2020 г. 375 деца получиха финансова и емоционална подкрепа по програмата „Родители+“.

За дигиталните умения

Друга инициатива е проектът на А1 - „Интернет за всички“. дигитализацията е основен приоритет на за А1 и затова тя помага на децата в училищна възраст да усвоят умения за работа с интернет и новите технологии. От старта на инициативата през 2014 г. общо над 10 хиляди деца са преминали през обучение в дигитална грамотност, като само през 2020 г. А1 обучи повече от 1000 по време на Софийския фестивал на науката. За по-интерактивно и лесно учене в дигитална среда А1 помага на родителите и учениците, благодарение на партньорството си с издателство Просвета за електронното училище на България - Е-Просвета. С интерактивните уроци, тестове, визуализации в него учениците могат бързо и лесно да усвояват учебния материал по интуитивен начин.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Ловци на бисери
Д-р Петър Москов
Министърът на здравеопазването пред Нова ТВ:
Нямайте ни най-малко съмнение в психическата изрядност на г-н Волен Сидеров."

Още бисери