Last news in Fakti

11 Юни, 2021 08:59 9 129 29

Адвокат разкри как убиецът на Милен Цветков искал да се отърве от затвора

  • милен цветков-
  • кристиан николов

Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно, заяви Менко Менков

Адвокат разкри как убиецът на Милен Цветков искал да се отърве от затвора - 1
Снимка: БГНЕС

„Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно”, заяви пред Нова телевизия Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков.

„Обвинението, което се поддържа, е за наличие на евентуален умисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е възможно да се случи нещо подобно. Николов е имал ясното съзнание за употреба на наркотични вещества, защото освен метаамфетамин, е установено наличие на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че шофира след употребата на наркотици, което е забранено от закона”, подчерта Менков.

„Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата. Вчера стигнаха и до широката общественост. Заключението на тези експерти беше изключително впечатляващо, което практически разруши градената версия за това, че той не е знаел ,че в организма му има наркотици. Не може да не е знаел. При вчерашните характеристики, които вещите лица изложиха, а именно наличие на наркотиците амфетамин или метаамфетамин в концентрация 232 нанограма на милилитър. Това е изключително много”, посочи Менков.

Според експерти такова наличие е възможно само при два варианта. Ако инцидентно Кристиан Николов е приел наведнъж голяма доза наркотици, което е необичайно, или ако продължително е приемал от дрогата. Адвокатът обясни, че при продължителна употреба се получава зависимост.

„Създаваше се едно впечатление от показанията на сестрата, на брата и на познат на подсъдимите, че по време на празненството преди катастрофата подсъдимият случайно е видял чаша с деджестив. Изпил я е, почувствал се зле и легнал да спи. Не е знаел какво е имало в чашата. Другата версия беше, че пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки, че такива тогава не е имало. Третото обстоятелство, което те твърдяха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи и не можеха да бъдат погледнати сериозно”, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 иван

    145 2 Отговор
    Още ли не е осъден този убиец ?! Няма правосъдие в БГ, това е :(
  • 3 Защо

    110 6 Отговор
    "обвинител номер едно" не взе отношение по този случай а ходи да пие кафе с Митко продавача на чорапи отнесъл един шамар...?

    Коментиран от #23

  • 4 Гошо

    61 2 Отговор
    4та версия: Ами ако си е мазал шпионката с кока и от там да е зазмукал! Всичко е възможно за да е невинен!
  • 5 фен на сидеров

    84 1 Отговор
    от девет кладенеца мръсна вода да докарат, пак не могат да го изкъпят !

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Прав си

    84 1 Отговор

    До коментар #5 от "фен на сидеров":

    но каква е причината вече над 1 година извършителя на това тежко криминално деяние да е без ефективна присъда?

    Коментиран от #15, #28

  • 8 бушприт

    68 4 Отговор
    Джок Полфрийман го изтърваха,сега наред е тоя. Местанчо също се гъбарка с кривосъдието ни. Българска работа.

    Коментиран от #11, #25

  • 9 Какви типове са тези адвокати!

    67 0 Отговор
    Ако сложите детето на алчния адвокат на келеша на пешеходна и аз мина с таралясника през него, дали ще разсъждава по друг начин?
  • 10 Личния лекар

    39 0 Отговор
    Вече съм му изготвил експертизата! Нея не могат да я направят на пух и прах! Поръчахме му и инвалидна количка! По хубава от на Йоско и другите болни тарикати по съдилищата! От Мерцедес казаха че до 5 дни ще е у нас, поръчахме я с турбо, интеркулер, и хладилник за да не му се разваля чая, пастата, и другите работи дето го правят изтребител!
  • 11 Пешо келешо

    38 1 Отговор

    До коментар #8 от "бушприт":

    Корумпирана система не се променя отдолу нагоре, а обратно!
  • 12 Прайвит инвестигайшън

    31 1 Отговор
    Как така е взел наркотици и е бил с ясно съзнание а пътниците в джипката не са му попречили да шофира МПС преди да се качат в джипа с действие и бездействие те също са виновни за катастрофата като са се возили с висока скорост в града и като са видяли че наближат кръстовище не са се опитали да изключат автомобила като дръпнат ключа от таблото натиснат старт стоп бутона или дръпнат ръчната спирачка трябва да се провери дали е имал пълномощно с което да кара автомобил чужда собственост защото джипа е собственост на майка му друг е въпроса защо правителствена болница не са пратили линейка и да реанимират Милен Цветков в правителствена болница
  • 13 ами

    31 0 Отговор
    ''Употребил е наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно”. Затова е решил да си подремне. Забравил, че колата е в движение.
  • 14 Отвратен

    42 0 Отговор
    Мястото на този индивид е в затвора на топло доживотно. За БОГА той умишлено уби Милен Цветков. Няма спирачен път изобщо, това доказано!!!! Доживотна присъда без право на помилване на такива животни като този, той отне ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, А ИСКА свобода. Няма, ще ЛЕЖИ доживотно.
  • 15 причината

    43 1 Отговор

    До коментар #7 от "Прав си":

    беше Боковото правителство. Мама притежава палат-жилище в центъра на София за над милион. Хората се питаха кой е дал разрешение за частната ѝ детска градина "Тути", където таксите да обучение варират от 2800 до 5200 евро. Да не говорим, че беше дала 100 хиляди гаранция за синчето. Времената се смениха, смени се и бързината на съдийските състави по делата, както и решенията им. Щом Мая Манолова осъди Боко за 10 хиляди лева за клевета, защо този наркоман-убиец да не отиде там, където му е мястото.
  • 16 глоги

    21 0 Отговор
    Хората се питаха кой е дал разрешение за частната ѝ детска градина "Тутипути", където таксите да обучение варират от 2800 до 5200 евро. ВРЪЗКИ,МАЙНА,ВРЪЗКИ! НАЛИ ГО КАЗАХМЕ ВЕЧЕ?
  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    34 0 Отговор
    Заради такива "мамини" синчета държавата е на тоя хал.

    Коментиран от #18

  • 18 Не само

    24 0 Отговор

    До коментар #17 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    И заради крадливите им МАМИ
  • 19 Бай 1️⃣8️⃣

    19 0 Отговор
    За алкохола нищо не говорят там също може да си на ракия бира джин текила или иначе казано коктейл от алкохол
  • 20 !!!?

    12 0 Отговор
    Този процес е показателен, че не Гешев е виновен един убиец да не бъде осъден. Това ням а да се промени и след "Промяната", защото криминалната енергия у Андрешко е пословччна и генно обусловена !!!?
  • 21 Гост

    20 0 Отговор
    Този го пуснете на тълпата да го съди , в стил дивия запад .Тъкмо няма нии да го храним до живот в затвора . Цяла година а още няма присъда .
  • 22 Искрен

    21 0 Отговор
    Защо не се търси съдебна отговорност от Георги Иванов- избягал от катастрофата,защо не е тестван и той за наркотици,защо се допуска това лице да свидетелства,вместо да бъде привлечен под отговорност за съучастие в убийство?Може би заради баща му,дългогодишният народен избраник от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Лъчо Мозъка,печално познат като "личен" лекар на Борисов?!?
  • 23 pe6o

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Защо":

    И не само там, често се отбива и до едни негови приятели до Централна ЖП гара на по пуричка!
  • 24 Искам

    14 0 Отговор
    Ами то мина повече от година? Защо сега се представят тези експертизи? За колко време се изготвят? Защо НАП не провери майката? Откъде тези пари? Там трябва много да се рови, защото и тя си откупи вината с много пари.Ако нейния син беше убития на пътя, как щеше да реагира тогава? Дали парите щяха да я утешат.Когато се отнеме човешки живот, най- строгите наказания.Да се разгледа и предишния случай на младежа, за който писаха, че е прикрит ако е истина.
  • 25 Гад

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "бушприт":

    Нищо общо няма между тази друсалка и самозащитата на Полфрийман
  • 26 Алекс

    11 0 Отговор
    Този наркоман тук в България като много други които се измъкват леко от нашето псевдоправосъдие в други по нормални държави отдавна щеше да е осъден!!!!
  • 27 истината

    3 0 Отговор
    Да му дават доживотна присъдаза умишлена убийство. Така дадоха доживотна присъда на един такъв убиец на в западна Европа, който карал с над 80 км/ч и уби човек преминавайки на червен светофар!!! Да е за назидание на други като него, които си мислят, че могат умишлено и безнаказано да нарушават правилата за движение по пътищата. В западна Европа, ако караш пиян велосипед и те хванат, освен глобата, ти взимат и точка от шафьорската книжка, които са електронни, а не на син катрон като нашите.
  • 28 чекмедже 2

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Прав си":

    1 млн.лв. струва правилната присъда-оправдателната..до сега работеше на 100%..после съдиш България и си ок..Гнили ябълки в нашата правосъдна система не са от вчера. След 5-6 години пак ще коментираме...А убиеца от Борисовата градина ПОМНИТЕ ЛИ ? На свобода е...А Пол Фрийман..който беше номиниран от хелсингския комитет за човек на годината..помните ли..ще съди България за побой и тормоз..Само мързелив престъпник не е осъдил България...
  • 29 ИСТИНАТА

    1 1 Отговор
    ДА ГО ПРАТЯТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ БЕЗ ПРИСЪДА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове