Last news in Fakti

11 Юни, 2021 13:20 2 558 49

Проф. Антоний Тодоров: Да се води днес борба с комунизма, е архаично

  • антоний тодоров

Предсрочните избори ще довършат нещо недовършено от вота на 4 април

Проф. Антоний Тодоров: Да се води днес борба с комунизма, е архаично - 1

От 89-а година имаме едно ново поколение, и не трябва да му припомняме непрекъснато какво е било преди това. Това поколение съди за демокрацията по своите собствени критерии. И ако някой днес води борба с комунизма, това е архаично, обяви в студиото на БНТ политологът проф. Антоний Тодоров.

Предсрочните избори ще довършат нещо недовършено от вота на 4 април. Надявам се кампанията да премине с дебат по важните за обществото теми, продължи той по повод официалния старт на предизборната кампания.

Политологът разкри, че машините имат една изключително добра страна – няма как да си снимаш бюлетината, а така и вотът да бъде купен.

Какво значи да спечелиш изборите, ако не можеш да формираш правителство и да управляваш? Това означава че не си ги спечелил и това ще бъде ориентацията сега на обществото за успешно представяне на партиите, посочи политологът. Според него избирателната система е важна, но тя е просто инструментът.

От една избирателна система трябва да искаме да отговори на две очаквания: първо повечето от политическите тенденции в обществото да бъдат представени в парламента. Второ - да може да се състави правителство, което да работи, коментира Антоний Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    20 6 Отговор
    И тоя е една гербаджийска подлога, и в главата му само глупости и на устата му пяна.

    Коментиран от #7, #35

  • 2 ким чен ун

    28 6 Отговор
    То имало ли е изобщо комунизъм бе,господин професор?
  • 3 пешо

    24 3 Отговор
    "не трябва да му припомняме непрекъснато какво е било преди това"

    така е. за да не открие "едното ново поколение", че за повече от 30 години страната се е превърнала в бедна, изостанала и тежко корумпирана територия.
  • 4 русенец

    10 10 Отговор
    Не, другарю! Не е архаично! КомунъзЪма не остана в миналото, а действа и сега. Но ти си говори, другарю, надницата ти върви!

    Коментиран от #9

  • 5 После Софиянец

    14 2 Отговор
    Един е Христо крадливото и негов пророк е Иван Костов. Харесвам попа и двамата не сме чували за комунизма. Да ни наричат сини комунисти е архаично. Да наричат моя идол Христо,адвокат без практика и НПО адвокат е близко до истината , но той слуша какво му се говори в ухото от Костов.

    Коментиран от #13

  • 6 безпартиен

    6 6 Отговор
    Значи с комунизма борбата е архаична,а с национал-социализма не?Значи символите на една идеология са разрешени а на друга не?Значи престъпленията на една идеология са НЕ НАКАЗУЕМИ а на друга наказуеми?Значи едните вождове са престъпници а другите не?Който владее миналото владее бъдещето!Който владее настоящето-владее миналото!
  • 7 Не знаеш какво пишеш

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Гледал съм го доста пъти, стабиляга е отвсякъде, и няма общо с ГЕРБ.
    Винаги говори спокойно, без емоции, а много логично си структурира изказванията. Но със сигурност няма никакви симпатии към ГЕРБ.

    Коментиран от #25

  • 8 На печелившите честито

    7 9 Отговор
    Комунистите въведоха семестриални такси и отмениха задочното обучение в университетите за да може децата на номенклатурата да учат само редовно
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пикасо

    4 2 Отговор
    Тоя уж кротък като гълъбче,ама си е жив ястреб.
  • 11 Историк

    14 4 Отговор
    Този индивид професор, не е никакъв професор, защото е типичен манипулатор. Никога в РБ не е имало комунизъм. Имаше социализъм периода 1944-1989-та година. Какъв срам.
  • 12 Ха ха ха ха ха ха

    14 4 Отговор
    Ха ха ха . Тоя гербераст обърна палачинката. Ха ха ха. Смех, смех, смех. Бойкооооо падаш с 200. Виж и мишките напускат кораба
  • 13 Българка

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "После Софиянец":

    Костов е преподавал научен комунизъм на Корни. Сега единия е сив кардинал стоящ зад Крадливото Христе, а другата е добре финансово осигурена председателка. Защо да не напомняме за комунистите, защото са окопани във властта ли?
  • 14 Диверсант

    3 13 Отговор
    Комунизма си отива. Фърчилото си отива. Кантарджиев президент!!!

    Коментиран от #22, #31

  • 15 дедо

    13 0 Отговор
    Редакторе, пишете за Антоний Тодоров, а сте сложили снимката на Антоний Гълъбов?!?

    Коментиран от #20

  • 16 Иван Грозни

    10 2 Отговор
    Този на снимката май не отговаря на името или е моя грешката. Проф. Тодоров е умен човек и не би говорил измишльотини. Мисля, че тази подлога се казва Гълъбов.
  • 17 Джо

    1 5 Отговор
    Тодоров или Гълъбов? Нищо че, като еднакво гербави е все тая, но все пак.. xd

    Коментиран от #39

  • 18 пройчо

    2 1 Отговор
    Не е той ! Извънземните са го подменили !!!......... може пък просто да е изтрезнял ?:))

    Коментиран от #23

  • 19 Подлога БСП

    4 6 Отговор
    Жалба за младост. За тези не живели в комунизма ще припомня. Имаше работа за всички, имаше жилища за всички, имаше и хора които не работят , а имаха всичко. Имаше хора които с една дума те издигаха или закопаваха , за тях имаше всичко за ония които работеха ,имаше работа. Имаше частна и държавна собственост. Държавната беше без надзорна и кражбата беше национален спорт. Ако строиш къща, ставаш шофьор и крадеш материали иначе няма. Искаш голяма и ранна пенсия , плюеш си на лицето и ставаш милиционер. Такива ми ти работи.
  • 20 зян

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "дедо":

    То не е ясно дали интервюто е от Гълъбов, а редактора да е объркал името.
  • 21 Не знаеш какво пишеш

    5 0 Отговор
    Човека си е в час, и казаното от него си е съвсем логично, но за мислещи хора.
    Да, комунизъм не е имало, а социализъм, строеж на комунизма... И подобни глупости, които вече са просто понятия служещи за плашене на народа... Бойко плаши с комунизма, а в неговото управление има най-много черти от онова време. Пълна демогогия. Използват пристрастността на хората на принципа "Левски vs ЦСКА". Оня строй не може да се върне лесно, а отделни леви политики от него ги има в цял свят. Но и някои от тогавашните пороци не могат да се изкоренят и до днес, включително от партии, наричащи се демократи и десни. Нещата не са черно-бели.
  • 22 Следствието ГЕРБ

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Диверсант":

    Комунизма си отива с Толупа и ГЕРБ, а Кантарджиев е един голям ревльо !
  • 23 пройчо 2

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "пройчо":

    ...моое пък снимката да е на един друг антоний--гълъбувия ? :))
  • 24 Пак ли тая...

    5 1 Отговор
    ...герберастка подлога-Антоний Гълъбов...!Махайте го...,много замириса...
  • 25 БОЛШЕВИК

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не знаеш какво пишеш":

    Точно така, изказването е на Антоний Тодоров, а на снимката е Гълъбов - негативните коментари са към Гълъбов подлогата гербадийска.

    Коментиран от #37

  • 26 заката

    2 2 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ МИ ПРОБУТВАТЕ ТОВА МЕНТЕ НА ГЕРБ И ШАЙКАТА ГЪЛАБАРОВ ДА МИ АНАЛИЗИРА ЖИВОТА ГРОЗНО Е
  • 27 ПРЕСА

    3 2 Отговор
    Aми Кьoвeши дa рaзглeдa зaщo прoкурaтурaтa e прeкрaтилa дeлo зa изтoчeнo 10 милиoнa лeвa ДДC oт Ивaн Aнгeлoв- Пилeтo c фиктивeн изнoc зa Румъния. В ceлcкoтo cтoпaнcтвo ce дaвaт мнoгo cубcидии oт EC! Дa рaзглeдa дaлaвeритe нa cтрoитeлнaтa мaфия пoд ръкoвoдcтвoтo/чeкмeджeтo нa Aвтoмaгиcтрaли, пoтънaлитe/oткрaднaти пaри зa Лaргoтo, нecъбрaнитe дaнъци oт Aгeнция Митници и oщe cтoтици кoрупциoнни cкaндaли
  • 28 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 1 Отговор
    Факти, сложили сте снимка на политолога (гербаджийска подлога) Антоний Гълъбов вместо на Антоний Тодоров! Поправете си грешката!
  • 29 Се ла ви

    1 2 Отговор
    Антоний пак изпълзя и ръси "мъдри" мисли. Няма да бъде съставено правителство, освен ако някой не иска да възроди статуквото!
    Какво е демокрация по американски: партията на един бандит няма да участва на изборите, а на друг бандит може, защото единият бандит е техен! Както беше в СССР! Оти ручахме жабетата?
  • 30 Георги v.

    5 1 Отговор
    Тъпанар, новото поколение е само една част от народа. Значи тези преди 1990 г. за нищо не стават. Ти тогава защо не изчезнеш. Или за теб не се отнася. "Бъдещето принадлежи на младите, но настоящето не". Те не искали да знаят? Защо говориш от името на всички млади ?

    Коментиран от #33

  • 31 Партизанин

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Диверсант":

    Комунизъм не имало никога в РБ! Имаше социализъм, периода 1944-1989-та година. Заедно с професорът пишете глупости.

    Коментиран от #38

  • 32 не те

    7 0 Отговор
    харесвам, но този път си прав. Който живее с миналото няма бъдеще. Аз искам да се отворят досиетата на милионерите за цялото време на прехода. Комунизъм, социализъм - ала-бала е това. Ако някой ми посочи истински комунист или социалист днес, да се обади. КомунизъмЪт не го построихме, ама имаше БКП. Така че, това наистина са пълни глупости. Всичките станаха милионери , а децата им учат на Запад. Това искам да видя - как станаха милионери.
  • 33 РАДИО ЕЛТО

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Георги v.":

    Защото е прост!
  • 34 Дечо Пора

    1 2 Отговор
    Марче, ами това е снимка на Коня!
  • 35 за какъв

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    гербаджия говориш като беше съветник на президента на България Георги Първанов по въпросите на политическите послания. Като вземете да пишете лъжите си поне правете справка, че се излагате.
  • 36 поредният

    1 4 Отговор
    нашмъркан комуняга защо тогава се борите против фашизма след като му е минало време още преди 80 години а още мрънкате колко лоши неща са ви се случили
  • 37 двамата

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "БОЛШЕВИК":

    нямат нищо общо, но проф. Антоний Тодоров обра негативните коментари, заради този на снимката.
  • 38 Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Партизанин":

    Ти си по запознат щом казваш ти вярвам. По история на комунизма ,колко имаш или си го карал на зачот. Прочети поста 32, човека ти е обяснил.

    Коментиран от #44

  • 39 никак даже

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Джо":

    не са еднакво гербави. Проф. Антоний Тодоров няма нищо общо с ГЕРБ!
  • 40 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    УЧАСТНЦИ ВЧАСТНОСОБСТВЕНИЧЕСКИЯ ЕФИР -ПРОДАЖНИ ДУШИЦИ ---- ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ БЛАГАТА ЗА ЖИВОТ ЕЖЕЧАСТНО - НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРИМИРЯТ -С ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА ТЕХНИЯ ТРУД И ЛИШЕНИЯ ОТ ХИПЕР ГЕПЪРС БОГАТЕН - ЕВРЕУСИ-ЦИОНИСТУСИ- СЕМИТУСИ -АМЕРИКАНОС -САЩ -ЦРУ -МОСАДИ !!!
  • 41 Тодоров ли

    4 1 Отговор
    Този не беше ли Гълъбов?
  • 42 факти

    5 0 Отговор
    това са думи на проф. Антоний Тодоров, които са публикувани и в други вестници. Сменете снимката!
  • 43 Мария

    5 1 Отговор
    Ами дайте тогава да забравим всичко преди 1990 г. На мястото на паметника на Васил Левски да построим паметник на Слави Трифонов, на мястото на паметника на Иван Вазов да построим паметник на писателя, поета, сценариста и каквото се сетите още Иво Сиромахов, на мястото на паметника на Яворов да построим паметник на писателката и поетесата Ваня Щерева, на мястото на паметника на Борис Христов да построим паметник на Азис. За финал да разрушим СУ "Климент Охридски" и НБУ да стане Алма - матер и всичко ще си дойде на мястото си според Антоний Тодоров.
  • 44 Партизанин

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Диверсант":

    Не е имало предмет "История на комунизма". Някой те е заблудил.
  • 45 big

    3 1 Отговор
    Този "професор" чета, че твърде често се изказва по въпросите на "комунизма", много ми е интересно какво знае за него? Кога и кой за пръв път говори за него? Къде по света е имало такъв, според дефиницията за "комунизъм"? Дали евреите живеещи в кибуците са комунисти? Дали наркоманите, алкохолиците, религиозни секти и т.н., за също комунисти? Дали, дори в България някога е имало комунизъм и истински комунисти? Комунизъм = демокрация, прекрасно нещо, но никъде го няма! Пълна утопия, професоре!
  • 46 Стара чанта

    0 1 Отговор
    Антонинке, неясно ЗАЩО немците ЕЖЕДНЕВНО излъчват филми за национал - социализма, за Хитлер, за хората, които са го подпомагали .... ТЕ по- тъпи ли са от нас, или това е новата директива, чрез която си заработвате паричките ?
  • 47 Дебилчев

    0 0 Отговор
    По-добре късно, отколкото никога
  • 48 Сър Пичук

    2 0 Отговор
    Господинът май не е в час.
    Никой не вода борба с комунизма. Не можеш да се бориш с нещо, което не е съществувало никога. Борбата е с една шайка, която беше отгледана от друга шайка, наричаща се комунисти. И е ясно, че те нямат нищо общо с комунизма. Тази днешна шайка е обсебена да краде и прави пари, а за да се легитимира пред хората и да използва политическата система за своите цели, използва лява терминология и идеи.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове