Last news in Fakti

20 Юни, 2021 06:10 3 445 29

Кметове предлагат местни старейшини да заменят Общинските съвети

  • кветове-
  • кметства-
  • стефан янев-
  • поповица-
  • среща-
  • общински съвети

70 процента от съветниците не знаят за какво гласуват, смята кметът на Калофер Румен Стоянов, който е председател на Националното сдружение на кметовете на кметства

Кметове предлагат местни старейшини да заменят Общинските съвети - 1
Снимка: БГНЕС

Кметове имат идеята да се махнат структурите на общинските съвети и на тяхно място да се назначат местни старейшини, които да продължат да работят, но безплатно. ”Защото е поле за корупция”, аргументира се шефът на Националното сдружение на кметовете на кметства Румен Стоянов, кмет на Калофер, цитиран от struma.bg.

И заяви, че в момента 70 процента от съветниците не знаят за какво гласуват.

На тяхно място да има кметски съвети, в които да участват и кметовете, за да се чува и техните гласове. Но мажоритарно избрани, отново без заплати. Друго искане на организацията е свързано с българските продукти. Родният етикет да бъде обвързан с роден ресурс.

“Когато си купим сирене, то да е с българско мляко, същото да важи за колбаси, розово масло и други наши продукти, които компрометирахме”, даде пример Стоянов. Вече е разговарял за това с министъра на земеделието и храните Христо Бозуков, който също бе на срещата в пловдивското село Поповица, родно на премиера, съобщи БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Габровец от Варна

    34 3 Отговор
    Е за това нашия кмет Портних управлява със старейшината - неговия тъст Краси.
  • 2 гадно

    34 4 Отговор
    Това ще е поредната стъпка към връщането на феодализма не, че и сега местните дерибеи не правят каквото си искат.
  • 3 ха-ха

    14 17 Отговор
    Тоя кмет не е ли много малък да казва.. ха моли да променя нещо.. Някакъв селяндур се помислил за голяма работа. Я чиба..

    Коментиран от #17

  • 4 оня с коня

    24 6 Отговор
    По примера на БСП стана модно почти всички Партии да издигнат в Предизборната си политика и Идеята да се осигури НА МЛАДИТЕ Възможност да Управляват.Изведнъж обаче четем,че в Калофер Кметът не признава подобни Идеи и пледира точно Обратното - Път на СТАРИТЕ в Управлението и най-безцеремонно изритване на Младите от Властта/"Старейшина" произлиза от думата "Стар",Млад Старейшина няма/!Та предлага Кмета на Калофер Старейшините да бачкат Без Заплата,т.е. "На ползу Роду",щото така нямало да има Корупция.А кои ще са тия Гламавите да работят Безплатно?Ами естествено че ще има Мераклии,щото БАШ ТОГАВА ще се завихри възможно най-жестоката Корупция и ще се гласуват Невъзможни за осъзнаване Неща в полза на Бизнесмени и Прадприемачи - без страх от Уволнение,като Липсата на Заплати ще бъде компенсирана Многократно с "Пари под масата"!
  • 5 Индианец

    31 7 Отговор
    Все повече искат да заприличаме на племе.Предлагам освен местни старейшини,да си избираме вождове и шамани,за да допълним картинката.

    Коментиран от #7

  • 6 Waffen SS

    25 7 Отговор
    Дотук отличен шест за кабинета на Г-н Янев.
  • 7 Хау

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Индианец":

    Вожд си имаме-Винету!
  • 8 Реформа

    34 1 Отговор
    А аз предлагам всички управляващи да работят на средна работна заплата и доходите им да са публично обявени в края на годината, барабар със всички банкови сметки. На бас се хващам, че тогава няма да има никакви желаещи за политици.
  • 9 Анонимен

    26 0 Отговор
    Интересно е а още по-интересно е че има в една община общински съветник-ромче което няма завършен даже 3 клас и не може да чете и пише! По скоро трябва да има образователен ценз .
  • 10 Политицийййй, ваштааааа........

    12 2 Отговор
    #КОЙ. ОСВОБОДИ. ОБЩИНСКИТЕ. СЪВЕТНИЦИ ОТ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ИМОТИ ,ПАРИ И РОДНИНСКА ЗАВИСИМОСТ ? #КОЙ. ГИ. НАПРАВИ МАШИНКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА ПАРТИЙНИ. КАСИЧКИ ? #ОНИЯ. ГИ. КАЛЕСАХА , #ТИЯ ЩЕ ГИ ДОЯТ !БУДАЛИЙЙЙЙ ,ПАРИТЕ И ПРЕДИ И СЕГА СА НАШИТЕ ! И ПРЕДИ И СЕГА "БКП" Е МАФИЯ !
  • 11 Общински иСОС завъртя ха стотици

    10 0 Отговор
    Далавери със заменки"кон за кокошка!! Много станаха отдавна Милионери!! Публична, тайна е, като се върнем от времето на Софиянски и, Антоан почна Голямото Опоскване на Общинската собственост и нее спирано!!
  • 12 А пък

    10 1 Отговор
    Волен Сидеров-Бялата Златка не ходи на работа в Столичният Общински Съвет,ама взима заплата и трупа стаж за пенсия.Впрочем той взима и заплата и пенсия.А и вече води новините и хороскопа по Алфа и сам си плаща на себе си заплата.
  • 13 8777

    3 11 Отговор
    служебния кабинет няма време да има срещи... служебния кабинет трябва да организира изборите !!!а служебния кабинет се е вживял в нормално избран кабинет което е смешно!!!!

    Коментиран от #14, #20

  • 14 питам

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "8777":

    А непрекъснато да караш джипка с навити ръкави не е ли смешно. В 21 век да си 100% Бай Ганю не е ли смешно.

    Коментиран от #27

  • 15 Росен ПлевАналиев

    8 1 Отговор
    След вожда иде ред на старейшините и разменната търговия!
  • 16 плюс минус

    11 0 Отговор
    Най-големите заплати, формирани от данъците ни, да бъдат на председател на НС, премиер и президент. Сега има заплати на държавни служители в пъти по- големи от тези на президент, премиер и председател на НС. Щом работиш на държавна и общинска длъжност, ще получаваш заплата и премии в тези определени граници.
    Колкото до заплащането на общинските съветници, подкрепям те да работят само в ползу роду.
  • 17 Чичо от село

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "ха-ха":

    Ей не те знам откъде си, но говориш като градски царвул!,,Селото" на този кмет е дало на България гениалния Ботев! Когато Ботев се е родил и живял, въпреки турската власт селищата са имали самоуправление! В неделя след църковната служба са се събирали първенците и са решавал местните проблеми! Без кражби и корупция! Та да не обиждаме,, селските"кметове! Апропо,коя велика личност е родена в твоя град!
  • 18 само питам

    3 3 Отговор
    Старейшини?! В родово- общинния строй ли ни връщат?
    Досега имахме местни феодали, които никой не проверява за нищо, сега ще ги преименуват на старейшини. Щели да работят безплатно? Че те предоволно дърпат парички оттук- оттам, не си знаят имотите и колите в автопарка- това било безплатно?!

    Коментиран от #29

  • 19 МАДИ

    6 2 Отговор
    Местни старейшини да , добре, но да са хора с авторитет, честни, доказани , които не се влияет от лобизъм, хора богат опит, без крими прояни и неосъждани.Вариант по добър от сегашният партиен където се подбират само верни към дадена партия хора .
  • 20 0808

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "8777":

    ... служебният кабинет ЗАВИНАГИ !! ....
  • 21 Тото

    1 1 Отговор
    Има ли в България ,който иска дае някаде на службичка и да не е алчен.
  • 22 еййй

    3 2 Отговор
    А "старейшините" все дърти комундери ли ще са?
  • 23 JEFF

    2 4 Отговор
    Какви старейшини ? Дайте направо към пещерите да се връщаме и там е имало някакво управление .
  • 24 Чук и Гек

    3 1 Отговор
    Направо да ходим в родово-общинния строй.
  • 25 Кметовете предлагат местни Мафиоти

    3 0 Отговор
    Да станат "старейшини"??? Да, заменят ОС??? Така СИКАДЖИИ, станаха Бизнесмени, Банкери Архонти, Премиер, Министри и, какви ли не!!! А стига Мутри да ни Управляват!!! Мутри Вън!!! Старейшини, Мъдреци!!! Станали Мутрите!!!
  • 26 ПОСТОЛ ВАРДАРОВ

    1 0 Отговор
    Без общински съвети без правителство и без президент !? Идеята е гениална ! А бе рУМЕНЕ от дека ги найде тия малоумници !?
  • 27 ПОСТОЛ ВАРДАРОВ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "питам":

    Питай палячото от тв 7888
  • 28 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 0 Отговор
    "в мoмeнтa 70 прoцeнтa oт cъвeтницитe нe знaят зa кaквo глacувaт." Има такива съветници, защото има такива избиратели. 90% от избирателите не занят името на този общински съветник за който са гласували. А 70% дори не знаят партията за която са гласували. Знаят само номера върху "бюлетината", който трябва да задраскат.
  • 29 Само да ти отговоря

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "само питам":

    Ти от названието ли се впечатляваш или от това, какво ще вършат?! Да ти кажа, че ще са консули на местната власт, по съвременно ли ти звучи? Няма значение какво вършат, само да не са древни думичките, а блюдолизецо! Роб на модерни безсъдържателни слова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове