22 Юни, 2021 09:28 5 621 108

Иван Хиновски: „Турски поток“ е едно енергийно предателство

  • иван хиновски-
  • турски поток-
  • бех-
  • български енергиен холдинг-
  • енергетика

Причината България да не стане енергиен център на Балканите не е само в корупцията, а в некадърността на управляващите, защото не може толкова много проекти да са сбъркани, да са управлявани неефективно и да не се използват никакви европейски методи на мениджмънт за управляване на средства, гневи се енергийният експерт

Иван Хиновски: „Турски поток“ е едно енергийно предателство - 1
Снимка: БГНЕС

Идеята България да бъде енергиен център на Балканите е демоде. „Турски поток“ е едно енергийно предателство. Площадката на АЕЦ „Белене“ да се използва за завод за водород, а оборудването ѝ да бъде използвано за 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“, който може да бъде един успешен корпоративен проект. Това коментира пред БГНЕС енергийният експерт Иван Хиновски.

Според него първото нещо, което трябва да се направи в енергетиката е един детайлен одит на всички дружества, да започне преструктуриране на отрасъла, да се извадят операторите на мрежи, които неправилно стоят в Българския енергиен холдинг.

"Следващата стъпка е да се направят публични акционерни дружества и в тях да влезе частен капитал, включително наши спестявания. По този начин ще бъде гарантирано прозрачното управление на БЕХ, ЕСО, „Булгартрансгаз“ и др. Трябва да се направят и промени в законодателството. Развитието на ВЕИ трябва да бъде направено на справедлив пазарен принцип, за да не се струпват на едно място, да се направят обективни търгове. Но най-важното и аварийно е да се помисли за заместващи мощности в ТЕЦ „Марица изток 2“, които да заместят тази централа след две години, когато тя ще фалира. Тя ще спре производство, но ние имаме нужда от нейната енергия. Това е един от първите фактори, който трябва да бъде отчетен от новото правителство. На територията на мини „Марица изток“ може да бъде изградена една Силиконова долина с 4 високотехнологични производства с експортен потенциал и много работни места в региона. Основният въпрос е хората да не останат без работа, бездействието до момента ги обричаше на безработица“, обясни той.

Хиновски е категоричен, че недвусмислено АЕЦ „Белене“ няма бъдеще. „Имаме една много модерна за България идея площадката на АЕЦ „Белене“ да се превърне в завод за водород. Тя има всички плюсове в сравнение с много други площадки в страната, а и в Европа. Тя е близко до голяма водна магистрала, като река Дунав, която може да се използва и за производство, и за транспорт за износ. Оборудването за АЕЦ „Белене“ може да бъде вложено след разумен анализ в една нова ядрена мощност за АЕЦ „Козлодуй“ – 7 блок. Един такъв проект има много предимства от гледна точка на икономика и инфраструктура. Той би спестил много пари“, отчете експертът.

"За разлика от АЕЦ „Белене“, който трябваше да бъде един държавен проект, 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде един корпоративен проект, зад който ще стои ядрената централа с нейния кредите имидж и достъп до по-евтини кредити. АЕЦ „Белене“ е един провален проект, защото е загубил всички разрешения“, добави Хиновски.

Той нарече газопроводът „Турски поток“ недоразумение. Това щяло да стане ясно много скоро. „В момента се издирва пътната карта между България и Русия за развитие на българската газопреносна мрежа. България е поела ангажимента със собствени средства да изгради този транзитен газопровод, който е чисто руски проект. Документът е издирван от 2017 г., но въпросът гръмна сега, защото бе поставен на много високо ниво. В него е написано, че той е за развитие на българската газопреносна мрежа, но в действителност няма нищо общо с нея“, обясни енергийният експерт.

"От „Турски поток“ няма отклонения предвидени за нашите потребители. Сега се правят опити да се замаже положението, но едва ли ще бъде прието от „Газпром“, който е поставил изрично условие този газопровод да бъде транзитен и така е записано в този документ, което е едно енергийно предателство“, каза още той.

По отношение на интерконектора България-Гърция, който все още не е построен, Иван Хиновски посочи изключително силно пречещо геополитическо действие срещу тази тръба. „Т.е. външни фактори затрудняват нейното завършване. И това е логично, защото тя ще бъде сериозен конкурент на всички газови доставки, които се осъществяват в момента за България. По него ще тече наистина диверсифицирано „синьо гориво“, идващо от терминалите за ВПГ, от Азербайджан и др. Конкуренцията ще свали цените, от което „Газпром“ се притеснява и това е основната причина да се бави интерконектора“, обясни той.

Според него бъдещето на българската енергетика е чиста и без емисионна, декарбонизирано производство. „Това означава изграждането на зелени мощности, възобновяеми източници. Ще ни е необходим един преходен период за изграждането на заместващи мощности на ТЕЦ „Марица изток 2“. Трябва да се направят два парогазови блокове, които да заместят до четири години, т.е. до 2025 г. трябва да бъдат изградени и пуснати в експлоатация, за да се осигури безконфликтен преход към нискоемисионна енергетика. След време ще мислим какво да правим и с природния газ, защото след 2030 г. Европейската комисия ще санкционира производството с природен газ, финансирано със средства от еврофондовете, а ние в момента без такова финансиране не можем да направим тези мощности“, коментира Хиновски.

По думите му престъплението е, че всички страни, които трябваше да направят нещо подобно са се подготвили още преди 5 години и са го свършили вече. „Заради бездействието на предишното правителство ние сме принудени да го правим сега при изключително неблагоприятни условия и с неясен успех да се заемем с изграждането на такива заместващи мощности. Това е непростимо пасуване спрямо работещите в „Марица Изток“. Ако не направим нищо, след две години хората ще загубят работните си места, защото ТЕЦ „Марица изток 2“ ще изпадне в несъстоятелност – нейната енергия няма да се изкупува, а огромна маса хора ще останат на улицата. Непростимо бездействие. Въпросът защо нищо не е направено досега е прокурорски. Той трябва да бъде зададен от Прокуратурата, защото няма друга страна в ЕС, която да е бездействала така трайно, както България в тази област“, смята той.

По думите му тезата България да бъде енергиен център на Балканите е демодирана. „Много бързо стана ясно, че ние сме некадърни да станем такъв център. Вместо това можеха да се направят много други неща. Българският енергиен холдинг можеше да бъде превърнат в един мощен холдинг за развитие и за инвестиции извън страната – да се купуват активи в други страни, вместо да се правят разходи за неефективни проекти. Изпуснахме много важни моменти. Основната причина не е само в корупцията, а в некадърността на управляващите, защото не може толкова много проекти да са сбъркани, да са управлявани неефективно и да не се използват никакви европейски методи на мениджмънт за управляване на средства. Дори една Румъния, която беше много по-зле от нас сега излиза на друго ниво. Румънският НЕК се листва на борсите, а преди 10 години беше в същото състояние като нашия НЕК. Добър мениджмънт, млади и знаещи хора е тайната на техния успех“, коментира още Хиновски./БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой е виновен?

    41 1 Отговор
    В прав текст?
  • 2 ЩО БЕ

    11 32 Отговор
    ТРАНЗИТИРАМЕ ГАЗ И ЛАПАМЕ КОМИСИОННИ....НЕМА ЛОШО

    Коментиран от #19

  • 3 Госあ

    29 40 Отговор
    Тоя селски тарикат е изключително нелицеприятен. Вони продажника. Като всички демократи.
  • 4 Бацо

    27 4 Отговор
    С шкаф позор искам го в затвор
  • 5 ТЕРМИНАЛА С ГЪРЦИЯ

    5 9 Отговор
    ГО ВРЪЗВАМЕ С БАЛКАНСКИ ПОТОК И КОМИСИОННИТЕ СКАЧАТ ЗНАЧИТЕЛНО....НЕМА ЛОШО
  • 6 хаберих

    38 4 Отговор
    АЕЦ-ът на о-в Белене трябваше да бъде построен или 7-ми блок на АЕЦ "Козлоиздуй",защото времето на Мариците изтича и България един ден ще угасне.
  • 7 ПОЛУЧАВАМЕ ГАЗ НЕ САМО ОТ РУСИЯТА

    5 26 Отговор
    А ОТ ЦЯЛ СВЯТ
  • 8 Мутата

    15 14 Отговор
    Идиот
  • 9 Мангол

    26 3 Отговор
    Не е некадърност, а тенденциозност - да са в услуга на хуйл о и да му подарят едни десет милиарда, пък белким е благосклонен да ги остави да управляват още десет години.
  • 10 НАТО НИ БРАНИ...ЕС НИ ХРАНИ

    7 16 Отговор
    ЕС Е ДАЛ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА БАЛКАНСКИ ПОТОК.....ТРЯБВА ДА ИЗПЛАТИМ ТРЪБАТА ЗА 6-10 ГОДИНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ КОЛИЧЕСТВАТА ГАЗ ЗА....ЕС
  • 11 Тома неверни

    24 8 Отговор
    Будали сме ние, а не руснаците!Иначе газопровода си е нужен, руснаците ще го охраняват!

    Коментиран от #14

  • 12 ЛАПАМЕ СИ ЕВРАЦИ КАТО КОМИСИОННИ

    7 15 Отговор
    ОТ ТРАНЗИТА НА ГАЗ ЗА....ЕС.......НЕМА ЛОШО
  • 13 Точно

    33 12 Отговор
    Така е, „Турски поток“ е едно енергийно предателство. И вместо да изгоним тримата американски сенатори, нашите български послушни управляващи спряха " Южен поток"

    Коментиран от #18

  • 14 РУСНАЦИТЕ НЕ ВАЖАТ НА ТЕРИТОРИЯ НА ЕС

    10 13 Отговор

    До коментар #11 от "Тома неверни":

    ПУТИН ГО УСЕТИ ОТ ЮЖЕН ПОТОК.....

    Коментиран от #74

  • 15 Госあ

    19 16 Отговор
    Ердоган показа, че е лидер на народа си и прави всичко в името на Турция. Възползва се от нашата некадърност и превърна Южен поток в Турски поток, АЕЦ Белене в АЕЦ Аккую, построи десетки язовири, докато нашите се обезводняваха, с две думи велик лидер. Целувам му ръка на Ердоган

    Коментиран от #20, #41, #84

  • 16 антибсп

    13 9 Отговор
    Браво Хиновски! А за да използваме водорода, в Пазрджик ще направим завод за водородни самолети!
    Те така се прави!

    Коментиран от #27

  • 17 gggw

    14 12 Отговор
    завод за водород - буахахаха.. айде и тоя "експерт" ойде у лозето.... 7ми блок - буахахаха
  • 18 ВАШИЯТ ОРЕШАРСКИ ПИТАЙ

    7 16 Отговор

    До коментар #13 от "Точно":

    ТОЙ РАЗГОВАРЯ СЪС СЕНАТОРИТЕ....А ЮЖЕН ПОТОК НИ ОБВЪРЗВАШЕ ОЩЕ ПО ЗДРАВО С....РУСИЯТА......ЕС ГИ ОТРЯЗА
  • 19 С парите на хората

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЩО БЕ":

    Се строи това. Чиста комисионна ще взимаш на кукуво лято след десетилетия..

    Коментиран от #24

  • 20 ПОНЕЖЕ Е ВЕЛИК ЕРДОГАН

    10 7 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    НОН СТОП ПЛАЧЕ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕС....ЩО ЛИ

    Коментиран от #46

  • 21 Gowo

    28 2 Отговор
    Теменужка Петкова и Бойко Методиев Борисов да бъдат принудително разпитани за Турски(Руски) поток.За изчезването на пазеният уж , документ в сейфа на енергетиката, Пътната карта за газопреносните развитие на България .

    Коментиран от #30

  • 22 gggw

    13 16 Отговор
    хиновски не е нищо друго освен поредното хамериканско мекере. говори досущ неговите приятели като даниел митовци и всякакви други - язък му за "експертизата"
  • 23 Поздрав от

    10 5 Отговор
    Русията

    Подписахте ли пътната карта?
    Подписахте.
    100% зависимост от Русията!!!

    Коментиран от #28

  • 24 СЕГА ВЕДНАГА ЕВРАЦИТЕ ВЛИЗАТ В БГ

    8 9 Отговор

    До коментар #19 от "С парите на хората":

    ЩОТО ГАЗТА ПОТЕЧЕ КЪМ СЪРБИЯ И....ЕС

    Коментиран от #93

  • 25 БОЙКОТО

    12 3 Отговор
    ТЕМЕНУЖНИК петкофа е виновна, аз не съм
  • 26 глупости

    11 10 Отговор
    Енергийно предателство са американските централи, турски поток си е стратегия, а ти си много семпъл умствени, не знам славуца що не те е изритал още 🙄

    Коментиран от #50, #108

  • 27 gggw

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "антибсп":

    да, ше пълним дирижабли бе
  • 28 ПЪТНАТА КАРТА Е ЗА СТРОЕЖ НА ТРЪБАТА

    4 8 Отговор

    До коментар #23 от "Поздрав от":

    ГАЗТА ИДВА И ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ....ВАЖНО Е ДА ТЕЧЕ ПО ТРЪБАТА И НИЕ ДА ЛАПКАМЕ ЕВРАЦИ....
  • 29 Шаломович

    11 4 Отговор
    "Турски поток" е творение на владетелите от синендрона ! Не е нито,Руски,нито американски....Бойко нямаше избор-натиснаха го и от двете страни. Изпълни заповеди с които си осигури спокойни старини
    Друг е въпроса,че българските настоящи и бъдещи политици ги държат със зависимости и сериозни компромати от миналото им.
    Любимеца на чалгарите-Трифонов е също един от тях.
  • 30 АМИ РАЗПИТАЙ ГИ

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Gowo":

    КВО ЧАКАШ...БАЦЕТО Е В БАНКЯ.....ПУСНАЛ Е БАРБЕКЮТО
  • 31 патриот

    7 10 Отговор
    Русофлята скочиха веднага,защото се видя,че вашите дрОгари са продали България като са сключвали всички тези договори.Луканов за това го отстреляха,защото забави руските проекти в България. Да видим кой ще е следващият ???
  • 32 Gowo

    14 3 Отговор
    Бойко Методиев да бъде принудително доведен и разпитан за засекретения случай и правителствени ,,договорки с ,,Омански фонд" и загубите вследствие разграбването на КТБ .Кому обслужва този засекретен договор и има ли връзка с подарените милиарди от престъпното правителство на третото му правителство.

    Коментиран от #34

  • 33 БАЛКАНСКИ ПОТОК

    7 6 Отговор
    ДИВЕРСИФИКАЦИЯ НА ДОСТАВКИТЕ НА ГАЗ.......КАК РУСНАЦИТЕ СВАЛИХА НАБЪРЗО ЦЕНАТА НА ПОЛОВИНА....ЩО ЛИ
  • 34 РАЗПИТАЙ ГО

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Gowo":

    РАЗЧИТАМЕ НА ТЕБ......

    Коментиран от #37

  • 35 Мухаа,хаа!

    18 4 Отговор
    Завод за водород!? Цял свят,най развитите икономики пускат в експлоатация непрекъснато АЕЦ,нашия да се монтира в Козлодуй.И държавната Марица е готов да закрие.Но за другите две подарени на сащисаните мълчи като пукал.Този изобщо стъпвал ли е на терен там? Около Мариците? Спокойно може да се заснеме фантастичен филм за Луната.Щял да го превръща едва ли не във високотехнологичен клъстър.Че там ти трябват поне 50-70 милиарда зелено бе,лобист и в червата.Кой ще ти ги даде,и на каква цена.Готови сте да разпродадете до последна тухла и пирон всичко в държавата.Под предлог ,за инвестиции и иновации.И всичко това,ако се случи е единствено да се намърдат такива като теб на голямата софра.Претрупана с мазни мръвки.Нещо за Китай да е чул? Там три неща са табу: Енергетика,Банково дело и ВПК.Всичко е 100%държавно.Затова за 30 г станаха икономика номер 1. Такива,от твоето тесто за същите 30г,от 27-мо място по икономически и социален интегритет ,ни пратихте на 59=място.Далеч след албанци,румънци,словенци,дори след доста държави от Африка.
  • 36 Перо

    5 1 Отговор
    Като е предателство с огромни щети за държавата,защо не информираш прокуратурата?
  • 37 Gowo

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "РАЗПИТАЙ ГО":

    Друго да има да кажеш...

    Коментиран от #39

  • 38 БАЛКАНСКИ ПОТОК...ШАМАР ЗА БСП

    4 3 Отговор
    КАК ЛИ СА ОБЯСНИЛИ БСП НА ПУТИН КВО СТАВА С ГАЗИФИКАЦИЯТА НА БАЛКАНИТЕ
  • 39 ЧАКАМЕ ДА ГО РАЗПИТАШ

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Gowo":

    НАЛИ СИ МНОГО ЕРБАП

    Коментиран от #51

  • 40 Сандо

    5 3 Отговор
    Ако Хиновски и подобните му бъдат провесени за национално предателство,то дърветата от София до Бургас няма да стигнат.Тия хора могат само да рушат,нищо не са създали.
  • 41 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Турче, ай да не ми използваш ника.
  • 42 Българка

    5 3 Отговор
    В енергетиката са потънали/ограбени милиарди. Там вони на разбойническа корупция, национално предателство и безхаберие- руско-турски поток и забавената интерконекторна връзка с Гърция, заради него, АЕЦ Белене, ТЕЦа на Доган, топлоцентралите и т.н. Служебният министър до сега не е огласил направени проверки. За мен министърът не енергетиката, външните работи, транспорта са много слаби и не се вписват в задачите на служебния кабинет

    Коментиран от #47

  • 43 ДРУГАРЮ ХИНОВСКИ

    2 3 Отговор
    БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА ЕС, НЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ТАКИВА КОЛОСАЛНИ ПРОМЕНИ....ИЛИ ТИ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ ЧЛЕНУВАМЕ В....ЕС
  • 44 ЛОКУМИ

    4 2 Отговор
    На територията на Марица можело да се направи сириконова долина...... Кой ще работи в тези високотехнологични производства? Бшвшите миньори ли? Или индианците от долината? За 32г демокрация ни докараха до състояние даже чушки да не произвеждаме.
  • 45 123

    7 0 Отговор
    В България професионални мениджъри и мениджъри на проекти няма, има хора с добри връзки поствени за мениджъри, и дори тези от тях които технически са грамотни и успешни не са мениджъри. За това и всичко пропада.АЕЦ трабва да бъде построен в някъкъв вариант, и България се нуждае от минимално 4-6 мегаватови атомни мощности, след 10-20 години максимум.Има идеи за производство на водород , но няма идеи кой ще инвестира,ако беше толкова лесно в Китай, Русия и САЩ щеше да е пълно със заводи за водород, проблема не е в производството а в невъзможноста за съхранение на произведения водород.А всяко гориво може да се ползва за електроцентрала.Относно Турско/Български поток има явна лъжа, този поток е проектиран с капацитет за пренос 16 милярда кубика газ, от които е предвидено че между 3 и 4 милярда кубка газ са за България.Има възможност за направа на газови централи коиот да използват газ от газопровода и да заместят Марица Изток 2.Марица Изток 2 е умишленно водена към фалит от несособния Български мениджмент на Централата.
  • 46 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "ПОНЕЖЕ Е ВЕЛИК ЕРДОГАН":

    Не знам колко плаче, но Европа казва ние не можем без Турция, САЩ и те казват, че не могат без Турция, а НАТО знаем, че без Турция не може

    Коментиран от #48, #59

  • 47 СТАНИ ТИ МИНИСТЪР

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Българка":

    И ДЕЙСТВАЙ.....
  • 48 ЩО БЕ ...ЕС ГО ИМА И БЕЗ ЕРДОГАН

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    И НЕ ....ЕС ИСКА ДА ВЛЕЗЕ В ТУРЦИЯ, А ОБРАТНОТО....ИЛИ ТИ НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА

    Коментиран от #53

  • 49 Gowo

    4 2 Отговор
    Турски ( руски ) поток е компенсация за ограбените милиони от така и неразкритата престъпна група от уж разследващия тогава и поставен на време прокурор Иван Гешеф на КТБ Не случайно и изчезналите пари на ,,Омански фонд " имат връзка с изплащането на тези милиарди Защото и той досега е засекретен от бившето правителство.А дали пребития ни ,,виден" бизнесмен от руските спец служби , Делян Пеевски не минава за предупреждение за мълчание Защото много лесно би бил пратен при Господ .Вместо да го бият като разпиендено пиенде в заведение от гардове.Защото си е жив и малко здрав.

    Коментиран от #52

  • 50 123

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "глупости":

    В България има само една Американска централа Марица Изток 1 която е построена с най модерно оборудване и много добре управлявана от Американците. Другите Марица Изток ТЕЦ 2 и ТЕЦ 3 имат Български собственници.
  • 51 Gowo

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "ЧАКАМЕ ДА ГО РАЗПИТАШ":

    Защо чакаш.И ти ли си от чакащите да бъдеш разпитан А ти в какво съгреши че си от чакащите.Или по точно очакващите какво ги чака.Но не си бизнесмен.Личи си

    Коментиран от #54

  • 52 ЗА КТБ ПИТАЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #49 от "Gowo":

    ВАШИЯТ ПРЕМИЕР...ДРУГАРЯТ ОРЕШАРСКИ.....ЩО ПОЗВОЛИ ФАЛИТА НА....КТБ......

    Коментиран от #57

  • 53 Госあ

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "ЩО БЕ ...ЕС ГО ИМА И БЕЗ ЕРДОГАН":

    Тя Турция отдавна е в ЕС. Ние докато се гласяхме за 16 република на СССР, турците тогава хвърляха основата на Европа. Именно затова сега цяла Европа прави бизнес с Турция, а нас ни използват за смяна на памперси в някой дом в Европа

    Коментиран от #55

  • 54 ТИ ИМАШ ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ДА РАЗПИТВАШ

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Gowo":

    ТИ СЕ ...НАПИНЯШ...ПОКАЖИ ЧЕ МОЖЕШ....НЕ САМО ДА ГОВОРИШ

    Коментиран от #58

  • 55 АМИ КАТО ОТДАВНА ТУРЦИЯ Е В.... ЕС

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    ЩО ЕРДОГАН ИСКА ДА ГИ ПРИЕМАТ....ДА НЕМА РАЗДВОЕНИЕ НА ЛИЧНОСТТА

    Коментиран от #60

  • 56 БАЛКАНСКИ ПОТОК

    4 3 Отговор
    ПЕЧАТНИЦА НА ЕВРАЦИ ЗА БГ.....БСП КОМУНЯГИТЕ В ТИХ УЖАС
  • 57 Gowo

    8 1 Отговор

    До коментар #52 от "ЗА КТБ ПИТАЙ":

    А кой разследва ограбването му.Него питайте докъде са стигнали .Подготовката за разграбването на КТБ се е случила по времето на управление на Бойко Методиев.Контролът и отговорността носи правителството и БНБ които са проспали далаверите .За това Орешарски не носи отговорност и няма как.

    Коментиран от #70

  • 58 Gowo

    0 3 Отговор

    До коментар #54 от "ТИ ИМАШ ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ДА РАЗПИТВАШ":

    Не се плаши Не мой те разпитам аз .Иначе с право има да си оплашен...
  • 59 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Потуране, айде да не ми използваш ника!!!!
  • 60 Госあ

    4 6 Отговор

    До коментар #55 от "АМИ КАТО ОТДАВНА ТУРЦИЯ Е В.... ЕС":

    Само в Германия са над 5 милиона турци, които са и с немско гражданство, милиони има и в другите европейски държави, ама твоята глава нещо не може да проумее, че турците отдавна са в Европа, докато ти си се въргалял с руснака

    Коментиран от #61, #62, #64, #65

  • 61 АМИ КАТО ИМА БЪЛГАРИ В ГЕРМАНИЯ

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "Госあ":

    НИЕ ДА НЕ СМЕ ГЕРМАНСКА ПРОВИНЦИЯ....МАКАР ЧЕ НЯМАШЕ ДА БЪДЕ НИКАК ЛОШО
  • 62 ЩОМ ЕРДОГАН ПЛАЧЕ ЗА...ЕС.....

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Госあ":

    ЗНАЧИ НЕ СА В ...НЕГО...

    Коментиран от #69

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 АМИ ТО И АФРИКАНЦИТЕ СА В ...АНГЛИЯ

    0 3 Отговор

    До коментар #60 от "Госあ":

    ЩОТО СА НАВОДНИЛИ...ОСТРОВА
  • 65 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Госあ":

    турците ще влезете у ЕС,когато се разпадне. Неприятно анадолско племе сте. Това че използваш чужд ник е конкретен пример.

    Коментиран от #67

  • 66 АМИ ЗАБРАНИ ГО

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "На ганьовците трябва да се забрани":

    КОЙ ТЕ СПИРА......
  • 67 ТВА ДА НЕ ТИ Е СОЦА ДА СЕ РАЗПАДНЕ

    6 1 Отговор

    До коментар #65 от "Госあ":

    ПОМНИМ СССР И БРАТСКИТЕ СТРАНИ....ВЕЧЕ ГИ НЯМА...ЩО ЛИ

    Коментиран от #76

  • 68 Енергетик

    2 4 Отговор
    Нещо не разбрах от изказването на този "експерт"! Като закрием ТЕЦ-2. кой ще плаща въглеродните емисии на Американските ТЕЦ-3 И AES? Защо трябва да закриваме нещо работещо, при положение че и американските централи замърсяват не по-малко от ТЕЦ-2? За Силиконова долина трябват високо квалифицирани кадри, откъде ще дойдат?

    Коментиран от #71

  • 69 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #62 от "ЩОМ ЕРДОГАН ПЛАЧЕ ЗА...ЕС.....":

    Ти да не си мислиш, че си в ЕС? Я погледни държавите в Европа, сега погледни ти къде живееш..., ще има още много памперси в Гърция да чистиш и после може да минеш на следващото ниво, тоалетните

    Коментиран от #72

  • 70 123

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Gowo":

    През юли 2014 г. Bългарската Народна Банка обявчва че отнема банковия лиценз на КТБанка. Централната банка отказва да подкрепи ликвидността на КТБанка, принуждавайки я да фалира. Ръководството на КТБанка поисква от централната банка да постави КТБанка в "специален надзор", процедура, при която централната банка временно поема управлението на банката, за да я върне на правилния път. Деветдесет и първвото правителство на България встъпи в длъжност на 7 ноември, 2014. Това е коалиционно правителство с председател Бойко Борисов.Правителството на Орешарски беше осемдесет и деветият кабинет на България, който встъпи в длъжност на 29 май 2013 г. Правителството на премиера Пламен Орешарски, е създадено след изборите през 2013 г.Правителството е разпуснато на 6 август 2014 г., и е сменено със служебно правителство на Георги Близнашки до 7 Ноември 2014 година.

    Коментиран от #75

  • 71 Gowo

    6 2 Отговор

    До коментар #68 от "Енергетик":

    Защото това е Европейски решение.А не на хамериканците.Айо не ти харесва в Европа има Евразийски съюз.Виждал ли си Шанхай по обед.Маските на открито са китайско изобретение .А наскоро преминавал ли си покрай градовете като Гълъбово , непосредствено съжителство с ТЕЦовете.

    Коментиран от #83

  • 72 ТИ МЕН МЕ ОСТАВИ

    7 2 Отговор

    До коментар #69 от "Госあ":

    ЩОМ МОГА ДА ХОДЯ СВОБОДНО В ...ЕС...ДА РАБОТЯ СВОБОДНО В...ЕС...ДА ПРАВЯ БИЗНЕС В ...ЕС......САМО С ЕДНА ЛИЧНА КАРТА И ДА ПОЛЗВАМ ..ФОНДОВЕТЕ НА ЕС.......КАЗАНО Е...НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ....МНОГО Е ТОЧНО

    Коментиран от #77

  • 73 БАЛКАНСКИ ПОТОК...ШАМАР ПО БСП

    0 5 Отговор
    КАК ЛИ НИНОВА СЕ Е ЧЕРВИЛА ПРЕД ПУТИН ЗА ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА НА ГАЗТА В БГ
  • 74 еш па тоа

    0 4 Отговор

    До коментар #14 от "РУСНАЦИТЕ НЕ ВАЖАТ НА ТЕРИТОРИЯ НА ЕС":

    То,щото ние много важим.

    Коментиран от #78

  • 75 Gowo

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "123":

    Това което коментираш е задължение и отговорност на прокуратурата на България.Досега няма известност , вече 7 години как се е стигнало до бягството на Цветан Василев в Сърбия.Освен че му предписаха всички , без изключение грехове за фалита .Трябва да си слабоумния за да не прозреш прикритие истини .

    Коментиран от #82

  • 76 Смехурко

    1 5 Отговор

    До коментар #67 от "ТВА ДА НЕ ТИ Е СОЦА ДА СЕ РАЗПАДНЕ":

    Ти вече се р а з п а д а ш,инатът ти пречи да го признаеш.Нищо де,още няколко порции разпад и ще клекнете,бесният Адолф се гръмна в бункера си,че вие ли?!...
  • 77 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #72 от "ТИ МЕН МЕ ОСТАВИ":

    Прав си. НАТО ви пази. Намериха ли вече черната кутия на МИГ. А и ЕС ви храни. Я спри един пенсионер на пътя и го питай дали помни от колко време не се е наял. Смешен ганьо

    Коментиран от #79, #80, #81

  • 78 ЩОМ БАЛКАНСКИ ПОТОК

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "еш па тоа":

    МИНАВА ПРЕЗ БГ И ЛАПАМЕ КОМИСИОННИ.....
  • 79 ЗА КУТИЯТА ПИТАЙ РАДЕВ

    5 3 Отговор

    До коментар #77 от "Госあ":

    ТОЙ Е СПЕЦА ПО ПРОБЛЕМА......А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ.....И ПРИ СОЦА И СЕГА СА НА ЕДНО ДЕРЕДЖЕ...ПОНЕ СЕГА МОЖЕ ДА ИДЕ НЯКЪДЕ ИЗ ЕВРОПАТА И ДА ВИДИ КАК ЖИВЕЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗАПАДНЯЦИ...И ЩО ТЕ СА ДОБРЕ А БГ ПЕНСИОНЕРИТЕ....ЗЛЕ

    Коментиран от #86

  • 80 ОТ ТИЯ СЪВЕТСКИ 40 ГОДИШНИ

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "Госあ":

    ЛЕТЯЩИ ТАРАЛЯСНИЦИ КВО ОЧАКВАШ.......И КУТИЯТА ДАЖЕ НЕ МОЖЕ ДА ИЗПЛУВА........СЪВЕТСКИ ТЕХНОЛОГИИ
  • 81 ЩО ЗАПАДНИЯТ ПЕНСИОНЕР Е ДОБРЕ

    7 1 Отговор

    До коментар #77 от "Госあ":

    А БГ ПЕНСИОНЕРА....ЗЛЕ...ЩОТО ТИЯ НА ЗАПАД СА НЯМАЛИ КОМУНИЗЪМ И ...КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ
  • 82 123

    4 2 Отговор

    До коментар #75 от "Gowo":

    Проблема за фалита на КТБ е в Определени членове на партии в Народното Събрание и техните икономически интереси, и тези проблемни партийни членове не са членове на ГЕРБ.ГЕРБ не управлява сама видимата част е ГЕРБ И ВМРО,невидимата управляваща част е БСП И ДПС.А прокуратурата знае много добре, но те са зависими от тези в НС ,отделно се страхуват за работата си а още повече и се страхуват за семействата си, за това няма и расзледване и резултати, или ако има разследване няма резултати.Престъпниците са в НС.

    Коментиран от #91

  • 83 Енергетик

    7 1 Отговор

    До коментар #71 от "Gowo":

    Хахаха, Явно не си наясно ! Гълъбово се замърсява от Брикел на др. Ковачки! Това е централа която работи въпреки че не покрива никакви норми на ЕС, ама не съм чул да я затварят. Замърсяването в световен мащаб се дължи на САЩ и Китай! Аз и към момента не схващам каква алтернатива ни се предлага като закрием ТЕЦ? За ВЕИ не ми говорете, а явно и АЕЦ не искаме!!!!

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Gowo

    2 5 Отговор

    До коментар #83 от "Енергетик":

    А ти познаваш ли района или само си чувал за него.Мирисът и вонята от въглищата се усеща чак в Раднево.

    Коментиран от #96

  • 86 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #79 от "ЗА КУТИЯТА ПИТАЙ РАДЕВ":

    А бе ганьо от колко години си в ЕС, ама все гладен и бос

    Коментиран от #87, #89, #92

  • 87 НЕ СЪДИ ПО СЕБЕ СИ

    5 0 Отговор

    До коментар #86 от "Госあ":

    ДРУГАРЮ
  • 88 Госあ

    6 1 Отговор

    До коментар #84 от "дундаров":

    Е, вие нали сте за това. Забравихте целувките уста в уста Живков и Брежнев
  • 89 ГЛАДНИ И БОСИ В .....ЕС СА

    5 3 Отговор

    До коментар #86 от "Госあ":

    САМО МЪРЗЕЛИВИТЕ И НЕГРАМОТНИТЕ....И ЧУДНО ЩО ОЩЕ ДЪРЖАВИ ИСКАТ В ЕС.......
  • 90 БАЛКАНСКИ ПОТОК....УНИЖЕНИЕ ЗА БСП

    3 2 Отговор
    ДРУГАРИТЕ МОГАТ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ФИНАНСОВАТА ПОМОЩ ОТ....МОСКВЕ
  • 91 Gowo

    3 3 Отговор

    До коментар #82 от "123":

    Народното събрание е през последните 11 години се владееше от ГЕРБ и неговите послушковци и партньори.Така че НС и ГРАБ са едно И твърдението ти че ГРАБ и НС нямат нищо общо е като твърдението , че Бойко Методиев и къщата в Барселона и детето което се отглеждаше там нямат нищо общо....въпрос на доказване е.Но няма прокуратура която да го доведе да край

    Коментиран от #94

  • 92 123

    5 1 Отговор

    До коментар #86 от "Госあ":

    Гладен и бос е бай ти Ганьо , но е горд с великтите си Вождове Нинова,Радев, Иванов,Трифонов, Доганович и Борисов, а още по горди са когато ти показват преуспелите бизнесмени с Бентли и Ролс Ройс, и това ще им остане глад и голотия но големи приказки и хвалене без нищо насреща.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 123

    4 6 Отговор

    До коментар #91 от "Gowo":

    Това което виждаш и ти казват по вестниците,не реалния образ или истината в България. Фалирането на КТБ е синхронна работа на БСП и ДПС не на ГЕРБ.ГЕРБ е бил на власт 9 години а не 11-12 години, банкрупта е проведен през власта на Орешарски, а Пламен Орешарски не е член на ГЕРБ.Дали прокуратурата на България ще направи разследване и си свърши работата безпристрастно това не е мой проблем,нито по някъкъв начин ме засяга. Цялата ви преса е пълна със порчъкови и лъжливи статии написани в полза на определени парии и политици. Като намериш твърдите факти и ги съпоставиш тогава ще видиш кой какъв е, и защо е така. Тези които са сега и се канят да влязат в НС също се канят да грабят, а не да работят. Подменят се едни лапачи със други. дурго нищо не става.

    Коментиран от #106

  • 95 ЛАПАМЕ ЕВРАЦИ ОТ ТРАНСФЕРА НА ГАЗ

    1 4 Отговор

    До коментар #93 от "бузю":

    НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ГАЗ ОТ ПУТИН ИЛИ БАЙДЪН....ТАКА Е РАЗПОРЕДИЛ.....ЕС
  • 96 Енергетик

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "Gowo":

    Ти как мислиш, дали го познавам? И кое по-точно не разбра, че обгазяването и миризмата идват от старата ТЕЦ-1 на Ковачки. в която се горят и битови отпадъци, без да има необходимата пречиствателна система??? явно ти не си наясно със случващото се!
  • 97 sfgjfsl

    3 5 Отговор
    ЛИЦЕТО ОТ СНИМКАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАНО ,ЗА ПРЕДАТЕСТВО НА РОД И РОДИНА!
  • 98 Колата "отдавна" се преобърна

    0 5 Отговор
    Да се избират "пътища" сега, е все едно да се "връща" снега от 90-те. Тогава е имало и умни, само един от тях стига за 10-тина като Хиновски, а това е Бог да то прости, професор Никола Тодориев.
  • 99 Антон

    3 3 Отговор
    "Силиконова долина"!!???
    Там какво ще се прави, може би импланти?
    Ей така и не схванахте разликата между силикона и силиция!!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ПЕНКО

    0 4 Отговор
    ХА ХОВСКИ -ТИ НЕ СИ ЕВРЕИН -- НЕ ЛИ ЖИ ПЪПЧИ ВИЯ ЖЪЛТОКОСМЕСТ И СМ РАДЛИВ АМЕРИКАНСКИ ЗА Д НИК - НЕ ТИ ОТИВА НА САМОУКРАСЕНИЯ ТИ "ФЕЙС" !!!!!!!!!!!!!!!
  • 102 Павел Пенев

    1 5 Отговор
    Ако господ е българин, както твърдят някои,трябваше да ни отърве от демократи и такива енергийни експерти като този.
  • 103 Гост

    2 4 Отговор
    Този не е експерт а поръчков предател, който ще си заслужи оловото!
  • 104 0001

    2 4 Отговор
    За този само една фраза има : Крадеца вика дръжте крадецаааа
  • 105 Асан

    2 3 Отговор
    Тая " силиконова" долина нещо ме притеснява... Да беше силициева - иди - доди, щото и без това силиконките на Пайнер са наблизо.
  • 106 Gowo

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "123":

    А имаш ли доказателства , че БСП в тандем ДПС са ограбили КТБ.Защото обратното , ГРАБ в тандем ДПС е по доказуемата теза.Пример....Иван Гешеф бе поставен за разследващ и беше разследващ прокурор по времето на ГРАБ.Иван Гешеф е човек на ДПС.Както и Горанов.Но Бойко хитреца не посмя да смени единствено него Защо Ами защото Гешеф влизаше в договорени условия по сигурността както на лидера на ДПС, така и на лидера на ГРАБ Бойко бе записван и послушван и после принуден да си трае.Именно от ДПС задкулисието.Това е последния човек който Толупа би сменил.Но има препоръките от Сокола да не го прави ако не иска да изтъкне главата му.Това е по вярната версия
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "глупости":

    Публикувано във факти.бг: "Енергийно предателство са американските централи, турски поток си е стратегия"
    Гоуема стратегия, каскет, нЕма що! Да потрошиш 3,5 млрд народна пара, без никакво отклонение за български потребители, изцяло в полза на Россия и Сърбия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове