Last news in Fakti

23 Юни, 2021 09:52 5 600 26

Бивш военен пилот: Има информационно затъмнение с разбилия се МиГ-29

  • миг-29-
  • шабла

Не можем категорично да кажем какво е станало във въздуха

Бивш военен пилот: Има информационно затъмнение с разбилия се МиГ-29 - 1
Снимка: Фейсбук

Бившият военен пилот Николай Калев обясни какви са възможните причини за трагедията със загиналия военен пилот.

„Не можем категорично да кажем какво е станало във въздуха. Това е силен психологически удар върху семейството и колегите му. Има известно информационно затъмнение. Нека проявим търпение, докато комисията си свърши работата. Фактите, които излизат, дават противоречиви посоки за случилото се. Една от хипотезите беше, че се е взривила ракетата на крилото. След време стана ясно, че не е така. Според мен проблемът е в това, че вероятно парашутният купол се е разкъсал. След това ръководителят на стрелбата е трябвало да спре по-нататъшното изпълнение на задачата. Трябва да има някаква минимална височина, на която летецът да може да слезе”, заяви по "Нова телевизия" Калев.

По думите му има и друга хипотеза. „Началникът на отбраната адмирал Ефтимов спомена, че вероятно самолетът се е взривил още във въздуха, а не при докосване на морето. Това насочва хипотезите в друга посока”, каза още бившият военен пилот.

Според него летецът е нарушил мерките за безопасност, докато се е опитвал да се спаси. По думите му е трябвало наблизо да има спасителен хеликоптер.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омерта

    55 2 Отговор
    Нищо няма да научим, но някой ще сънуват кошмари докато са живи! Тежко бреме ще носят, и страх че всичко се връща на децата!

    Коментиран от #26

  • 2 честен ционист

    33 2 Отговор
    Поредната войнишка масонска драма. На предишното учение падна един Кугър. Командири - курбан за Изида.

    Коментиран от #3

  • 3 Рошко

    32 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Станало е това, оборски кораб или подводница си го е цапнала с някоя ракета като на учение

    Коментиран от #4

  • 4 честен ционист

    2 38 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Не го жала, рискът на професията. Навярно си е бил повярвал, че ще пляска руснаците с тяхната техника.
  • 5 Бре бре

    30 1 Отговор
    Спасителен хеликоптер, в тъмното, та да го отстрелят и него.
    Забравете истината. Военните са като политиците - оплетени свински черва. И там омерта.
  • 6 Пич

    15 19 Отговор
    Резидента още не е отговорил на информацията , изнесена от полк. Марков , че е разпоредил да се спре търсенето на черната кутия , по нареждане на американците... Ако не е верно , защо не го отрече...!!!??? На кой е слуга този - на българския народ , или на американците... Що за шушумига може да продаде български офицер , при положение , че и самият Радев е бил такъв... Как все такива ни се падат - нарисувани мъже...
  • 7 гост

    18 2 Отговор
    За смъртта на Милен Цветков,нямаше толкова чудене,какво е станало,че човека си стоеше на светофара и чакаше да светне зелено и е недопустимо,да умре там.А това е боен самолет на военно учение и винаги има възможност нещо да се обърка и да загинат хора,това са воиници,не трябва да умират,но се случва и те го знаят и имат избор,дали да работят това или нещо по-базопасно.А тези загиналите, като М.Цветков,са нямали избор и не се предполага в ситуациите в които са да има риск да умрат,а и са много повече от загиналите ни войници в мирно време, това би трабвало да ни притеснява.
  • 8 ГЕРБ

    3 16 Отговор
    Така е при ПУЧА Радев
  • 9 бил е мишена

    20 0 Отговор
    Началникът на отбраната ген. Евтимов спомена, че вероятно самолетът се е взривил във въздуха. Това насочва хипотезите в друга посока - някой трябва да го е ударил със зенитна ракета или ракета въздух-въздух самолета", заяви Калев. От посолството на Сащ изразиха съжеление и скърбят за поразения!!!!!! НЕЩО ДА НЕ ВИ Е ЯСНО????? ЧУДЯТ СЕ КАК ДА СКРИЯТ ТОВА ,ЧЕ Е БИЛ МИШЕНА И СА ГО ПОРАЗИЛИ С РАКЕТА ОТ ПВО. КОЕ ПВО???? Е ОЩЕ ТАЙНА
  • 10 Ха ха ха

    3 18 Отговор
    къде е фатмакО, нали е шафИОР, експерт !? Покри се като гнид@, резидентът на р. България !

    Коментиран от #18

  • 11 Oмерта

    16 1 Отговор
    Ясно е като бял ден , че самолетът е бил свален от "приятелски" краварски огън. Както съвсем случайно влезнаха в оня цех в Чешнигирово "по погрешка". Целта е ясна - индиректоно да се вмени страх към господарите в туземното население, обитаващо бивша България.

    Коментиран от #23

  • 12 МАФИЯ НА ББ

    19 3 Отговор
    МНОГО МУЧОВЦИ НА ГЕРБ ,ТУК ИСКАТ НЕЩО ДА КАЖЕ ПРЕЗИДЕНТА. ПРЕЗИДЕНТА МОЖЕ ДА КАЖЕ НЕЩО САМО КОГАТО ИЗЛЯЗАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕРКАТА НА НАЗНАЧЕНАТА КОМИСИЯ. АКО КОМИСИЯТА ИЗЛЪЖЕ И СКРИЕ ФАКТИ ТО И ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ ВИ ИЗЛЪЖЕ.
  • 13 Знайко

    16 1 Отговор
    "ръководителят на стрелбата е трябвало да спре по-нататъшното изпълнение на задачата." Ето това и според мен е най-вероятната причина за трагедията. И за разбиването на едни 50-100 млн. лева в морето.
  • 14 Иля Муромец

    9 0 Отговор
    Това е само началото.Когато започнат горещите военни действия в Донбас, Крим или Кавказ сандъците с товар 200 ще завалят като пролетен дъжд. Впрочем то сандъци май няма, защото войводата ги продаде като остаряло оборудвани но пък Ангелов е купил чували.
  • 15 МИХАЙЛОВ

    18 0 Отговор
    ....ДА ВЕЧЕ
    И ЗА ДЕЦАТА В ШЕСТИ КЛАС
    ВСИЧКО Е АБСОЛЮТНО ЯСНО...
    ЕТО КАКВО ТОЧНО
    РЕАЛНО СЕ Е СЛУЧИЛО -
    ...ПЪРВАТА АТАКА
    НА ПИЛОТА НА МИГ - 29
    КЪМ МИШЕНАТА Е БИЛА НЕУСПЕШНА...
    ...МИШЕНАТА Е БИЛА
    С ПОВРЕДЕН ПАРАШУТ
    И Е ПАДАЛА МНОГО ПО - БЪРЗО
    ОТ НУЖНАТА СКОРОСТ...
    ...НА ПИЛОТА Е ЗАПОВЯДАНО
    ДА ИЗВЪРШИ ПОВТОРНА АТАКА...
    ...ЗА ЦЕЛТА МИГ - 29 МАНЕВРИРА
    И СЕ СНИЖАВА ПОД 2000 МЕТРА
    ...И НАВЛИЗА В ЗОНАТА
    В КОЯТО СИСТЕМИ НА САЩ
    С РАКЕТИ ЗЕМЯ - ВЪЗДУХ
    ОЧАКВАТ ПОЯВА НА МИШЕНИ
    В РЕЖИМ НА АВТОМАТИЧНО
    ИЛИ С ОПЕРАТОР
    ПРИХВАЩАНЕ
    И АВТОМАТИЧНО
    ИЛИ ОТ ОПЕРАТОР ИЗСТРЕЛВАНЕ...
    ...СЛЕДВА ПУСК НА РАКЕТА
    ЗЕМЯ - ВЪЗДУХ, ВЗРИВЯВАНЕ
    И МИГ - 29 СЕ ПРЕВРЪЩА
    В ОГНЕНО КЪЛБО
    И СЕ ПРЪСВА НА ХИЛЯДИ ПАРЧЕТА..
    ...ТОВА Е МНОГО ЛЕСНО ДОКАЗУЕМО
    И ВСИЧКИ НАШИ И НА САЩ ВОЕННИ
    ЗНАЯТ ТОЧНО КАКВО
    И КАК СЕ Е СЛУЧИЛО,
    НО ИМ Е ЗАПОВЯДАНО ОТ САЩ
    ДА СИ МЪЛЧАТ
    ИЛИ ДА ЛЪЖАТ...

    Коментиран от #25

  • 16 Чичо

    13 0 Отговор
    Има ами как на Еър Гранс самолета дето се разби с 900 км през 2009 до Бразилия го намериха през 2012 на 50 мили в Атлантика и черната кутия и чаркалаците си бяха там в рамките на 300 квадрата по дъното тук до брега не мохат да го намерят и пускат абсурдни твърдения
  • 17 ИСТИНАТА

    3 9 Отговор
    Новото командване с новите генерали на Радев, още на първото им учение, големите експерти. Малоумна работа, нещастници. Защо се изпокрихте всички, къде е Радев да обяснява. В МИРНО ВРЕМЕ ПАДАТ САМОЛЕТИ И УМИРАТ НЕВИННИ.

    Коментиран от #20

  • 18 БАЙ Х@Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха":

    А къде са партньорите от НАТО с техните членове?
  • 19 ЛЪЖЦИТЕ

    2 7 Отговор
    КЪДЕ Е ЧОВЕКА НА РЕШЕТНИКОВ, НИЩО НЕ КАЗВА, УСРЬОТО. ЩЕ КАЖЕ ТОЛКОВА КОЛКОТО И ЗА РУСКИТЕ ШПИОНИ.
  • 20 БАЙ Х@Й ‼️

    18 2 Отговор

    До коментар #17 от "ИСТИНАТА":

    Учението НЕ на Радев и служебното правителство! А правилният въпрос е къде са експертите от нашите партньори от НАТО ? Защо побързаха да изчезнат вместо да помогнат да разберем истината ?

    Коментиран от #22

  • 21 Тракиец

    12 0 Отговор
    Абе бог да прости момчето.То е изпълнявало своя дълг.
  • 22 ГАНЬО ГАНЬО

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    НОВИЯТ МИНИСТЪР НАЗНАЧЕН ОТ РАДЕВ...АКО ПИЛОТА ТИ БЕШЕ РОДНИНА ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ПЕЕШ, АМА НАЛИ СМЕ СИ ТАКИВА БЪЛГАРИТЕ,,, НА ВУТЕ КЪЩАТА ДА ИЗГОРИ, НЯМА СИ ПРИЗНАЕШ, НАЛИ НЕ СИ ПОТЪРПЕВШ... ТИПИЧНО БОЛШЕВИШКО МИСЛЕНЕ.
  • 23 Стоян

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Oмерта":

    Те казаха,нашите самолети нямат опознавателни устройства свой-чужд с НАТО-вските оръжия.Я да кажат сега кои кораби на НАТО са били в близост до самолета.А де,а кажете де
  • 24 нико

    3 0 Отговор
    Аз съм парашутен специалист от летище Равнец. Като основна причина за катастрофата може да е , и Е бързопадащата парашутна мишена . Причината може да е недобре разтворен или повреден парашут . Ако мишената е пусната при по голяма скорост от предвидената по инструкция , парашута не издържа разкъсва се и пада с по голяма скорост . Това е проверимо от данните на самолета пуснал мишената . Жалко за Българския летец решил се да стреля нощем над море със.......12 часа полети за тази година .
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "МИХАЙЛОВ":

    Колко души са видяли "огненото кълбо" на взрива в небето над морето и кои са те???
  • 26 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Омерта":

    А дано се сбъднат кошмарите които казвате !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове