26 Юни, 2021 13:47 8 854 35

Кошмарен пътен трафик към морето заради ремонта на АМ "Тракия"

  • чирпан-
  • стара загора-
  • ам тракия-
  • автомагистрала тракия

Движението между Чирпан и Стара Загора в посока Бургас постепенно се нормализира с напредването на деня, но продължава да е интензивно

Кошмарен пътен трафик към морето заради ремонта на АМ "Тракия" - 1
Кадър: bTV

Кошмарен е трафикът към морето по автомагистрала „Тракия“. Заради ремонта край Стара Загора стотици автомобили са в капана по обходния маршрут през село Ракитница. Преминаването отнема повече от три часа.

Проблемът със задръстването в посока Бургас е започнал около 9:00 часа сутринта. Макар ситуацията да се е подобрила леко към обяд, заради ремонта на „Тракия“ край Стара Загора трафикът се отбива на пътен възел „Чирпан – Изток“ и минава по стария път от София към морето, през селата.

Край село Ракитница е неговата критична точка. Тук пътят е тесен, а поема цялото пренасочено движение и в двете посоки. Има легнали полицаи и ограничение на скоростта. Затова и по традиция, особено през почивните дни, се образуват километрични колони.

Попадналите в капана на задръстването споделят, че 20-километровата отсечка от Чирпан до Ракитница се е пътувала в най-добрия случай за 40 минути. А в шофьорските групи в интернет има публикации на водачи, които споделят, че средната скорост, с която са се движели, в района на обиколния маршрут на ремонта на „Тракия“, е била 3 километра в час. И в цялата тази напрегната ситуация, в интернет се появиха снимки от задръстването с надпис „Спа Ракитница – свободни места няма“.

В момента движението в посока Бургас се нормализира, но продължава да е интензивно.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Display

    53 2 Отговор
    Карайте по подбалканския, ремонтиран и без много трафик, сред природата, а не само мантинели дупки.....

    Коментиран от #14

  • 2 Срам

    56 5 Отговор
    Човек да не тръгва на никъде... а толкова асфалт положи вижда...

    Коментиран от #9

  • 3 Госあ

    72 6 Отговор
    Чирпан- Бургас отново. Хахахаха Аве има ли лято в което се пътува нормално по некомунистическата отсечка на тази магистрала ?! У равнината. Оня плондер да се изкаже ?
  • 4 РЕМОНТ

    36 3 Отговор
    НА РЕМОНТА. НЕ СЕ ХАБЕТЕ. ВРЕМЕТО Е КОФТИ.
  • 5 VVVVVVVVV

    70 8 Отговор
    Най-скъпият ремонт на километър. Цена като за нова магистрала. Сътворено от ГЕРБ предизборно. Доста от тези пари са откраднати, а сега и в най-натоварения сезон всичко е затворено. Да слагат портрети на ГЕРБ и Тиквата навсякъде в задръстването и цената на километър нов асфалт.
  • 6 Centurion

    36 5 Отговор
    Това го; имате като проблем на главите си от Станишев и от Борисов.Не забравяйте на кого дължите тези "Екстри" на изборите!!Крадци и мошеници искат пак да ви сервират повече от същото.Те трябва да влязат в затвора.
  • 7 Гост

    43 5 Отговор
    Бате, къде е Толупа?! Един приятел пита, дето ходи до Бургас вчера ….
  • 8 9988

    26 4 Отговор
    Да не пропуснат високо интелигентните крадци 20% да гласуват отново за банкомат чекмеджиев магнитский.
  • 9 Мдаааа

    35 3 Отговор

    До коментар #2 от "Срам":

    Асфалт не е положен много и си личи по ремонтите и дупките по така наречените магистрали , но парите са усвоени в шкафа....
  • 10 Е ЗАЩО ДА НЯМА СПА

    7 2 Отговор
    АСФАЛТА Е НАРУРАЛЕН БЕЗПЛАТЕН СПА ЦЕНТЪР😀😀😀ЛЯГАШ И СТАВАШ АФРОАСФАЛТИРАН🔝🔝🔝
  • 11 СЛЕД РЕМОНТА

    25 2 Отговор
    Има ли смисъл строителите от тиквострой на най-смъртоносната магистрала в света, да я ремонтират? Освен за шкафчетата на тиквоча?

    Коментиран от #13

  • 12 Сатана

    23 1 Отговор
    Тунел да бяха изкопали нямаше да му правят толкова ремонти колкото на тази улица от Пловдив до Бургас
  • 13 НаДървен

    17 1 Отговор

    До коментар #11 от "СЛЕД РЕМОНТА":

    Какво те кара да мислиш ,че това пътнотранспортно съоражение е магистрала а не двупосочен двулентов път?
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Display":

    Само така карам към морето със Спиране Казанлък!На магистралата чак,като няма как към Бургас и после още на юг та до Ахтопол!От време оно!
  • 15 Пътник

    14 1 Отговор
    Магистралите на Бойко
  • 16 ЧОЧО

    5 19 Отговор
    Стига с тия заглавия кошмарен, ад по магистралите.Лято е нормално е,мислите,че по другите държави няма задръствания ли. Я нашите журналя да направят репортаж от Франция посока Испания или от Италия посока Триер,също посока Френска Ривиера да видим няма ли задръствания.

    Коментиран от #18

  • 17 Docenta

    9 27 Отговор
    Нали не ядете асфалт,какво ви пука.Румен Радев ще изджегърка магистралите и отново ще карате по хубавите стари соц.пътища.Не плачете сега, а гласувайте за румбата.
  • 18 оня с коня

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "ЧОЧО":

    да бе,ама там не се хвалят с магистралите!!!

    Коментиран от #25

  • 19 Винету l

    7 1 Отговор
    Вие да неси помислихте ,че грабежа ще отмине без да ви засегне и че някой друг ще плаща сметките . Хе хе хе
  • 20 От къде пари

    6 2 Отговор
    Нали нямате пари,ваша м....

    Коментиран от #23

  • 21 ГЮлЮРБА от къде пара

    3 1 Отговор
    ГЮлЮРБА нали пари няма .......
  • 22 Голям Слон

    2 3 Отговор
    Подбалканският път е първият вариант. Вторият е към Хасково и Димитровград и после излизате на магистралата. Всичките телета по Тракия карат. Карайте!

    Коментиран от #24

  • 23 Наблюдателен

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "От къде пари":

    Не знам дали ли си забелязал , но алчността, зависта и други " положителни " качествата преобладават в българският народ! Защо задаваш риторични въпроси?!:)
  • 24 Мамут

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Голям Слон":

    Ти, с маторо можеш да минеш от дека си сакаш!:)

    Коментиран от #26

  • 25 Католик

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Вярно! Там се хвалят как са одобрили каквито и джендъри да ти дойде на ум!:) Най-доволен е Ватикана!:) Ако, не вярваш питай жълтите жилетки!:) Те пък какво искат?!:)
  • 26 Голям Слон

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мамут":

    Много си прав :-) С мотора си минавам откъдето ми е най-бърз пътя. С кола подбирам. Веднъж се нахаках в трафика на Ракитница, но не повторих. А хората виждат какво е там всеки петък, събота и неделя, но не спират да се бутат. Това не го разбирам. Всъщност, мотор лятото не карам :-)

    Коментиран от #28

  • 27 В Гърция е гадно

    4 4 Отговор
    Не идвайте тук, няма оточни канализации в морето, няма джетове да те разцепят на две. Водата е бистра, чиста и синя, няма чалга и пияни и надрусани идиоти. С две думи, не е хубаво тук на Йонийско море..

    Коментиран от #30

  • 28 Мамут

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Голям Слон":

    Що? Да не настинеш?!:)

    Коментиран от #29

  • 29 Голям Слон

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мамут":

    :-)) За да не се потя! Мотосезонът за мен приключва в първите дни, като тези, които ни се стовариха последната седмица. И започва в началото на септември. Мотор не карам само, когато има сняг. Изненадах те, нали? Не, не боледувам. Ковидът го разбрах, когато си изследвах холистерола. Някак бях направил антител. И тъй, ако видих някъде зимата моторист, предположи, че може да съм аз.

    Коментиран от #31

  • 30 Византиец

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "В Гърция е гадно":

    Прав си!:) Не висях 8 часа със семейството си в колата защото им работи само едно гише! Изобщо не им личи че ни мразят!:) А, това че нямат канализация го компенсират лайновоските, който минават най-редовно!:)
  • 31 Мамут

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "Голям Слон":

    Интересна гледна точка!:) Моторист да се поти?!:) От какво?!:)

    Коментиран от #32

  • 32 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мамут":

    Ти сериозно ли? Явно не караш мотоциклет. Аз от всичко се потя. Преди карах с текстилни дрехи. Налъгаха ме, че с кожа нямало такива проблеми. Минах на кожа - същата работа. После си взех кожено яке с комарници отпред :-))) Нищо не ми помага. Особено, когато навън е 40 градуса. С боне, каска и ръкавици до лактите е трудно някой да ме убеди, че няма да се поти.. Както и да е.

    Коментиран от #34

  • 33 РАДЕВ, СТИГА ИЗДЪНКИ

    0 1 Отговор
    РЕМОНТИ НА МАГИСТРАЛИ, ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ, СПРЯНА ВАКСИНАЦИЯ, ПОДСЛУШВАНИЯТА УМРЯХА,РАШКОВ СЪС СЕДЕМ АПАРТАМЕНТА РАЗСЛЕДВА.......
  • 34 Мамут

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Голям Слон":

    Е! Явно има разлика! Меду двамани!:) При мен е точно обратното! Не съм ли оборудван изцяло просто студа ме натиска!

    Коментиран от #35

  • 35 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Мамут":

    Изключително топлокръвен съм. Топлото време ме уморява. Прохладата на преходните сезони и зимата ме стимулират. Зимата карам с тънко кожено яке, отдолу къса фланелка и тънка блуза с дълъг ръкав. На краката кожен панталон и тънък мъжки клин. Каска, боне, ръкавици. Това е. Лятото всичко без клина и дългия ръкав. Е, безаварийно колега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове